Απορίες για NOVA

Απάντηση: Re: Απορίες για NOVA

Θεσσαλονικη εισαι;

Όχι απο Ναυπακτο αλλά το απόγευμα θα είμαι Αθήνα για κάποιες μέρες αν πήρε κάποιος από Αθήνα ας μου πει με πμ η όχι σε ποιο κατάστημα πήγε

Re: Απάντηση: Re: Απορίες για NOVA

ωραιο ακουγεται πως το συνδεω στο 831 ? πως μπορω να το παρω και εγω ? εφοσον εχω multiview δικαιουμαι δυο ? εχει καποιο κοστος ?
ευχαρηστω και συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις

Η συνδεση γινεται στο usb πισω απο τον δεκτη , υπαρχουν οδηγιες ενεργοποιησης στη συσκευασια, ειπαμε ειναι δωρεαν και λογικα πρεπει να εχουν ολα τα καταστηματα, αν δικαιουσε δυο θα σου πουν στο καταστημα

Πήρα και εγώ το στικάκι της ψηφιακής, όμως η ταλαιπωρία που θα υποστείτε θα είναι μεγάλη.
Πρώτον θα χρειαστεί να κάνετε σάρωση. Εκτός του ότι η σάρωση των ψηφιακών συχνοτήτων γίνεται με πάρα πολύ αργό ρυθμό, συγχρόνως γίνεται και σάρωση και των δορυφορικών συχνοτήτων. Δεν υπάρχει ξεχωριστή σάρωση για τα ψηφιακά κανάλια. Γενικά δεν υπάρχει καμία επιλογή ρυθμίσεων μέσα στο μενού του δέκτη.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα μισά δορυφορικά κανάλια δεν θα εμφανιστούν μετά τη σάρωση. Ακόμα και το κολπάκι που κάνουμε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν θα σταθεί αρκετό για να επαναφερθούν όλα τα δορυφορικά κανάλια.
Θα πρέπει να γίνει καμιά 20σαριά φορές κανονικές σαρώσεις μέχρι κάποια στιγμή να εμφανιστούν τα περισσότερα δορυφορικά κανάλια, σε καμία περίπτωση μην περιμένετε να εμφανιστούν «όλα» τα δορυφορικά.
Όμως, αν τα καταφέρετε θα γλυτώσετε αυτή την εναλλαγή από τα ψηφιακά στα δορυφορικά και την αλλαγή τηλεχειριστηρίου κάθε φορά που θα θέλετε να παρακολουθήσετε ψηφιακά κανάλια.

Εγω φιλε μου μια σαρωση εκανε στη επανεκινηση και εμφανιστηκαν ολο το πακετο της nova και ολα τα ψηφιακα. Αλλα οντως δεν υπάρχει καμία επιλογή ρυθμίσεων και ξεχωριστης σαρωσης ψηφιακων καναλιων μέσα στο μενού του δέκτη, χρειαζεται σαρωση απο την αρχη. Αλλα τι εννοεις οτι τα μισά δορυφορικά κανάλια δεν θα εμφανιστούν μετά τη σάρωση?

@teodgeor εννοώ ότι αν μετά τις εργοστασιακές ρυθμίσεις κατεβάζει 700 κανάλια, μετά την σάρωση με τις ψηφιακές συχνότητες θα κατεβάσει γύρω στα 350 κανάλια με τα χίλια ζόρια να φτάσει τα 536 κανάλια, μέχρι εκεί. Πιο πάνω δεν πάει. Εννοείται ότι με τα χίλια ζόρια θα εμφανιστούν τα Eurosports, τα RT HD και RT Doc HD, το Fashion TV HD κάποια από τα τσοντάδικα και πολλά από τα ενημερωτικά όπως το CNN, France 24 και πολλά άλλα. Σε κάθε σάρωση θα εξαφανίζεται και κάποιο κανάλι. Σπάνια θα πετύχεις να τα έχεις όλα. Πάντα κάποιο κανάλι θα λείπει.

Να ρωτήσω, επειδή με πήραν σήμερα τηλ από NOVA για να πουλήσουν... Βέβαια τον γείωσα εξ' αρχής γιατί βλέπω σχεδόν αποκλειστικά Premier League κι έχω σκοπό να βάλω OTE σε λίγους μήνες.
Έλεγε ότι το πιο πιθανό είναι να καταλήξουν στην Nova Campionato και Primera Division.

Ακούστηκε κάτι σαν φήμη το τελευταίο 2-3μηνο ή τα έλεγε για να πουλήσει; Δεν άκουσα-διάβασα τίποτα ούτε ασχολήθηκα τελευταία, γι' αυτό ρωτάω.

Last edited by a moderator:
Δεν υπάρχει κάποια φήμη φίλε για τα συγκεκριμένα,αν και οι συγκεκριμένοι πωλητές λένε συνέχεια ψέμματα.Παλιότερα,έλεγαν σε ανθρώπους που ήθελαν να πουλήσουν ότι έχουν σχεδόν ανανεώσει με το Champions League όπως και με την Premier League πρωτύτερα.Η κατάληξη γνωστή.

Α μάλιστα ok. Δεν είχα εμπειρία από Nova, 1η φορά με παίρνουν τηλ.
Thanks mate. :)

Πήρα και εγώ το στικάκι της ψηφιακής, όμως η ταλαιπωρία που θα υποστείτε θα είναι μεγάλη.
Πρώτον θα χρειαστεί να κάνετε σάρωση. Εκτός του ότι η σάρωση των ψηφιακών συχνοτήτων γίνεται με πάρα πολύ αργό ρυθμό, συγχρόνως γίνεται και σάρωση και των δορυφορικών συχνοτήτων. Δεν υπάρχει ξεχωριστή σάρωση για τα ψηφιακά κανάλια. Γενικά δεν υπάρχει καμία επιλογή ρυθμίσεων μέσα στο μενού του δέκτη.
Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον τα μισά δορυφορικά κανάλια δεν θα εμφανιστούν μετά τη σάρωση. Ακόμα και το κολπάκι που κάνουμε με τις εργοστασιακές ρυθμίσεις δεν θα σταθεί αρκετό για να επαναφερθούν όλα τα δορυφορικά κανάλια.
Θα πρέπει να γίνει καμιά 20σαριά φορές κανονικές σαρώσεις μέχρι κάποια στιγμή να εμφανιστούν τα περισσότερα δορυφορικά κανάλια, σε καμία περίπτωση μην περιμένετε να εμφανιστούν «όλα» τα δορυφορικά.
Όμως, αν τα καταφέρετε θα γλυτώσετε αυτή την εναλλαγή από τα ψηφιακά στα δορυφορικά και την αλλαγή τηλεχειριστηρίου κάθε φορά που θα θέλετε να παρακολουθήσετε ψηφιακά κανάλια.

Επειδή έχω το dtt dongle από τον Αύγουστο, θα σας πω την εμπειρία μου.
Όταν τοποθετήσετε το usb stick θα κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων μία και μόνο φορά.
Στη σάρωση που θα ακολουθήσει, ασχέτως του αριθμού καναλιών που θα κατεβάσει, δεν θα τα βλέπετε όλα. Συχνότερα θύματα τα eurosports, τα ερωτικά, και το CNN.
Μην πτοηθείτε και μην κάνετε νέα σάρωση, ιδιαίτερα αν ο ολικός αριθμός καναλιών είναι πάνω από 700, απλά θα χάνετε κανάλια και θα βρίσκετε άλλα.
Το πρόβλημα λύνεται -κατά περίεργο τρόπο- αφήνοντας το δέκτη για λίγα δευτερόλεπτα σε κάποιο κανάλι της ίδιας συχνότητας, π.χ. για να κατέβουν τα eurosport το αφήνετε στη συχνότητα του France 24. Αν κάνετε λίγο ζάπινγκ και παίξετε με τα ελεύθερα δορυφορικά και με τα κανάλια στο encrypted services, σε κανά-δυο μέρες θα έχουν κατέβει αυτά που σας λείπουν. Στο public bouquet τα "νέα" κανάλια σε κάποια συχνότητα θα εμφανίζονται με εκ νέου αρίθμηση από το 1, μέχρι να κάνετε reset το δέκτη και να επανέλθει η κανονική αρίθμηση (π.χ. αν μετά την αρχική σάρωση το public bouquet σταματά στο 430, μετά το κετέβασμα των δορυφορικών καναλιών που λείπουν θα σταματά στο 550). Στο nova bouquet συμπληρώνονται μόνα τους αυτά που λείπουν, δεν χρειάζεται reset.
Ακούγεται κουραστικό, αλλά δεν είναι, μία φορά ασχολείσαι, μέχρι να ξανακάνεις επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία δεν χρειάζεται να γίνεται χωρίς λίγο (π.χ. επειδή δεν κατέβηκε κάποια από τις ταινίες στο on demand).
Ελπίζω να βοήθησα κάποιους, όσο παράξενα και αν ακούγονται αυτά που γράφω.

Last edited:
Να κάνω και μια ερώτηση...θέλω να φύγω από νοβα αλλα είμαι με συμβόλαιο για ακόμα ένα εξάμηνο περίπου. Αν το σπάσω για να πάω ΟΤΕ πληρώνω κάτι;

Να κάνω και μια ερώτηση...θέλω να φύγω από νοβα αλλα είμαι με συμβόλαιο για ακόμα ένα εξάμηνο περίπου. Αν το σπάσω για να πάω ΟΤΕ πληρώνω κάτι;

Σιγουρα θα πληρωσεις,γιαυτο ειναι και τα συμβολαια.Πιο ειδικοι θα σου πουν λεπτομερειες.

Θεωρητικά πάντα.Αναφέρεται πουθενά στην σύμβαση που υπογράφουμε με την Nova,οτι οταν βρέχει ΔΕΝ θα βλέπουμε η θα βλέπουμε με σπασίματα και σπασμένα τα νεύρα;;; Μιλάω για απλή βροχή και οχι καταιγίδα....και νούμερα 80 και 89 αντίστοιχα. Ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση

Αυτό που αναφέρει ο φίλος πιο πάνω με ενδιαφέρει και μένα.

Η κατάσταση εχει φτάσει στο απροχώρητο...

Ακόμη και με λίγη βροχή ...Δυστυχώς δεν βλέπεις.

Να βράσω τα δορυφορικά τους ...Και την υποδομή τους.

Θα πρέπει να αντιληφθούν ότι το μέλλον είναι το streaming μέσω internet.

Θα ήθελα να αναφέρω κι εγώ ένα κουφό που μου συμβαίνει.
Σε εγκατάσταση multiview ,στον master(pvr) δέκτη κάθε 3-4 εβδομάδες περίπου χάνονται τα Eurosport τα οποία επανέρχονται μόνο με εργοστασιακές ρυθμίσεις και όχι με απλή σάρωση.
Σημειωτέον ότι ο slave δέκτης ο οποίος δεν τα... χάνει ,έχει λίγο χειρότερο σήμα απο τον master :AFADF0:.
Έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει??