Απορία σχετικά με ανάλυση tw600

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
837
Γιαννιτσα
Καλησπέρα και καλό Πάσχα και καλη ανασταση σε όλους.
Ο TW600 είναι συνδεμένος με pc μέσω DVI-HDMI adaptor.
Στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών(GF 6600GT AGP) επιλέγω 1280χ720 60p.
Όταν τρέχω ένα κλιπάκι 720p στο μενού info του προβολέα μου εμφανίζει
Τα παρακάτω:

Source HDMI
Input signal RGB-Video
Resolution 1280x720
Refresh Rate 60.10Hz

Δεν θα έπρεπε να αναφέρει αν το 1280χ720 είναι i ή p?
Επίσης υπάρχει τρόπος αντί για σήμα RGB-Video , να στείλω component μέσω HDMI?

Κάτι μου λέει οτι είναι progressive, απο όσο γνωρίζω τα pc έχουν μόνο progressive, εκτός και εάν προσθέσεις εσύ κάποια interlaced (με κάποιο πρόγραμμα κτλπ..)

Τώρα αυτό με το component ... θα σε γελάσω... απο άποψη χρωματικής διαφοράς ρωτάς να υποθέσω... αλλα δεν έχω ιδέα..

Και εγω αυτο ξερω αλλα σε διαφορα screenshot's που εχω δει στο νετ απο review εμφανιζε την αναλυση πχ 750p οπως σε αυτη τη φωτο που ειναι απο το cine4home.
Επισης οσο και αν προσπαθησα να βρω πως να αλλαξω το rgb se component μεσα απο τις ρυθμισεις της καρτας γραφικων δεν τα καταφερα.

Attachments

• αααα.jpg
    αααα.jpg
    24.6 KB · Views: 21
Όσο αφορά αυτό το 750p δεν θυμάμαι ακριβώς τι είναι τα έξτρα 30, αλλα είναι σίγουρα το 720p :) (κάτι για συχγρονισμό η κάτι τέτοιο ήταν..)

Είχα την εντύπωση ότι επειδή υπάρχει αυτή η δυνατότητα σε διάφορες
DVD συσκευές όπως το 696 ότι θα μπορούσε να γίνει και από το PC.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=111440&postcount=72
Θα παρακαλέσω οποίος έχει τον συγκεκριμένο προβολέα συνδεμένο με η/υ
να τσεκάρει αν του εμφανίζει την ανάλυση σκέτη όπως και σε εμένα η αν του γράφει δίπλα αν είναι Ι ή Ρ και να μου πει.
Επίσης με λύπη μου διαπιστώνω ότι και αυτός ο ΤW600 άρχισε να μου παρουσιάζει ανομοιομορφία στο λευκό σχηματίζοντας κοκκινωπή χροιά στο δεξιο μέρος μετά από 95 ώρες που δούλεψε.(Έχει αντικαταστήσει τον προηγούμενο TW600 που μου παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα.)
Μάλλον πρέπει να ξαναμιλήσω με την αντιπροσωπία της EPSON στη Θεσσαλονίκη.
Τελικά είμαι τόσο γκαντέμης η μήπως κάνω κάτι εγώ λάθος??
Δεν μπορεί 2 στα 2………

Ιδού και τα πειστήρια για δεύτερη φορά!!!
Από όσο μπορείτε να διακρίνεται το συγκεκριμένο φαινομενο είναι στα πλαίσια
του ανεκτού η να το στειλω παλι για σερβις?

Attachments

• dynamic.jpg
    dynamic.jpg
    77.6 KB · Views: 20
  • livingroom.jpg
    livingroom.jpg
    83.6 KB · Views: 18
  • natural.jpg
    natural.jpg
    84.7 KB · Views: 17
  • theater.jpg
    theater.jpg
    85.4 KB · Views: 12
  • theaterb1.jpg
    theaterb1.jpg
    85.8 KB · Views: 19
Μιχάλη θα μιλήσω πάλι μαζί τους αλλά είναι να τρελαίνεσαι.
Πάλι ξήλωμα από το ταβάνι, πάλι αποστολή για σέρβις Ιταλία, πάλι αναμονή για 15-20 μέρες και ούτω κάθε εξής (πάλι πίσω στην 20αρα tv). Και να πεις ότι δεν πρόσεχα ρε γαμ@το! Και τις 2 φορές η μεταχείριση και τοποθετήσει γινόταν με θρησκευτική ευλάβεια. Ούτε απότομες κινήσεις, ούτε ταρακουνήματα.
Δοκίμασα και αυτό που μου έπε ο Κώστας Καστρουνης την προηγούμενη φορά και όντως ισχύει.
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=104832&postcount=15

Μήπως αυτός είναι ένας ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ λόγος έτσι ώστε ΟΛΟΙ οι επόμενοί μας προβολείς να είναι DLP από δω και πέρα ???

