Απορία για βιντεοκάμερα

killjoy

New member
10 January 2008
7
Αγαπητοί,

επειδή αυτό τον καιρό ψάχνω για βιντεοκάμερα προσανατολίζομαι στα εξής:

1. High Definition
2. Σκληρός Δίσκος

Απότι έχω διαβάσει η εγγραφή είναι περίπου 6 min/1Gbyte. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μιά βιντεοκάμερα έχει 60G σκληρό μπορεί κάποιος να εγγράψει περίπου 6 ώρες βίντεο. Μιλάμε πάντα για την καλύτερη ποιότητα εγγραφής.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πώς ακριβώς γίνεται η μεταφορά των αρχείων βίντεο από την κάμερα στον υπολογιστή. Η SONY (για κάποιο μοντέλο της οποίας ενδιαφέρομαι) χρησιμοποιεί ένα περίεργο format (AVCHD). Οταν συνδεθεί η κάμερα στον υπολογιστή, ο υπολογιστής θα την δει σαν σκληρό δίσκο και μπορεί κανείς να κάνει copy τα αρχεία από την κάμερα στον υπολογιστή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Η SONY ανακοίνωσε 3 νέα μοντέλα:

HDR-SR10E με 40GB σκληρό

HDR-SR11E με 60GB σκληρό

HDR-SR12E με 120GB σκληρό

Aν θέλεις HD (high definition) δες την Canon HV-20.. Αυτή τη στιγμή είναι οτι καλύτερο μπορεις να αγοράσεις στην κατηγορία τιμής της..

για να μετατρεψεις υλικο γραμμενο σε avchd, σε υλικο που θα μπορεσεις να το δεις σε απλο dvd (πχ,MPEG-2) πρεπει να εχεις και το καταλληλο software. Μεχρι πριν λιγο τα περισσοτερα τετοια προγραμματα δεν υποστηριζαν avchd format ουτε τετοια μετατροπη. Τωρα ολοενα και περισοοτεροι κατασκευαστες το υποστηριζουν. Το sony vegas λενε οτι ειναι πολυ καλο. Επισης η τελευταια εκδοση του nero (8), και αλλα. Αν εισαι σε mac η σουιτα με την οποια παρεχεται (ilife 08) εχει το imovie που επισης το υποστηριζει.

για να μετατρεψεις υλικο γραμμενο σε avchd, σε υλικο που θα μπορεσεις να το δεις σε απλο dvd (πχ,MPEG-2) πρεπει να εχεις και το καταλληλο software. Μεχρι πριν λιγο τα περισσοτερα τετοια προγραμματα δεν υποστηριζαν avchd format ουτε τετοια μετατροπη. Τωρα ολοενα και περισοοτεροι κατασκευαστες το υποστηριζουν. Το sony vegas λενε οτι ειναι πολυ καλο. Επισης η τελευταια εκδοση του nero (8), και αλλα. Αν εισαι σε mac η σουιτα με την οποια παρεχεται (ilife 08) εχει το imovie που επισης το υποστηριζει.

Προσοχη, γιατι το imovie 08, δεν υποστηριζει fuul resolution αλλα τη μιση !!!
Αν θυμαμι καλα 960χ540.

Επισης και τα περισσοτερα προγραμματα, δεν δουλευουν κατεθειαν με mpg4 αλλα με καποιο ενδιαμεσο codec, που πολλες φορες χρειαζεται πολλαπλασιο χωρο στο σκληρο και χρονο.

Απάντηση: Re: Απορία για βιντεοκάμερα

Προσοχη, γιατι το imovie 08, δεν υποστηριζει fuul resolution αλλα τη μιση !!!
Αν θυμαμι καλα 960χ540.

Γιατί δεν υποστηρίζει;

Picture3.jpg

To imovie 08 δεν δουλευει με fields ...

Performance: Fast, but a bit fuzzy
Generally, iMovieʼs performance on all kinds of Macs, and with a variety of projects, was very good with only a few glitches. High definition footage played back in real time, in full screen mode, on my Power Mac G5 Quad ( ) with a 1,920-by-1,200-pixel display. I stacked several effects and modifications on a clip and never saw a progress bar. Footage played smoothly, with only a tiny glitch from time to time as it cut between video and a high-resolution photos. This is fabulous for consumers—nothing kills the fun like waiting on an inching progress bar. On my first generation MacBook, however, performance was not as brisk-the frame rate dropped during transitions, for example—and that wasnʼt even with high definition footage.

Exporting to the preferred H.264 QuickTime format was also pleasantly snappy, but for large movies, expect to wait several times the movie duration for Sharing to finish. For example, a one-minute movie will take several minutes to encode and upload.

Thatʼs the good news. The bad news is that in order to get this real time performance without renders or progress bars, there is some sacrifice in quality. For interlaced video such as DV and 1080i HDV, iMovie now uses single-field processing. This means every other horizontal line of the video is thrown out, which reduces the sharpness of the footage. High definition (HD) footage is processed internally at 960-by-540 pixels at most, and thatʼs not as high resolution or sharp as it could be (and was in prior versions), but with the output from many HD consumer cameras, the visible difference between Full (1,920-by-1,080) and Large (960-by-540) will likely be slight to negligible for most users. In short, if you want maximum quality output from an HD device, donʼt use iMovie ʼ08.

Πηγη... http://www.macworld.com/article/59668/2006/12/imovie08.html

Οι εσωτερικες διαδικασιες (rendering, effe τιτλοι κλπ) γινονται στη μιση αναλυση (γι αυτο και real time).
Eιναι το αντιστροφο κολπο που εγινε καποτε με τα fields για μειωση του Bandwith.

Στα lcd-tft monitor και Tvs δεν φαινεται σαν μεγαλη διαφορα, αλλα υπαρχει σιγουρα λιγοτερη ευκρινεια και πληροφορια.

Στις crt ειναι ψιλοαπαραδεκτη η κινηση, αλλα ποιος εχει σημερα crt τv ?:flipout:

Καλά κρασιά..... Εγώ πάντως έχω κρατήσει και το iMovie 07 για να κάνω τη δουλειά μου....

Αγαπητοί,

επειδή αυτό τον καιρό ψάχνω για βιντεοκάμερα προσανατολίζομαι στα εξής:

1. High Definition
2. Σκληρός Δίσκος

Απότι έχω διαβάσει η εγγραφή είναι περίπου 6 min/1Gbyte. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν μιά βιντεοκάμερα έχει 60G σκληρό μπορεί κάποιος να εγγράψει περίπου 6 ώρες βίντεο. Μιλάμε πάντα για την καλύτερη ποιότητα εγγραφής.

Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι πώς ακριβώς γίνεται η μεταφορά των αρχείων βίντεο από την κάμερα στον υπολογιστή. Η SONY (για κάποιο μοντέλο της οποίας ενδιαφέρομαι) χρησιμοποιεί ένα περίεργο format (AVCHD). Οταν συνδεθεί η κάμερα στον υπολογιστή, ο υπολογιστής θα την δει σαν σκληρό δίσκο και μπορεί κανείς να κάνει copy τα αρχεία από την κάμερα στον υπολογιστή?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

ΥΓ. Η SONY ανακοίνωσε 3 νέα μοντέλα:

HDR-SR10E με 40GB σκληρό

HDR-SR11E με 60GB σκληρό

HDR-SR12E με 120GB σκληρό

Τα αρχεία τελικά πώς μεταφέρονται στον υπολογιστή, κάνοντας copy ή κάτι άλλο ?
Οσον αφορά την Canon-HV20, πραγματικά και εγώ την θεωρώ πολύ καλή σε σχέση με τιμή αλλά το μειονέκτημα είναι οι κασέτες.

Οσον αφορά την Canon-HV20, πραγματικά και εγώ την θεωρώ πολύ καλή σε σχέση με τιμή αλλά το μειονέκτημα είναι οι κασέτες.

Αντίθετα, εγώ αυτό το θεωρώ πλεονέκτημα.
Καταλαβαίνω βεβαίως όλους όσους προτιμούν την ευκολία τους αλλά σκέψου οτι εσύ σε 60 Gb θα "χωράς" υλικό 6 ωρών ενώ μιά βιντεοκάμερα με κασέτα σ' αυτό το χώρο γράφει 1 ώρα υλικό.
Αυτό βεβαίως καταλαβαίνεις τι σημαίνει.
Βεβαίως το γεγονός να είσαι σε ταξίδι και με κάπιο μικροατύχημα να σου "χτυπήσει" ο εσωτερικός δίσκος της βιντεοκάμερας είναι εξεραιτικά σπάνιο και δεν θέλω να το σκέφτομαι καθόλου.

....

Μιας και περιμενω την πρωτη μου καμερα και πληρως αρχαριος...

ας απαντησει στο ερωτημα αυτό κανας "παλιος" να μαθαινουμε και εμεις οι νεοι.... αντε αντε μη βαριεστε...
Η γνωση για να ειναι δυναμη... πρεπει να μεταδιδεται...-bye-

και το ρωταω γιατι δεν ειμαι και σιγουρος οτι το μανιουαλ θα γραφει κατι τετοιο...

Μιας και περιμενω την πρωτη μου καμερα και πληρως αρχαριος...

ας απαντησει στο ερωτημα αυτό κανας "παλιος" να μαθαινουμε και εμεις οι νεοι.... αντε αντε μη βαριεστε...
Η γνωση για να ειναι δυναμη... πρεπει να μεταδιδεται...-bye-

και το ρωταω γιατι δεν ειμαι και σιγουρος οτι το μανιουαλ θα γραφει κατι τετοιο...

Μεταφερονται μέσω firewire απο το πρόγραμμα DVD authoring που χρησιμοποιείς, πχ Studio 11, Adobe Premiere κλπ.

Θέλω όμως να επανέλθω και στο αρχικό μου ερώτημα σχετικά με τη μεταφορά των αρχείων από το σκληρό δίσκο της κάμερας στον Η/Υ. Πρέπει να χρησιμοποιηθεί ειδικό πρόγραμμα στον Η/Υ ή απλώς τον σκληρό της κάμερας ο Η/Υ τον βλέπει σαν έναν ακόμη σκληρό και για τη μεταφορά κάνεις copy τα αρχεία ?

Re: Απάντηση: Re: Απορία για βιντεοκάμερα

Μεταφερονται μέσω firewire απο το πρόγραμμα DVD authoring που χρησιμοποιείς, πχ Studio 11, Adobe Premiere κλπ.

Δηλ. σε περίπτωση που πας ένα πολυήμερο ταξίδι στο εξωτερικό και σου γεμίσει ο δίσκος της κάμερας και θέλεις να τον αδειάσεις σε φορητό σκληρό, ο Η/Υ που θα κάνεις τη δουλειά (γιατί αυτό θα γίνει από κάποιο ξενοδοχείοι ή internet cafe) θα πρέπει να έχει φορτωμένο κάποιο DVD authoring πρόγραμμα ?