απορία περί dvd-r

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,609
ψώνισα πρόσφατα ένα dvd-r γιά να μεταφέρω τις hi-8 βιντεοκασέτες μου σε dvd .
Ξεκίνησα ήδη.
Το ερώτημα είναι το εξής:
κατά τη μεταφορά στο σκληρό υπάρχουν οι επιλογές ανάλυσης που είναι σε διάφορες παραλλαγές γύρω από το SP (που δίνει νομίζω 120 λεπτά) σε ένα dvd το LP (240) το XP (60) και κάποια χειρότερα.

Με δεδομένη την αρχική ανάλυση του hi-8 και ότι τελικά όπου και να προβληθούν hi-8 παράγωγα θα είναι, τι ανάλυση πρέπει να διαλέξω ?

και β)
στη συνέχεια όταν θα τα περάσω στο dvd πρέπει να ξαναεπιλέξω ανάλυση ή είναι αυτή η ίδια στην οποία αρχικά πέρασε στο σκληρό ?

Η αντιγραφη απο τον σκληρο σε DVD γινεται στην αναλυση της αρχικης εγγραφης στο σκληρο.
Τωρα οσον αφορα την επιλογη αναλυσης, αν αρκεισαι να γραφεις μονο 60 λεπτα σε καθε DVD, δεν το συζηταμε, γραφεις σε XP. Αν ομως θελεις να γραφεις διωρο σε καθε DVD, με SP , τοτε θα πρεπει να διαπιστωσεις με δοκιμη αν η ποιοτητα εικονας της εγγραφης με SP, ειναι ικανοποιητικη.

προφανώς ρωτάω γιατί πρόκειται γιά αρχειοθέτηση παλιών ταινιών που θα μπούνε στο ράφι μετά.
Απλά δεν ξέρω ποιά η διαφορά μεταξύ sp xp σε σχέση με το πρωτότυπο υλικό που είναι hi8
μήπως είναι υπερβολή ή δεν διακρίνεται ?
οπότε γιατί να ξοδεύω χώρο ?

Απάντηση: Re: απορία περί dvd-r

προφανώς ρωτάω γιατί πρόκειται γιά αρχειοθέτηση παλιών ταινιών που θα μπούνε στο ράφι μετά.
Απλά δεν ξέρω ποιά η διαφορά μεταξύ sp xp σε σχέση με το πρωτότυπο υλικό που είναι hi8
μήπως είναι υπερβολή ή δεν διακρίνεται ?
οπότε γιατί να ξοδεύω χώρο ?

μια δοκιμη σε επανεγραψιμα δισκακια θα σε πεισει για πιο επιλογη ειναι καλυτερη.