Απορίες για Cosmote TV

Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Υπαρχει μια ρυθμιση που μετατρεπει τη θυρα αυτη σε κανονικη. Το εχουμε κανει στο γραφειο στη δουλεια.

Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Αυτή η θύρα είναι αποκλειστικά και μόνο για να μεταφέρει δεδομένα εικόνας και ήχου για την IPTV υπηρεσία του ΟΤΕ, όταν με το καλό γίνουν οι αναβαθμίσεις τον δέκτη θα μπορείς να τον συνδέσεις σε οποιαδήποτε θύρα Ethernet από τις υπόλοιπες 4 που έχει το modem router.

Αυτή η θύρα είναι αρχικά ρυθμισμένη για το iptv αλλά με 2 κλικ μπορεί να γίνει κανονική θύρα και να χρησιμοποιηθεί όπως οι υπόλοιπες.

Αυτό ρυθμίζεται από το interface του router και οι ρυθμίσεις είναι ανάλογες με τη μάρκα του router.

Για παράδειγμα σε router VDSL μάρκας ZTE μπαίνεις στο ιnterface του router και πηγαίνεις αριστερά στην καρτέλα Network.

1ο βήμα: Κάτω από το WAN επιλέγεις Port Binding.
Δεξιά στο WAN Connection επιλέγεις VDSL2_OTETV ή ΟΤΕ_IPTV (ανάλογα τι επιλογή έχει) και ξετσεκάρεις την LAN4 από επιλεγμένη θύρα και πατάς κάτω Submit.
Μετά πάλι από το WAN Connection επιλέγεις VDSL2_conn-x και τσεκάρεις την θύρα LAN4 και πατάς κάτω Submit.

2ο βήμα: Πάλι στην καρτέλα Network πατάς στο LAN και επιλέγεις από κάτω DHCP Port Service.
Δεξιά ξετσεκάρεις την LAN4 και πατάς κάτω Submit.

3ο βήμα: Πηγαίνεις αριστερά στην καρτέλα Administration.
Από κάτω επιλέγεις System Management και δεξιά πατάς Reboot.

Το router θα κάνει επανεκκίνηση και η θύρα 4 είναι έτοιμη για κανονική χρήση.

Κάπως ανάλογη είναι η διαδικασία και για άλλες μάρκες router, πιθανόν να διαφέρουν οι ονομασίες και οι θέσεις του μενού.

ΠΡΟΣΟΧΗ στην όλη διαδικασία, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με την ρύθμιση του router, μην κάνετε κάτι λάθος και μετά έχετε προβλήματα με την σύνδεση στο Internet ή στο δίκτυο. Αν δεν γνωρίζετε βρείτε κάποιον που να ξέρει να το κάνει.

Last edited:
Απάντηση: Απορίες για ΟΤΕ TV

Παιδιά μία ερώτηση για όποιον ξερει:
Οταν γίνουν επιτέλους οι αναβαθμίσεις των παλαιότερων αποκοδ/των, τι είναι καλύτερο να βάλει κάποιος που έχει ξεχωριστά το ρουτερ Κ αλλού τον αποκοδ/ποιητη, να βάλει κανονικά καλώδιο ethernet με όλες τις δυσκολίες που υπάρχουν ή να πάρει ένα powerline που έχει Κ αυτό κάποια αρνητικά.. Αληθεύει ότι άμα το βάλεις σε πολυπριζο χάνει πολύ την απόδοση του Κ έχεις αλλα θέματα με τη σύνδεση Κ τέτοια διαφορα? Με τόσα καλώδια που πρέπει να βάλεις πως γίνεται να μην μπει σε πολυπριζο το powerline?
Εσείς τι προτεινετε? Και επίσης έχετε θέμα με το powerline ή δουλεύει καλά?
Πείτε μου για να ξέρω τι θα βάλω, αν βάλω..

Άκου την γνώμη μου χωρίς αυτό να σε δεσμεύει. Για μένα η καλύτερη λύση και η πιο σταθερή είναι το καλώδιο. Από τη στιγμή που βγήκε ο υβριδικός του ΟΤΕ και τώρα περιμένουμε τις νέες υπηρεσίες από τη NOVA(έχω και τις δυο πλατφόρμες) αποφάσισα ότι πρέπει στην κρεβατοκάμαρα που θα έχω τους δεύτερους δέκτες να στείλω ένα Ethernet καλώδιο οπωσδήποτε. Έτσι έβαλα κανάλια όμορφα και ωραία και πέρασα τα καλώδια και είμαι έτοιμος. Από την άλλη και τα powerline κάνουν δουλεία ιδίως αυτά που είναι από 500mbps και πάνω, βεβαία αυτό με τα πολύμπριζα όντως το λένε οι εταιρίες που τα πουλάνε αλλά δεν είναι πάντα ο κανόνας, υπάρχουν powerlines που τα συνδέεις στην πρίζα και έχουν και τα ιδία πρίζα επάνω για να συνδέσεις το πολύπριζο, αυτό δεν το είδες?

PLP1200_GE-PE_Hero_Transparent.png

Το ξέρω ότι υπάρχουν τέτοια powerline με μπριζα αλλά η υποδοχή που έχουν δεν είναι λίγο χοντρή για να μπει το πολυπριζο εκεί?
Εκτός αν υπάρχει πολυπριζο με λεπτό καλώδιο και χωράει να μπει..
Αν πάρω δηλαδή powerline 500mbps δεν θα έχω θέμα έτσι? Καλώδιο θέλω να βάλω Κ εγώ αλλά σκέφτομαι τα τρυπηματα, γιατί είναι σε διορωφο κτήριο..

Άκου την γνώμη μου χωρίς αυτό να σε δεσμεύει. Για μένα η καλύτερη λύση και η πιο σταθερή είναι το καλώδιο. Από τη στιγμή που βγήκε ο υβριδικός του ΟΤΕ και τώρα περιμένουμε τις νέες υπηρεσίες από τη NOVA(έχω και τις δυο πλατφόρμες) αποφάσισα ότι πρέπει στην κρεβατοκάμαρα που θα έχω τους δεύτερους δέκτες να στείλω ένα Ethernet καλώδιο οπωσδήποτε. Έτσι έβαλα κανάλια όμορφα και ωραία και πέρασα τα καλώδια και είμαι έτοιμος. Από την άλλη και τα powerline κάνουν δουλεία ιδίως αυτά που είναι από 500mbps και πάνω, βεβαία αυτό με τα πολύμπριζα όντως το λένε οι εταιρίες που τα πουλάνε αλλά δεν είναι πάντα ο κανόνας, υπάρχουν powerlines που τα συνδέεις στην πρίζα και έχουν και τα ιδία πρίζα επάνω για να συνδέσεις το πολύπριζο, αυτό δεν το είδες?

PLP1200_GE-PE_Hero_Transparent.png

Θα μπορουμε να εχουμε οτε tv και σε δευτερο δεκτη πχ σε αλλο δωματιο;

Ναι θα μπορούμε. Το πλάνο από τον ΟΤΕ είναι σύντομα να ξεκινήσει η υπηρεσία multiroom σε IPTV χρήστες πρώτα και έως το τέλος του χρόνου η το πρώτο εξάμηνο του 2017 και σε χρήστες μέσω δορυφόρου.

Έχω κάποια απορια στον λογαριασμό μου στο ote tv Ενεργές Υπηρεσίες μου εμφανίζει ενεργοποιημένη την υπηρεσία Adult Pack Μέσω Δορυφόρου κάποια στιγμή την είχα την υπηρεσία αλλά την έχω απενεργοποίηση εδώ και 2 χρονια υποψην τα καναλια του συγκεκριμένου πακέτου είναι φραγμένα επίσης μου εμφανίζει και ενεργοποιημένη την υπηρεσία Replay TV ερώτηση σε όλους τους συνδρομητές είναι ενεργοποιημένες αυτές οι υπηρεσίες ακόμα και αν δεν είναι συνδρομητές

Attachments

• ΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒ².JPG
    ΓŽΒΏΓβ€žΓŽΒ΅Γβ€žΓŽΒ².JPG
    55.8 KB · Views: 362

Ναι θα μπορούμε. Το πλάνο από τον ΟΤΕ είναι σύντομα να ξεκινήσει η υπηρεσία multiroom σε IPTV χρήστες πρώτα και έως το τέλος του χρόνου η το πρώτο εξάμηνο του 2017 και σε χρήστες μέσω δορυφόρου.
Οκ φίλε, ευχαριστώ για την ενημέρωση

HTC One M9

Σε εμένα είναι ενεργοποιημενο το replay tv (έχω δορυφορικό μη υβρυδικο ακόμα ) χωρίς να φαίνεται κάπου adult pack

το replay tv είναι ενεργοποιημενο γιατι εχουμε αυτή τη δυνατοτητα μεσω ote tv go

Για τους φιλους που ρωτανε για τα powerlines, ειναι η κορυφαια εναλλακτικη λυση του Ethernet.
Εγω με 200 Mbps powerline της TPLink πιανω καρφωτη ταχυτητα 10 MB/s.

Επειδη θέλω να πάρω γνώμες εσύ το powerline το έχεις σε πολυμπριζο η μόνο στην μπριζα? Αμα το βάλω σε πολυμπριζο θα έχω θέμα η όχι?
Και κάτι άλλο: τα κινητά και τα λάπτοπ θα πιάνουν σήμα από το powerline η μέσω του ασύρματου wifi?

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για ΟΤΕ TV

Αμα το βάλω σε πολυμπριζο θα έχω θέμα η όχι?
Όχι

τα κινητά και τα λάπτοπ θα πιάνουν σήμα από το powerline η μέσω του ασύρματου wifi?
Αν εννοεις πως οι φορητες συσκευες σου δεν βρισκονται εντος εμβελειας του αρχικού modem/router του οτε, τότε στη δευτερη ακρη του powerline (εκει οπου βρισκεται ο παραληπτης, αν το πουμε ετσι) θα πρεπει να μπει ενα δευτερο ρουτερ το οποιο θα εξυπηρετει και τις ενσυρματες και τις ασυρματες συσκευες.