Απορίες για Home cinema

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Λοιπόν,θα ξεκινήσω πολύ σύντομα το νέο μου χόμπι,home cinema και θα ήθελα να μου μάθετε ορολογίες και ότι αφορά το home cinema.
Είμαι τελείως αστοιχείωτος και θέλω να βουτήξω σύντομα στα βαθιά οπότε θα σας υποβάλλω ερωτήσεις αρχάριων.Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η απαράμιλλη εικόνα και ο ρεαλιστικός ήχος,δεν μου αρέσουν οι συμπιέσεις αρχείων και γενικά προτιμώ τα original dvds.Στα λεφτά μπορώ να ανοιχτώ μέχρι 6 χιλ σε 3 έτη (σταδιακά).
Καταρχήν θα σας πώ οτι τα Χριστούγεννα θα πάρω Samsung Led 40" 6 series,1300 και ρωτώ:

1)Για συσκευή αναπαραγωγής,τι διαφέρει το blue ray απο το dvd?Βλέποντας οτι σε blue ray είναι λίγες οι ταινίες,έχω την εντύπωση οτι δεν περπάτησε.
2)Τι μάρκα προτείνετε για DVD player έως 600 ?
3)Μεγάλη απορία..επειδή ο ήχος είναι το 50%,τι διαφέρει ο ενισχυτής audio απο τον AV?Το λέω γιατί αν είναι να πάρω ενισχυτή για ήχο και με καλύπτει για home cinema,ποιος ο λόγος του να κοιτάζω τους av..
4)Κάτι ορολογίες που βλέπω THX,DTS,HDMI,home cinema 7.1 κτλ τι περιγράφουν?
5)Ποια η άποψη σας για την επιλογή της τηλεόρασης μου?Πρέπει να κοιτάξω αν έχει κάποιο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό?
6)Τι πρέπει να κοιτάξω στην αγορά ενισχυτών,DVD,ηχείων?
7)Σημαντικό, ο αδερφός μου έχει Marantz home audio με τον πιο άψογο ήχο που έχω ακούσει ποτέ και θέλω να μου πείτε αν η εταιρεία αυτή αποδίδει και στο home cinema.

Για την ώρα αυτά-ευχαριστώ!

Last edited:
Απ' ότι φαίνεται τώρα αρχίζεις......

Λοιπόν, διάβασε τα παρακάτω:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=698

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=697

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=14574

Μετά το διάβασμα, για ότι απορίες έχεις εδώ είμαστε.

Υ.Γ. Το DVD ξέχνα το. Εν έτη 2010 αγοράζουμε μόνο Blue Ray Player. Ουτώς ή άλλως τα player αυτά αναπαράγουν και DVD.

Αφου ρίξεις μια ματιά σ αυτά που αναφέρει ο φίλος μας πιο πάνω,θα έχεις μια καλύτερη άποψη επι του θέματος.
Οσο για την TV..αφου σκοπεύεις να δώσεις αρκετά,πάρε μια μεγαλύτερη όσο το δυνατόν γίνεται(46αρα η και 50αρα)-bye-

Μεγαλύτερη τηλεόραση αν πάρω θα γκαβωθώ:flipout:

Ετσι κι αλλιώς και αυτή είναι τέρας για εμένα..

------------------------------------------------------------------
Σήμερα ήμουν στη Media Markt και χάζευα τα home cinema και μου γυάλισε το παρακάτω Denon Blue ray player 800 .Το παλικάρι μου είπε πως είναι οτι κορυφή το μηχάνημα,εσείς τι λέτε?

denon.jpg

Επίσης τον ρώτησα για το τι να πάρω blue ray or dvd player και είπε πως σε 2 χρόνια όλα θα βγαίνουν μόνο σε blue ray,ασε που είναι πολύ καλύτερα σε απόδοση.Ετσια κι αλλιώς με blue ray μπορείς να παίξεις dvd.Συμφωνείτε?

Ακόμη κοιτούσα κάτι ενισχυτές 7.1 και ήθελα να σας ρωτήσω αξίζουν τα πολλά ηχεία ή και με 2 πολύ καλά κάνεις κάτι αξιόλογο?Οχι τίποτα άλλο,αλλά να πάρω και 2κάναλο ενισχυτή.Μην πληρώνω κερατιάτικα.Σκέφτομαι για Denon amp-player,αλλά κανένα καλό μοντέλο..Αν και ψιλοχαλάστηκα,γιατί τα Denon που έχουμε σπίτι μουσικής είναι Japan ενώ αυτά που είδα σήμερα ήταν Hong kong (κάτι τέτοιο) επίσης για ηχεία επειδή έχει ο πατέρας μου B&W (England) έλεγα να βρω κάτι σε τέτοιο πάλι αλλά η Media δεν φέρνει..Κάτι Dali & Crystal audio μου πρότεινε το παλικάρι αλλά πολύ φτωχό παρουσιαστικό,δενμε έπειθε με τίποτα.Ο αδερφός μου έχει acoustic energy ηχεία και ξεσκίζουν B&W ακόμα και τα πήρε μόνο 1χιλ.

