Απορια για τερματισμο καλωδιου

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Γίνεται πιο σαφές γιατί κι εγώ προς δίχαλο πήγαινα σε κάτι αλλαγές που θέλω να κάνω.

Re: Απάντηση: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Θεωρητικά … lol … το καλύτερο είναι να μην υπάρχει επαφή. Καλώδιο απευθείας από την πλακέτα του ενισχυτή μέχρι το ηχείο… φυσικά είναι λίγο πρόβλημα στην μεταφορά :D

Καλα,και θα εχεις επαφες απο την πηγη στον ενισχυτη ;;;;;; :speechless-smiley-0:flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Χμ... οπως το εθεσες αρχισα να το ξανασκεφτομαι.Τελικα θα κανω τις προβες μου, ετσι κι αλλιως μονο σοφοτερος θα βγω απο την δοκιμη.

Δοκιμασε πρωτα με φτηνα θερμοσυστελλομενα για να εξοικειωθεις με την διαδικασια και μετα με καλυτερης ποιοτητας.

Προσεξε τις διαμετρους τους,μερικα κλεινουν σε αναλογια 4/1 αλλα 3/1 αλλα 2/1 κλπ.

Υπαρχουν flexible που μαλλον δεν σου κανουν,semi-rigid , rigid ,με γομα στο εσωτερικο τοιχωμα,χωρις γομα και παει λεγοντας.

Θα συνεστηνα ενα rigid,με εσωτερικη γομα,και συστολη 3/1

Re: Απάντηση: Re: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Αγαπητε εδω ειναι επαρχια.Αμα παω και τα πω αυτα σε μαγαζι θα με κοιτανε οπως κοιταζει η αγελαδα το τρενο.
Πηρα ενα με κολλα που βρηκα στο ebay, 3:1, τωρα απο σκληροτητα θα δουμε.Στην αναγκη θα βαλω κανα 2-3 το ενα πανω απο το αλλο, να εξαλειψω και τελειως τα παρασιτα ΕΜΙ :stupido2:

Θερμοσυστελλομενα εχω δουλεψει αρκετα σε κατασκευες γενικως και σε καλωδια interconnect και τροφοδοσιας.

Mια χαρα θα ειναι.Δεν θα χρειαστει να βαλεις περισοτερα απο ενα :ernaehrung004:

Για να μην ανοιγω νεο τοπικ κανω εδω την ερωτηση μου. Μπορω να συνδεσω με μπανανες μονο την μια ακρη του καλωδιου π.χ αυτη που παει στον ενισχυτη και την αλλη ακρη με γυμνο καλωδιο προς τα ηχεια ή και οι δυο ακρες πρεπει να εινα με μπανανες αν επιλεξω αυτον τον τυπο συνδεσης?

αλήθεια, θερμοσυστελλόμενα της προκοπής και σε ποικιλία διατομών-μηκών-χρωμάτων (σε σετ αν ειναι δυνατόν) που βρίσκει κανείς στην Αθήνα? έχω κοιτάξει εκεί στα πέριξ της Κάνιγγος αλλά δεν βρήκα τίποτα ενδιαφέρον.

Στο Φανό έχει ότι θερμοσυστελλόμενο θές
Σε διατομές και χρώματα
Πάρε μια συλλογή
Κάνε τα κουλούρα για αποθήκευση
Η κόψτε κάθε 10 εκατοστά και βαλτά σε ένα όμορφο κουτάκι

Re: Απάντηση: Απορια για τερματισμο καλωδιου

Η κόψτε κάθε 10 εκατοστά και βαλτά σε ένα όμορφο κουτάκι

Κάτι τέτοιο θέλω. Το έχω βρεί σε μία εταιρία του Λασιθίου στην Κρήτη που πουλάει και on-line αλλά τα μεταφορικά είναι πιο ακριβά από το ίδιο το προϊόν.

Καλησπέρα στην παρέα... παίδες έχω ένα θέμα μετά από αλλαγή καλωδίου(έβαλα μονόκλωνο 2,5μμ) σε κάτι vintage ηχεία που έχω.
Το πρόβλημα μου είναι ότι επειδή το καλώδιο είναι πιο χοντρό δεν δεν σφίγγει καλά στην μπόρνα με συνέπεια το ένα το πλαστικό να έχει σπάσει.
Τι προτείνετε ρε παιδιά να τα τερματίσω με δίχαλο καλύτερα;

Τα ηχεία είναι αυτά(φώτο από google)image.php.jpeg

Το καλύτερο θα είναι(αν έχεις την ευχέρεια) να αλλάξεις τις μπόρνες.Δυστυχώς αυτές που
διαθέτουν τα ηχεία σου είναι περιορισμένης χρηστικότητας λόγω του ότι δεν σφίγγουν βιδωτά
αλλά στην ουσία δουλεύουν σαν κλιπ.
Από κει και πέρα θα μπορείς να τερματίσεις όπως θες τα καλώδια σου, είτε με δίχαλα είτε με μπανάνες.