Απορία για upload foto

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα,να ρωτήσω κάτι που δεν έχω καταλάβει..
Τις προάλλες που ανέβασα φώτος μου κάνατε παρατήρηση οτι αν δεν είναι δικιά μου να ανεβάζω και τα στοιχεία του κατόχου της φωτογραφίας.Εγώ έχω αρκετές φώτος που θέλω να ανεβάσω και δεν ξέρω που ανήκουν,τις κατέβασα τόσο καιρό απο σάιτ με wallpapers.Τι πρέπει να κάνω?(πείτε μου αναλυτικά)

Αν έχω δικιά μου φώτο τραβηγμένη να μην γράφω τίποτα
και αν είναι απο το ίντερνετ να γράφω πηγή διαδίκτυο ή άγνωστη ή δεν ξέρω τι άλλο?Μην αρχίσω να ανεβάζω και μου τις σβήνετε.Επίσης βλέπω πολλοί απο εσάς δεν λέτε με τη φωτογραφία αν είναι δικιά σας ή όχι και με έχετε μπερδέψει..

Αν δημιουργήσω θέμα "Fotos from internet" και απλά ανεβάζω χωρίς σχόλια θα είμαστε εντάξει?

Εχω πλήθος αξιόλογων φωτογραφιών και φοβάμαι να ανεβάσω..

ο βασικος σκοπος των θεματων με την φωτογραφια ειναι οι συζητησεις που γινονται πανω στις φωτογραφιες τις οποιες εμεις βγαζουμε η επεξεργαζομαστε και συζηταμε πανω στην τεχνικη η στην αποψη του θεματος , τα λαθη μας , ωστε να μπορουμε να γινουμε καλυτεροι με τις κριτικες των αλλωνων.
Δεν εχει τοσο νοημα να βρω μια φωτογραφια ξενη αφενος καταπατας την πνευματικη ιδιοκτησια του κατοχου της ,αφου οπως λες δεν ανεφερες φωτογραφο, αφετερου τι αναλυσεις να γινουν σχετικα με αυτες ;
Ο στοχος ειναι να γινουμε καλυτεροι εμεις και οχι να φορτωνουμε το θεμα με φωτογραφιες γενικοτερα:)
Επισης ,θα με πειραζε να βλεπα μια δικια μου δουλεια δημοσιευμενη σε ξενο χωρο ανευ αναφορας στο ονομα μου.
δεν ειναι και ηθικο κιολας να ανεβαζει καποιος 3ος μια ξενη φωτογραφια σα δικια του.

Υ.Γ για πια φωτογραφια αναφερεσαι btw?

+1 ...Και εν πάσει περιπτώσει, αν δείς κάτι που σου αρέσει πολύ μπορείς να βάλεις ένα link, κι όποιος θέλει πάει και βλέπει...

Gomar συμφωνώ μαζί σου όσο αφορά το "δική μας φωτογραφία" και τις παραγωγικές συζητήσεις που θα γίνονται αλλά υπάρχουν και πολλές άλλες που εγώ τις θέλω για wallpaper ή με εντυπωσιάζουν γιατί καλώς ή κακώς δεν μπορώ να βγάλω τέτοια φώτο.Και πιστεύω πως υπάρχουν και άλλοι που εντυπωσιάζονται απο ξένες φωτογραφίες και θα θέλουν να τις έχουν.
Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να περιστρέφεται απο εμάς και μόνο,θα πλήτταμε... :D

Αρα θα κάνω ένα τόπικ και θα ανεβάσω μερικές που θέλω άφοβα οκ?

Δημήτρη?Για αυτές που κατέβασα πρόσφατα θα βρώ το λινκ ή την πηγή.
για κάποιες άλλες που κατέβασα πριν 2-3 χρόνια δεν θα βρώ τίποτα,είναι προτιμότερο να μην ανεβάσω μία ωραία φωτογραφία μόνο και μόνο επειδή δεν έχω στοιχεία προέλευσης που και στην τελική κανένας δεν θα ασχοληθεί με το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων?Αν κάποιος δει φωτογραφία του πχ θα μας πει "παιδιά σβήστε τη φωτογραφία μου ανήκει" και θα το σεβαστούμε.Ουτως η άλλως οι φωτογραφίες είναι απο το εξωτερικό,οπότε ποιος θα μας την πει οτι του κλέβουμε τη δουλειά,που στην τελική τη θαυμάζουμε.. :D

Οπότε θα ανεβάζω για όσες έχω λινκ..

Συνήθως οι αναλύσεις που αναρτώνται οι φωτογραφίες στο διαδίκτυο είναι σε πολύ χαμηλή ανάλυση, άχρηστες για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Παρόλα αυτά έχουμε την ηθική υποχρέωση να κάνουμε πάντα αναφορά, στον δημιουργό ή έστω στην προέλευση του έργου.
Οπότε όπως λες κι εσύ, ανεβάζεις αυτές για τις οποίες έχεις link ή τα στοιχεία του φωτογράφου :2thumb22sup:

Εγώ είμαι πιο αυστηρής άποψης. Φωτογραφία που δεν μας ανήκει δεν ανεβαίνει εκτός αν έχουμε την ρητή άδεια απο τον ιδιοκτήτη της.

Αν μας αρέσει μια φωτογραφία και θέλουμε να την δείξουμε, βάζουμε ένα λινκ με την τοποθεσία της στο διαδικτυο.

Είναι για μένα και ηθικό θέμα.
Επίσης συμφωνώ απόλυτα με την GoMaR οτι γενικά στο όπως λειτουργεί η μικρή μας κοινότητα τέτοια νήματα δεν προσφέρουν και πολλά.

Δειτε εδω κι εδω

Εγω τι μπορω να κανω σε αυτη την περιπτωση;
Ρουμανικα δεν γνωριζω ωστε να απευθυνθω στον admin του site αυτου...
Πως θα μπορουσα να ζητησω εστω μια αναφορα του ονοματος μου;
Καμμια ιδεα;

Υ.Γ.: ξερω πως ειμαι στα ορια του off-topic, αλλα μαλλον δεν τα εχω υπερβει...

Last edited:
Γράψε του στα αγγλικά. Αν δεν συμμορφωθεί γράψε στην υπηρεσία που φιλοξενεί το site.

Εγραψα, εστειλα, και σημερα που μπηκα στη σελιδα, η φωτο μου ειχε κατεβει...
Ετσι απλα, χωρις εστω μια συγγνωμη.
Μαλλον ετσι ειναι η διδαχη της ορθοδοξιας κατα το ρουμανικο προτυπο...

Πάλι καλά, που να σου πω επαγγελματικές ιστορίες με Ρουμάνους (δεν είναι θέμα έθνους, είναι θέμα πείνας).