Τέλος ήθελα να σας ρωτήσω πέρα απο τις γνωστές ηλεκτραγορές,έχετε κάποιο μαγαζί υπόψη που να πουλάει αποκλειστικά home cinema και να έχουν περισσότερα εκθέματα αλλά και πιο ειδικευμένο προσωπικό?

Θα πάρω τα ακόλουθα,θέλω τη γνώμη σας..Στην επιλογή ηχείων θα πάρω το πλήρες σετ που βλέπετε (καφέ) αλλά σε μαυρο χρώμα..

ledx.jpg

denon2500bt.jpg

28204477.jpg

433025s.jpg

aeliteblack.jpg

Τα ηχεία είναι τα Acoustic Energy Aelite 3, 1, center, sub.
Πολύ καλή επιλογή, πρόκειται περί εξαιρετικών ηχείων.
Οσον αφορά την τηλεόραση πρέπει να μας ενημερώσεις για την απόσταση που έχεις απ' την θέση θέασης για να δούμε αν είναι σωστό το μέγεθος των 40".

Ναι όντως τα ηχεία είναι πολύ καλά (τα άκουω απο τον αδερφό μου) και δεν θα με απασχολεί και η αγορά ηχείων.Είναι τα μόνα σίγουρα.

Η θέση θέασης είναι 2 μέτρα απο την τηλεόραση γιατί θα την βάλω στο δωμάτιο μου,όπως και τα 6 ηχεία.Το δωμάτιο είναι 16 τετραγωνικά αλλά τα παίρνω όλα τώρα κομπλέ και για μελλοντική δυνατότητα.Αυτό το πράμα που κάνετε οι περισσότεροι για την ώρα δεν το εγκρίνω,δηλαδή 1 μεγάλο δωμάτιο με έναν ξεκάρφωτο καναπέ στη μέση περιτρυγυρισμένο απο ηχεία που με βάλαν στο στόχαστρο και με τσακίζουν στην ένταση.Εγώ θέλω να είμαι στο διπλό κρεββάτι με το πάπλωμα να με σκεπάζει,ξαπλωμένος και να βλέπω τις ταινιάρες μου.Ετσι είναι πιο "ζεστό" το όλο σκηνικό.Δεν γουστάρω καταπίεση,λες και θα είμαι σινεμά.Το δικό σας σκηνικό μου δίνει την εντύπωση οτι θα θέλω να απλώσω τα πόδια μου και δεν θα έχω που να τα ακουμπήσω,θα πρέπει να είναι ορθή γωνία 2 ώρες που θα κρατάει η ταινία και θα κάνω ιεροτελεστία για να δω μία ταινία,μισή ώρα να βρω τι φωτισμό να κάνω για το ανάλογο σκηνικό.Ασε που έτσι θα πρέπει να εξασφαλίσω δωμάτιο,φωτισμούς,καναπέδες που είναι και αυτά λεφτά πολλά.Και θα κρυώνουν τα πόδια μου.

Αποφάσισα να πάρω τα μηχανήματα της ακόλουθης φωτογραφίας και ήθελα να ρωτήσω με αυτόν τον ενισχυτή τι διαφορά έχει αν πάρω το transport και τι αν πάρω ένα καλό blu-ray denon πχ το 2010.Το οτι το transport δεν παίζει ταινίες χωρίς ενισχυτή το έμαθα.Υπάρχει άλλη διαφορά?Μου είπαν οτι το συνολικό αποτέλεσμα με το transport είναι πολύ καλύτερο.Είναι όντως έτσι?

Αυτά θα πάρω..
besthomecinema.jpg

Πολύ ωραίο σετ θα πάρεις. Μπράβο.
Μουσική από που θα ακούς? Ίσως στο θέμα της μουσικής να μην σε βολέψει το 2500 με την έννοια οτι δεν έχω δοκιμάσει την αναπαραγωγή μουσικής από HDMI, ευκαιρία να το κάνω by the way. Τα παιδιά εδώ μέσα όμως ξέρουν και θα σου πουν

Last edited:
Η απόσταση θέασης είναι 3 μέτρα,sorry.

Για το transport δεν μου απαντήσατε και ανησυχώ..

