Απορίες για NOVA

Έχω ένα θέμα με το epg στον τελευταίο δορυφορικό δεκτη. Εν συντομία θα πω ότι μου το εμφανίζει λειψό. Δηλαδή, μου εμφανίζει για σήμερα το πρόγραμμα, για αύριο,μεθαύριο κενό κι έχει ξανά πληροφορίες για την Τετάρτη. Σε όλα τα κανάλια και με διαφορετικές μέρες το κάθε ένα. Τι παίζει;
Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος

Μην ανησυχείς. Δεν είσαι ο μόνος
θυμόμουν από παλιά ότι έπρεπε να αφήσω τον δεκτή σε συγκεκριμένο κανάλι για κανα 5λεπτο αλλά δεν ήξερα ποιο. Ορίστε η λίστα με τα κατάλληλα κανάλια

505. BOOMERANG HD
511. DUCK TV SD
230. FOX HD
231. FOX LIFE HD
600. NOVA MAD GREEKZ
202. NOVACINEMA 2 HD
203. NOVACINEMA 3 HD
116. NOVASPORTS NEWS HD
113. ONE CHANNEL HD
410. VIASAT HISTORY HD

Καλήμερα! Ποιό μοντέλο αποκωδικοποιητή δίνει nova για δορυφορικό;
Πλέον δίνουν έναν GSH-2970. Είναι μικρότερος από τους Novabox, χωρίς δυνατότητες εγγραφής και πρόσβασης στο on demand.

• Wow
Reactions: ΓΡΥΠΑΣ
Μπορεί κάποιος που έχει nova tv fiber50 και fiber 100 να μας πει αν στην εγκατάσταση οι κλασικές πρίζες δίνουν τηλεφωνικό σήμα ή αν αυτό έρχεται μόνο από το router όπως νομίζω είναι στον οτε.
Τώρα με την κλασσική DSL που έχω όλες οι πρίζες του σπιτιού έχουν τηλέφωνο με το κλασικό φιλτράκι...

Ο κανόνας όμως είναι ότι σε vdsl σου δίνουν voip. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.

Ο κανόνας όμως είναι ότι σε vdsl σου δίνουν voip. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις.
Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η γραμμή, δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στις νέες συνδέσεις , σε εμένα από adsl σε vdsl50 και σε συνέχεια σε vdsl100 η γραμμή έμεινε όπως ήταν δηλαδή τηλέφωνο από την πρίζα. Όταν τους ρώτησα για την γραμμή, μου είπαν ακριβώς ότι αναφέρω, ευτυχώς βέβαια γιατί στην γραμμή έχω βάλει ένα asus που μου έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Αν είχα και την μεγάλη οθόνη ενεργή θα είμουν souper αλλά σε εμάς που έχουμε δορυφορικό μας το έχουν μαύρο. Αυτός που το σκέφτηκε αυτό παίρνει βραβείο σκέψης με βάση το αποτέλεσμα το τι ήθελε να κάνουμε και τι τελικά κάναμε για αυτό το θέμα.

Last edited:
Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξει η γραμμή, δεν ξέρω βέβαια τι γίνεται στις νέες συνδέσεις , σε εμένα από adsl σε vdsl50 και σε συνέχεια σε vdsl100 η γραμμή έμεινε όπως ήταν δηλαδή τηλέφωνο από την πρίζα. Όταν τους ρώτησα για την γραμμή, μου είπαν ακριβώς ότι αναφέρω, ευτυχώς βέβαια γιατί στην γραμμή έχω βάλει ένα asus που μου έχει λύσει όλα τα προβλήματα. Αν είχα και την μεγάλη οθόνη ενεργή θα είμουν souper αλλά σε εμάς που έχουμε δορυφορικό μας το έχουν μαύρο. Αυτός που το σκέφτηκε αυτό παίρνει βραβείο σκέψης με βάση το αποτέλεσμα το τι ήθελε να κάνουμε και τι τελικά κάναμε για αυτό το θέμα.
Απλά θέλουν να περάσουν όλοι οι συνδρομητές στα προγράμματα eon. Επειδή όμως μιλάμε συνήθως για υποβάθμιση προγράμματος υπάρχει και η σχετική ρήτρα. Μόνο η νόβα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνει αναλογική γραμμή τηλεφώνου σε vdsl. Αλλά νόμιζα ότι σε vectoring είναι υποχρεωτικό το voip.

Εμένα κανένας 9μηνες τώρα δεν με έχει πάρει για αλλαγή, αν πραγματικά ήθελαν όλους να γυρίσουν σε προγράμματα ΕΟΝ θα μας το είχαν ήδη κάνει. Αλλά αλλιώς τα υπολόγιζαν αλλιώς βγήκε, γιατί δεν είχαν υπολογίσει τα προβλήματα με την εικόνα. Για εμένα το κλειδί όλων είναι η extra συσκευή που σου δίνει το επιπλέον παράλληλη θέαση σε δύο συσκευές παρά το μεγάλη οθόνη.

Απλά θέλουν να περάσουν όλοι οι συνδρομητές στα προγράμματα eon. Επειδή όμως μιλάμε συνήθως για υποβάθμιση προγράμματος υπάρχει και η σχετική ρήτρα. Μόνο η νόβα, και σε ορισμένες περιπτώσεις, δίνει αναλογική γραμμή τηλεφώνου σε vdsl. Αλλά νόμιζα ότι σε vectoring είναι υποχρεωτικό το voip.
Δεν γίνεται να περασουν όλοι οι συνδρομητές σε EON. Δεν έχουν τις υποδομές που απαιτούνται σε όλες τις περιοχές.

• Wow
Reactions: sdragon28
Υποθέτω ότι δεν γνωρίζετε τι έχουν τα προγράμματα eon για αυτό και διαβάζω αυτές τις απαντήσεις. Η μόνη διαφορά στα νέα πακέτα είναι η μειωμένη τιμή από τις προηγούμενες τιμές των 3 play πακέτων. Όσοι έχουν δορυφορική σύνδεση μπορούν πλέον να παραμείνουν ανεξαρτήτως αν η περιοχή τους καλύπτεται από vdsl. Επίσης ξεκλειδώνεται η θέαση σε μεγάλη οθόνη. Επειδή είναι όμως αλλαγή προγράμματος υπάρχει νέα διετής δέσμευση, ρήτρα αν το τωρινό πακέτο σας είναι πιο ακριβό από τι νέο. Είναι 50 ευρώ το κόστος της μετατροπής του συμβολαίου σε αυτή την περίπτωση. Με λίγα λόγια αυτά. Ακόμα και σε νησιωτικές περιοχές υπάρχει κανονικά η δορυφορική κάλυψη.

Μειωμενα μπορει να ειναι για triple play αλλα ποιο ακριβα για καποιον που εχει μονο προγραμμα τηλεορασης

Αν έδιναν δωρεάν την αλλαγή σε ΕΟΝ και τον δέκτη θα άλλαζα, με 100 ευρώ σαν κόστος είναι απαγορευτικό για κάποιον που έχει δορυφορικό.
Σαν δορυφορικος που είμαι συμφωνώ απόλυτα. Επίσης, επειδή το ξανά ρώτησα, η τακτική είναι να το δίνουν όταν έχεις καθαρή ταχυτητα από 50 και πανω.Είμαστε αρκετοί που δεν έχουμε την υποδομή για τέτοιες ταχυτητας... 😩

Επειδή η κάθετη καλωδίωση στην παλιά οικοδομή που μένω μου έφερνε ισα ισα 6-7 Mbps στην 24ρα adsl που έχω, έφερα εξωτερικό καλώδιο cat6 απευθείας στην κεντρική πρίζα τηλεφώνου του σπιτιού μου....Από χτες φτάνω στα 16-17 Mbps, αλλά δυστυχώς για να μπορώ να χρησιμοποιήσω τις υπόλοιπες τηλεφωνικές συσκευές στα άλλα δωμάτια του σπιτιού, ο ηλεκτρολόγος μου είπε ότι θα πρέπει να γυρίσει η τηλεφωνία μου σε voip.... μπορεί να γίνει αυτό με το υπάρχον συμβόλαιο χωρίς υποχρέωση ανανέωσης; Ή έστω, να με πάνε σε 50ρα ή 100ρα voip με ανανέωση, διατηρώντας όμως το δορυφορικό; Μέχρι πριν από 5-6 μήνες δεν υπήρχε υποτίθεται η δυνατότητα για αυτό στην περιοχή μου, έχει έρθει όμως υποδομη οπτικής ίνας μπροστά στο σπίτι από wind-νοβα πλέον....

Να κάνω μια ερώτηση για το πιο προσφατο τηλεκοντρόλ της δορυφορικής Nova. Όταν παταω συνήθως το EPG βγάζει μονο αυτό που παιζει και το επόμενο. Πως να το ρυθμισω να δείχνει όλο το προγραμμα της μέρας?

EPG nova, πονεμένη ιστορία Νο 3567
Άσε τον δεκτη στα cinema 2-3 ή στο one για 5-10 λεπτά και θα κατέβει. Μετά από κάποιες ώρες βέβαια θα ξανά χαθεί και ξανά η ίδια διαδικασία