Απορία για πικάπ

Απάντηση: Re: Απορία για πικάπ

Nagaoka Stat-10 |Antistatic Spray & Discs Guard Set |Αντιστατική προστασία βινυλίων

Audio-Technica AT607 // Stylus Cleaner| Καθαριστικό βελόνας πικάπ

αυτά τα δυο παρήγγειλα! ήταν από τα πιο ακριβά από ένα ελληνικό site! αξίζουν ή να τα ακυρώσω;;

Καλά είναι,τα ίδια χρησιμοποιώ,επιμένω να πλύνεις ένα βινύλιο!!!

To AT-607 ειναι καλο και ακινδυνο, ειναι ενα απο μερικα που χρησιμοποιω χρονια οποτε το γνωριζω.

To Nagaoka το δοκιμασα καποτε αλλα δεν θυμαμαι να σου πω πως ηταν,αλλα θεωρω την εταιρεια πολυ αξιοπιστη οποτε πιστευω θα ειναι οκ.
Εξ αλλου,μπορεις να καθαρισεις 1-2 δισκους και ακουγοντας τους θα κρινεις αν ειναι οκ.

Μόλις αγόρασα το project debut carbon και επιτέλους ξεθαψα κάτι λίγα βινύλια που είχα. Αγόρασα και ένα καινούριο και ξεκίνησα!
Υποθέτω οτι σέταρα σωστά το πικάπ, έχει καταποστιτικότατα βίντεο στο youtube. Αυτό που αναρωτιέμαι εάν είναι λογικό είναι το ότι ακούω κάτι χριτς χρατς να περνάνε στο ηχείο όσο παίζει το βινύλιο. Είναι λογικό; Ακούω τόσα χρόνια πια με cd που χω ξεχάσει τα πάντα όσον αφορά το βινύλιο. Είχα να ακούσω πάνω από 15 χρόνια... Ενισχυτή έχω τον harman 990 και το χω κουμπώσει με γείωση στην ένδειξη phono mm.
Ο ήχος που σας λέω είναι όπως στην αρχή που κατεβαίνει η βελόνα και ξεκινάει να παίζει ο δίσκος. Κάτι τέτοιο σε πιο μικρή ένταση αλλά είναι ορατό σε όλη την διάρκεια του δίσκου.
Λέτε απλά να χω ρυθμίσει κάτι λάθος ή απλά συνήθισα στον "κρυστάλλινο" ήχο του cd και λέω μαλακίες;

κατ αρχας αν το βυνιλιο ειναι καλο δεν ακουγεται ουτε τσικ ουτε τσακ . near mint κατασταση και δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει στην ανιληψη σου τσικ και τσακ ,ελαχιστα . βεβαια καθε φορα που βαζεις βυνιλιο θα πρπεει να σου γινει συνηθεια να το καθαριζεις με βουρτσακι.
τωρα για το προβλημα που αναφερεις θα πρπεει σε πρωτη φαση να τσεκαρεις τις συνδεσεις . αν με το cd player δεν ακους τιποτα τοτε το προβλημα ειναι απο τον ενισχυτη και πισω. χρησιμοποιησε τα καλωδια του cd player και συνδεσε το πικαπ με την εισοδο phono. αν συνεχιζει τοτε ή η εισοδος του ενισχυτη εχει καποιο θεμα ή μετα μπορει η συνδεση κεφαλης -στον βραχιονα και μετα στην εξοδο rca του πικαπ κατι να εχει γινει λαθος. μαλλον ηλεκτρικο ειναι το προβλημα.

μηχανικα ετσι και αλλιως πρεπει να προβεις σε ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις. ρυθμιση σωστου βαρους,antiskating,προτρακτορ και τα κλασσικα.

το προβλημα παρουσιαζεται σε ενα καναλι ή και στα δυο?

κατ αρχας αν το βυνιλιο ειναι καλο δεν ακουγεται ουτε τσικ ουτε τσακ . near mint κατασταση και δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει στην ανιληψη σου τσικ και τσακ ,ελαχιστα . βεβαια καθε φορα που βαζεις βυνιλιο θα πρπεει να σου γινει συνηθεια να το καθαριζεις με βουρτσακι.
τωρα για το προβλημα που αναφερεις θα πρπεει σε πρωτη φαση να τσεκαρεις τις συνδεσεις . αν με το cd player δεν ακους τιποτα τοτε το προβλημα ειναι απο τον ενισχυτη και πισω. χρησιμοποιησε τα καλωδια του cd player και συνδεσε το πικαπ με την εισοδο phono. αν συνεχιζει τοτε ή η εισοδος του ενισχυτη εχει καποιο θεμα ή μετα μπορει η συνδεση κεφαλης -στον βραχιονα και μετα στην εξοδο rca του πικαπ κατι να εχει γινει λαθος. μαλλον ηλεκτρικο ειναι το προβλημα.

μηχανικα ετσι και αλλιως πρεπει να προβεις σε ολες τις απαραιτητες ρυθμισεις. ρυθμιση σωστου βαρους,antiskating,προτρακτορ και τα κλασσικα.

το προβλημα παρουσιαζεται σε ενα καναλι ή και στα δυο?

τα έκανα και αυτά που λες και το πρόβλημα συνεχίζεται. και απ τα δυο κανάλια ακούγεται ο θόρυβος πάντως.
συμφωνώ οτι κάτι ίσως παίζει με τον ενισχυτή και θα δοκιμάσω από δευτέρα να παίξω με ένα phono stage ενός φίλου από την είσοδο aux του ενισχυτή μου να δω τι γίνεται και εκεί.

δυστυχώς τα καθαριστικά έρχονται από Τετάρτη... οπότε μέχρι τότε αναμονή.... πάντως σε άλλο ένα ολοκαίνουριο βινύλιο πάλι τα ίδια...

Οταν βαλεις την βελονα στον δισκο χωρις να γυρνα το πλατω το ακους?

Απάντηση: Re: Απορία για πικάπ

Οταν βαλεις την βελονα στον δισκο χωρις να γυρνα το πλατω το ακους?

Εχει απαντήσει σε αυτό,δεν το ακούει.
Εμένα μου κάνει για θόρυβο επιφάνειας πάντως αυτό που λέει.

Re: Απάντηση: Re: Απορία για πικάπ

Εχει απαντήσει σε αυτό,δεν το ακούει.
Εμένα μου κάνει για θόρυβο επιφάνειας πάντως αυτό που λέει.

Δεν το προσεξα,αλλα σιγουρα η βελονα ηταν πανω στον δισκο;

ναι παιδιά, η βελόνα με το που ξεκινάει να παίζει, ξεκινάνε όλα...

αν δε φταίει ενισχυτής, πικάπ είναι σίγουρα θόρυβος επιφανείας, όταν διαβάζει δε διαβάζει καθαρά να το πω, δε ξέρω πως να το εκφράσω

σας έχω ζαλίσει χαχαχα! :)

Δεν ειναι αυτο που ρωταω.
Ρωταω αν εβαλες την βελονα στον δισκο αλλα το πλατω να μην γυρνα.

Δεν ειναι αυτο που ρωταω.
Ρωταω αν εβαλες την βελονα στον δισκο αλλα το πλατω να μην γυρνα.

το έκανα και δεν υπάρχει θόρυβος, αν εξαιρέσεις τον θόρυβο που έκανε όταν έκατσε πάνω στον δίσκο, μια φορά. μετά ηρεμία.

OK.Mαλλον τεινω να συμφβνησω με τον sokmav,και θα επανελθω στο σχολιο μου για ανεπαρκες damping στην αναρτηση της ΟΜ

Last edited:
OK.Mαλλον τεινω να συμφβνησω με τον sokmav,και θα επανελθω στο σχολιο μου για ανεπαρκες damping στην αναρτηση της ΟΜ

άρα μιλάμε για κατασκευαστικό λάθος ή απλά θα "ζήσω" με αυτό;

πραγματικά πάντως ανυπομονώ να καθαρίσω την βελόνα με το ειδικό υγρό μήπως και για όλα φταίει αυτό. να πήρε σκόνη από τα παλιά βινύλια που χρησιμοποίησα.

άρα μιλάμε για κατασκευαστικό λάθος ή απλά θα "ζήσω" με αυτό;

πραγματικά πάντως ανυπομονώ να καθαρίσω την βελόνα με το ειδικό υγρό μήπως και για όλα φταίει αυτό. να πήρε σκόνη από τα παλιά βινύλια που χρησιμοποίησα.

Υπαρχει περιπτωση η συγκεκριμενη βελονα να εχει καποιο προβλημα.Δεν ειμαι βεβαιος αλλα ειναι μια πιθανοτητα με αυτα που περιγραφεις.

επίσης υπάρχει περίπτωση να φταίνε τα rca? είναι της μάνας του από το κουτί.

Μαλλον οχι θα ελεγα.