Απορια - προβλημα με Denon 4306

Werewolf

Supreme Member
15 January 2010
7,211
προσφατως, αναβαθμισα εναν av denon 1803 με εναν denon 4306sr.(το παλιο μοντελο που δεν υποστηριζει τα νεα φορμα blue ray)
ειναι συνδεδεμενος με ενα pc οπου παιρνει ηχο απο spdif μιας asus xonar.

εχω ομως ενα προβλημα. ενω ο παλιος denon οταν δεχοταν σημα απο την εξοδο spdif της καρτας ηχου, μου επετρεπε να ορισω τον ηχο σαν 5καναλο ή dolby surround κ.τ.λ., ο denon 4306 μονο στο ραδιοφωνο το επιτρεπει αυτο.
οταν παρει σημα απο την spdif του pc δεν κανει καμια επεξεργασια, λες και ειναι σε κατασταση pure direct, ενω ομως ειναι σε stereo.

προσπαθωντας στο internet να βρω καποια πληροφορια δεν τα καταφερα.
να σημειωσω οτι την καρτα ηχου (asus xonar) ενω πριν την ειχα να στελνει ηχο 96/24, τωρα στελνει 192/24 μιας και ο ενισχυτης δεχεται τετοιο σημα.

οταν λοιπον ο ενισχυτης παρει ηχο απο την καρτα ηχου, γραφει στην οθονη του pcm:192 khz για ενα-δυο δευτερολεπτα οταν αρχισει η αναπαραγωγη.
ομως παιζει μονο 2 καναλια ηχου και δεν ενεργοποιουνται οι λειτουργιες που ανεφερα πιο πανω.

δεν ξερω αν για να δουλεψει σε καταστασεις dolby surround plogicx 5 καναλια stereo κ.τ.λ. πρεπει να παρει αναλογικο σημα απο την καρτα ηχου.
ο παλιος denon ομως επαιζε, και δεν εχω αλλαξει κατι στις ρυθμισεις του pc εκτος του οτι δηλωσα στις παραμετρους της spdif της xonar να δινει 192 πλεον και οχι 96 khz.

οποιος γνωριζει ας με βοηθησει παρακαλω, μηπως πρεπει να κανω καποια ρυθμιση που μου διαφευγει. (αυτο συμβαινει με ολους τους players, media player,media player classic, foobar) exω win 7 64bit.

Σε 192KHz/24 bit μόνο stereo ήχος μεταφέρεται . Για 6-8 διακριτά κανάλια ήχου πρέπει να δηλώσεις 96KHz/24 bit.
το δοκιμασα και τα επαιξε...τελικα ηταν τοσο απλο !

Σε ευχαριστω πολυ, παιδευομουν μερες, αλλα δεν ειχε παει το μυαλο μου εκει.-bye-

Μιας και λυσαμε το παραπανω προβλημα, ας παμε και σε μια απορια.
ειναι καλυτερα να αφηνω την καρτα ηχου (asus xonar d1) να στελνει ως εχει τον ηχο (απενεργοποιωντας και τον SOX resampler του foobar) και να αναλαμβανει το AL24 του denon, ή οπως το εκανα μεχρι τωρα ? (δηλωνα στην καρτα ηχου να δινει στην spdif 192 και μεσα στο foobar εβαζα τον sox resampler στα 192khz.

γνωριζει καποιος τι ειναι προτιμοτερο να κανω απο τα 2 παραπανω ?
(δυστυχως δεν γνωριζω αν οι αλγοριθμοι του AL24 ή οι αλγοριθμοι του του sox κανουν καλυτερη επεξεργασια.)

Last edited:
Μιας και λυσαμε το παραπανω προβλημα, ας παμε και σε μια απορια.
ειναι καλυτερα να αφηνω την καρτα ηχου (asus xonar d1) να στελνει ως εχει τον ηχο (απενεργοποιωντας και τον SOX resampler του foobar) και να αναλαμβανει το AL24 του denon, ή οπως το εκανα μεχρι τωρα ? (δηλωνα στην καρτα ηχου να δινει στην spdif 192 και μεσα στο foobar εβαζα τον sox resampler στα 192khz.

γνωριζει καποιος τι ειναι προτιμοτερο να κανω απο τα 2 παραπανω ?
(δυστυχως δεν γνωριζω αν οι αλγοριθμοι του AL24 ή οι αλγοριθμοι του του sox κανουν καλυτερη επεξεργασια.)
ααα. ξεχασα φυσικα να αναφερω και τον player cplay με τον src/145.

AL24 vs foobar/sox vs cplay- src/145. and the winner is...?