Απορία σχετικά με Qobuz

djmnv81

Established Member
5 July 2017
278
272
Αγαπητοί συμφορουμίτες καλημέρα!

Αρχικά δεν ασχολούμαι με streaming πλατφόρμες για ακρόαση μουσικής κτλ. Να όμως που έπεσα στην ανάγκη τους καθότι συγκεκριμένα το Qobuz έχει στην συλλογή του 2 αλμπουμ που ψαχνω σαν τρελος να αγοράσω σε ηλεκτρονική μορφή και σε καλή τιμή αναλογικά και τους βρήκα μόνο στην πλατφόρμα αυτή και σε ποιότητα CD..

Μετά απο μικρή ανάγνωση εδώ στο φόρουμ και ψαξιμο στο νετ κατάλαβα γιατί δεν με αφήνει ποτέ μα ποτέ..να κάνω εγγραφή..Δεν υποστηρίζεται στην χώρα μας...

Ελα όμως που ευτυχώς το εραιρικο Ipad εχει δηλωμένη την Αυστρια σαν βάση οπότε καταφερα απο εκεί να εγγραφώ τελικά αποφεύγοντας τα vpn και τα συναφη...

Έβαλα τα 2 αλμπουμάκια στο καλάθι αγορών πάτησα πληρωμη με visa card και ενω μου την απέρριψε (μαλον γιατί "είδε" το σύστημα τους πως προκειται για Ελλάδα ) , η Αλφα εδώ κανονικα με χρέωσε τα 23 ευρώπουλα..

Μετά από ένα μίνι πρωινό Κυριακάτικο σοκ μετά απο ένα μισάωρο επέστρεψαν στην τράπεζα τα χρήματα...

2η επιλογή πληρωμής έχει το paypal που επίσης εδω κ πολλά χρόνια έχω... Αλλα δεν τόλμησα να προσπαθήσω και από αυτην την οδό για να μην ξαναμπλέξω , βλεποντας το qobuz πως και το paypal θα απευθύνεται σε ελληνικό χρήστη υποθέτω...

Εχει κάποιος κάποια επιπρόσθετη εμπειρία επί τούτου??

Υγ. Τα αλμπουμάκια είναι αυτά επί τη ευκαιρία...και το επίσημο site του καλλιτέχνη τα δίνει 35$ σε high resolution 96... και 12$ σε mp3...ε όχι...(n)

IMG_5820.jpeg

• Wow
Reactions: Music matters...
Αγαπητοί συμφορουμίτες καλημέρα!

Αρχικά δεν ασχολούμαι με streaming πλατφόρμες για ακρόαση μουσικής κτλ. Να όμως που έπεσα στην ανάγκη τους καθότι συγκεκριμένα το Qobuz έχει στην συλλογή του 2 αλμπουμ που ψαχνω σαν τρελος να αγοράσω σε ηλεκτρονική μορφή και σε καλή τιμή αναλογικά και τους βρήκα μόνο στην πλατφόρμα αυτή και σε ποιότητα CD..

Μετά απο μικρή ανάγνωση εδώ στο φόρουμ και ψαξιμο στο νετ κατάλαβα γιατί δεν με αφήνει ποτέ μα ποτέ..να κάνω εγγραφή..Δεν υποστηρίζεται στην χώρα μας...

Ελα όμως που ευτυχώς το εραιρικο Ipad εχει δηλωμένη την Αυστρια σαν βάση οπότε καταφερα απο εκεί να εγγραφώ τελικά αποφεύγοντας τα vpn και τα συναφη...

Έβαλα τα 2 αλμπουμάκια στο καλάθι αγορών πάτησα πληρωμη με visa card και ενω μου την απέρριψε (μαλον γιατί "είδε" το σύστημα τους πως προκειται για Ελλάδα ) , η Αλφα εδώ κανονικα με χρέωσε τα 23 ευρώπουλα..

Μετά από ένα μίνι πρωινό Κυριακάτικο σοκ μετά απο ένα μισάωρο επέστρεψαν στην τράπεζα τα χρήματα...

2η επιλογή πληρωμής έχει το paypal που επίσης εδω κ πολλά χρόνια έχω... Αλλα δεν τόλμησα να προσπαθήσω και από αυτην την οδό για να μην ξαναμπλέξω , βλεποντας το qobuz πως και το paypal θα απευθύνεται σε ελληνικό χρήστη υποθέτω...

Εχει κάποιος κάποια επιπρόσθετη εμπειρία επί τούτου??

Υγ. Τα αλμπουμάκια είναι αυτά επί τη ευκαιρία...και το επίσημο site του καλλιτέχνη τα δίνει 35$ σε high resolution 96... και 12$ σε mp3...ε όχι...(n)

View attachment 241657
Όλες οι χαραμάδες για συνδρομή Qobuz από μη υποστηριζόμενη χώρα έχουν κλείσει, είναι πλέον πολύ δύσκολο, εκτός κι αν έχεις μέσο πληρωμής από υποστηριζόμενη χώρα. Δοκίμασε αν θέλεις με revolut . Τα λεφτά πάντως δεν τα χάνεις, είναι σοβαρή εταιρεία. Στη χειρότερη, εγώ έχω Qobuz, αν δεν κάτσει στείλε ένα πμ.

• Like
Reactions: djmnv81
Όλες οι χαραμάδες για συνδρομή Qobuz από μη υποστηριζόμενη χώρα έχουν κλείσει, είναι πλέον πολύ δύσκολο, εκτός κι αν έχεις μέσο πληρωμής από υποστηριζόμενη χώρα. Δοκίμασε αν θέλεις με revolut . Τα λεφτά πάντως δεν τα χάνεις, είναι σοβαρή εταιρεία. Στη χειρότερη, εγώ έχω Qobuz, αν δεν κάτσει στείλε ένα πμ.
Σας ευχαριστώ!!

Το έχει στo iTunes 10 ευρώ
Σε ευχαριστώ για το ψάξιμο!! Τα έχει ναι όντως και τα itunes and Amazon music αλλά σε χαμηλή συμπιεσμένη μορφή δυστυχώς...

Τελικά υπάρχει τρόπος για μας τους κατοίκους Ελλάδας να γίνουμε συνδρομητές του Quobuz;
Όσοι γνωρίζουν ας γράψουν.
Αν υπάρχει τρόπος και δεν είναι ανακοινώσιμος, παρακαλώ ας στείλουν π.μ.

Τελικά υπάρχει τρόπος για μας τους κατοίκους Ελλάδας να γίνουμε συνδρομητές του Quobuz;
Όσοι γνωρίζουν ας γράψουν.
Αν υπάρχει τρόπος και δεν είναι ανακοινώσιμος, παρακαλώ ας στείλουν π.μ.

Επίσημος όχι. Είναι μικρή εταιρία με πολύ περιορισμένη αγορά. Πρόσφατα αν θυμάμαι καλά επεκτάθηκαν στον Καναδά και μου έκανε τρομερή εντύπωση καθώς το 90% των υπολοίπων εταιριών θεωρούν ΗΠΑ = ΚΑΝΑΔΑΣ.

Το μόνο πλάγιο που ίσως δουλεύει ακόμη είναι αν έχεις φίλο σε κάποια υποστηριζόμενη χώρα και κάνει εγγραφή στο οικογενειακό πακέτο. Δεν έχω διαβάσει για μπλοκ όπως το Netflix.

Δεν το συνιστώ όμως για ευνόητους λόγους. Όχι τόσο της παρανομίας αλλά διότι κάποια στιγμή θα "ξεχειλώσει" και θα κόψουν γενικά την πρόσβαση.

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
@koupa
Σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. :)
Δεν έχω κανένα στο εξωτερικό που θα μπορούσε να βοηθήσει, δυστυχώς.
Αν υπάρχουν λύσεις, ας είναι και προσωρινά, θα με ενδιέφερε.
Αργότερα; Για την περιπτωση που μπορεί να κοπεί η πρόσβαση;
Αργότερα, βλέπουμε.
Αργότερα μπορεί και η Ελλάδα να περιληφθεί στις υποστηριζόμενες χώρες και να ησυχάσουμε! ☺️

Αν και δεν το έχω ψάξει ενδελεχώς, νομίζω ότι κοιτάνε την κάρτα που θα βάλεις. Οπότε ότι και να κάνεις θα φανεί η χώρα μας.

Το Qobuz μέχρι στιγμής κάνει πολύ προσεκτικά βήματα και έχει κερδίσει μεγάλο κοινό χωρίς να έχει κάποια μεγάλη εταιρία πίσω του. Και γι' αυτό το λόγο είναι αρκετά προσεκτικό με τις κινήσεις του. Δεν θέλει ξαφνικά να αρχίσουν οι μηνύσεις των δισκογραφικών.

Μην συγκρίνεις με το Netflix που ήταν χύμα. Στην Αμερική ήταν ήδη τεράστια εταιρία καθώς ξεκίνησε ταχυδρομώντας DVD σε πελάτες. Όταν επεκτάθηκε μπορούσε να ανοιχτεί έτσι καθώς είχε ήδη τα συμβόλαια και το brand name.

@koupa
Πάντως αν κάποιος έχει καταφέρει επιτυχημένα να κάνει εγγραφή στο Quobuz, παρακαλώ, ας κάνει τον κόπο να μου στείλει π.μ.
ήρθε κάποιος στην έκθεση και ήθελε να συνδεθεί με τα earfun X για να τα ακούσει..
νομίζω πήρε το μάτι μου στην οθόνη του κινητού του το λογότυπο της Quobuz...
η ποιότητα που άκουσα ήταν κλάσεις ανώτερη από spotify, μόνο τα flac αρχεία που μου έχει στείλει ο mdvq έχουν ανάλογη ποιότητα.. οπότε καταλαβαίνω την "λαχτάρα" σου για το Quobuz..
όχι δεν μπορώ να σου πω αν το Quobuz είναι καλύτερο, ίδιο ή χειρότερο.. άκουσα λίγο, είχα κεφάλι καζάνι και έπρεπε να βγω από το δωμάτιο για να μιλήσω σε φίλο..
ο γάτος τύπος άκουσε "μόνος" του, έφυγε πριν γυρίσω και δεν έμαθα την γνώμη του.....

Γιατί ντε και καλά Qobuz; Και το Tidal προσφέρει υψηλή ανάλυση. Μάλιστα οι περισσότεροι νέοι streamers έχουν και Tidal Connect που σου επιτρέπει να το ελέγχεις από το κινητό σου.

Αν ενδιαφέρεσαι για αγορά τότε υπάρχουν και άλλα sites με αρχεία υψηλής ανάλυσης που υποστηρίζουν τη χώρα μας.

To Qobuz είναι εξαιρετικό για κλασική μουσική, τζαζ και γενικά για είδη μουσικής έξω από την πεπατημένη. Έχει επίσης παρά πολλή ελληνική μουσική. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την ποιότητα ήχου (δυσκολεύομαι πολύ να βρω διαφορά μεταξύ Qobuz και αρχείων στο σκληρό δίσκο/NAS ή Qobuz και CD. Και η τιμή είναι λογική, 12,49 ευρώ το μήνα κάνει για να έχεις τη μέγιστη ποιότητα 24/192 (όπου προσφέρεται βέβαια).

• Like
Reactions: koupa
Μακάρι. Το περιμένω πως και πως. Μάλιστα έχω εγγραφεί στο newsletter τους και κάθε φορά που βλέπω mail αναθαρρεύω αλλά άδικα.

απο όσο έμαθα (προσωπικά δεν έχω, καλύπτομαι μέχρι στιγμής απο tidal/spoty) υπάρχουν έξω στο νετ σαιτ όπου πληρώνεις και αυτοί σου παρέχουν συνδρομή καθώς είναι απο χώρα που δικαιούται συνδρομής. Κάτι σαν μεσάζοντες, πληρεξούσιοι ...πείτε ό,τι θέλετε, αλλά εννοείται ότι είναι περιθωριακή υπηρεσία με ό,τι κίνδυνο έχει αυτό (βασικά να χάσεις τα λεφτά)

• Like
Reactions: koupa