Απορία σχετικά με Qobuz

Λίγο εκτός θέματος, αλλά είναι απογοητευτικό το πόσοι αχρείαστοι γεωγραφικοί περιορισμοί υπάρχουν σε ψηφιακές άυλες υπηρεσίες, το νόημα των οποίων είναι ακριβώς αυτό, το να ξεπερνούν υλικά εμπόδια.

Αν κάποιος οργανισμός/εταιρία ασχοληθεί με αυτό ακριβώς το θέμα και καταφέρει νομοθετικά κάπως να το αντιμετωπίσει, θα μιλάμε για πραγματική επανάσταση.

• Like
Reactions: koupa
Θα έρθει κι εδώ κάποτε.
Σε ερώτηση που έκανα στο αφεντικό της εταιρείας στην έκθεση του Μονάχου, η απάντηση του ήταν ότι είναι κάτι που δεν το σκέφτονται καν. Η αγορά είναι τόσο μικρή που δεν θα βγάλουν ούτε τα έξοδα για τα δικαιώματα.

Σε ερώτηση που έκανα στο αφεντικό της εταιρείας στην έκθεση του Μονάχου, η απάντηση του ήταν ότι είναι κάτι που δεν το σκέφτονται καν. Η αγορά είναι τόσο μικρή που δεν θα βγάλουν ούτε τα έξοδα για τα δικαιώματα.
:(

Λίγο εκτός θέματος, αλλά είναι απογοητευτικό το πόσοι αχρείαστοι γεωγραφικοί περιορισμοί υπάρχουν σε ψηφιακές άυλες υπηρεσίες, το νόημα των οποίων είναι ακριβώς αυτό, το να ξεπερνούν υλικά εμπόδια.

Αν κάποιος οργανισμός/εταιρία ασχοληθεί με αυτό ακριβώς το θέμα και καταφέρει νομοθετικά κάπως να το αντιμετωπίσει, θα μιλάμε για πραγματική επανάσταση.

Να το κάνω πολιτικό το θέμα.

Δε θα έπρεπε η ευρωπαϊκή ένωση να έχει απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές; Είμαστε κοινή αγορά με μηδενικούς δασμούς. ΟΚ το Netflix πες είναι αμερικανική εταιρεία. Αλλά το qobuz εν προκειμένω είναι γαλλική εταιρεία. Δε θα έπρεπε αυτόματα να έχει πρόσβαση όλη η ΕΕ σε αυτούς; Εδώ βλέπεις οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν γραφεία στην ΕΕ για να μπορούν να κάνουν ευκολότερα δουλειές. Πχ έχω μια συνδρομή στη google και με τιμολογει στην Ιρλανδία.

Αν εχεις γνωστο στο εξωτερικο οπου υπαρχει το qobuz, μπορεις να πληρωνεις με το δικο του paypal. Δηλ του βαζεις τα λεφτα της συνδρομης, και τα τραβαει η qobuz καθε μηνα. Ετσι εχουμε οικογενειακο πακετο 5 ατομων με ετησια συνδρομη (250$ νομιζω).
Ειχε αδειασει μια θεση νομιζω. Δεν ειμαι βεβαιος αν υπαρχει ακομη, γιατι μεταβιβασα την "ευθυνη" της συγκεντρωσης των συνδρομων σε αλλο μελος (αν και η paypal ειναι συγγενικου μου προσωπου στις ΗΠΑ) οποτε αν ενδιαφερεται κανεις εδω ειμαστε!

Μου το ειπαν και μενα οτι δεν υπαρχει καν στα σχεδια τους σε επικοινωνια με email.

• Like
Reactions: Sonorus

Δε θα έπρεπε η ευρωπαϊκή ένωση να έχει απαγορεύσει τέτοιες πρακτικές; Είμαστε κοινή αγορά με μηδενικούς δασμούς. ΟΚ το Netflix πες είναι αμερικανική εταιρεία. Αλλά το qobuz εν προκειμένω είναι γαλλική εταιρεία. Δε θα έπρεπε αυτόματα να έχει πρόσβαση όλη η ΕΕ σε αυτούς; Εδώ βλέπεις οι υπόλοιπες εταιρείες έχουν γραφεία στην ΕΕ για να μπορούν να κάνουν ευκολότερα δουλειές. Πχ έχω μια συνδρομή στη google και με τιμολογει στην Ιρλανδία.
Η google εχει ως φορολογικη εδρα την Ιρλανδια ( https://support.google.com/adsense/answer/1322031?hl=el).
Ορους λειτουργιας, πλεον των νομιμων και νομικων, δεν μπορει να επιβαλει η ΕΕ σε ιδιωτικες εταιρειες, οπως ειναι η Qobuz πχ.

• Like
Reactions: koupa

Προφανώς αν ήταν τόσο απλό το ζήτημα θα παρείχαν υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ, δεν είναι χαζοί της Qobuz να χάνουν λεφτά. Το πρόβλημα είναι μάλλον τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργών/εταιρειών εκτός ΕΕ, και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Και επειδή αναφέρεις τη google, να αναφέρω ως παράδειγμα το YouTube, που είναι ιδιοκτησία της: Ξέρεις πόσες φορές πατάω βίντεο που ανεβάζουν φίλοι εδώ στο φόρουμ και δε μπορώ να τα δώ γιατί "ο ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων δεν έχει εγκρίνει την προβολή στη χώρα διαμονής σας";Υπερβολικά πολλές.

Προφανώς αν ήταν τόσο απλό το ζήτημα θα παρείχαν υπηρεσίες σε όλη την ΕΕ, δεν είναι χαζοί της Qobuz να χάνουν λεφτά. Το πρόβλημα είναι μάλλον τα πνευματικά δικαιώματα δημιουργών/εταιρειών εκτός ΕΕ, και συγκεκριμένα από τις ΗΠΑ. Και επειδή αναφέρεις τη google, να αναφέρω ως παράδειγμα το YouTube, που είναι ιδιοκτησία της: Ξέρεις πόσες φορές πατάω βίντεο που ανεβάζουν φίλοι εδώ στο φόρουμ και δε μπορώ να τα δώ γιατί "ο ιδιοκτήτης των πνευματικών δικαιωμάτων δεν έχει εγκρίνει την προβολή στη χώρα διαμονής σας";Υπερβολικά πολλές.

Σήμερα, μετά από συντονισμένη έρευνα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Δίκτυο Συνεργασίας για την Προστασία των Καταναλωτών (CPC) των εθνικών αρχών καταναλωτών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσαν την Apple για διάφορες δυνητικά απαγορευμένες πρακτικές γεωγραφικού αποκλεισμού που το Δίκτυο CPC έχει εντοπίσει σε ορισμένες Υπηρεσίες Media της Apple, και συγκεκριμένα στην εφαρμογή Κατάστημα, Apple Arcade, Μουσική, iTunes Store, Βιβλία και Podcast. Το δίκτυο ζήτησε από την Apple να ευθυγραμμίσει τις πρακτικές της με τους κανόνες της ΕΕ κατά του γεωγραφικού αποκλεισμού.

Η δράση του Δικτύου CPC κατά της Apple διευθύνεται από τις αρμόδιες εθνικές αρχές του Βελγίου ( Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης ), της Γερμανίας ( Bundesnetzagentur ) και της Ιρλανδίας ( Επιτροπή Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή ), υπό τον συντονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Βασικά στοιχεία της συντονισμένης δράσης

Το Δίκτυο CPC εντόπισε ορισμένους περιορισμούς στις Υπηρεσίες μέσων της Apple, οι οποίοι, σύμφωνα με την αξιολόγηση του δικτύου, κάνουν παράνομες διακρίσεις στους ευρωπαίους καταναλωτές με βάση τον τόπο διαμονής τους. Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν περιορισμούς όταν πρόκειται για:

• Ηλεκτρονική πρόσβαση : Οι υπηρεσίες πολυμέσων της Apple έχουν διαφορετική διεπαφή για διαφορετικές χώρες στην ΕΕ/ΕΟΧ. Στην έκδοση εφαρμογής αυτών των υπηρεσιών, οι καταναλωτές επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση μόνο στη διεπαφή που έχει κατασκευαστεί για τη χώρα όπου έχουν καταχωρήσει τον λογαριασμό τους Apple και αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις όταν επιχειρούν να το αλλάξουν, κάτι που δεν επιτρέπεται σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ κατά του γεωγραφικού αποκλεισμού.
  • Τρόποι πληρωμής: Όταν πραγματοποιούν αγορές επί πληρωμή στις Υπηρεσίες Apple Media Services, οι καταναλωτές επιτρέπεται να χρησιμοποιούν μόνο μέσα πληρωμής (όπως πιστωτική/χρεωστική κάρτα) που έχουν εκδοθεί στη χώρα όπου έχουν καταχωρίσει τον λογαριασμό Apple τους.
  • Λήψη: Εφόσον το App Store δεν επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στην έκδοση άλλης χώρας της ΕΕ/ΕΟΧ, οι καταναλωτές δεν επιτρέπεται να κάνουν λήψη των εφαρμογών που προσφέρονται σε άλλες χώρες. Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα λήψης εφαρμογών που προσφέρονται σε άλλες χώρες της ΕΕ/ΕΟΧ όταν ταξιδεύουν ή παραμένουν προσωρινά σε αυτήν τη χώρα.

Οι νομικές υποχρεώσεις που επικαλείται το Δίκτυο CPC έναντι της Apple περιλαμβάνονται στον κανονισμό γεωγραφικού αποκλεισμού και στην Οδηγία για τις υπηρεσίες . Ο κανονισμός γεωγραφικού αποκλεισμού απαγορεύει τις αδικαιολόγητες διακρίσεις μεταξύ πελατών της ΕΕ με βάση την εθνικότητα, τη διαμονή ή τον τόπο εγκατάστασής τους, όταν θέλουν να αγοράσουν αγαθά και υπηρεσίες από εμπόρους που βρίσκονται σε διαφορετικό κράτος μέλος. Η οδηγία για τις υπηρεσίες απαιτεί οι γενικοί όροι πρόσβασης σε μια υπηρεσία να μην περιέχουν διατάξεις που εισάγουν διακρίσεις σχετικά με την εθνικότητα ή τον τόπο διαμονής του αποδέκτη της υπηρεσίας, εκτός εάν δικαιολογείται άμεσα από αντικειμενικά κριτήρια.

Επόμενα βήματα

Η Apple έχει πλέον ένα μήνα για να απαντήσει στα ευρήματα του Δικτύου CPC και να προτείνει δεσμεύσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουν τις εντοπισμένες πρακτικές γεωγραφικού αποκλεισμού. Ανάλογα με την απάντηση της Apple, το Δίκτυο CPC μπορεί να ξεκινήσει διάλογο με την εταιρεία. Εάν η Apple δεν αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που εγείρονται από το Δίκτυο CPC, οι εθνικές αρχές μπορούν να λάβουν μέτρα επιβολής για να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση. Αυτό δεν θίγει την εξουσία των εθνικών αρχών να λαμβάνουν μέτρα επιβολής σε τρέχουσες εθνικές διαδικασίες.

Αυτό μόλις ανέβηκε στο διπλανό site ADSLGR. Δεν είμαι νομικός για να γνωρίζω λεπτομέρειες αλλά θεωρώ πως είναι μια αρχή. Δεν είναι ίδια περίπτωση αλλά πάει προς τα εκεί.

Δεν μπορείς να κάνεις εγγραφή με ηλεκτρονική διεύθυνση λ.χ. Γαλλίας ή Γερμανίας που σου δίνει VPN provider?

Όχι διότι τσεκάρει την πιστωτική σου κάρτα. Θα δει ότι είναι από Ελληνικό τραπεζικό ίδρυμα και θα σε μπλοκάρει. Εγγραφή έχω κάνει και εγώ. Δε λέει κάτι. Ακούω κανονικά 30" στο κάθε κομμάτι σαν demo. ΑΛΛΑ δεν έχω πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Attachments

• Untitled 2.png
    Untitled 2.png
    329.6 KB · Views: 4
Last edited:
Πιστωτική Βελγίου θα είναι οκ;;;

Qobuz launched in eight European countries in 2014: United Kingdom, Ireland, Germany, Austria, Belgium, Switzerland, Luxembourg, and the Netherlands then, in 2017, in Spain and Italy.[16] In 2019, Qobuz became available in the United States after opening a US headquarters in 2018.[17]

In 2021, Qobuz was made available in six new countries: Sweden, Denmark, Norway, Finland, Australia and New Zealand.[18]In 2022, Qobuz offered its service in six new countries: Brazil, Mexico, Argentina, Colombia, Chile, and Portugal[19] and in 2023 it was launched in Canada.[20]

Από τους πρώτους που το απόλαυσαν.

• Like
Reactions: vlad66
Qobuz launched in eight European countries in 2014: United Kingdom, Ireland, Germany, Austria, Belgium, Switzerland, Luxembourg, and the Netherlands then, in 2017, in Spain and Italy.[16] In 2019, Qobuz became available in the United States after opening a US headquarters in 2018.[17]

In 2021, Qobuz was made available in six new countries: Sweden, Denmark, Norway, Finland, Australia and New Zealand.[18]In 2022, Qobuz offered its service in six new countries: Brazil, Mexico, Argentina, Colombia, Chile, and Portugal[19] and in 2023 it was launched in Canada.[20]

Από τους πρώτους που το απόλαυσαν.
15-01-2015
My Account.jpg

@Κώστας Γκαβάκος
Είσαι συνδρομητής;
Ήμουν από το 2015 για αρκετά χρόνια. Πλέον δεν το χρειάζομαι γιατί έχω περισσότερα απ όσα προλαβαίνω να ακούσω. Με είχε γράψει εντόπιος κομπιουτεράς δεν ξέρω - θυμάμαι πως, γιαυτό δεν σου έστειλα πληροφορίες όταν έδειξες ενδιαφέρον.

Από τις 15 Μαϊου θα υπάρχει δυνατότητα qobuz connect σε πολύ γνωστά προϊόντα. Θέλω να δω πόσο ακόμα θα υπάρχει ο ανόητος γεωγραφικός περιορισμός... .

Από τις 15 Μαϊου θα υπάρχει δυνατότητα qobuz connect σε πολύ γνωστά προϊόντα. Θέλω να δω πόσο ακόμα θα υπάρχει ο ανόητος γεωγραφικός περιορισμός... .
Αυτο, γιατι το κανουν;
Εννοω τον γεωγραφικο περιορισμο.

Αυτο, γιατι το κανουν;
Εννοω τον γεωγραφικο περιορισμο.

Πνευματικά δικαιώματα. Η εταιρεία είναι πολύ μικρή για να μπορέσει να διαπραγματευτεί σε κάθε χώρα ξεχωριστά. Πάει στα σίγουρα και εμείς που είμαστε μικρή χώρα στις καλένδες.

Μην κοιτάς το tidal που έχει από πίσω μεγάλη εταιρεία. Ή φυσικά την apple και την google. Αυτές παίζουν αλλά παιχνίδια.

• Like
Reactions: Λάκης