Απορία για ενσωματωμένο phono stage

vlkr

Senior Member
21 August 2010
329
Καλημέρα σε όλους!!Καινουριος στο forum και με αδυναμία στο βινύλιο αποφάσισα να γράψω καθώς έχω μια απορία.Θέλω να αναβαθμίσω το ενσωματωμένο phono stage του ενισχυτή μου με ένα εξωτερικό χωρίς να μείνει σε αχρηστία η είσοδο του ενισχυτή.Γίνεται να μετατραπεί σε aux ώστε να συνδεθεί εκεί το εξωτερικό phono stage?Ευχαριστώ εκ των προτέρων..

για ποιον ενισχυτη πρόκειται?

Αν το κύκλωμα phono είναι σε μορφή πλακέτας που μπορεί να αφαιρεθεί όπως
στον Creek destiny 2 σαφώς και γίνεται. Αν είναι ενσωματωμένο στην κύρια πλακέτα του ενισχυτή φοβούμαι πως όχι.

προκειται για τον advance acoustic map 105 τον οποίο χρησιμοποιώ ως προενισχυτη πλέον.Δεν γνωρίζω όμως αν είναι ενσωματωμένο και αν γίνεται πόσο μπορει να μου κοστίσει η αφαίρεση του.

Είναι ενσωματωμένο στην κύρια πλακέτα και δεν αφαιρείται.

Αφού έχει 4 εισόδους line + 1 phono γιατί θες να το αφαιρέσεις?
Μπορείς να συνδέσεις το εξωτερικό phono σε μία από αυτές τις 4.

Δε σου συνιστώ να το βγάλεις άσχετα αν το κύκλωμα phono βγαίνει εκτός συνδεσης, χλωμό να μπορεί η είσοδος phono να μετατραπεί σε line.

Μην το πειράξεις!

έχω αφήσει συνδεμένο επάνω μέχρι και κασετόφωνο από τη δεκαετία του 80!!Όχι ότι το ακούω απλά θέλω να το βλέπω και το διατηρώ σε λειτουργία για λόγους συναισθηματικούς..έτσι είπα να εξοικονομήσω μια είσοδο.Ευχαριστώ πάντως!Τώρα θα αρχίσω την αναζήτηση για phono stage

Advance map 105,κεφαλή denon dl 110,σε ένα cambridge audio TT50.διαθέτω περι τα 400-500 ευρώ αλλά θα ήθελα να πάρω ένα phono stage με ρυθμίσεις ώστε να είμαι καλυμένος και σε μελλοντική αναβάθμιση της κεφαλής.Ακούω γνώμες,είναι ευπρόσδεκτες.

Καλημέρα σε όλους!!Καινουριος στο forum και με αδυναμία στο βινύλιο αποφάσισα να γράψω καθώς έχω μια απορία.Θέλω να αναβαθμίσω το ενσωματωμένο phono stage του ενισχυτή μου με ένα εξωτερικό χωρίς να μείνει σε αχρηστία η είσοδο του ενισχυτή.Γίνεται να μετατραπεί σε aux ώστε να συνδεθεί εκεί το εξωτερικό phono stage?Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Γινεται....http://www.hagtech.com/iriaa2.html

Ενώνεις το κασετόφωνο που δεν το πολυακους στην πλακέτα και από αυτήν στην είσοδο Phono που έχει ο ενισχυτής σου. Έτσι σου μένει η είσοδο που έχεις τώρα το κασετόφωνο για να ενώσεις το εξωτερικό καλύτερο που θα αγοράσεις.-bye--bye-