Απορία για πικάπ

Παιδιά τα καθαριστικά ακόμα τα περιμένω, αλλά σήμερα πήγα από το κατάστημα όπου και αγόρασα το πικάπ με το πικάπ παραμάσχαλα και έπαιξα τους δίσκους μου με άλλον ενισχυτή και ηχεία καθώς και τους δίσκους μου με άλλο πικάπ.

το αποτέλεσμα το ίδιο παντού! δηλαδή αυτό το χρςςς, ο θορυβάκος σαν παράσιτο ραδιοφώνου είναι λογικό και απλά επειδή το αυτί μου δεν ήταν καθόλου εξοικειωμένο το εκλάμβανε σαν "λάθος".

Καλως ήρθα στον κόσμο του βινυλίου λοιπόν, ο θόρυβος είναι μέρος του παιχνιδιού :)

Τώρα που σιγουρεύτηκα οτι ούτε ο ενισχυτής φταίει ούτε κάποια μαλακία έκανα μπορώ να απολαύσω χεχε. Αλλωστε ότι δίσκο καινούριο έχω αγοράσει τον έχω ακούσει και σε σιντι και οφείλω να ομολογήσω οτι το σιντι ενώ εκ πρώτης ακρόασης σε ψαρώνει όντας πιο δυνατό το βινύλιο είναι τόσο "live" και τόσο ζεστό που τα drums και τα μπάσα νομίζεις οτι παίζουν ζωντανά δίπλα σου. Είναι κυριολεκτικά άλλο πράγμα, πιο μουσικό και πιο φυσικό, καθόλου κλινικό όπως το σιντι. Αυτό το κατάλαβε ακόμα και το απαίδευτο αυτί μου χωρίς καμία αίσθηση αυθυποβολής από μέρος μου. Απλά με κέρδισε...

Παιδιά συγγνώμη για την ταλαιπωρία και ευχαριστώ θερμά όσους ασχοληθήκανε με το πρόβλημα μου!

Να στε καλά!

Άντε να πάρεις και ένα πλυντήριο να εξαλειφθούν οι θόρυβοι!
Δες το πόστ #41#να δείς τί είχα γράψει.
Καλές ακροάσεις.

Last edited:
Όπως είχες πει στην αρχή, περιγράφεις ένα θόρυβο που για όλους τους φίλους του βινυλίου δεν υπάρχει (καθώς τα αυτιά τον έχουν αφομοιώσει) αλλά στη δική σου μετάβαση (και στη δική μου, καθώς επίσης ξεκινώ με βινύλιο...) είναι έντονος και ίσως ενοχλητικός. Καλή μας αρχή!

Εγώ βέβαια από την άλλη ακούω έναν βόμβο ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, όλες οι συνδέσεις ΟΚ, απομάκρυνα το πικάπ και από τη βάση του μήπως "διαβάζει" από εκεί, πάντα ο βόμβος, όσο δυναμώνω ένταση όλο και πιο δυνατός. Έχω παραγγείλει κάποιο καλό VNH καλώδιο που βρήκα, σιγά σιγά θα αλλάξω και phono και βλέπουμε. Παίζω με ένα tweaked Rotel παλιό, λέω να πάω στο κλασικό Phono Box DS+ της ProJect. Το πικάπ μου είναι το ProJect Debut Espirit. Αν θέλει κάποιος, βοηθάει :)
Ευχαριστώ.

Και κάτι ακόμα, έχω εδώ στο σπίτι ένα Thorens 126 ΜΚΙΙΙ με SME 3009 βραχίονα και μια κεφαλή Grado Reference Platinum. Δε θυμάμαι το βόμβο όταν το είχα βάλει αλλά το πικάπ ήταν ΤΟΣΟ πριμάτο που σου διέλυε τα νεύρα και το έβγαλα. Κατά τα άλλα, οπωσδήποτε πιο αναλυτικός ήχος, πιο ζεστός, υπέροχος. Μειονέκτημα; Όταν το έβαλα στα ίδια βινύλια το ΤΣΙΚ ΤΣΙΚ και όλοι οι θόρυβοι που μπορείτε να φανταστείτε πήγαν σύννεφο. Χαμός. Καμιά ιδέα; Αξίζει να το κρατήσω και να προσπαθήσω να διορθώσω το θόρυβο ή να μείνω με το ProJect???
Σημείωση: Το πικάπ έχει σετάρει φίλος που θεωρώ γνώστη, ενώ το ProJect το πήρα σεταρισμένο από τον Κοψιά.

Ευχαριστώ.

Last edited:
Εγώ βέβαια από την άλλη ακούω έναν βόμβο ακόμα και σε χαμηλές εντάσεις, όλες οι συνδέσεις ΟΚ, απομάκρυνα το πικάπ και από τη βάση του μήπως "διαβάζει" από εκεί, πάντα ο βόμβος, όσο δυναμώνω ένταση όλο και πιο δυνατός. Έχω παραγγείλει κάποιο καλό VNH καλώδιο που βρήκα, σιγά σιγά θα αλλάξω και phono και βλέπουμε. Παίζω με ένα tweaked Rotel παλιό, λέω να πάω στο κλασικό Phono Box DS+ της ProJect. Το πικάπ μου είναι το ProJect Debut Espirit. Αν θέλει κάποιος, βοηθάει :)
Ευχαριστώ.

αν δεν ειναι θεμα γειωσης του πικαπ τετοιον βομβο εβγαζε το δικο μου συστημα στο ενα καναλι οταν ειχα την τηλεοραση ανοιχτη μια παλια CRT. τσεκαρε τι συσκευες εχεις διπλα αποσυνδεσε τις ολες να δεις αν εξαφανιζεται ο βομβος.

Και κάτι ακόμα, έχω εδώ στο σπίτι ένα Thorens 126 ΜΚΙΙΙ με SME 3009 βραχίονα και μια κεφαλή Grado Reference Platinum. Δε θυμάμαι το βόμβο όταν το είχα βάλει αλλά το πικάπ ήταν ΤΟΣΟ πριμάτο που σου διέλυε τα νεύρα και το έβγαλα.

:slapface::smash::laugh:

Για ψαξε τι φταιει με το 126 ιιι.

Τελειωνω συντομα τις λεπτομερειες ( γυαλισμα πλατω κλπ ) σε ενα 126 ΙΙΙ (NOS) που βρηκα σε μια παλια αποθηκθ πρωην αντιπροσωπου και προχειρα που το ακουσα με εναν Linn basik plus & MM1 SAS δεν ακουγεται καθολου πριματο οπως το περιγραφεις.
Ψαξε τι φταιει με το δικο σου θα ελεγα και τοτε θα καταλαβεις τι εχεις στο ραφι.......

Έχω την αίσθηση πως η Grado τα φτύνει. Δεν έχω καμία γνώση ή εμπειρία στο βινύλιο αλλά απλώς μια αίσθηση ότι αυτός ο πριμάτος ήχος είναι το κύκνειο άσμα της :P
Θα φέρει ένας φίλος μια-δυο κεφαλές άλλες να τσεκάρουμε, γιατί το συγκεκριμένο το θέλω, ακουγόταν πραγματικά άλλο πράγμα από το ProJect...

Έχω την αίσθηση πως η Grado τα φτύνει. Δεν έχω καμία γνώση ή εμπειρία στο βινύλιο αλλά απλώς μια αίσθηση ότι αυτός ο πριμάτος ήχος είναι το κύκνειο άσμα της :P
Θα φέρει ένας φίλος μια-δυο κεφαλές άλλες να τσεκάρουμε, γιατί το συγκεκριμένο το θέλω, ακουγόταν πραγματικά άλλο πράγμα από το ProJect...

Πιθανον να εχει η Grado καποιο προβλημα με την αναρτιση της.Οταν μαλακωσει πολυ, εξασθενει το damping με αποτελεσμα ισχνο,αναιμικο στα μεσαια και χαμηλα και σαφως φωτεινο ηχο.

H Grado παντως στις καλες της δεν φημιζεται για ισχνο,αναιμικο ηχο

Θα έρθει και με άλλες κεφαλές αλλά και να σετάρουμε ξανά την ίδια. Αν μπορείτε και μερικές γνώμες και για το βόμβο στο ProJect, ;)