Αποριες για αγορα laptop

christos1974

New member
20 March 2008
57
Καλημερα σε όλους. Παρακολουθώ εδω και χρονια το forum αλλά ποτέ δεν έχω γράψει αφού ολες οι ερωτήσεις μου είχαν ήδη απαντηθεί μέσα σε κάποιο thread. Μιας και σκοπεύω να κάνω μια αναβαθμιση του Home Cinema μου θα ήθελα την πολύτιμη συμβουλή σας.
Σκοπεύω να αγοράσω ένα laptop και μια τηλεόραση (sony40w ή z5500 ή samsung 40B650 ή 750) .
Το laptop θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή HD υλικού. Έχω βρει την εξής λύση:
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Acer-Aspire-5739G-874G50BN-LX-PH602-225.htm
Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:
1. Επειδή έχω ένα παλιό A/V receiver με optical in θα μπορώ να δώσω τον ήχο μέσω της S/PDIF? Δεν θέλω να τον δώσω με HDMI στην tv γιατι έχω διαβάσει για προβλήματα στο DTS.
2. Τα χαρακτηριστικά του laptop είναι ικάνα για τον σκοπό που τον θέλω?
3. Θα πρέπει να αγοράσω το power DVD 9 ή αρκεί το WMP τον Windows 7?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Για το 1) αφήνω να απαντήσουν άλλοι γιατί δεν γνωρίζω.
2) Τα χαρακτηριστικά είναι ικανότατα για αναπαραγωγή hd
3) εφ'όσον o υπολογιστής έχει bluray drive, λογικά θα έχει και software αναπαραγωγής bd. Αν θέλεις κάτι περισσότερο εξειδικευμένο, αγοράζεις το pdvd ή όποιο θέλεις.

Re: Απάντηση: Αποριες για αγορα laptop

Για το 1) αφήνω να απαντήσουν άλλοι γιατί δεν γνωρίζω.
2) Τα χαρακτηριστικά είναι ικανότατα για αναπαραγωγή hd
3) εφ'όσον o υπολογιστής έχει bluray drive, λογικά θα έχει και software αναπαραγωγής bd. Αν θέλεις κάτι περισσότερο εξειδικευμένο, αγοράζεις το pdvd ή όποιο θέλεις.

Ευχαριστω πολύ!:2thumb22sup:
3. Δεν ξερω αν μπορω να αναπαράγω matroskες κ.τ.λ, με ευκολία, διότι υπάρχει πολύ υλικό.

Τις ματρόσκες θα τις αναπαράγεις με τον κατατοπιστικότατο οδηγό:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44809

Το pdvd ή ότι άλλο θα σου χρειαστεί για να βλέπεις bluray δισκάκια με όλα τους τα χαρακτηριστικά (μενού, extras, bd-live κλπ)

Δινεις πολλα...

Δες και αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906741 και πιο οικονομικος και με μεγαλυτερη οθονη.

1)Αν το laptop υποστηριζει S/PDIF τοτε δεν υπαρχει προβλημα (αυτο που προτεινω εχει)
2)Ανετα
3)Απαντηση αδυνατη (λογοκρισια, μονο πμ)

Δινεις πολλα...

Δες και αυτον http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.906741 και πιο οικονομικος και με μεγαλυτερη οθονη.

1)Αν το laptop υποστηριζει S/PDIF τοτε δεν υπαρχει προβλημα (αυτο που προτεινω εχει)
2)Ανετα
3)Απαντηση αδυνατη (λογοκρισια, μονο πμ)

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Έχεις δίκιο ότι είναι αρκετά τα λεφτά, αλλά νομίζω ότι θα είναι συμαντική η αναβάθμιση (τώρα έχω ένα dvd player του 2001 και μια CRT 29'' του 2005). Οπότε λέω ότι με 2000 ευρώ (1000 για laptop με bluray + 1000 για TV fullHD) να καθαρίσω με την αναπαραγωγή των HD υλικών.
1. Το laptop που βρήκα έχει Headphone/speaker/line-out jack (S/PDIF) από ότι διαβάζω.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.
Έχεις δίκιο ότι είναι αρκετά τα λεφτά, αλλά νομίζω ότι θα είναι συμαντική η αναβάθμιση (τώρα έχω ένα dvd player του 2001 και μια CRT 29'' του 2005). Οπότε λέω ότι με 2000 ευρώ (1000 για laptop με bluray + 1000 για TV fullHD) να καθαρίσω με την αναπαραγωγή των HD υλικών.
1. Το laptop που βρήκα έχει Headphone/speaker/line-out jack (S/PDIF) από ότι διαβάζω.
Oχι οτι ειναι κακο αυτο που επελεξες...αλλα μπορεις να κανεις και τη δουλεια σου με λιγοτερα και να παρεις και ενα home cinema με 400ε και να απολαμβανεις απο κει τον ηχο αντι της τηλεορασης.

600 για laptop, 1000 για τη tv, 400 για home cinema με optical in (παιρνεις και wireless σε αυτα τα χρηματα).

Oχι οτι ειναι κακο αυτο που επελεξες...αλλα μπορεις να κανεις και τη δουλεια σου με λιγοτερα και να παρεις και ενα home cinema με 400ε και να απολαμβανεις απο κει τον ηχο αντι της τηλεορασης.

600 για laptop, 1000 για τη tv, 400 για home cinema με optical in (παιρνεις και wireless σε αυτα τα χρηματα).

Με τον ήχο (DD και DTS format) είμαι OK, αφού ο A/V receiver είναι παλιός αλλά καλός (DENON AVR 1801, με optical και coaxial in) και το σύστημα συνοδεύετε από το Roister 7 (L-R), 3 (SL-SR) και το κεντρικό της σειράς. Μου λείπει βέβαια ένα sub αλλά αυτό είναι θέμα γούστου! Γιαυτό λοιπόν σκέπτομαι να τα δώσω για TV και laptop. Απλά διερωτάμε αν αξίζει να δώσω ένα χιλίαρικο για το bluray ουσιαστικά ή να πάω σε ένα αντίστοιχο σε δυνατότητες laptop αλλά φθηνότερο, χωρίς.

Απλά διερωτάμε αν αξίζει να δώσω ένα χιλίαρικο για το bluray ουσιαστικά ή να πάω σε ένα αντίστοιχο σε δυνατότητες laptop αλλά φθηνότερο, χωρίς.
Με τις σημερινες τιμες οχι. Καλυτερα να τα παιζεις απο σκληρο δισκο που συμφερει πολυ περισσοτερο.
Δωσε τα παραπανω χρηματα για αγορα εξωτερικου σκληρου.

Εγώ θα ψήφιζα υπέρ του bluray πάντως, αν το επιτρέπει το πορτοφόλι. Οι τίτλοι Bluray στα video club πληθαίνουν ολοένα και δεν θα βρίσκεις πάντα ότι ακριβώς θέλεις στο ιντερνετ. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο φίλος που άνοιξε το νήμα, έχει ήδη αρκετό υλικό hd, που σημαίνει πως έχει (τουλάχιστον) έναν εξωτερικό σκληρό, ήδη.

Re: Απάντηση: Αποριες για αγορα laptop

Οι τίτλοι Bluray στα video club πληθαίνουν ολοένα και δεν θα βρίσκεις πάντα ότι ακριβώς θέλεις στο ιντερνετ. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο φίλος που άνοιξε το νήμα, έχει ήδη αρκετό υλικό hd, που σημαίνει πως έχει (τουλάχιστον) έναν εξωτερικό σκληρό, ήδη.

:a0210:
Μέσα είσαι!