απορια σχετικα με την ενισχυση.

nikolai asimov

Senior Member
19 August 2012
558
αρχικα διαπιστωσα οτι οταν το volume του ενισχυτη μου ( Νad c320) βρισκεται στο πρωτο τεταρτημοριο βγαζει αρκετη ενταση στα ακουστικα μου πραγμα που μου φαινεται λιγο περιεργο. βεβαια σκεφτηκα οτι επειδη εχω MM κεφαλη στο πικαπ και phono stage ( musical f. v-lps ii ) συνδεδεμενο στο aux του ενισχυτη ισως να ευθυνεται για το μεγαλη ενταση. ειναι φυσιολογικο?

επισης επειδη ο νεος ενισχυτης που θα παρω θα εχει σιγουρα υποδοχη phono σκεφτομαι ποσο καλο ειναι να διατηρησω την προηγουμενη γραμμη συνδεσης δηλαδη πικαπ - phono stage - ολοκληρωμενος ενισχυτης. φοβαμαι τι ενταση θα βγαλει ,αν το εξωτερικο phono μπερδευεται με το phono του ολοκληρωμενου. τι αποψη εχετε?

τελος σχετικα με τους ενισχυτες ακουστικων ο καλυτερος τροπος συνδεσης ειναι στην υποδοχη tape του ολοκληρωμενου? θα μπορουσα να τον συνδεσω κατευθειαν με το εξωτερικο phono stage? μονο με το πικαπ αποκλειεται.

εχασα λιγο την μπαλα

αν παρεις ενισχυτη με phono stage δεν χρειαζεσαι τον προενισχυτη που ηδη εχεις.Αν ομως μου επιτρεπεις μια γνωμη,επειδη εχεις εναν πολυ καλο προενισυχτη για κεφαλες δεν χρειαζεται να αγορασεις ενισχυτη με phono stage. Θα πρεπει να αγορασεις κατι αρκετα ακριβο για να παρεις καλυτερο ηχο απο τον προενισχυτη κεφαλων που εχεις.

ο ολοκληρωμενος ενισχυτης εχει πισω rca phono inputs. δεν ξερω αν με καλυπτει ή θα πρεπει να συνδεσω και τον προενισχυτη phono stage στην γραμμη ενισχυσης. για κεφαλες ΜC μαλλον θα χρειαζεται.

αν τα συνδεσω ολα θα υπαρξει καποια δυσλειτουργια στο συστημα?

Δεν χρειαζεται ουτε για mm ουτε για mc.

Το Phono stage σου εχει επιλογη για mm και mc (http://www.musicalfidelity.com/products/vSeries/v-lpsii/)

Οποτε οπως πολυ σωστα ειπε και ο tasanto απο πανω, ειτε παιρνεις εναν αλλο ολοκληρωμενο χωρις phono input και χρησιμοποιεις το δικο σου, ειτε το συνδεεις σε μια απο τις line level εισοδους.

2 phono στη σειρα δεν... ή θα εχεις το ενα ή το αλλο.

Απλά τα πράγματα
To εξωτερικό phono stage (στην περίπτωσή σου το M.F)συνδέεται σε οποιαδήποτε line in(tuner,cd,aux,tape).
Αν ο ενισχυτής διαθέτει phono stage συνδέεις τα καλώδια του πικάπ εκει που γράφει phono
Αν το πικάπ σου έχει rca τότε αγοράζοντας από το εμπόριο ειδικούς διακλαδωτήρες (όπου έχουμε μια είσοδο 2 εξόδους),μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αρα να συγκρίνεις αμμεσα και τα 2 phono stage

ωραια μπορω να συνδεσω το πικαπ κατευθειαν στο phono του ολοκληρωμενου.

σκεφτομαι ομως και το αλλο. να συνδεσω το πικαπ στον προενισχυτη και μετα στο aux του ολοκληρωμενου. μπορει να ειναι καλυτερα θα δειξει.

δεν ξερω αν το εχετε δοκιμασει και σε ποιο συμπερασμα καταληγετε.

Απάντηση: Re: απορια σχετικα με την ενισχυση.

ωραια μπορω να συνδεσω το πικαπ κατευθειαν στο phono του ολοκληρωμενου.

σκεφτομαι ομως και το αλλο. να συνδεσω το πικαπ στον προενισχυτη και μετα στο aux του ολοκληρωμενου. μπορει να ειναι καλυτερα θα δειξει.

δεν ξερω αν το εχετε δοκιμασει και σε ποιο συμπερασμα καταληγετε.

Αυτό εννοούσα με τα παραπάνω γραφόμενα μου
Το τι θα σου <<καθήσει>> καλύτερα στ'αυτί το κρίνεις εσύ

Re: Απάντηση: Re: απορια σχετικα με την ενισχυση.

Αυτό εννοούσα με τα παραπάνω γραφόμενα μου
Το τι θα σου <<καθήσει>> καλύτερα στ'αυτί το κρίνεις εσύ

ναι εισουν κατατοπιστικος και ξεδιαλυνε πλρως η κατασταση. ευκαιρια να παιξω λιγο με το συστημα μου :-)

Re: Απάντηση: απορια σχετικα με την ενισχυση.

Αν το πικάπ σου έχει rca τότε αγοράζοντας από το εμπόριο ειδικούς διακλαδωτήρες (όπου έχουμε μια είσοδο 2 εξόδους),μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αρα να συγκρίνεις αμμεσα και τα 2 phono stage
Τότε η κεφαλή θα βλέπει τη μισή αντίσταση και τη διπλή χωρητικότητα και δεν θα παίζει σωστά. Το βάλε-βγάλε των καλωδίων δεν το γλυτώνεις.

δημητρη δες το pm.

επειδη κατα 98% το εξωτερικο phono stage θα συνδεθει στην εισοδο του tuner εχω την εξης απορια. στην συγκεκριμενη εισοδο του ενισχυτη υπαρχουν υποδοχες και για rca καλωδια (εχω) αλλα και υποδοχη din που συμφωνα με το βιβλιο του κατασκευαστη λεει να προτιματε την εισοδο din.

δηλαδη αν καταλαβα καλα να ξεκινανε απο το εξωτερικο phono 2 rca και να καταληγουν σε ενα που μπανει στην εισοδο din. ισχυει κατι τετοιο και αν ναι κερδιζω κατι?

ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον που δειχνετε. ακουω αρκετα χρονια μουσικη αλλα στο χωρο του hifi ειμαι στα πρωτα μου βηματα.

Δεν προτιμάται η din. Είναι πολύ παλιά προδιαγραφή και περιορισμένης απόδοσης - επαφής.
Ετσι θα ήταν αλλά δεν κερδίζεις τίποτα. Μάλλον μπλέκεις.

(μου άρεσε πάντως το 98%)....

Η άποψη μου είναι οτι τα μηχανήματα πρωτίστως κάνουν τον ήχο και λιγότερο τα καλώδια!
Τα DIN άστα καλύτερα όπως τονισε και το μέλος προηγουμένως,είναι παρωχημένη τεχνολογία

Απάντηση: Re: Απάντηση: απορια σχετικα με την ενισχυση.

Τότε η κεφαλή θα βλέπει τη μισή αντίσταση και τη διπλή χωρητικότητα και δεν θα παίζει σωστά. Το βάλε-βγάλε των καλωδίων δεν το γλυτώνεις.

Τις δοκιμές του όμως μπορει να τις κάνει με τα 2 διαφορετικα phono stage,αφού και τα 2 θα λειτουργούν κάτω από τις ίδιες συνθήκες