Υπάρχει περίπτωση , όταν η θέαση γίνεται από τα 4+ μέτρα να βλέπει κάποιος το Rainbow, ή να παθαίνει πονοκεφάλους ???
Εγώ πιστεύω ότι η τεχνολογία στους προβολείς DLP, έχει πλέον εξελιχθεί πάρα πολύ, (βλέπε JVC Dila , Sony pearl, Benc 8720, Infocus IN 76, Optoma κλπ ) ΟΠΟΤΕ ποιός ο λόγος να αγοράζει κανείς LCD προβολέα σήμερα ΟΣΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ και να είναι ???? :operator:

Απάντηση: Re: Απορία σχετικά με ανάλυση tw600

Μήπως αυτός είναι ένας ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ λόγος έτσι ώστε ΟΛΟΙ οι επόμενοί μας προβολείς να είναι DLP από δω και πέρα ???

Υπάρχει περίπτωση , όταν η θέαση γίνεται από τα 4+ μέτρα να βλέπει κάποιος το Rainbow, ή να παθαίνει πονοκεφάλους ???
Εγώ πιστεύω ότι η τεχνολογία στους προβολείς DLP, έχει πλέον εξελιχθεί πάρα πολύ, (βλέπε JVC Dila , Sony pearl, Benc 8720, Infocus IN 76, Optoma κλπ ) ΟΠΟΤΕ ποιός ο λόγος να αγοράζει κανείς LCD προβολέα σήμερα ΟΣΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟΙ και να είναι ???? :operator:

O Pearl είναι SXRD και όχι DLP.
Κάποιοι ενοχλούνται πολύ από το rainbow των DLP. Κάποιοι άλλοι κουράζονται πιο πολύ από τη θέαση σε έναν DLP από ότι σε έναν LCD.
Τελευταίο παράδειγμα ο Αλέξης Τρυφωνίδης που είπε ότι του κούρασε το κεφάλι η θέαση του Benq στο σπίτι του Ποτακίδη έχοντας μάθει τόσο καιρό με τον Επσον που έχει.
Ο δε Μάκης Ευμορφόπουλος ζαλίζεται στα πρώτα 3 λεπτά με όποιον DLP και να δει.
Αυτός είναι ο λόγος που ακόμη δεν είναι οι DLP απόλυτοι πρωταγωνιστές.
Εγώ δεν βλέπω πλέον rainbow και μ´αρέσει η εικόνα των DLP.
Αλλά παίρνω LCD για τους παραπάνω λόγους. Ποτέ δεν βλέπω μόνος μου.

Γιατί, ο dila DLP είναι ;;;;

άστα Διονύση...... Εγώ πάντως στον 700 δεν έχω καθόλου ανομοιομορφία. Ήμουν φαίνεται κωλόφαρδος.. -bye-

Sory παιδιά, αλλά δεν ήξερα για την τεχνολογία SXRD ! (καινούργιος γαρ στο άθλημα του προβολέα ) Μπορείτε να με :slapface: αν θέλετε ....
Μέχρι τώρα νόμιζα ότι οι υπάρχοντες προβολείς χωρίζονται σε LCD και DLP.....:antlers:
H τεχνολογία SXRD πώς λειτουργεί, και τι παρενέργειες μπορεί να έχει ??
Για παράδειγμα, οι προβολείς αυτής της τεχνολογίας, πάσχουν από ανομοιομορφία, ή από rainbow, ή κάτι άλλο ??? :confused:

άστα Διονύση...... Εγώ πάντως στον 700 δεν έχω καθόλου ανομοιομορφία. Ήμουν φαίνεται κωλόφαρδος..
Δεν έχεις ΤΩΡΑ !!! (και προσωπικά σου εύχομαι να ΜΗΝ έχεις ποτέ ) ...
Άσε όμως τη λάμπα να γράψει κάποιες ώρες και θα δούμε .... Απ' ότι έχω διαβάσει, Lcd προβολείς που δεν είχαν καθόλου ανομοιομορφία στην αρχή, παρουσίασαν δραματικά αποτελέσματα μετά από 100-200 ώρες της λάμπας τους ......
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ¨????

Πώς γίνεται ένα πάνελ που δεν έχει ανομοιομορφία στην αρχή (που σημαίνει ότι όλα είναι τοποθετημένα συμετρικά και δουλεύουν σταθερά μέσα) να παρουσιάσει μετά από κάποιες ώρες ??????? :AFADF0:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απορία σχετικά με ανάλυση tw600

[QUOTE

Δεν έχεις ΤΩΡΑ !!! (και προσωπικά σου εύχομαι να ΜΗΝ έχεις ποτέ ) ...
Άσε όμως τη λάμπα να γράψει κάποιες ώρες και θα δούμε .... Απ' ότι έχω διαβάσει, Lcd προβολείς που δεν είχαν καθόλου ανομοιομορφία στην αρχή, παρουσίασαν δραματικά αποτελέσματα μετά από 100-200 ώρες της λάμπας τους ......

