E eniac Established Member 31 December 2006 102 21 February 2011 #1 Να κάνω μια ερωτησούλα μιας και δεν είμαι και πολύ σχετικός... Γνωστός μου έχει φακό απο slr canon eos5 (όχι ψηφιακή). Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε σώμα απο dSLR? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Να κάνω μια ερωτησούλα μιας και δεν είμαι και πολύ σχετικός... Γνωστός μου έχει φακό απο slr canon eos5 (όχι ψηφιακή). Μπορώ να τον χρησιμοποιήσω σε σώμα απο dSLR? Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Kosh AVClub Fanatic 7 September 2006 104,585 Εκεί ψηλά..... 21 February 2011 #2 Mπορεις φυσικα. Απολυτα συμβατοι φακοι.
send AVClub Fanatic 19 June 2006 30,948 Θεσσαλονίκη 21 February 2011 #3 Μπορείς 100% μόνο εάν είναι Canon. Εάν είναι τρίτου κατασκευαστή και πιο παλιός, ενδέχεται να μην μπορεί να κλείσει διάφραγμα (λόγω reverse engineering, άλλαξε ξαφνικά τσιπάκια η Canon και οι παλιοί θέλουν τσιπάρισμα).
Μπορείς 100% μόνο εάν είναι Canon. Εάν είναι τρίτου κατασκευαστή και πιο παλιός, ενδέχεται να μην μπορεί να κλείσει διάφραγμα (λόγω reverse engineering, άλλαξε ξαφνικά τσιπάκια η Canon και οι παλιοί θέλουν τσιπάρισμα).