Απορίες για Conn-x TV

Re: Απορίες σχετικά με το Conn-x TV

Θα μπείς στο interface του router.
Στην καρτέλα ethernet σου βγάζει 2.Fast Internet το πρώτο και μετά IPTV.Κάνεις edit την πόρτα 4 (άνοιξε το σε νέα καρτέλα στον browser),και αντίστοιχα edit την πόρτα 3 στο fast internet.Μετά πρέπει απλά να αντιγράψεις όλες τις τιμές από την 4 στην 3.

Μακράν από τα χρησιμότερα ποστ αυτά με τη δεύτερη συσκευή. Αν τελικά γίνεται μέσω της ίδια πόρτας με switch
με ενδιαφέρει κ εμένα για θέαση σε δεύτερο δωμάτιο.

Να κάνω μια ερώτηση...
Ναι μεν σου δεσμεύει μια ethernet,αλλά εάν θέλεις περισσότερες γιατί δεν συνδέεις το switch σε μία από τις υπόλοιπες 2 που θα χρηισμοποιούνται για το internet;
Εάν σκεύτεσαι να μεταδόσεις ασύρματα το σήμα πιστεύω ότι και πάλι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις powerline.

Απάντηση: Απορίες σχετικά με το Conn-x TV

Το switch δε θα δουλεψει στη θυρα STB

Ακριβως όπως το λες

Re: Απάντηση: Απορίες σχετικά με το Conn-x TV

Ακριβως όπως το λες
Ε τότε για εξήγησέ μας λίγο, για´τι να μή δουλέψει, ίσως είναι αρκετοί που θέλουν να μοιράσουν το σήμα στο σπίτι
μέσω switch, καλό είναι να έχουμε μια γνώμη ακόμα.

Αν δουλευε όπως θέλεις εσύ να δουλέψει, δε θα ήταν μονο μια θυρα STB, θα είχαν όλες αυτή τη δυνατότητα στο modem-router σου.
Κάνε και το αναποδο, βαλε ένα PC στην STB, δουλεύει?

Re: Απάντηση: Απορίες σχετικά με το Conn-x TV

Αν δουλευε όπως θέλεις εσύ να δουλέψει, δε θα ήταν μονο μια θυρα STB, θα είχαν όλες αυτή τη δυνατότητα στο modem-router σου.
Κάνε και το αναποδο, βαλε ένα PC στην STB, δουλεύει?
μα μέσω switch δεν ζητάμε από τη θύρα να δουλέψει για λογαριασμό του pc, αλλά να "μοιράσει" σήμα σε δύο δέκτες, όχι ταυτόχρονα ανοικτούς. Ποιο το πρόβλημα τότε για να μή γίνει σωστά το μοίρασμα; Εννοω: Ρούτερ<-->θύρα STB<-->switch<-->δέκτες IPTV με τα ίδια στοιχεία πρόσβασης αλλά ανοικτοί εναλλάξ.

απλα να ξερετε οτι σε μερικες περιπτωσεις καποια απο τα ρουτερ που δινει ο ΟΤΕ εχουν αυστηρα δεσμευμενη την 4η θυρα του ethernet (lan) για το STB (τηλεοραση) και αυτο δεν αλλαζει...(δεν σου το επιτρεπει)

χμμ....
στο Sagem τουλάχιστον που δίνει μπορείς να τις διαμορφώσεις όπως θέλεις διαγράφοντας στην 4 το iptv και εντάσσοντας την στο fast internet.

θα το κοιταξω και θα σας πω σιγουρα (εγω δεν εχω ΟΤΕ TV αλλα εχουν φιλοι οι οποιοι εχουν και διαφορετικα ρουτερ (SAGEM - BAUDTEC - ZTE - HUAWEI) οποτε θα σας εχω πληρη περιληψη τι ισχυει και τι οχι

πρακτικα ολα τα ρουτερ που δινει ο ΟΤΕ σε αφηνουν να αλλαξεις τις ρυθμισεις για τις θυρες του δικτυου πρακτικα δεν ξερω κατα ποσο συνεργαζονται γιατι εκει υπαρχει θεμα με τους "αποδικωποιητες".

παντως σε δοκιμη που εγινε ολα δουλεψαν

Last edited by a moderator:

Ξέρει κανείς αν μετά το πέρας του χρόνου κρατάω τον αποκωδικοποιητή σε περίπτωση που θελήσω να διακόψω; Η πρέπει να τον επιστρέψω;

Ίσως άσχετο αυτό που θα ρωτήσω αλλά γνωρίζει κανείς γιατί δεν υπάρχει ο ΑΝΤ1 στα κανάλια; :grandpa:

Νομίζω θέμα συμφωνίας. Πρακτικά βέβαια, μας γλυτώνει από άσκοπο ζάπιν και το κουραστικό έξτρα πάτημα του CHANNEL+!! :violent-smiley-030: ,
ειδικά σε κάτι επαναλήψεις!!

πως μπορω να περασω στον υπολογιστη οτι εχω γραψει στον σκληρο δισκο του conn x?π.χ εναν ποδοσφαιρικο αγωνα? με στικακι στη θυρα usb? και μετα τι ακριβως κανω!ευχαριστω...

Με στικάκι δεν παίζει, είναι κλειδωμένη η θύρα. Δε γνωρίζω αν ανοίξεις το κουτί (πάει :music-smiley-005: η εγγύηση) και ξεβιδώσεις
το σκλήρό, τον κουμπώσεις με εξωτερική θήκη στο πισί αν μπορείς να δεις όντως τα αρχεία ή είναι κωδικοποιημένα και αυτά.
Περιλαμβάνει πείραγμα hardware και είναι αμφίβολο αν μετά θα λειτουργούν όσα πείραξες βέβαια και μπορεί να βρεθείς με δέκτη χωρίς
δυνατότητα εγγραφής. Πρόσεχε λοιπόν αν πειράξεις τίποτα.

Απάντηση: Re: Απορίες σχετικά με το Conn-x TV

Δεν υπάρχει δυνατότητα αντιγραφής, τα αρχεία είναι κωδικοποιημένα. Μόνο με κάποια συσκευή εγγραφής μέσω scart.

Τώρα διάβασα κάποια παλιότερα posts για 2η συσκευή ΟΤΕ ΤV και switch κτλ. Απλά να ενημερώσω ότι εδώ και πάνω από 1 χρόνο, έχω στήσει σε ένα φίλο το εξής: ένα 5πορτο switch στην STB θύρα του router και πάνω στο switch συνδέονται 2 συσκευές OTE TV, οι οποίες παίζουν μαζί ταυτόχρονα κανονικά. Και παράλληλα το PC ενσύρματα στο router. Ο φίλος είναι κοντά στο DSLAM και "κλειδώνει" γύρω στα 18 Mbps.