Αποριες για DVD-Recorder με δισκο κ.α. ...

Από ότι κατάλαβα με αυτά που διάβασα μπορείς να ενεργοποιήσεις την εγγραφή με κωδικοποίηση Mpeg4 και την εγγραφή και ανάγνωση σε DVD-RAM στο μοντέλο RH177 ενώ εμφανίζει διάφορες άλλες ρυθμίσεις που δεν πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα θέλει ψάξιμο και προσοχή η διαδικασία ειδικά σ'αυτούς που έχουν τα 188HS και 199HS.

Από ότι κατάλαβα με αυτά που διάβασα μπορείς να ενεργοποιήσεις την εγγραφή με κωδικοποίηση Mpeg4 και την εγγραφή και ανάγνωση σε DVD-RAM στο μοντέλο RH177 ενώ εμφανίζει διάφορες άλλες ρυθμίσεις που δεν πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής. Σίγουρα θέλει ψάξιμο και προσοχή η διαδικασία ειδικά σ'αυτούς που έχουν τα 188HS και 199HS.

Τελικά για μας που δεν ξέρουμε γερμανικά, γίνεται στο μοντέλο RΗ177 να ενεργοποιήσεις την εγγραφή MPEG4 & DVD-RAM?

Αν ξέρει κάποιος, ας δώσει μερικές πληροφορίες.
Θέλω να αγοράσω το RH177 ή το RH188HS πριν τελειώσουν οι εκπτώσεις και η διαφορά των 100 EUR είναι σημαντική. Δεν με ενδιαφέρει το HDMI αλλά η χωρητικότητα του HDD (αν διπλασιάσω το χρόνο εγγραφής στο RH177 δεν χρειάζομαι το RH188HS)

Από χρήση της εγγραφής σε divx με το 188 προσωπικά τουλάχιστον η ποιότητα με ικανοποιεί μόνο στη μέγιστη ανάλυση η οποία στον 160gb δίσκο δίνει 160 ώρες εγγραφής... δηλαδή όσες και η εγγραφή σε μέτρια ποιότητα ανάλυσης χωρίς κωδικοποίηση divx...

Για πειτε μου γιατι εχω μπερδευτει παλι...

Και το 177HS και το 188HS εχουν HDMI?

Επισης κανουν και τα 2 upscale σε 720p?

Δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες τους, εκτος απο το σκληρο δισκο...

Για πειτε μου γιατι εχω μπερδευτει παλι...

Και το 177HS και το 188HS εχουν HDMI?

Επισης κανουν και τα 2 upscale σε 720p?

Δεν μπορω να καταλαβω τις διαφορες τους, εκτος απο το σκληρο δισκο...

To 177HS δεν υπαρχει. Ο κωδικος ειναι RH-177 και δεν εχει HDMI.(στην Ευρωπη κυκλοφορει και το RH-177H με HDMI αλλα δεν υπαρχει στην Ελλαδα ακομη)
To RH-188HS ή το RH-188H εχουν HDMI και κανουν upscaling σε 720p & 1080i.

Επισης το RH-188HS γραφει/παιζει DVD-RAM και γραφει στο HDD σε MPEG4 (διπλασιο χρονο εγγραφης)

Παιδιά, ξέρουμε αν τα LG που συζητάμε παίζουν αρχεία MPEG2?
Έχω δορυφορική κάρτα στο PC η οποία γράφει βίντεο σε μορφή .mpg και δεν θέλω να τα κάνω μετατροπή ή οτιδήποτε άλλο.
Αυτά τα αρχεία θα μου τα παίζει?
Επίσης, από το scart έχουν έξοδο αλλά και είσοδο RGB?

Ευχαριστώ.

Η τιμή που βρήκα στη θεσσαλονίκη για το lg188hs είναι 338 E.Έχει βρεί κανείς καλύτερη;

Η τιμή που βρήκα στη θεσσαλονίκη για το lg188hs είναι 338 E.Έχει βρεί κανείς καλύτερη;

Multirama 299 EUR (και στο site και στα καταστηματα)

στο site απ'ότι είδα έχει το LG 188H, εγώ ενδιαφέρομαι για το LG 188HS.

πάντως ευχαριστώ.....

Μήπως στο μαγαζί υπάρχει αυτό που θέλω;

στο site απ'ότι είδα έχει το LG 188H, εγώ ενδιαφέρομαι για το LG 188HS.

πάντως ευχαριστώ.....

Μήπως στο μαγαζί υπάρχει αυτό που θέλω;

Μπορει να το αναφερουν σαν 188H αλλα εχουν το 188HS. Μαλλον δεν εχουν παρει χαμπαρι ποιο μοντελο πουλανε.
Εγω το αγορασα απο καταστημα και ηταν το 188HS (με δυνατοτητα εγγραφης MPEG4)

Πηγαινε μια βολτα απο εκει να το δεις φυσικα -bye-

Μπορει να το αναφερουν σαν 188H αλλα εχουν το 188HS. Μαλλον δεν εχουν παρει χαμπαρι ποιο μοντελο πουλανε.
Εγω το αγορασα απο καταστημα και ηταν το 188HS (με δυνατοτητα εγγραφης MPEG4)

Πηγαινε μια βολτα απο εκει να το δεις φυσικα -bye-

Ασφαλώς και θα πάω!!!

Σ'ευχαριστώ πολύ!!!

