Απορια

ivres

Established Member
7 October 2009
287
Χαιρετε!θα ηθελα να θεσω μια απορια κ αν υπαρεχει λυση να με βοηθησετε.Ακουω πολλες ωρες τη μερα μουσικη απο laptop.Το χω συνδεδεμενο με εναν harman kardon 3390 και ηχεια δαπεδου. επειδη ασχολουμαι κ με μιξεις, οταν συνδεω κατευθειαν στον ενισχυτη μια επαγγελματικη cdιερα(χωρις το μικτη) παρατηρω οτι η μουσικη εχει πολυ περισσοτερη ενταση κ ποιοτητα σε σχεση οταν ακουω τα mp3 μου απο το λαπτοπ.το ιδιο συμβαινει βεβαια κ οταν ακουω απο το tuner του ενισχυτη.Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι οτι οντως μεσω λαπτοπ κ συγκεκριμενα της καρτας ηχου του η μουσικη χανει σε ποιοτητα και σε ενταση? και αν ναι υπαρχει τροπος να τη βελτιωσω?Διαβασα και καποια αλλα threads αλλα δεν καταλαβα πολυ καλα και δεν ξερω κ αν ισχυει κι ο προβληματισμος μου.
σας ευχαριστω

Όταν παίζεις τα CD από τον υπολογιστή υπάρχει διαφορά; Γιατί τα MP3 μπορεί να είναι και χαμηλής ποιότητας.

Eχει επισης σημασια σε ποια εισοδο του ενισχυτη συνδεεις το καθενα! Το laptop σε ποια εισοδο το βαζεις?Αν το βαζεις σε aux κανε μια δοκιμη κ βαλτο στην εισοδο cd του ενισχυτη

Oλες οι εισοδοι line ειναι ιδιες,επομενως δεν εχει σημασια ποια επιλεγουμε,αν καποια ακουγεται διαφορετικα απο τις αλλες κατι δεν παει καλα
Μπορεις να παρεις μια εξωτερικη καρτα ηχου πχ audiotrak και να ακους πολυ καλλιτερα ,μεσω usb παντα

εκει θελω να καταληξω..αν δηλαδη μια καρτα ηχου εξωτερικη κ γενικα αλλα μεσα βελτωνουν τον ηχο μου..εχεις καποιες συγκεκριμενες να μου προτεινεις;

εκει θελω να καταληξω..αν δηλαδη μια καρτα ηχου εξωτερικη κ γενικα αλλα μεσα βελτωνουν τον ηχο μου..εχεις καποιες συγκεκριμενες να μου προτεινεις;

Ναι θα τον βελτιώσουν αλλά υπάρχουν αρκετές επιλογές. Πόσα χρήματα θέλεις να διαθέσεις?

Το Airport Express της Apple λένε ότι είναι καλό για τα λεφτά του, αλλά δεν το ξέρω. Νομίζω ότι παίζει και με Windows.

Re: Απάντηση: Απορια

Μπορεις να παρεις μια εξωτερικη καρτα ηχου πχ audiotrak και να ακους πολυ καλλιτερα ,μεσω usb παντα

http://cgi.ebay.com/AUDIOTRAK-Prodi...emQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item1c1109593b

Αυτην εχω κι εγω, ποτε δεν ειχα ξανακουσει ετσι την ψηφιακη μου μουσικη από τον υπολογιστη στο hi-fi!

Και σκεψου ότι εγω στο στο PC είχα μια αρκετα καλη καρτα ηχου, κι ομως με την Audiotrak η διαφορά ήταν η νυχτα με την μερα.
Στο laptop που μαντευω πως θα έχει μία κλασική φτηνιάρα onboard κάρτα, ίσα-ισα για να παράγει ηχο, με την Audiotrak θα απογειωθει!!

Last edited:
η καρτα αυτη πωλειται στη ελληνικη αγορα? γιατι μ ενα γρηγορο τσεκαρισμα στο scroutz δεν τη βρηκα

Παντως η AUX και η CD εισοδος του ενισχυτη ειναι και οι δυο εισοδοι γραμμης με την ιδια ακριβως ευαισθησια, ολοιδιες, δεν εχει σημασια που θα το συνδεσεις

Μια τελειως διαφορετικη ακουστικη λυση ειναι το Trends,χανει καπου σε αναλυση αλλα κερδιζεις σε ομοιογενεια και γενικα εχει πιο ξεκουραστο ηχο.Επιπλεον εχει 3 εξοδους για συνδεσεις με αλλο dac ,αλλα βεβαια η τιμη του ειναι μεγαλυτερη ,περιπου στα 160 -170

Re: Απάντηση: Απορια

αν εχεις την υπομονη κ καλοσυνη εξηγησε μου λιγο τη λογικη της συνδεσης , το dac κλπ γτ δν το κατεω το θεμα.αν καταλαβα καλα ο trends ειναι ενα; μικρος ενισχυτης?και πως θα το συνδεσω με τον ενισχυτη μου δηλ πως θα δουλεψει ολο αυτο.ευχαριστω

Οχι ολα αυτα τα dac εχουν εκτος απο τις αναλογικες εξοδους ,για συνδεση με τον ενισχυτη,και ψηφιακες εξοδους για συνδεση με αλλο προφανως καλλιτερο dac.Δηλαδη η διαδρομη ειναι pc-audiotrak η trends-αλλο dac-ενισχυτης.Η πρωτη λυση ειναι pc-audiotrak-ενισχυτης.Προσωπικα τοσο το Τrends που ειχα[Θεμη με ξεχασες},οσο και το squeezebox duet που ακουω τωρα τα εχω συνδεδεμενα με αλλο dac

Το πρόβλημα ξεκινάει στο ότι δίνεις στον ενισχυτή από την έξοδο της κάρτας του λάπτοπ που προορίζεται γιά ακουστικά, κοινώς δεν είναι Line....
παρεμβάλεται ένας φτηνότατος τελεστικός ίσα ίσα να οδηγήσει ακουστικά ή μικρά ηχεία.
Μιά onboard κάρτα σε λαπτοπ μπορεί να είναι μιά χαρά, αρκεί να έχει έξοδο line.