Απορια για ηχεια.

DELTA

AVClub Enthusiast
15 August 2008
1,154
Σπάτα
Μπορει να μου λυσει καποιος μια απορια?
Τι διαχωριζει τα hi-end ηχεια απο τα hi-fi?

και το marketing θα πρόσθετα, αλλά μην ανοίξουμε πάλι αυτή την κουβέντα. :BDGBGDB55:

Γιατί δεν μπορεί να είναι στην ίδια κατηγορία το Rolex με το Casio, άσχετα αν και τα 2 δείχνουν την ώρα σωστά :D

Δηλαδη ποιο ειναι το οριο τιμης, για να ξερω τι να αγοραζω.
Και οταν λεμε τιμη εννοουμε στην Ελλαδα, στην Ασια, στην Ευρωπη η στις ΗΠΑ?
Η μηπως μπορει καποιος να κανει μια λιστα με μαρκες?

40000 euros/ 50000 $ /60000000 rubles/7000000 yen/ 42764 CHF for each.

Last edited:
Ναι τους άτιμους, κάτι ρολόγια που παν και φτιάχνουν. Η τεχνολογία έχει προχωρίσει, όλα δουλεύουν με μπαταρίες και αυτοί επιμένουν στα γρανάζια. Είναι σαν μερικούς που στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και του HD, έχουν ενισχυτές με γλόμπους:flipout::flipout::flipout:

Ο όρος Hi-End είναι δανισμένος από την αγορά. Δεν είναι όρος που έχει να κάνει με ηχεία ούτε με ενισχυτές.

Hi-end, σημαίνει κάτι που είναι στο πάνω-άκρο τιμής. Είναι δηλαδή ακριβότερο ή αρκετά ακριβότερο από το μέσο όρο τιμής.

Γνώμη μου είναι, ότι το marketing των εταιρειών που ασχολούνται με τον ήχο, δανίστηκε τον όρο Hi-end για να κάνει τους πελάτες των ακριβών συστημάτων να αισθάνονται διαφορετικοί, καλύτεροι, ξεχωριστοί, ότι ανοίκουν σε μια κατηγορία διαφορετική, ότι έχουν κάτι παραπάνω εκτός από ένα ακριβό σύστημα, όπως θέλεις πες το. Προσωπικά θεωρώ την χρήση του συγκεκριμένου όρου βλακώδη και γελία, αλλά είναι η άποψή μου.

Σκέφτεσαι να σου πω ότι το αυτοκίνητό μου είναι hi-end? Μη μου πεις ότι δε θα αρχίσεις να γελάς....:flipout:

Last edited:
Hi-Fi σημαίνει υψηλή πιστότητα (Hi Fidelity) και Hi-End σημαίνει μεγάλη τιμή. To Hi-Fi μπορεί να είναι Hi-End, αλλά ο όρος Hi-End από μόνος του δεν σημαίνει τίποτα.

Ναι τους άτιμους, κάτι ρολόγια που παν και φτιάχνουν. Η τεχνολογία έχει προχωρίσει, όλα δουλεύουν με μπαταρίες και αυτοί επιμένουν στα γρανάζια. Είναι σαν μερικούς που στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας και του HD, έχουν ενισχυτές με γλόμπους

εχεις ρολόι με μπαταρία
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Υ.Γ. κριμα δεν ηξερα οτι βγαζει μεχρι 10 ανθρωπακια