Απορία σχετικά με τελικό

:a0210:Εγώ πάντως είδα διαφορά.Σύνδεσα στον ολοκληρωμένο pioneer lx-60 έναν δικάναλο τελικό της berlinger EP-1500 γιατί με ενδιέφερε να ενισχύσω τα front ηχεία που ήταν λίγο περισσότερο αναίσθητα. Το αποτέλεσμα εκπληκτικό μια που ενεργοποιούνται τα ηχεία από χαμηλά. Αλλά όμως είδα και διαφορά και στα περιφερειακά ηχεία μια και ο ενισχυτής δεν καταναλώνει ενέργεια για να λειτουργήσει τα front ηχεία. Με άλλα λόγια παίζει πιό ξεκούραστα τα περιφερειακά ηχεία.:a0210:

Απάντηση: Re: Απορία σχετικά με τελικό

Πάντως εγώ εάν είχα ένα AV που έβγαζε 5 χ100 δεν θα αγόραζα ένα τελικό που θα έβγαζε και αυτός 5 χ 100 αλλά τουλάχιστον τα διπλάσια για να ακούσω χοντρή διαφορά.

Όσοι έχουν την δυνάτότητα αγοράς τελικού αξίζει με 1000. Δεν θα ξεχάσω το ήχο που έβγαζε ο προηγούμενος τελικός μου ADCOM GFA7805 με 5 χ 300 watt στα 8 Ohm στα Jamo D6 των 4 Ohm.

Γιάννη πως θα το ξέρουμε αυτό..π.χ οταν λέει 7χ140 στα 6ohm..πόσα περίπου είναι τα πραγματικά(Denon 4306)
Πληροφοριακά ρωτάω για να μάθουμε και κάτι...-bye-

αρα
οταν ειχα τον 1075 σε σχεση με τον Pioneer 2011 στα ιδια βατ
οπως και ο AX5ais
ο ροτελ αν και στα χαρτια ηταν ιδιος την διαφορα την ακουγε και κουφος

Ειχα τον γιαμαχακο 4600 (7χ140 νομιζω)με ηχεια Dali concept6. Επαιζε αρκετα καλα τα ηχεια. Εριξα τον ροτελ 1075 (5χ120). Διαφορα τεραστια. Αργοτερα εβαλα dali concept 8 μπροστα (και τα 6αρια πισω). Ο τελικουλης δεν. Εβαλα δικαναλο για τα μπροστα 2χ200 και αρχισαν να κελαιδανε τα 8αρια. Ολα αυτα με ευκολα ηχεια.
Πηρα τα opera mezza. 6ωμα με 86db. Ο ροτελ 1075 τα επαιζε αλλα οχι ικανοποιητικα. Εριξα τον adcom (5χ300) και τα ηχεια παιζουν φοβερα.
Συμπερασμα. Για μενα ενας τελικος απογειωνει το συστημα. Για τα watt του τελικου εξαρτατε απο τα ηχεια.

τα βατ δεν εχουν σχεση:grinning-smiley-043

αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αν το ηχειο ειναι απαιτητικο και εχω εναν ολοκληρομενο 5χ140 ή εναν τελικο 5χ100 το ηχειο δεν θα το απογειωσω σε καμια περιπτωση. Το ποιο πιθανο ειναι με τον τελικο να παιξει ποιο σωστα αλλα δεν θα τα δωσει ολα (το ειπα τωρα σωστα argi?).:grinning-smiley-043

ποτε κανενα ηχειο δεν παραπονεθηκε για ποιοτικο και μπολικο ρευμα
τωρα αν καποιοι ειναι ασχετοι και καινε ηχεια για πολλους λογους αλλο θεμα αυτο

αυτο που ηθελα να πω ειναι οτι αν το ηχειο ειναι απαιτητικο και εχω εναν ολοκληρομενο 5χ140 ή εναν τελικο 5χ100 το ηχειο δεν θα το απογειωσω σε καμια περιπτωση. Το ποιο πιθανο ειναι με τον τελικο να παιξει ποιο σωστα αλλα δεν θα τα δωσει ολα (το ειπα τωρα σωστα argi?).:grinning-smiley-043

Δηλ..Βασίλη ενα ηχείο με 6ohm αντίσταση,ευαισθησία 92db,ισχύ 10-150watt και μάξιμουμ output 114db με τι τελικό θα απέδιδε τα μέγιστα,σε σχέση με τον 4306 που παίζουν τώρα;
Ενας 5χ120 π.χ rotel 1075 θα ήταν ικανοποιητικός για αυτά;

Δηλ..Βασίλη ενα ηχείο με 6ohm αντίσταση,ευαισθησία 92db,ισχύ 10-150watt και μάξιμουμ output 114db με τι τελικό θα απέδιδε τα μέγιστα,σε σχέση με τον 4306 που παίζουν τώρα;

Πιστευω οτι με τον 1075 θα επαιζε καλυτερα αλλα στην θεση σου θα εψαχνα τον πιο μεγαλο ροτελ (5χ200).

Re: Απάντηση: Απορία σχετικά με τελικό

Τα μέγιστα; πολύ σχετικό αυτό που ρωτάς.

Με 28BSSTx7 είναι μια απάντηση.

Όσο καλύτερο ρεύμα, τόσο καλύτερα.

Τα ML preface που τα πάει για πλάκα ένας 4BSST, ακούγονταν τέλεια με αυτόν.
Μετά πιο τέλεια με 2 7BSST και ακόμα πιο τέλεια με 2 28BSST. Αυτά "παίζοντας" στη δουλειά.

Στην ερώτησή σου τώρα.
Εγώ θα έψαχνα κάτι με ξεχωριστή τροφοδοσία/κανάλι. Εκεί σίγουρα δεν υπάρχει καμία απώλεια σε δύναμη/Watt/έλεγχο κλπ.
Εάν δεν γίνεται αυτό μετά θα κοίταζα για έναν γρήγορο ενισχυτή, αφού σήμερα υπάρχουν ηχεία με καλές ευαισθησίες (92 είπες άρα και αυτό γρήγορο).
Μετά ίσως κοίταζα και πράγματα όπως το Damping factor, δηλαδή πόσο σκουπίδι περισσεύει από αυτά που βγάζει ο ενισχυτής.
Για το παραπάνω μπορεί και να τα λέω λάθος, διορθώστε με αν είναι.

Γενικώς ένας τελικός είναι πιο ποιοτική λύση.
Στα 100 Watt/κανάλι νομίζω πως ακόμα κι εκεί θα παίξει καλύτερα από τον Denon.
Δεν μπορώ όμως να σου πω με ακρίβεια για τις εντάσεις που θα φτάνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορία σχετικά με τελικό

Μετά πιο τέλεια με 2 7BSST και ακόμα πιο τέλεια με 2 28BSST. Αυτά "παίζοντας" στη δουλειά.

Στην ερώτησή σου τώρα.
Εγώ θα έψαχνα κάτι με ξεχωριστή τροφοδοσία/κανάλι. Εκεί σίγουρα δεν υπάρχει καμία απώλεια σε δύναμη/Watt/έλεγχο κλπ.
Εάν δεν γίνεται αυτό μετά θα κοίταζα για έναν γρήγορο ενισχυτή, αφού σήμερα υπάρχουν ηχεία με καλές ευαισθησίες (92 είπες άρα και αυτό γρήγορο).
Μετά ίσως κοίταζα και πράγματα όπως το Damping factor, δηλαδή πόσο σκουπίδι περισσεύει από αυτά που βγάζει ο ενισχυτής.

Pleo να σαι καλά..είσαι κατοτοπιστικότατος!!
Σκέφτομαι για τελικό..αλλά οχι για πολλά χρήματα..
Θα κυμανθώ εκεί γύρω στα 5χ120-125 watt και θα κοιτάξω και τη λύση ενος καλομεταχειρισμένου τελικού.
Βουρ..για εξοικονόμηση χρημάτων..αντε να δούμε

Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορία σχετικά με τελικό

Στην ερώτησή σου τώρα.

Η ξεχωριστή τροφοδοσία/κανάλι είναι όλα τα κεφτά.
Απο όταν κατάφερα να οδηγώ 7 ηχεία με αυτο τον τρόπο απογειώθηκα τόσο εγω όσο και το όλο σύστημα!!!

οταν λεμε ξεχωριστη τροφοδοσια ανα καναλι τι εννοουμαι?? μονομπλοκ σε καθε ηχειο ξεχωριστα? η υπαρχουν τελικοι με τετιοα εσωτερικη κατασκευη??

Διαλεγεις και παιρνεις... υπαρχουν και τελικοι με τοσα τροφοδοτικα οσα και τα καναλια τους (κατι σαν πολλα μονομπλοκ σ'ενα κουτι αν θες). Τωρα τα μονομπλοκ ξεχωριστα σε καθε ηχειο ειναι οτι καλυτερο ισως αλλα το κοστος φτανει στρατοσφαιρα..

Απάντηση: Re: Απορία σχετικά με τελικό

οταν λεμε ξεχωριστη τροφοδοσια ανα καναλι τι εννοουμαι?? μονομπλοκ σε καθε ηχειο ξεχωριστα? η υπαρχουν τελικοι με τετιοα εσωτερικη κατασκευη??

Να τι σημαίνει τελικός με ξεχωριστή τροφοδοσία για κάθε κανάλι:

http://emotiva.com/mps2.shtm

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Απορία σχετικά με τελικό

Η ξεχωριστή τροφοδοσία/κανάλι είναι όλα τα κεφτά.
Απο όταν κατάφερα να οδηγώ 7 ηχεία με αυτο τον τρόπο απογειώθηκα τόσο εγω όσο και το όλο σύστημα!!!

Γιάννη ποιους τελικούς χρησιμοποιείς;