:grinning-smiley-043

ΛΟΙΠΟΝ,

ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

http://w**.dvdboard.de/forum/showthread.php?t=107419

Συμφωνα με αυτα, μπαινει οποιος εχει τo lg στο κρυφο μενου και ..παιζει....

Εγω εχω το rh188h και θελω να το μετατρεψω σε rh188hs (εγγραφη σε divx αρα διπλασιασμος χωρητικοτητας σκληρου). Συμφωνα με το site γινεται....

Το πάλεψα αλλα καπου στην μεταφραση χαθηκα....
Τα βασικα ειναι:

Για τα στοιχεια του μηχανηματος:

Setup
TV
TV aspect ratio
16:9 (το επιλεγουμε χωρις να το επιβεβαιωσουμε) και μετα πατάμε 1,3,9,7,1,3,9 και Enter.

Για το secret menu

Ανοιγουμε το μηχανημα χωρις δισκο μεσα και παταμε για μερικα δευτερα τα 2 κουμπια programme +,- πανω στο μηχανημα.

Ετσι βγαζει στην οθονη τις παραμετρους προς πειραγμα.

Οποιος καταφερει κατι ας ενημερωσει... γιατι εγω εμεινα σε αυτα....

ΥΓ screenshot απο το δικό μου μηχανημα....

-bye-

Attachments

• DSCN2252.jpg
    DSCN2252.jpg
    82.6 KB · Views: 45
Για τον gdaskal
με την έκδοση λειτουργικού (Ver 60213A),που έχεις αυτό που θέλεις δεν γίνεται. Προχωράμε σε αναβάθμιση! Οι τελευταίες versions είναι οι 60911Α ,για το λειτουργικό και SL40 για το BIOS. Βουρ για Πολωνία!

Καλημέρα παιδιά.
Έχω ένα πρόβλημα με το LG RH188H HDD DVD recorder. Μετά από 8μηνη καθημερινή και πολύωρη χρήση βέβαια, και ελπίζω να μην είναι αυτό το πρόβλημα.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε 3 titles στον σκληρό δίσκο. Τα ενώνουμε και μετά με την επιλογή "Μίξη" επιχειρούμε να τα περάσουμε σε DVD.
Mέχρι τη περασμένη εβδομάδα αυτό μου λειτουργούσε κανονικότατα, φυσικά η εγγραφή γινόταν σε φυσικό χρόνο και όχι με την επιλογή "fast" που υπάρχει στις αμοντάριστες εγγραφές.

Τώρα όμως έχω πρόβλημα! Mετά τη "μίξη" και όταν βλέπω την εγγραφή στο δισκάκι, παρατηρώ ότι στο ενωμένο αποτέλεσμα, στο σημείο που ξεκινάει κανονικά το 3ο κομμάτι (στο ίδιο πλέον title), υπάρχει πρόβλημα στον ήχο και συγκεκριμένα πάει με καθυστέρηση από την εικόνα.

Έχω σχεδόν φουλάρει τον σκληρό δίσκο -έχω 10 ώρες ελεύθερες για εγγραφή-. Μπορεί να φταίει αυτό;
Πάντως δεν είναι θέμα μάρκας δίσκων γιατί δοκίμασα με verbatim και creation και αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο χρονικό σημείο.

Όταν βλέπω το μονταρισμένο αποτέλεσμα στον σκληρό δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα.
Τη στιγμή που περνάω το μονταρισμένο αποτέλεσμα από το σκληρό στο DVD και στο κάτω μέρος της οθόνης εμφανίζεται η μπάρα με το ποσοστό % που έχει αντιγραφεί το title, εκεί που ξεκινάει το 3ο κομμάτι δεν υπάρχει πρόβλημα συγχρονισμού εικόνας και ήχου ΑΛΛΑ υπάρχουν διακοπές στον ήχο για δέκατα του δευτερολέπτου.

Eπίσης να πω ότι αυτό το πρόβλημα δεν γίνεται όταν μοντάρω ένα title (κόβω τις διαφημίσεις). Μόνο όταν ενώνω 2/3/4 titles σε 1 και μετά τα περνάω σε dvd.
Είναι κάτι που λύνεται ή τα έπαιξε; :(

Latinsoapsfever:
Κάνε αυτά που γράφει ο gdaskal παραπάνω και δές την έκδοση του Firmware, που έχει το μηχάνημά σου. Η τελευταία έκδοση, που λέω παραπάνω, πιθανά θα λύσει το πρόβλημά σου!
Καλώς όρισες!

Τίποτα παιδιά. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, κατέβασα το απαραίτητο αρχείο, το πέρασα σε cd, έκανα την αναβάθμιση, αλλά προσπαθώντας και πάλι να περάσω το μονταρισμένο κομμάτι, τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Τίποτα παιδιά. Ακολούθησα πιστά τις οδηγίες, κατέβασα το απαραίτητο αρχείο, το πέρασα σε cd, έκανα την αναβάθμιση, αλλά προσπαθώντας και πάλι να περάσω το μονταρισμένο κομμάτι, τα ίδια παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Έχεις αναβαθμίσει σε Fw60911A & BIOS SL40 καί έχεις προβλήματα συγχρονισμού εικόνας-ήχου; Τώρα βέβαια αυτές τις συνενώσεις 3,4 ή 5 τίτλων τις βρίσκεις απαραίτητες; Εγώ δεν έχω ξεπεράσει τίς 2, χωρίς πρόβλημα. Ενδέχεται να είναι bug τού λογισμικού! Αλλοιώς θέλει service το DVD drive, νομίζω.