Κάνε λίγο υπομονή. Θα σου απαντήσουν και ο JOMARK911 που το είχε (το 2500 εννοώ) και ο Γιάννης ο Νανόπουλος που το έχει.
Αυτό που δεν ξέρω είναι αν το 2010 έχει DenonLink 4ης γενιάς για σύνδεση με τον 4310, μια συνδεσμολογία η οποία θεωρείται κορυφαία για μεταφορά ήχου και εικόνας. Ο 4310 σίγουρα υποστηρίζει DenonLink.

Συγνώμη για το θάρος, αλλά είμαι ο μόνος στον οποίο αυτό το πόστ φαίνεται λίγο (εως πολύ) ασυνάρτητο και ο οποίος νομίζει ότι κάποιος μας κάνει πλάκα;

Εδώ ο ίδιος φίλος έλεγε ότι έχει τον δικάναλο Marantz 15 S1,σταθεροποιητή ρεύματος(άρα και πλήρες σύστημα για μουσική) και ρωτούσε για επιλογή καλών καλωδίων...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=38889

Last edited:
Που το θυμηθήκατε,τότε ρωτούσα απορίες για το ηχοσύστημα του αδερφού μου.Μου έλεγε και έγραφα δηλαδή.Ασχετο με το παρών.

Εγώ δεν έχω τίποτα στο σπίτι απο ήχο ή εικόνα,τώρα θα πάρω..

Αλλά δεν κατάλαβα προς τι τόση καχυποψία,λες και θα σας φάω τίποτα λεφτά..Είμαι τελείως άσχετος στο χώρο του home cinema και ρωτώντας πάω στη πόλη.Μην κάθεστε και ψάχνετε παλιές δημοσιεύσεις λες και είμαι κανένας που δεν έχει τι να κάνει και είπε "κάτσε να τους δουλέψω λίγο,δήθεν θα πάρω home cinema,ας τους υποβάλλω 1.000 ερωτήσεις,σε δουλειά να βρισκόμαστε.."Αλλη όρεξη δεν είχα..Αν κάποιος νομίζει οτι τσάμπα χάνει τα λόγια του,ας μην συμμετέχει.
Αλλά μην πετάτε κάτι γενικά και αόριστα ( :rifle: ) και δημιουργείτε αρνητικές εντυπώσεις,γιατί θα χρειαστώ πολύ σαπούνι για να ξεπλυθώ.:cool:Τι πρέπει να κάνω δηλαδή,να έχω τελιώσει μηχανικός στη Nasa για να μου απαντήσετε ή για να κατέχω ένα home cinema?

Ελπίζω να κατάλαβα λάθος..

Απάντηση: Re: Απορίες για Home cinema

Που το θυμηθήκατε,τότε ρωτούσα απορίες για το ηχοσύστημα του αδερφού μου.Μου έλεγε και έγραφα δηλαδή.Ασχετο με το παρών.

Εγώ δεν έχω τίποτα στο σπίτι απο ήχο ή εικόνα,τώρα θα πάρω..

Αλλά δεν κατάλαβα προς τι τόση καχυποψία,λες και θα σας φάω τίποτα λεφτά..Είμαι τελείως άσχετος στο χώρο του home cinema και ρωτώντας πάω στη πόλη.Μην κάθεστε και ψάχνετε παλιές δημοσιεύσεις λες και είμαι κανένας που δεν έχει τι να κάνει και είπε "κάτσε να τους δουλέψω λίγο,δήθεν θα πάρω home cinema,ας τους υποβάλλω 1.000 ερωτήσεις,σε δουλειά να βρισκόμαστε.."Αλλη όρεξη δεν είχα..Αν κάποιος νομίζει οτι τσάμπα χάνει τα λόγια του,ας μην συμμετέχει.
Αλλά μην πετάτε κάτι γενικά και αόριστα ( :rifle: ) και δημιουργείτε αρνητικές εντυπώσεις,γιατί θα χρειαστώ πολύ σαπούνι για να ξεπλυθώ.:cool:Τι πρέπει να κάνω δηλαδή,να έχω τελιώσει μηχανικός στη Nasa για να μου απαντήσετε ή για να κατέχω ένα home cinema?

Ελπίζω να κατάλαβα λάθος..
Να μην ελπίζεις φίλε μου απλά ότι κατάλαβες λάθος...να είσαι σίγουρος ότι κατάλαβες λάθος.....
Καχυποψία ως προς εσένα και ως προς τι;μήπως έχουμε να μοιράσουμε τίποτε μαζί σου, η μήπως μας έχεις η σου έχουμε κάνει κάτι που να προκαλεί τα προηγούμενα λεγόμενά σου;Επειδή σου υπενθυμήθηκε κάποιο παλαιό αλά σχετικό θέμα;...η μήπως έπρεπε να ξέραμε γιά ποιόν ακριβώς μίλαγες τότε;