Απορία για σύνδεση σε Yamaha RX-797

Steve67

New member
24 February 2007
97
Κρήτη
Παιδιά γεια σας...

Έχω έναν ενισχυτή YAMAHA RX-797 και ένα DVD PIONEER DV-696 που το χρησιμοποιώ και για ακρόαση μουσικών CD και MP3.
Ο ενισχυτής έχει είσοδο και για DVD και για CD, έχει σημασία που θα πρέπει να συνδέσω το PIONEER ώστε κατά την ακρόαση μουσικών CD να ενεργοποιώ το PURE DIRECT ή δεν παίζει ρόλο ? Σκεφτόμουν ότι αν το συνδέσω στο CD θα έχω καλύτερο ήχο.
Αν ξέρει κάποιος ας ρίξει καμιά ιδέα..

Ευχαριστώ προκαταβολικά...

To direct παρακάμπτει τα tone contols και θεωρητικά θα πρέπει να δίνει καλύτερο σήμα. Σαν στάθμες εισόδου όμως λογικά πρέπει και οι δύο να "σηκώνουν" τα ίδια.

το ιδιο ειναι οπου και να το συνδεσεις
αλλα για να παρεις καλυτερο ηχο στην περιπτωση σου θα πρεπει να ακους με συνδεση ψηφιακη.οποτε βαλτο sto dvd και οταν ακους μουσικη επελεγε το direct του hamaha

Για να βλέπεις ταινίες ψηφίζω κι εγώ ψηφιακή σύνδεση αφού δίνει περισσότερες δυατότητες. Αλλά για μουσική, έχει καλύτερο DAC ο Yamaha από το Pioneer;

Πάντως επειδή έχω κι εγω το 696, σε CD δε με ενθουσιαζει ιδιαιτερα, ειδικα απο αποψη ψηφιοαναλογικου μετατροπεα. Καλυτερα να παρακαμπτεις τα αναλογικα του σταδια και να το συνδεεις ψηφιακα με τον Yamaha.

Απάντηση: Re: Απορία για σύνδεση σε Yamaha RX-797

Για να βλέπεις ταινίες ψηφίζω κι εγώ ψηφιακή σύνδεση αφού δίνει περισσότερες δυατότητες. Αλλά για μουσική, έχει καλύτερο DAC ο Yamaha από το Pioneer;
Η pionner γενικα δεν εχει καλο ηχο στα πλευερ και σε μεγαλυτερη κατηγορια απο αυτη