Δηλαδη Διονυση εμενα που και τις 2 φορες με διαφορετικα(καινιουρια) μηχανακια μου το παρουσιασε στην αρχη 80-100 ωρες υπαρχει πιθανοτητα αργοτερα να αυτοδιορθωθει και να γινει σουπερ?
Τελικα η ωρες λειτουργειας ειναι δυνατον να επειρεαζουν τοσο συντομα τα πανελ η οχι?
Και για πιο λογο αναλογογα με τα MODE του προβολεα theater,
theater black1 κτλπ δηλαδη στην ουσια τη ρυθμιση του μαυρου να κανει αυτο το φαινομαινο εντονοτερο η οχι?δεν θα επρεπε η ανομοιομορφια να ειναι σταθερη?

Διονυση προσωπικα με το αθλημα της βιντεοπροβολης μεσα απο αυτο το φορουμ αρχισα να ασχολουμε.Αγορασα τον TW600 οχι επειδη ηταν LCD αλλα λογο των θετικων σχολειων που ειχα διαβασει και της καλης τιμης του.Πριν δεν ειχα παρακολουθησει ουτε απο DLP ουτε απο LCD ωστε να εχω προσωπικη αποψη περι ανομοιομορφιας - ρεινμποου κτλπ.

Διονυση προσωπικα με το αθλημα της βιντεοπροβολης μεσα απο αυτο το φορουμ αρχισα να ασχολουμε.Αγορασα τον TW600 οχι επειδη ηταν LCD αλλα λογο των θετικων σχολειων που ειχα διαβασει και της καλης τιμης του.Πριν δεν ειχα παρακολουθησει ουτε απο DLP ουτε απο LCD ωστε να εχω προσωπικη αποψη περι ανομοιομορφιας - ρεινμποου κτλπ.
ΑΚΡΙΒΩΣ τα ίδια που έγραψες σε αυτή την παράγραφο φίλε Στράτο, ισχύουν και για μένα, και έτσι αγόρασα τον TW-700, από τα καλά λόγια που διάβασα εδώ, και ΧΩΡΙΣ να έχω δει άλλο προβολέα σε λειτουργία, εκτός από κάποιους φθηνούς DLP που έχουν τα μαγαζιά για διαφημιστικούς λόγους .....

Γι αυτό υπάρχουν εδώ οι πιο έμπειροι από εμάς που είναι πρόθυμοι να μας βοηθήσουν, όπως βοηθάμε και εμείς με αυτά που ξέρουμε και με τις εμεπιρίες μας τους πιο αρχάριους ακόμα ... :antlers:

Δηλαδη Διονυση εμενα που και τις 2 φορες με διαφορετικα(καινιουρια) μηχανακια μου το παρουσιασε στην αρχη 80-100 ωρες υπαρχει πιθανοτητα αργοτερα να αυτοδιορθωθει και να γινει σουπερ?
Τελικα η ωρες λειτουργειας ειναι δυνατον να επειρεαζουν τοσο συντομα τα πανελ η οχι?
Και για πιο λογο αναλογογα με τα MODE του προβολεα theater,
theater black1 κτλπ δηλαδη στην ουσια τη ρυθμιση του μαυρου να κανει αυτο το φαινομαινο εντονοτερο η οχι?δεν θα επρεπε η ανομοιομορφια να ειναι σταθερη?
ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ τα ερωτήματα με απασχολούν και εμένα και ψάχνω για μια λογική απάντηση, όπως επίσης και για τα ερωτήματα που υπέβαλα στο παραπάνω post από αυτό ...... (ΒΛΕΠΕ παραπάνω) ..... :operator:

Απ' ότι έχω διαβάσει, Lcd προβολείς που δεν είχαν καθόλου ανομοιομορφία στην αρχή, παρουσίασαν δραματικά αποτελέσματα μετά από 100-200 ώρες της λάμπας τους ......
ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ¨????

Πώς γίνεται ένα πάνελ που δεν έχει ανομοιομορφία στην αρχή (που σημαίνει ότι όλα είναι τοποθετημένα συμετρικά και δουλεύουν σταθερά μέσα) να παρουσιάσει μετά από κάποιες ώρες ???????

Ίσως η θερμότητα της λάμπας ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας της, να επηρεάζει το πάνελ, προς το καλύτερο ή χειρότερο, και ίσως και γι αυτό το λόγο το mode λειτουργίας (theatre black = low mode) να επηρεάζει λιγότερο το πάνελ , σε σχέση με το να δουλεύεις την λάμπα στο φουλ (Living room) κλπ ...
Πάντως, αφού η εγγύσηση σε καλύπτει έτσι και αλλιώς, και αφού η Epson έχει αποδεικτεί καλή εταιρία στο θέμα του service, άσε την λάμπα να γράψει καμιά 250αριά ώρες, και αν χειροτερέψει, τότε τον στέλνεις και πάλι για αλλαγή ....

Όποιος γνωρίζει σαν πιο :grandpa: ας απαντήσει στα ερωτήματα μας παραπάνω...

Last edited: