Απορία για σύνδεση bluetooth-κινητού

avpap

Μέλος Σωματείου
30 September 2011
9,996
Αθηνα
Καθε κινητο εχει μια λιστα με τις bt συσκευες με τις οποιες εχει γινει paired. Η ερωτηση ειναι η εξης, οταν ανοιξουμε το bt του κινητου, ψαχνει στη σειρα μια-μια τις συσκευες αυτες να δει ποια ειναι ενεργη για να συνδεθει ή ψαχνει να συνδεθει με τη συσκευη με την οποια ειχε συνδεθει την προηγουμενη φορα;
Αν ψαχνει μονο την τελευταια συσκευη με την οποια ειχε συνδεθει, υπαρχει καποιος τροπος να το αναγκασουμε να τις ψαχνει ολες ή ακομα καλυτερα μια μια συγκεκριμενη σειρα;

ελπιζω να καταλαβατε τι ρωταω :)

Re: Απορια για συνδεση bluetooth-κινητου

Ανιχνεύει όσες βρίσκονται στην εμβέλεια του, και τις εμφανίζει με σειρά ισχύος του σήματος. Αν έχει ξανασυνδεθεί με αυτήν ποιο έχει το πιο ισχυρό σήμα, την οποία παρουσιάζει στην πρώτη θέση, τότε θα συνδεθεί με αυτήν. Αν όχι, τότε συνδέεται με κάποια που ακολουθεί στη λίστα των συσκευών εντός εμβέλειας με την προϋπόθεση ότι έχει ξανασυνδεθεί με αυτήν. Αν από την προηγούμενη φορά που είχες συνδεθεί, είχες κάνει αποσύνδεση, τότε λογικά δεν θα συνδεθεί αυτόματα αλλά θα πρέπει να το κάνεις εσύ.

Ανιχνεύει όσες βρίσκονται στην εμβέλεια του, και τις εμφανίζει με σειρά ισχύος του σήματος. Αν έχει ξανασυνδεθεί με αυτήν ποιο έχει το πιο ισχυρό σήμα, την οποία παρουσιάζει στην πρώτη θέση, τότε θα συνδεθεί με αυτήν. Αν όχι, τότε συνδέεται με κάποια που ακολουθεί στη λίστα των συσκευών εντός εμβέλειας με την προϋπόθεση ότι έχει ξανασυνδεθεί με αυτήν. Αν από την προηγούμενη φορά που είχες συνδεθεί, είχες κάνει αποσύνδεση, τότε λογικά δεν θα συνδεθεί αυτόματα αλλά θα πρέπει να το κάνεις εσύ.

εξαιρετικος και αναλυτικοτατος! Ακριβως οι πληροφοριες που εψαχνα. Επομενως, για να μπορω να συνδεομαι "αυτοματα" οταν μια bt συσκευη (με την οποια εχει γινει ηδη paired το κινητο) ενεργοποιηθει θα πρεπει να μην εχω κανει αποσυνδεση πρωτα μονος μου (απο το κινητο δηλαδη φανταζομαι οτι εννοεις να εχω πατησει το αποσυνδεση-disconnect). Θα πρεπει ειτε να εχω απενεργοποιησει το bt του κινητου ειτε να εχει κλεισει η συσκευη. Τα καταλαβα καλα;

Μηπως εχεις ιδεα καποια disconnects που γινονται οταν "πρωτο-ανοιξει" μια bt συσκευη, που οφειλονται; Δηλαδη αναβω το bt ηχειο μου, συνδεεται με το κινητο, μετα απο 2-3 sec αποσυνδεεται και μετα πρεπει να πατησω εγω "συνδεση" (στο κινητο) για να ξανασυνδεθει.

εξαιρετικος και αναλυτικοτατος! Ακριβως οι πληροφοριες που εψαχνα. Επομενως, για να μπορω να συνδεομαι "αυτοματα" οταν μια bt συσκευη (με την οποια εχει γινει ηδη paired το κινητο) ενεργοποιηθει θα πρεπει να μην εχω κανει αποσυνδεση πρωτα μονος μου (απο το κινητο δηλαδη φανταζομαι οτι εννοεις να εχω πατησει το αποσυνδεση-disconnect). Θα πρεπει ειτε να εχω απενεργοποιησει το bt του κινητου ειτε να εχει κλεισει η συσκευη. Τα καταλαβα καλα;
Καλημέρα. Πολύ καλά τα κατάλαβες.

Μηπως εχεις ιδεα καποια disconnects που γινονται οταν "πρωτο-ανοιξει" μια bt συσκευη, που οφειλονται; Δηλαδη αναβω το bt ηχειο μου, συνδεεται με το κινητο, μετα απο 2-3 sec αποσυνδεεται και μετα πρεπει να πατησω εγω "συνδεση" (στο κινητο) για να ξανασυνδεθει.

Τώρα, για το δεύτερο μέρος του Post δεν μπορώ να βοηθήσω. Κάποιες φορές, ας πούμε 1 στις 10 περίπου, μικρό ποσοστό αλλά υφίσταται, ενώ δεν έχω κάνει αποσύνδεση, όταν μπαίνω στο αυτοκίνητο, πρέπει να πατήσω τη σύνδεση για να συνδεθεί. Συμβαίνει κι αυτό. Υποθέτω ότι παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Ποιότητα του κινητού, της συσκευής που συνδέεται...... ακόμη και αναβάθμιση λογισμικού των συσκευών. Δε μπορώ να πω με σιγουριά.Εμπειρία με σταθερή σύνδεση δεν έχω για να εκφέρω άποψη. Και, υποθέτοντας πάντα, πιστεύω ότι σε κάποια χρόνια, τέτοια προβλήματα δεν θα υφίστανται. Είναι και θέμα τεχνολογίας, που σήμερα την πληρώνουν, όσοι μπορούν βέβαια, ακριβά.
Είναι αυτά τα παλιομηχανήματα:devil-smiley-029: