απορια συνδεσης εξωτερικου ενισχυτη σε HIFI.

princakos

New member
15 April 2014
4
Γεια σας παιδια, καταραχας καλωσοριστε με γιατι ειμαι καινουργιος
biggrin.png
.
Ηθελα απλος να λυσω μια παορια που την εχω καιρο τωρα.
Πως μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο ενισχυτη σε HIFI ετσι ωστε οταν ανεβαζω ενταση απο το HIFI να ανεβαζει ενταση και ο ενισχυτης στο woofer?
Δηλαδη στην ουσια ο ενισχυτης να ειναι συνδεδεμενος στο HIFI ''σαν ηχειο'', ανεβαζω ενταση απο το HIFI, ανεβαζει ενταση και ο ενισχυτης..ελπιζω να με καταλαβατε..ευχαριστω!.

Το hi-fi σου,έχει pre-out έξοδο;
Ποιο είναι;
(Καλώς μας ήρθες.)

Καλώς ήρθες, αλλά αυτό που θες δεν είναι σωστό, γιατί μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα η είσοδος του ενισχυτή από υπερδιαμόρφωση της εισόδου..
Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις το Tape/Rec (αν υπάρχει) του HiFi και να "οδηγήσεις" τον ενισχυτή. Αλλά να ξέρεις ότι η έξοδος του HiFi δεν είναι μεταβλητή, αλλά σταθερή.

Καλώς ήρθες, αλλά αυτό που θες δεν είναι σωστό, γιατί μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα η είσοδος του ενισχυτή από υπερδιαμόρφωση της εισόδου..
Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να πάρεις το Tape/Rec (αν υπάρχει) του HiFi και να "οδηγήσεις" τον ενισχυτή. Αλλά να ξέρεις ότι η έξοδος του HiFi δεν είναι μεταβλητή, αλλά σταθερή.

Αν έχει pre-out,ή έξοδο για sub,μια χαρά σωστό είναι και γίνεται πανεύκολα.
Με αυτό τον τρόπο,το hi-fi θα λειτουργεί και σαν προ.
Το θέμα όμως είναι αν έχει τέτοια έξοδο.

Για την pre-out ουσιαστικά αναφέρθηκα, μιας που το tape/rec είναι pre-out (Pure direct). Δεν λέμε κάτι διαφορετικό.

....
Πως μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο ενισχυτη σε HIFI ετσι ωστε οταν ανεβαζω ενταση απο το HIFI να ανεβαζει ενταση και ο ενισχυτης στο woofer?...

Εγώ vομίζω ότι ο princakos έχει ένα compact ολοκληρωμένο σύστημα και θέλει να του βάλει και άλλον "ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ" ενισχυτή. Χλωμό τo βλέπω να υπάρχει pre-out.

.....................................................
Πως μπορω να συνδεσω εναν εξωτερικο ενισχυτη σε HIFI ετσι ωστε οταν ανεβαζω ενταση απο το HIFI να ανεβαζει ενταση και ο ενισχυτης στο woofer?
Δηλαδη στην ουσια ο ενισχυτης να ειναι συνδεδεμενος στο HIFI ''σαν ηχειο'', ανεβαζω ενταση απο το HIFI, ανεβαζει ενταση και ο ενισχυτης..ελπιζω να με καταλαβατε..ευχαριστω!.
Καλώς όρισες! :smile:
Τι ακριβώς θες να συνδέσεις; Βοήθησε μας να καταλάβουμε...

Παιδιά Δν έχω καθόλου εμπειρία σε αυτά τα πράγματα και δε ξέρω τι είναι αυτά τα pre-out, pro και τα αλλά που είπατε.
Έχω έναν ολοκληρωμένο σύστημα HI-FI το Philips C399 (είναι αρκετά παλιός άλλα δουλεύει μια χαρά) Δν μπορώνα ππάρω αλλο διότι η μητέρα μου έχει κολλήσει συναισθηματικά μαζί του, ο θείος μου μου δώρησε ένα παθητικό woofer το soundstream xs-300 12" είναι στα 300w rms
Προς το παρών το έχω συνδέσει με το HI-FI αλλά Δν μπορεί να το σηκώσει και αυτο με τα δικά του ηχεια γιαυτό η μέγιστη ένταση που φτάνει είναι τα 20 και άμα, ανάλογος τι μπάσα έχει το τραγούδι (το Max είναι 40)
Γιαυτό θέλω να του βάλω έναν εξωτερικό ενισχυτη που θα είναι μόνο για το woofer αλλά η ένταση του να καθορίζεται από την ένταση του HI-FI σαν να είναι ένα σετ όλο μαζί.

Καλά υποψιάστηκα στο προηγούμενο post μου (#7). Δεν υπάρχει έξοδος ήχου (pre) από το σύστημά σας (που λέει και ότι είναι 2Χ120WRMS στα 6Ω, αρκετά δυνατό δλδ). Άρα με ασφάλεια δεν γίνεται αυτό που θέλετε.
Το SUB είναι αυτοκινήτου και επίσης είναι 4Ω. Nομίζω ότι είναι πολύ ριψοκίνδυνο να το συνδέετε απ' ευθείας στην έξοδο των 2 ηχείων παράλληλα με τα δικά του, καθόσον η συνολική αντίσταση που βλέπει ο ενισχυτής είναι (1/R=1/6+1/4->1/R=10/24->R=2,4Ω) ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΨΕΤΕ, όταν ανεβάσετε το Volume.

Το philips δεν εχει καποια εξοδο σηματος, οποτε απ'ευθειας δεν μπορει να συνδεθει καποιο subwoofer.
Ομως υπαρχουν καποια ενεργα subwoofers (με ενσωματωμενο ενισχυτη) οπου μπορουν να δεχτουν σημα (High Level) απο την εξοδο ηχειων του philips.
Που σημαινει 2 πραγματα:

α) Αγορα ενος αλλου ενεργου subwoofer οπου να εχει εισοδουν High Level input.
β) Αφου θα πρεπει να παρει σημα απο τις εξοδους ηχειων του philips, αυτο σημαινει οτι το philips θα δωσει απο τις εξοδους των ηχειων του κατευθειαν στο subwoofer και υστερα το subwoofer θα ειναι αυτο οπου απο τις αντιστοιχες εξοδους θα δωσει ηχο στα ηχεια του philips. Οποτε πρεπει να υπολογιστει το αισθητικο κομματι της καλωδιωσης.

Δεν γνωριζω εαν υπαρχουν και καποιοι σκετοι ενισχυτες οπου να δεχονται σημα high level (απο τις εξοδους ηχειων του philips), ωστε να κρατηθει το παθητικο subwoofer.

εψαξα και στο youtube μηπως βρω και καποια καλη λυση αλλα δν ξερω αν αυτο το συγκεκρημενο συστηματακι που δεινει το βιντεο υπαρχει εδω στη Ελλαδα η αν μπορω να το παρω απο καποιο site
βιντεο: http://www.youtube.com/watch?v=1Y7dD1WhQj4

http://www.sonicelectronix.com/item_10296_Hitron-HL250-Hi-Lo-Adapter.html
Αυτό είναι για car-audio και λένε ότι υποβιβάζει το σήμα από την έξοδο των ηχείων σε επίπεδο line.
Αν θέλετε τόσο πολύ το sub, καλύτερα αντί των εξόδων για ενισχυτές, μετατροπείς, ρίσκο κλπ, πουλήστε το car-sub και πάρτε ένα home sub σαν αυτό που λέει ο warewolf73 (#10).

Last edited:
Κάτι σαν αυτό, δηλ που έχει δυνατότητα να δεχτεί σήμα και από την έξοδο των ηχείων του ενισχυτή.

Αυτό είναι ένα σωστό παράδειγμα SUB σαν αυτό που σου προτείνεται σαν λύση, έχει και εισόδους & εξόδους HiLevel (ηχείων). Σόρρυ για το μπέρδεμα, δεν πέρασε ακόμα η επίδραση των κρασιών από το Πάσχα.

Last edited: