Απορία για σύνδεση subwoofer

christos30

New member
22 January 2011
29
Καλησπέρα
Αγόρασα έναν onkyo tx-nr509 και ηχεία canton movie 125.
Η Απορία μου είναι πως θα συνδέσω το sub? γίνεται να συνδεθεί με ένα μόνο καλοδιο στον ενίσχυση στη θεση subwoofer?
To sub έχει 2 υποδοχές, μια L και μια R/mono (έτσι γράφουν πάνω).
Ο ενυσχιτης μια μόνο που γράφει Subwoofer.
Ευχαριστώ

Λογικα θα συνδεσεις την μια ακρη ενος rca στην θεση R/mono και την αλλη ακρη στην θεση του ενισχυτη.

Καλησπέρα
Αγόρασα έναν onkyo tx-nr509 και ηχεία canton movie 125.
Η Απορία μου είναι πως θα συνδέσω το sub? γίνεται να συνδεθεί με ένα μόνο καλοδιο στον ενίσχυση στη θεση subwoofer?
To sub έχει 2 υποδοχές, μια L και μια R/mono (έτσι γράφουν πάνω).
Ο ενυσχιτης μια μόνο που γράφει Subwoofer.
Ευχαριστώ

Αν δεν εχεις διπλο RCA (για σαμπ) που να καταληγει σε μονο (για ενισχυτη) θα συνδεσεις τη μια ακρη κανονικα στον ενισχυτη και την αλλη πανω στο σαμπ εκει που γραφει LFE IN ή στο L θα το γραφει ή στο R.

Δηλαδή Κωστα Θέλω καλώδιο 2σε1;

Δεν είναι υποχρεωτικό. Εγώ είχα συνδέσει με έναν αντάπτορα ένα rca σε δύο. Κάποια στιγμή, το αφαίρεσα επειδή δεν μου άρεσε η ιδέα του να χρησιμοποιώ και άλλο καλώδιο και έτσι το έβαλα στο L in η μόνη διαφορά που είχε ήταν αυτή της έντασης και όχι σπουδαία πράγματα. Αν θυμάμαι καλά, επειδή έχει περάσει καιρός, σήκωσα λίγο το volume. Δεν κατάλαβα κάποια άλλη διαφορά.
Χρησιμοποίησα την αριστερή είσοδο L επειδή, κάποια όργανα που είχα, χρησιμοποιούσαν stereo out αλλά έγραφαν ότι αν πρέπει να πάρω mono έξοδο, να χρησιμοποιήσω τη L. Έτσι από συνήθεια περισσότερο, το συν έδεσα στην αριστερή. :ears: