Απορίες για .mkv files...

αν και δεν ξερω να πω... λεω....μηπως αναλογα με τον αλγοριθμο συμπιεσης.
στο αρχειο που ανεφερα ειναι HDTV.H264.mkv ;)

Re: Απάντηση: Απορίες για .mkv files...

Λοιπόν δοκίμασα 2 mkv. To πρώτο 4,37gb και δεύτερο 7,91gb.
Το πρώτο το έκανε 5,63gb και το δεύτερο το μίκρυνε(!) λίγο σε 7,72gb! (μιλάω πάντα για το μέγεθος του φακέλου video_ts που έφτιαξε το ConvertXtoDVD απ'τα mkv).

Και το οπτικο αποτελεσμα της δοκιμης;;;;

Και το οπτικο αποτελεσμα της δοκιμης;;;;
Mια χαρά σαν dvd. Δεν έχω βέβαια και το γνήσιο για να συγκρίνω αλλά με το μάτι μου φάνηκε σωστό dvd.
Έπαιξα το dvd που έφτιαξε το ConvertX στο ps3 (upscaled) και μετά το mkv απ'το pc στην tv. Σ'αυτή την περίπτωση φυσικά καλύτερο αποτέλεσμα είδα απ'το pc...

Λοιπόν δοκίμασα 2 mkv. To πρώτο 4,37gb και δεύτερο 7,91gb.
Το πρώτο το έκανε 5,63gb και το δεύτερο το μίκρυνε(!) λίγο σε 7,72gb! (μιλάω πάντα για το μέγεθος του φακέλου video_ts που έφτιαξε το ConvertXtoDVD απ'τα mkv). Στις ρυθμίσεις του ConvertXtoDVD: ποιότητα στο max, μέγεθος 8500mb και εγγραφή στον σκληρό.

Άρα κάτι άλλο παίζει... Αν γνωρίζει κανείς ας μας πει με ποια λογική φτιάχνει τα μεγέθη το ConvertXtoDVD...

Το DVD σαν φορμά έχει ένα "ταβάνι" στο μέγιστο επιτρεπόμενο bitrate. Αυτό το "ταβάνι" είναι περίπου τα 8Mbit. Οπότε, όσο μέγεθος και αν έχει το πρωτότυπο mkv, άπαξ και πεις στο ConvertXtoDVD να επιτύχει την καλύτερη δυνατή ποιότητα, αυτό θα χρησιμοποιήσει ρυθμίσεις οι οποίες θα αξιοποιήσουν (στην καλύτερη περίπτωση) αυτά τα 8Mbit. Οπότε, για να υπολογίσεις το μέγιστο μέγεθος αρχείου του οποίο θα προκύψει, πρέπει να ξέρεις τη διάρκεια του υλικού που υπάρχει σε mkv και το average bitrate που σκοπεύει να επιτύχει το ConvertXtoDVD. Το original bitrate (και κατ' επέκταση μέγεθος) του mkv παίζει ελάχιστο ρόλο.

Οπότε, όσο μεγάλη ρύθμιση ποιότητας και να βάλουμε στο ConvertXtoDVD, αν το αρχείο mkv είναι διάρκειας μόνο 44 λεπτών, δεν θα καταφέρει να γεμίσει ούτε 4.5GB.

Από την άλλη, αν είναι διάρκειας 3 ωρών, το bitrate που θα προκύψει μπορεί να είναι και λίγο μικρότερο από 8Mbps ώστε να χωρέσει σε 8GB, ειδικά αν συνοδεύεται και από ήχο DTS και DD σε πολλές γλώσσες..

ρε παιδια μπορει να μου εξηγησει καποιος τη σχεση εχουν τα mkv files με το blu-ray.Οι ταινιες mkv μπορουν με καποιο converter να γινουν dvd ταινια για εγραφη σε dvd δισκο?.Επεισης μορουμε να μετατρεψουμε μια mkv ταινια απο avi ή mpeg ή οτιδηποτε τετοιο?,..Τhnx for the πληροφοριες!!!.....!<>...:furious3:(Σορρυ αν ρωταω πραγματα που εχουν ηδη απαντηθει στο forum)

και οι μετατροπεις mkv to avi δεν κανουν δουλεια?εφτιαξα ενα divx απο mkv που μετετρψα σε avi με το ultra και ενω σαν αρχεια τα αναγνωρισε το dvd δεν τα επαιζε γιατι?

Όταν μετατρέπεις κάποιο mkv σε AVI, σπάνια δεν υποβαθμίζεις την ποιότητα εικόνας του.

Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι έκανες. Μετέτρεψες το mkv σε AVI με codec DivX κάνοντας χρήση ποιου προγράμματος; Με τι ρυθμίσεις στο DivX?

To mkv2vob ρε παιδιά που χρησιμοποιώ για να τα παίζω μετα στο PS3 δεν νομίζω ότι υποβιβάζει τη ποιότητα................

το εκανα με το ultra video converter αλλα υπαρχει mkvtoavi πηρα ενα θεωρητικα avi αρχειο καπου 800mb 1280χ720 τελεια εικονα και ενσσωματωσα υποτιλους με το avirecomp ολα καλα το εβαλα στο pioneer 555 hx-s και ενω βλεπει τα αρχει δεν τα παιζει αφτο δεν το εχω καταλαβει ακομα γιατι οσο για τις ρυθμισεις ηταν video codec=divx bitrate=25000 kbs audio bitrate=224kbs

Last edited:
To mkv2vob ρε παιδιά που χρησιμοποιώ για να τα παίζω μετα στο PS3 δεν νομίζω ότι υποβιβάζει τη ποιότητα................

Αν κάνει re-encode το αρχείο (παίρνει πολύ ώρα..) σαφώς υποβιβάζει την ποιότητα. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Αν δεν κάνει re-encode (παίρνει σχετικά λίγη ώρα - μέχρι 10 - 15 λεπτά) απλά αλλάζει τον container σε VOB, οπότε δεν υποβιβάζει την εικόνα.

το εκανα με το ultra video converter αλλα υπαρχει mkvtoavi πηρα ενα θεωρητικα avi αρχειο καπου 800mb 1280χ720 τελεια εικονα και ενσσωματωσα υποτιλους με το avirecomp ολα καλα το εβαλα στο pioneer 555 hx-s και ενω βλεπει τα αρχει δεν τα παιζει αφτο δεν το εχω καταλαβει ακομα γιατι οσο για τις ρυθμισεις ηταν video codec=divx bitrate=25000 kbs audio bitrate=224kbs

Το αρχείο AVI που έφτιαξες φυσικά και δεν παίζει σε κανένα κλασικό DVD player, παρότι αυτό μπορεί να υποστηρίζει DivX, γιατί έχει πολύ μεγάλη ανάλυση, αλλά και εξωφρενικό bitrate (μήπως κάνεις λάθος με το bitrate=25000 kbs ?).

αυτο τουλαχιστον δινει το ultra video αν το μειωνα λετε να αλλαζε κατι στην αναπαραγωγη παντωσ υποψιαζομαι οτι αν και λεει οτι τα εκανε avi μαλλον δεν τα εχει κανει και απλα ειναι και mkv αλλιως δεν εξηγειτε

Μια χαρά εξηγείται, όπως σου γράφω παραπάνω. Όσο και να μειώσεις το bitrate, αν δεν μειώσεις την ανάλυση (αν θυμάμαι καλά για τέτοιες συσκευές το μέγιστο που μπορούν να αποκωδικοποιήσουν είναι 800 x 600) δεν θα καταφέρεις τίποτα.

Κάνε ένα AVI ανάλυσης 720 x (όσο βγαίνει) και με ανθρώπινο bitrate (μέχρι 4-5mbps) και θα παίξει μια χαρά.

ΑΚΡΙΒΩΣ! :grandpa:

ΔΕΝ υπαρχει λογος να κατεβασεις αρχειο mkv, αν δεν προκειται να το χρησιμοποιησεις όπως ειναι, στην High definition μορφη του.....

Αν θες απλα να εχεις την καλυτερη δυνατη ποιοτητα εικονας και ηχου σε απλο DVD, υπαρχουν έτοιμα dvd images που μπορεις να κατεβασεις, και μετα με μια πολύ απλή μέθοδο με το ConvertXtoDVD να ενσωματωσεις μεσα Ελληνικους υποτιτλους, αν ΔΕΝ υπαρχουν στο αρχικο image... -bye-

Τα dvd images που κατεβάζειs συνήθωs,έχουν τουλάχιστον 2-3 ήχουs,με αποτέλεσμα η συμπίεση να είναι ποιό μεγάλη,απ'ότι αν είχε μόνο το Αγγλικό ήχο.
Σε αντίθεση με mkv σε dvd ναι μεν χάνειs από την αρχική ποιότητα,αλλά έχειs ένα dvd καλύτερηs ποιότηταs από το dvd image που λέs.

Τώρα όσο αφορά με το ConvertXtoDVD,να ενσωματώσεις μέσα σε ένα dvd Ελληνικούς υπότιτλους μπορείs σε παρακαλώ να μου πείs πωs το κάνειs;

.... Τώρα όσο αφορά με το ConvertXtoDVD,να ενσωματώσεις μέσα σε ένα dvd Ελληνικούς υπότιτλους μπορείs σε παρακαλώ να μου πείs πωs το κάνειs;

Εισάγεις στο ConvertXtoDVD το DVD σου κάνοντας add το πρώτο ifo αρχείο απο τον κατάλογο VIDEO_TS (File ->Add video file), και μετά πάς στο Titleset της κύριας ταινίας, επιλογή Subtitles, δεξί κλίκ και εισαγωγή τον υπότιτλο :)

Εισάγεις στο ConvertXtoDVD το DVD σου κάνοντας add το πρώτο ifo αρχείο απο τον κατάλογο VIDEO_TS (File ->Add video file), και μετά πάς στο Titleset της κύριας ταινίας, επιλογή Subtitles, δεξί κλίκ και εισαγωγή τον υπότιτλο :)

Φίλε azilmas καλησπέρα.
Θα το δοκιμάσω και θα σου πω εντυπώσειs...:grinning-smiley-043-bye-

υποβιβαζει διοτι το .vob ειναι υποδεεστερης δυνατοτητας απο τα mkv αρχεια.

και επισης νομιζω οτι ειναι se λαθος μερος του forum το thread αυτο. το Software Subthread ειναι πιο καταλληλο κατα τη γνωμη μου.

υποβιβαζει διοτι το .vob ειναι υποδεεστερης δυνατοτητας απο τα mkv αρχεια.

και επισης νομιζω οτι ειναι se λαθος μερος του forum το thread αυτο. το Software Subthread ειναι πιο καταλληλο κατα τη γνωμη μου.

:hmmmm2::hmmmm2::hmmmm2: