Απορία τεχνολογίας.

mitsnas

Established Member
8 February 2009
209
Αν περίπου στα ίδια χρήματα βρούμε μία LCD και μια LED-LCD με παρόμια χαρακτηριστικά (full HD 100 Hz) υπάρχει λόγος να προτιμηθεί η μία ή η άλλη ? Πχ samsung LE32C650 VS Samsung UE32B6000 32"

Συγνώμη αλλά παρόλο το διάβασμα ψιλομπλέχτηκα...

Ναι υπαρχει λογος να προτιμηθει η C650 που ειναι πιο καινουργιο μοντελο...
Δηλαδή για να καταλάβω η ίδια η εταιρία φεύγει απο την τεχνολογία LED?

Δεν υπαρχουν τηλεορασεις LED ρε παιδια , 1000 φορες το εχουμε πει...

Αυτο που υπαρχει ειναι LCD με φωτισμο απο LED αντι για τις κλασσικες λαμπες CCFL...εφοσον τα LED ειναι τοποθετημενα στο περιθωριο (edge LED) το μονο που αλλαζει ειναι το παχος-βαρος ενω ειναι και λιγο μικροτερη η καταναλωση ρευματος , σε εικονα δεν υπαρχει πλεονεκτημα και μαλιστα η ομοιομορφια οθονης ειναι χειροτερη...

Βλεπω μια "εχθρα" με τις LED...
Εχω την εντυπωση οτι στις "LED" (με οποιο τροπο κι αν ειναι) τα χρωματα φαινονται ολα πιο εντονα και φωτεινα.. προσοχη δεν λεω πιο φυσικά ισως μαλιστα να ειναι αφυσικα εντονα και δειχνουν και καπως "γυαλιστερα"...
Προσωπικά ομως μου αρεσουν πολυ!

Η γενικη παραδοχη λεει παντως οτι οι LED σε οποια τεχνολογια κι αν βασιζονται ειναι καλυτερες απο τις CCFL...

Η γενικη παραδοχη λεει παντως οτι οι LED σε οποια τεχνολογια κι αν βασιζονται ειναι καλυτερες απο τις CCFL...

Aυτο που λες πως αποδεικνύεται ομως?

Εχεις καποια στοιχεια που να το δειχνουν?

Fig-3-color-gamut.jpg

Για παραδειγμα εγω βλεπω στο παραπανω διαγραμμα οτι το χρωματικο ευρος των λευκων LED ειναι ιδιο και μικροτερο απο τις CCFL , μονο στις RGB LED εχουμε σαφως μεγαλυτερο ευρος...

Επισης στα διαγραμματα ομοιομορφιας βλεπω μεγαλη διαφορα απο τις ακρες προς το κεντρο...πχ. αυτο ειναι το διαγραμμα της Sharp LE820...

unif_sharp_quatro.gif

http://www.erenumerique.fr/sharp_quattron_lc_46le820e_le_televiseur_4_couleurs-art-2623-3.html

Παρολα αυτα συζητηση κανουμε οποτε αν υπαρχουν στοιχεια που δειχνουν οτι οι edge LED υπερτερουν σε θεμα εικονας θα ειχε ενδιαφερον να τα ακουσουμε...

Βλεπω μια "εχθρα" με τις LED...
Εχω την εντυπωση οτι στις "LED" (με οποιο τροπο κι αν ειναι) τα χρωματα φαινονται ολα πιο εντονα και φωτεινα.. προσοχη δεν λεω πιο φυσικά ισως μαλιστα να ειναι αφυσικα εντονα και δειχνουν και καπως "γυαλιστερα"...
Προσωπικά ομως μου αρεσουν πολυ!

Η δικη μου "εχθρα" οφειλεται στα ματια μου και αυτα που εβλεπαν επι ωρες πριν μερικους μηνες , οταν εψαχνα και τελικα προτιμησα την Β650 εναντι της οποιας led .
Μαλλον βλεπεις διαφορετικα εσυ , συνεπως διαλεγεις αυτο που αρεσει σε εσενα ...
:2thumb22sup:

Last edited:

Η γενικη παραδοχη ποιου??? Του marketing και των διαφημισεων?

Για παραδειγμα εγω βλεπω στο παραπανω διαγραμμα οτι το χρωματικο ευρος των λευκων LED ειναι ιδιο και μικροτερο απο τις CCFL , μονο στις RGB LED εχουμε σαφως μεγαλυτερο ευρος...

Καλησπέρα. Θα μπορούσες Yperion ή οποιοσδήποτε, να αναφέρει ποια είναι τα μοντέλα lcd-led με RGB Leds, από καταβολής της συγκεκριμένης τεχνολογίας;
Πχ η A956 ή η X4500 είχαν RGB-leds;

cie.jpg

calibrated-colour.jpg

Πανω 40Β8000 κατω 40Β650 , λιγο πιο ακριβες πρασινο η πρωτη , λιγο πιο ακριβες μπλε η δευτερη , σε καμια περιπτωση ομως δεν μιλαμε για μεγαλες διαφορες στην απόδοση των χρωματων...

RGB LED ειχε η Sony X4500 και η Sharp 52XS1E , δεν ξερω και αν ξεχναω και καποια αλλη...

Η X4500 δηλαδή 2 χρόνια μετά ακόμα αξεπέραστη. Απ' ότι φαίνεται ότι ισχυρή led βγήκε... βγήκε. Θυμάμαι κάποτε οι προσδοκίες ήταν μεγάλες... direct-led με local dimming και RGB leds... Μάλλον έχουμε πλέον θυσίες στον βωμό του... πάχους της TV και του κόστους της υλοποίησης.

Για τα δεδομενα των LCD οντως ακομη και σημερα ειναι ανωτερη σε πολλα σημεια απο αλλα πολυ πιο συγχρονα μοντελα...μην ξεχναμε οτι η τιμη της αρχικα ηταν απλησιαστη βεβαια και αυτος ειναι ο λογος που ολοι οι κατασκευαστες το εχουν γυρισει στα λευκα LED και στις Edge LED...

Πασαρουν ετσι και "νεα" τεχνολογια (αλλο αν LED σε κινητα, παιχνιδομηχανες , GPS κτλ. υπαρχουν εδω και πολλα χρονια) και προσιτες τιμες...

Ναι βέβαια. Η καμπάνια που ξεκίνησε πέρυσι η Samsung για τις λεγόμενες "LED" τηλεοράσεις είναι άκρως παραπλανητική για τον πολύ κόσμο.... Και μάλιστα όταν κατασκεύαζε direct-led lcd-leds (a786 κ a956) δεν είχε επιδείξει τον ζήλο προβολής που έδειξε με τις μετέπειτα edge-led.

Μιλησα γενικά ως τεχνολογια και οχι για συγκεκριμενα μοντελα.
Βλεπω συγκρινεις συγκεκριμενα μοντελα μεταξυ τους αλλα και παλι προκυπτουν διαφορές με τις led εστω και οριακα να υπερτερουν.

Αυτο ακριβως που εγραψα κι εγω εξ αρχης... οτι οι led εχουν πιο εντονα χρωματα...

Βλεπω συγκρινεις συγκεκριμενα μοντελα μεταξυ τους αλλα και παλι προκυπτουν διαφορές με τις led εστω και οριακα να υπερτερουν.

Εγω παλι δεν το βλεπω αυτο...η B650 εχει πιο εντονο πρασινο και μπλε και λιγο λιγοτερο εντονο κοκκινο...

Αρα ισοπαλια μαλλον η υποθεση λογω μικρων διαφορων και σε καμια περιπτωση νικη των LED οπως νομιζεις...

Aν σου αρεσουν τα εντονα χρωματα θα επρεπε να σου αρεσουν οι πλασμα...

cie.jpg

Απο οτι βλεπεις ειδικα το πρασινο ξεφευγει πολυ απο τα προτυπα και ειναι πολυ πιο εντονο...γι'αυτο αν δεις ποδοσφαιρο σε πλασμα και μετα σε LCD νομιζεις οτι στην δευτερη το χορταρι ειναι "ξεβαμενο"....

ΥΓ. Το ασπρο τριγωνο ειναι οτι δειχνει η τηλεοραση και το μαυρο το προτυπο...

cie.jpg

calibrated-colour.jpg

Πανω 40Β8000 κατω 40Β650 , λιγο πιο ακριβες πρασινο η πρωτη , λιγο πιο ακριβες μπλε η δευτερη , σε καμια περιπτωση ομως δεν μιλαμε για μεγαλες διαφορες στην απόδοση των χρωματων...

Δεν ξέρω αν είναι μεγάλες η διαφορές αλλά στον πάνω πίνακα είναι όλα τα χρώματα ποιο κοντά στο πρότυπο εκτός από μια ελάχιστη διαφορά στο μπλε. Αν έπρεπε να διαλέξω TV με βάση αυτούς τους πίνακες (ασχέτως τιμών και άλλων παραμέτρων), σίγουρα θα επέλεγα τον πάνω.
Μήπως δεν διαβάζω κάτι σωστά??

Στο κόκκινο είναι πιο κοντά, στο μπλε πάνω κάτω ίδια στο πράσινο λίγο καλύτερα η άλλη.
Στο κίτρινο και το magenta χάνει η μου φαίνετε.
Υ.Γ. Προσπαθώ να μάθω να τα διαβάζω γιαυτο και ρωτώ.