ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΣΤΑΘΜΗ ΗΧΕΙΩΝ

andreas_a

Senior Member
24 November 2009
413
Αθήνα
Έχω μια απορία όσον αφορά τη σταθμή των ηχείων. Τα FR, FL, SL, SR είναι ακριβώς τα ίδια ηχεία και σε MODE 5ch stereo τα SL & SR παίζουν ελάφρά πιο δυνατα απο τα μπροστά. Στην αρχή νόμιζα ότι ηταν η ιδέα μου αλλά μετά από κάποιες ακροάσεις παρατήρησα ότι τα πισώ παίζουν λίγο πιο δυνατά. Παρόλο που έχω ρυθμίσει όλα να παίζουν στα ίδια dB. Τί μπορεί να συμβαίνει???...μήπως υπάρχει και κάποια άλλη ρύθμιση που μου διαφεύγει???
ευχαριστώ.

Αν έχεις ρυθμίσει όλα τα ηχεία στην ίδια στάθμη και η απόσταση των surround από την θέση θέασης είναι μικρότερη απ' των εμπρός, τότε πιθανόν αυτά να ακούγονται δυνατότερα. Ρύθμισε στο menu του ενισχυτή σωστά τις αποστάσεις των ηχείων από την θέση θέασης. Ποιόν ενισχυτή έχεις; Εχεις τρέξει το πρόγραμμα ισοστάθμισης του ενισχυτή; (Audyssey, YPAO, MCACC).

...ιδια μαρκα ηχειων εχεις και πισω???αν οχι εχει να κανει με την ευαισθησια τους...τα πισω εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια....ισως να ειναι και αυτο..ισως οχι..

...ιδια μαρκα ηχειων εχεις και πισω???αν οχι εχει να κανει με την ευαισθησια τους...τα πισω εχουν μεγαλυτερη ευαισθησια....ισως να ειναι και αυτο..ισως οχι..

Έχω μια απορία όσον αφορά τη σταθμή των ηχείων. Τα FR, FL, SL, SR είναι ακριβώς τα ίδια ηχεία και σε MODE 5ch stereo τα SL & SR παίζουν ελάφρά πιο δυνατα απο τα μπροστά.......

Λέει ότι είναι ακριβώς τα ίδια......

Έχω τρέξει το audyssey αλλά του έχω κάνει κάποιες αλλαγές γιατί το αποτέλεσμα που μου έδωσε δεν με ικανοποιούσε. Έχω ρυθμίσει τη στάθμη στα ίδια dB αφού η θέση θέασης έχει τις ίδιες αποστάσεις από τα εμπρός και τα πίσω και διορθωσα λίγο και τις αποστάσεις. Το θέμα είναι ότι για διάφορες συχνότητες το audyssey μου έχει δώσει διαφορετικές τιμές. Π.χ. Για 40hz +3dB για 250hz +1dB. Οι τιμές είναι τυχαίες αν είναι μπορώ να το κοιτάξω και να ξαναστειλω. Αυτές οι τιμές για τις διάφορες συχνότητες είναι ίδιες για FR & FL και ελαφρώς διαφοροποιημενες για SR & SL. Μάλλον αυτό πρέπει να είναι αλλά δεν είμαι σίγουρος πρέπει να πειραματιστω...