Aπορια για dac

nikoskaz

Senior Member
9 November 2008
351
Aκουσα για πρωτη φορα ενα πολυ καλο dac ( ετσι θεωρηται ) στο χωρο μου κ δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα! Καλυτερος ηχος μεν αλλα οχι πολυ καλυτερος! Τι να φταιει γι αυτο ? το συτημα μου που δεν ειναι κ τοσο audiophile ( onkyo 906 klipsch rf30) ? To Player ( jriver) ? Tα αυτια μου???? Να σημειωσω οτι μεχρι τωρα η συνδεση λαπτοπ ενισχυτη ηταν με απλο καρφι σε rca!!

Όλα παίζουν ρόλο, ο ενισχυτής φυσικά, η σύνδεση λάπτοπ-dac φυσικά, οι ρυθμίσεις με τις οποίες παίζει το jriver (παράκαμψη ή μη του windows mixer και bitperfect αναπαραγωγή), η ποιότητα των ηχείων σου, η ποιότητα των κομματιών που άκουσες και φυσικά η διαμόρφωση του χώρου σου! Πρέπει τίποτα να μην περιορίζει τις...αρετές του καλύτερου dac.
Πριν με τι ντακ άκουγες καταρχάς? Κάποια φθηνά ντακ είναι αρκετά αξιόλογα και δεν απέχουν πολύ από κάποια ακριβότερα, λάβε κι αυτό υπόψη σου!

Last edited:
Πάντως, χωρίς να ξέρω τίποτα από τα παραπάνω, κι αν υποθέσουμε πως παίζεις flac σε έναν σχετικά καλό χώρο, μια πρώτη εντύπωση είναι πως φταίει κυρίως ο τρόπος σύνδεσης λάπτοπ-dac και οι ρυθμίσεις του jriver, σε συνδυασμό δυστυχώς και με τον ενισχυτή.

Aκουσα για πρωτη φορα ενα πολυ καλο dac ( ετσι θεωρηται ) στο χωρο μου κ δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα! Καλυτερος ηχος μεν αλλα οχι πολυ καλυτερος! Τι να φταιει γι αυτο ? το συτημα μου που δεν ειναι κ τοσο audiophile ( onkyo 906 klipsch rf30) ? To Player ( jriver) ? Tα αυτια μου???? Να σημειωσω οτι μεχρι τωρα η συνδεση λαπτοπ ενισχυτη ηταν με απλο καρφι σε rca!!

Ποιό dac ήταν?

Πάντως αν άκουσες ενα dac των 10000(λέμε τώρα)
στο σύστημα που διαθέτεις, σίγουρο είναι ότι δεν το άκουσες..

Δεν φτάνει ένας κρίκος στην αλυσίδα για να πάρεις τα μέγιστα,
πρέπει και τα υπόλοιπα μηχανήματα να μπορούν να ακολουθήσουν.

Το σύστημα φίλε μου, έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όσο ανεβαίνουμε προς τα πάνω χρειάζεται και το ανάλογο σύστημα για να αντιληφθούμε τις δυνατότητες ενός μηχανήματος, ειδικά στα DAC. Για το 99% των λεγόμενων high-end συστημάτων το benchmark είναι υπεραρκετό, αυτή είναι η προσωπικά μου άποψη.

Η οπως λεει η λαικη παροιμια<ενας κουκος δεν φερνει την ανοιξη>.
Και το σουπερ-ντουπερ dac να αγορασεις,αν το υπολοιπο συστημα δεν ακολουθει η το υλικο που ακους ειναι κακογραμμενο, τοτε δεν υπαρχει ουσιαστικη αναβαθμιση.Το να αγορασεις ενα πολυ καλο dac ,ειναι ενα βημα στο στησιμο ενος καλλιτερου συστηματος,αν και προσωπικα θα αρχιζα απο αλλου

Λιγες ακομα πληροφοριες , dac benchmark usb1 ,usb συνδεση , jriver με wasapi , ακροαση μονο wav με την μπαταρια κ με ρευμα στο laptop! Το υπολοιπο συστημα το εχω αναφερει! Μεχρι τωρα ακουω με καρφι χωρις dac ! Oταν μαλιστα ενεργοποιω τα effect του jriver ( αναφερεται σαν enchancement ) η διαφορα μικραινει ακομα περισσοτερο τοσο που δεν αξιζει για μενα να δωσω 1200 για το dac!Αρα κατα την γνωμη σας θελω αναβαθμιση ενισχυτη ηχειων καλωδιων κ dac φυσικα στο τελος για να δω το φως το αληθινο!!!!:idea:

αν χρησιμοποιείς τα effects του jriver και σου αρέσει αυτή η διαφορά σημαίνει ότι δεν πρέπει να πληρώσεις με τίποτα αυτά τα χρήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπορια για dac

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι..:aetsch:

Kαπετάνιε μου, όταν τα περισσότερα ηχεία της πιάτσας βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη, όταν τα περισσότερα συστήματα είναι στημένα λάθος και σε λάθος χώρο, δεν βλέπω πως μπορείς να ακούσεις μία πραγματικά καλή πηγή. Η μάλλον θα την ακούσεις αλλά δεν θα καταλάβεις τη τεχνολογική υπεροχή της.

Τουλάχιστον όχι σε βαθμό ώστε να πληρώσεις το μεγάλο αντίτιμο που ζητά.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπορια για dac

Kαπετάνιε μου, όταν τα περισσότερα ηχεία της πιάτσας βαράνε στο γάμο του καραγκιόζη, όταν τα περισσότερα συστήματα είναι στημένα λάθος και σε λάθος χώρο, δεν βλέπω πως μπορείς να ακούσεις μία πραγματικά καλή πηγή. Η μάλλον θα την ακούσεις αλλά δεν θα καταλάβεις τη τεχνολογική υπεροχή της.

Τουλάχιστον όχι σε βαθμό ώστε να πληρώσεις το μεγάλο αντίτιμο που ζητά.

Δηλαδή, όλα είναι ατμός!!

Τέλος τα :offtopic:

Αν θέλεις να ακούσεις πραγματικά μιά καλή πηγή μπορείς πάντα να χρησιμοποιήσεις ένα καλό ζευγάρι ακουστικά.

Αλλά ποιός νοιάζεται.
Όλοι θέλουν να μιλάνε και να μιλάνε γιά να μιλάνε.