Απορίες για Cosmote TV

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Θα γίνεται απλά πρέπει να είναι στον ίδιο transporter και τα δύο.

Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Καλημερα παιδια,
Αν υποθεσουμε οτι καποιος θελει μια LG τηλεοραση που ολες δεν εχουν αποκωδικοποιητη DTS.. Οι ταινιες μεσω οτε τv ειναι με dts στερεο ή ac3? Θα παιζει ηχο ή θα θελει ξεχωριστο ενισχυτη-αποκωδικοποιητη;

Downmix του Dolby Digital (AC3) σε stereo γίνεται απ' τον δέκτη. Συνεπώς δεν υπάρχει πρόβλημα με καμία τηλεόραση........

Καλημερα παιδια,
Αν υποθεσουμε οτι καποιος θελει μια LG τηλεοραση που ολες δεν εχουν αποκωδικοποιητη DTS.. Οι ταινιες μεσω οτε τv ειναι με dts στερεο ή ac3? Θα παιζει ηχο ή θα θελει ξεχωριστο ενισχυτη-αποκωδικοποιητη;
Πρώτον, δεν υπάρχει dts ήχος σε καμία δορυφορική εκπομπή.
Δεύτερον, όταν υπάρχει εκπομπή με ήχο Dolby Digital συνήθως παρέχονται δύο stream ήχου. Dolby και stereo. Αν η εκπομπή γίνεται μόνο σε Dolby και ο δέκτης δεν είναι συνδεδεμένος σε κατάλληλο ενισχυτή, με την κατάλληλη ρύθμιση το μετατρέπει σε pcm stereo.

Συμπέρασμα: Οπως και να εκπέμπεται ο ήχος δεν υπάρχει πρόβλημα με την απευθείας προβολή σε οποιαδήποτε τηλεόραση.

Έχω το εξής ζήτημα. Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητη με hdmi στην tv και ταυτόχρονα με RCA σε βίντεοπροβολεα.
Στην tv η αναλογία της εικονας ειναι άριστη και το κάδρο 16/9 γεμίζει πλήρως. Στον προντζεκτορα συμβαίνει το εξής παράδοξο, όλα τα καναλια γεμίζουν πλήρως το κάδρο, ΠΛΗΝ των ΟΤΕ SPORT 1,2,3 όπου η εικόνα γίνεται τύπου σινεμασκοπ και μικραίνει αδικαιολόγητα.
Προσπάθησα να παίξω με τις ρυθμίσεις του kaon αλλα λύση δε βρήκα.
Το περίεργο ειναι ότι συμβαίνει ΜΌΝΟ με τα καναλια τα αθλητικά και όχι με τα υπόλοιπα.
ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ;;;;

Μήπως ο βιντεοπροβολέας έχει καμιά ρύθμιση κάδρου η οποίο μπορεί να γίνει OFF ?

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Μήπως ο βιντεοπροβολέας έχει καμιά ρύθμιση κάδρου η οποίο μπορεί να γίνει OFF ?
το περίεργο ειναι ότι συμβαίνει ΜΌΝΟ στα OTE SPORT.
Ακομα και στην ασύρματη μεταφορά μέσω πομπου με scart στην tv της κρεβατοκάμαρα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.
Και ούτε η τηλεόραση ούτε ο βιντεοπροβολεας έχουν κάποια ρύθμιση.
Νομιζω ότι ειναι θέμα του kaon αλλα και του OTE που κάνει την παραγωγή γιατι τα υπόλοιπα κανάλια ειναι Οκ´´;

Τι να σου πω... κάτι θα καταλαβαίνει διαφορετικό ο δέκτης και γι' αυτό "γυρίζει".
Αν το ψάξεις και βρεις απάντηση ή αν σου πει κανένας από τον OTE, πες μας την λύση για να βοηθηθούν και άλλα παιδιά.

Re: Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Τι να σου πω... κάτι θα καταλαβαίνει διαφορετικό ο δέκτης και γι' αυτό "γυρίζει".
Αν το ψάξεις και βρεις απάντηση ή αν σου πει κανένας από τον OTE, πες μας την λύση για να βοηθηθούν και άλλα παιδιά.
Πήρα και το 13888 αλλα δε βρήκα κάποια απάντηση. Νομίζω ότι και άλλοι υα έχουν το ίδιο θέμα. Κάθε πρόταση δεκτή.

Έχω το εξής ζήτημα. Έχω συνδέσει τον αποκωδικοποιητη με hdmi στην tv και ταυτόχρονα με RCA σε βίντεοπροβολεα.
Στην tv η αναλογία της εικονας ειναι άριστη και το κάδρο 16/9 γεμίζει πλήρως. Στον προντζεκτορα συμβαίνει το εξής παράδοξο, όλα τα καναλια γεμίζουν πλήρως το κάδρο, ΠΛΗΝ των ΟΤΕ SPORT 1,2,3 όπου η εικόνα γίνεται τύπου σινεμασκοπ και μικραίνει αδικαιολόγητα.
Προσπάθησα να παίξω με τις ρυθμίσεις του kaon αλλα λύση δε βρήκα.
Το περίεργο ειναι ότι συμβαίνει ΜΌΝΟ με τα καναλια τα αθλητικά και όχι με τα υπόλοιπα.
ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ;;;;
φιλε μου να σου απαντησω και εγω ειχα το ιδιο προβλημα καθως και εγω εχω συνδεσει τον δεκτη με hdmi στην Tv και με rca για να βλεπω και στις υπολοιπες τηλεορασεις του σπιτιου (5)!!!
αυτο που πρεπει να κανεις για να βλεπεις τα οτε sport καναλια σε ολη την οθονη ειναι να πας στις ρυθμισεις του δεκτη και συγκεκριμενα εκει π λεει ρυθμισεις τηλεορασης να βαλεις στον τυπο οθονης sd και ακριβως απο κατω θα δεις οτι ειναι απο προεπιλογη σε 4:3!! το γυριζεις σε 16:9 και θα εισαι ενταξει!μετα ξαναγυρισε τον τυπο οθονης σε hd !

Πήρα τον αποκωδικοποιητή σήμερα, αλλά ξέχασα να ρωτήσω στο κατάστημα αν μπορώ να κάνω εγγραφή; Πρέπει να πάρω διαφορετικό ή κανει αυτός που μου έδωσαν;

φιλε μου να σου απαντησω και εγω ειχα το ιδιο προβλημα καθως και εγω εχω συνδεσει τον δεκτη με hdmi στην Tv και με rca για να βλεπω και στις υπολοιπες τηλεορασεις του σπιτιου (5)!!!
αυτο που πρεπει να κανεις για να βλεπεις τα οτε sport καναλια σε ολη την οθονη ειναι να πας στις ρυθμισεις του δεκτη και συγκεκριμενα εκει π λεει ρυθμισεις τηλεορασης να βαλεις στον τυπο οθονης sd και ακριβως απο κατω θα δεις οτι ειναι απο προεπιλογη σε 4:3!! το γυριζεις σε 16:9 και θα εισαι ενταξει!μετα ξαναγυρισε τον τυπο οθονης σε hd !
!!!!!!Εισαι πολυ σωστός!!!πραγματικα ελυσες το ΠΡΌΒΛΗΜΑ. Μπράβο και σε ευχαριστω πολυ.

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

!!!!!!Εισαι πολυ σωστός!!!πραγματικα ελυσες το ΠΡΌΒΛΗΜΑ. Μπράβο και σε ευχαριστω πολυ.
Βλέπεις πόσο δύσκολο είναι να δώσει κάποιος από απόσταση λύση στο πρόβλημα όχι μόνο το δικό σου αλλά οποιουδήποτε.

Βρε συ tsarm, είναι δυνατό να μην έριξες μια ματιά στα μενού με τις ρυθμίσεις του δέκτη?
Κάποια πράγματα είναι αριθμητική πρώτης δημοτικού. Εχεις τηλεόραση 16:9 και επιλογή στον δέκτη για έξοδο σήματος 4:3?

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Πήρα τον αποκωδικοποιητή σήμερα, αλλά ξέχασα να ρωτήσω στο κατάστημα αν μπορώ να κάνω εγγραφή; Πρέπει να πάρω διαφορετικό ή κανει αυτός που μου έδωσαν;
Ο δορυφορικός ΟΤΕ δεν έχει δέκτες PVR ακόμα. Συνεπώς δε μπορείς να κάνεις εγγραφές.

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Βλέπεις πόσο δύσκολο είναι να δώσει κάποιος από απόσταση λύση στο πρόβλημα όχι μόνο το δικό σου αλλά οποιουδήποτε.

Βρε συ tsarm, είναι δυνατό να μην έριξες μια ματιά στα μενού με τις ρυθμίσεις του δέκτη?
Κάποια πράγματα είναι αριθμητική πρώτης δημοτικού. Εχεις τηλεόραση 16:9 και επιλογή στον δέκτη για έξοδο σήματος 4:3?
Βρε συ Alex μάλλον δε ξέρεις ακόμα να διαβάζεις σωστά τα ελληνικά.
Είδες πουθενά να υπάρχει ΠΡΌΒΛΗΜΑ με την τηλεόραση που ειναι 16/9;;; Εάν είχες ασχοληθεί να διαβάσεις λίγο το post ,θα έβλεπες ότι η τηλεόραση ηταν ok σε όλα. Το ΠΡΌΒΛΗΜΑ ηταν με τη συνδεση RCA και ΜΌΝΟ με τα OTE SPORT ( τα υπόλοιπα έπαιζαν μια χαρα) Το κόλπο ( γιατί περι κόλπου πρόκειται) ηταν να υποβιβασεις την HD επιλογή σε SD και να κανείς εκεί την αλλαγή απο το προεπιλεγμενο 4/3 σε 16/9 και μετα να την αναβαθμισεις σε HD.
Καλο ειναι να διαβάζεις ΣΩΣΤΑ πριν μιλήσεις.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Ο δορυφορικός ΟΤΕ δεν έχει δέκτες PVR ακόμα. Συνεπώς δε μπορείς να κάνεις εγγραφές.

Εγινε, ευχαριστώ. Ξερουμε μηπως ποτε θα δωθεί αυτή η δυνατότητα και αν θα χρειαστεί νεος αποκωδιποιητής;

Εγινε, ευχαριστώ. Ξερουμε μηπως ποτε θα δωθεί αυτή η δυνατότητα και αν θα χρειαστεί νεος αποκωδιποιητής;

Μια -δυο σελίδες πριν...

Καμία ενημέρωση για δέκτη PVR έχουμε;

Αυτος που έχεις θα γίνει pvr σύντομα...... :music-smiley-005:

Δεν έχω ακόμη. Περίμενα τοn pvr. Αυτό που λες στέκει όντως; Αναβάθμιση + εξωτερικός;

Το δεύτερο tuner το έχει κρυφό και θα εμφανιστεί με την αναβάθμιση; :ernaehrung004:

PVR δεν σημαίνει απαραίτητα και δεύτερο tuner....

ΟΚ. Διευκρίνιση: Να βλέπεις ένα κανάλι και να γράφεις ένα άλλο.

Θα γίνεται απλά πρέπει να είναι στον ίδιο transporter και τα δύο.

Λογικά θα βγει και δέκτης με ενσωματωμένο σκληρό στο μέλλον.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Βρε συ Alex μάλλον δε ξέρεις ακόμα να διαβάζεις σωστά τα ελληνικά.
Είδες πουθενά να υπάρχει ΠΡΌΒΛΗΜΑ με την τηλεόραση που ειναι 16/9;;; Εάν είχες ασχοληθεί να διαβάσεις λίγο το post ,θα έβλεπες ότι η τηλεόραση ηταν ok σε όλα. Το ΠΡΌΒΛΗΜΑ ηταν με τη συνδεση RCA και ΜΌΝΟ με τα OTE SPORT ( τα υπόλοιπα έπαιζαν μια χαρα) Το κόλπο ( γιατί περι κόλπου πρόκειται) ηταν να υποβιβασεις την HD επιλογή σε SD και να κανείς εκεί την αλλαγή απο το προεπιλεγμενο 4/3 σε 16/9 και μετα να την αναβαθμισεις σε HD.
Καλο ειναι να διαβάζεις ΣΩΣΤΑ πριν μιλήσεις.
Το ότι είσαι άσχετος με το σετάρισμα του δέκτη δε σημαίνει ότι πρέπει να αυθαδιάζεις.
Χωριστά ρυθμίζεις την HD και SD έξοδο στην σχετική κάρτα των επιλογών.
Δεν υπάρχει κανένα κόλπο.
Αφού χρησιμοποίησες composite σύνδεση μεταξύ δέκτη και μέσου προβολής έπρεπε να ρυθμίσεις και την σχετική έξοδο.

Οτι αφορά την TV γράψε λάθος, στον προβολέα αναφερόμουν.