Απορίες για NOVA

Καλασπέρα σ' όλους.
Χθες έβλεπα το Αρούκα - Ολυμπιακός από NS1 HD.
NovaBox (του 2016) > HDMI > Denon AV > HDMI > Sony TV
Ο ενισχυτής δείχνει DD 5.1 στο display, αλλά δεν ακούγεται τίποτα απ' τα πίσω κανάλια. Είναι κάτι λάθος?
Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές σε ματαδόσεις, αλλά τώρα είπα να ρωτήσω.View attachment 130372

Το ότι ο ενισχυτής σου δείχνει 5,1 δεν είναι απόλυτο (θεωρώ) ότι υπάρχει 5,1 ήχος. απλά αναγνωρίζει ότι από το HDMI μπορεί να περάσει το 5,1 του δέκτη από την στιγμή που η ρύθμισή του στο HDMI είναι στο dolby. αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αυτό που βλέπεις είναι πραγματικά σε 5,1 αλλά σε περίπτωση που είναι.... τοτε θα το έχεις χωρίς να υπάρχει κάποιος περιορισμός. Θα έλεγα καλύτερα να το ελέγξεις με καμία ταινία και να μας πεις.
Επίσης, νομίζω ότι το dolby digital είναι πρότυπο ποιότητας ήχου ανεξάρτητα από τα πόσα κανάλια υπάρχουν (stereo ή 5,1)

Όταν ο ενισχυτής κλειδώσει σε DD και εμφανιστουν τα 5.1 καναλια στην οθόνη του σημαίνει ότι αυτό παιζει η πηγή!
Αλλά σε ποδόσφαιρο τι να παιξουν τα πίσω κανάλια να καταλάβεις 5.1; λίγα πράγματα 😉

Στάλθηκε από το LG-H818 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Άμα το έγραφε δεν θα ρώταγα...

Δεν έχει τύχει να μην το γράφει σε όσα έχω ψάξει, είτε στους όρους συμμετοχής, είτε στο κάτω μέρος της περιγραφής.

Απάντηση: Re: Απορίες για NOVA

Όταν ο ενισχυτής κλειδώσει σε DD και εμφανιστουν τα 5.1 καναλια στην οθόνη του σημαίνει ότι αυτό παιζει η πηγή!
Αλλά σε ποδόσφαιρο τι να παιξουν τα πίσω κανάλια να καταλάβεις 5.1; λίγα πράγματα 😉

Στάλθηκε από το LG-H818 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει πρωτόκολλο για το τι στέλνουν σε όλα τα κανάλια του db. Τα πίσω "πρέπει" να έχουν ατμόσφαιρα εξέδρας.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Σωστά να έχουν ατμόσφαιρα εξέδρας, αλλά βάζουν extra μικρόφωνα για την εξέδρα? μου φαίνεται πολύ δύσκολο.

Καλησπέρα βρε παιδια, φανταζομαι θα υπαρχουν και αλλοι συνδρομητες σαν εμενα. Εχω 3play με δεκτη 865 quad lnb κλπ κλπ και στο "εξοχικο" 831 που επιλεγω την χρηση τους μεσω nova my account. Ετσι οπως εχει διαμορφωθει η κατασταση με τους δεκτες εχω λοιπον: στην 3play γραμμη τον 865 που ξερουμε ολοι τι προβληματα εχει με το on demand και τον σκληρο δισκο με εργοστασιακες επαναφορες και αλλα κολπα, στο εξοχικο μου τον 831 που αναβαθμιστηκε με τη δυνατοτητα on demand μεσω internet με την σουπερ βιβλιοθηκη ταινιων και αμεση προσβαση αλλα ΔΕΝ μπορω να το χρησιμοποιησω γιατι στο εξοχικο δεν υπαρχει απλα forthnet παροχος (ουτε σαν δυνατοτητα - μονο ΟΤΕ και CYTA). Και ρωτω τωρα αν πρεπει να αλλαξω τους δεκτες στην εγκατασταση τους , να αλλαζω δηλαδη και τα lnb, αλλα καλωδια , αλλες εργασιες προκειμενου να εκμεταλλευτω και να προσαρμοσω τις υπηρεσιες αναλογα με τη δυνανοτητα των δεκτων ( ο 865 στο εξοχικο που ετσι κι αλλιως "κατεβαζει" τις ταινιες απο δορυφορο και δεν εχεις αναγκη απο internet και ο 831 στο 3play δικτυο να δουλευει σωστα και on demand), η αν πρεπει η NOVA σε εμας που επιλεξαμε την "ακριβη" τοτε λυση να μας βοηθησει λιγο στο τι πρεπει να κανουμε (πχ υβριδικο σε αντικατασταση του 865 ή έστω μεσω εναλλακτικων παροχων για τους "εξοχικους" 831)

Κοιταξε, ειναι μεταβατική κατασταση τωρα. Αν θελεις παση θυσια να εχεις on demand και να μην αλλαξεις την εγκατασταση και να εχεις ενα καλωδιο, πηγαινε τον 865 στο χωριο, παρε ενα splitter με μια μουφα για να κοβει την ταση στη μια εξοδο του splitter και εισαι ετοιμος. Θα σου δουλευει το ondemand, απλα δε θα μπορεις να βλεπεις τα eurosport και να γραφεις κατι αλλο, ή το αντιθετο..

Σήμερα είδα ξαφνικά στη οθόνη του ρούτερ ότι ο δέκτης της Νοβα εμφανίζεται ώς ARRIS GROUP INC .
Μήπως ξέρει κανείς τι σημαίνει αυτό ;

Attachments

• ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒΏ́Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ 2016-08-26, 7.41.08 Ï€.μ..png
    ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒΉΓŽΒ³ΓŽΒΌΓŽΒΉΓŽΒΏ́Γβ€žΓβ€¦Γβ‚¬ΓŽΒΏ 2016-08-26, 7.41.08 Ï€.μ..png
    81.3 KB · Views: 434
Καλημέρα στην παρέα. Έχω προβλήματα με τον αποκωδικοποιητή και με το τηλεκτοντρόλ. Υπάρχει κάποια "εγγύηση" που τα καλλύπτει; Στο παρελθόν είχε γίνει αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή μόνο

Καλησπέρα παιδιά
Επειδή σκέφτομαι να βάλω nova και υπαρχει μια προσφορα για nova sport 1 και 2, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αληθεύει ότι σε αυτά τα δυο κανάλια παίζει κατα ενα μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Καλημέρα στην παρέα. Έχω προβλήματα με τον αποκωδικοποιητή και με το τηλεκτοντρόλ. Υπάρχει κάποια "εγγύηση" που τα καλλύπτει; Στο παρελθόν είχε γίνει αντικατάσταση του αποκωδικοποιητή μόνο
Αυτό που γνωρίζω επίσημα ειναι οτι ο δέκτης και το control καλύπτονται απο διετή εγγύηση. Τώρα για περισσότερες πληροφορίες πρέπει να απευθυνθείς σε ένα κατάστημα Nova η στο support στο forum.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Καλησπέρα παιδιά
Επειδή σκέφτομαι να βάλω nova και υπαρχει μια προσφορα για nova sport 1 και 2, θα ήθελα να ρωτήσω εάν αληθεύει ότι σε αυτά τα δυο κανάλια παίζει κατα ενα μεγάλο ποσοστό το ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω σαν πληροφορία οτι επιλεκτικά κάποια κανάλια sport μεμονωμένα δεν μπορείς να βάλεις, η θα πάρεις όλο το αθλητικό πακέτο η τίποτα. Τώρα επειδή δεν διευκρινίζεις αν θες σκέτη συνδρομή nova η θες triple play με αθλητικά θα σου απαντήσω και στα δυο. Σκέτο λοιπόν nova πακέτο αθλητικών έρχεται γύρω στα 27 ευρώ το μήνα και triple play σε συνδυασμό με τα sport κανάλια μόνο έρχεται γύρω στα 47 ευρώ το μήνα. Ελπίζω να σε κάλυψα.

Σήμερα έλαβα μια προσφορα απο εξωτερικό συνεργάτη της nova και οταν αρνήθηκα το 3play fullback με ρώτησε τι αθλήματα παρακολουθώ και εφόσον ενδιαφέρομαι για ελληνικό ποδόσφαιρο και μπάσκετ μου έδωσε 3play+Όλα τα cinema +μου είπε ότι θα μου ξεκλειδώσει τα novasport1+novasport2 για να βλεπω τα παραπάνω πρωταθλήματα!!!

Όλα τα cinema μαζί με το Novasports1 ειναι πάγια τακτική που ακολουθεί η nova εδώ και χρόνια. Όλα τα cinema μαζί με novasports1και2 δεν το έχω ακούσει ποτέ.

Οκ αύριο το πρωί θα με ξανακαλέσουν για να κλείσουμε την συμφωνία. Και εμένα μου φάνηκε πολυ παράξενο γιαυτο ήθελα την γνώμη σας. Θα σας ενημερώσω αύριο για τις εξελίξεις