Απορίες για NOVA

Προβοκάτσια προς την cosmote tv ;)
Προφανως εκεινα τα κανάλια ανεβαινουν απο αλλού.

Μου έκανε εντύπωση που λόγο βροχής
όλα τα κανάλια δεν είχαν σήμα το Eurosport δούλευε απροβλημάτιστα.

Τα Eurosport στη nova όπως και άλλα κανάλια (motorstv, mezzo κλπ) έρχονται από τα κεντρικά feeds τους, δεν χρησιμοποιούν τους transponders της εταιρίας ούτε και το ίδιο uplink με τα υπόλοιπα κανάλια. Τα uplink κατά κανόνα είναι αρκετά αξιόπιστα σε περίπτωση κακοκαιρίας και σίγουρα αν είσαι στην ίδια περιοχή -Αττική, Κάτζα συγκεκριμένα για τη nova- πιθανότατα πρώτα θα χάσεις λόγω κακής απολαβής το σήμα σου και μετά θα πέσει το uplink, ωστόσο αν είσαι σε διαφορετική περιοχή που έχεις καλή απολαβή μπορεί να υπάρχουν σπασίματα ή ακόμα και να πέσει τελείως με κακοκαιρία στη περιοχή που φεύγει το uplink.

Αυτό για να το λύσεις πρέπει να χρησιμοποιείς geo-redundant uplinks που είναι εξαιρετικά κοστοβόρο. Ο ΟΤΕ πχ που μπορεί να στείλει uplink από Νεμέα και Θερμοπύλες δεν έφτιαξε τα δορυφορικά κέντρα επί τούτου για τη tv, το κόστος του να συντηρείς τις εγκαταστάσεις όπως και μεγάλες γραμμές μεταξύ τους είναι τεράστιο.

Προβοκάτσια προς την cosmote tv ;)
Προφανως εκεινα τα κανάλια ανεβαινουν απο αλλού.

Έπιασαν τα βουντού :D

Καλησπέρα παιδιά.
Επανέρχομαι στο θέμα που με απασχολεί εδώ και ένα μήνα περίπου. Πραγματικά έχω απελπιστεί και θα εκτιμούσα τις απόψεις σας και τις συμβουλές σας.
Λοιπόν από τέλος Ιουλίου είχα κάνει αίτηση για VDSL, αφού είδα στο site ότι υπάρχει διαθεσιμότητα. Στη σχετική επικοινωνία μου, που θα περιλάμβανε και ανανέωση του συμβολαίου μου για 2 επιπλέον χρόνια, μου είχαν πει ότι σε 5 με 6 εργάσιμες ημέρες, όλα θα ήταν ok.
Τελικά περνούσαν οι μέρες και τίποτα δεν γινόταν. Σε κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μου, υπήρξε η γνωστή απάντηση ότι γίνονται όλες οι προσπάθειες και θα ενημερωθώ όταν υπάρχει κάτι νεότερο. Μέχρι εδώ μια υποφερτή κατάσταση, αφού στην ουσία τίποτα δεν είχε αλλάξει σε σχέση με αυτά που είχα μέχρι τότε. Μετά από 2 μήνες περίπου, ήρθε και το νέο router και περίμενα για τα νεότερα.
Τελικά πριν ένα μήνα υπήρξε απότομη διακοπή και της τηλεφωνικής μου σύνδεσης και πτώση της ταχύτητας του internet στο μισό (download από 14 σε 7). Από εκείνη τι στιγμή και μετά σε κάθε προσπάθεια επαφής με την εταιρεία λαμβάνω την απάντηση ότι το πρόβλημα είναι θέμα του βασικού παρόχου και κάνουν ότι μπορούν για να βρουν λύση. Βέβαια σε αντίστοιχη επικοινωνία μου με τον ΟΤΕ, μου είπαν ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση. Το θέμα φυσικά είναι ότι εγώ εδώ και 30 ημέρες δεν έχω τη βασική υπηρεσία επικοινωνίας (σταθερή τηλεφωνία) και μάλιστα χωρίς να λαμβάνω πληροφόρηση για το τι ακριβώς συμβαίνει και πότε θα λυθεί επιτέλους το σχετικό ζήτημα.
Όπως σας είπα και στην αρχή πραγματικά είμαι απογοητευμένος και εκνευρισμένος και δεν ξέρω τι να κάνω. Να προβώ σε καταγγελία της σύμβασης και να πάω αλλού, να ζητήσω αποζημίωση, να περιμένω… σας παρακαλώ για τις προτάσεις σας. Μάλιστα το σχετικό κείμενο θα το αναρτήσω και στο support, στο οποίο βέβαιά έχω απευθυνθεί και παλαιότερα χωρίς βέβαια να έχω λάβει καμία ουσιαστική βοήθεια

Προφανώς η Nova παρόλο που λέει στο site της οτι σε καλύπτει για vdsl απο αστικό κέντρο προφανώς δεν μπορεί να σε καλύψει. Και τι εννοώ με αυτό, η απόσταση σου απο το αστικό κέντρο πρέπει να ειναι περισσότερο απο 800 μέτρα απόσταση και για αυτό δεν μπορεί να σου έρθει σωστά η γραμμή. Αυτό ειναι το προφανές εκτός αν τεχνικά συμβαίνει κάτι αλλο, εγώ στην θέση σου απο τι στιγμή μάλιστα που vdsl δεν έχεις θα Ακύρωνα το αίτημα της vdsl θα γυρνούσα στην προηγούμενη κατάσταση και μετα με ψυχραιμία θα έψαχνα αν και εφόσον είχα ανάγκη την vdsl θα κοιτούσα σε εναλλακτικούς παρόχους όπως ο ΟΤΕ που δίνουν απο καφαο και όχι απο αστικό κέντρο.

Ναι αλλά η forthnet-Nova δεν δίνει απο καφαο απο οτι ξέρουμε μέχρι στιγμής για αυτό σε ρώτησα για την απόσταση απο το αστικό κέντρο το ΟΤΕ. Όπως σου είπα πιο πάνω ζυγίζεις αν θες η όχι VDSL η όχι, αν θες τότε πας ΟΤΕ που θα σου δώσει σίγουρα απο καφαο.

Αν έχει ενεργοποιηθεί το καφάο σου δίνει από το καφάο vdsl, κλειδώνω από το ίδιο καφάο που κλείδωνα με adsl.

Εγώ από το καφάο που παίρνω είμαι 300 μέτρα και κλειδώνω VDSL2(Vectoring) 4996/49999 kbps VLAN ID 835.

Δεν ξέρω παιδιά, έστειλα ξανά μήνυμα να δω τι θα πουν αυτή τη φορά...Αυτό όμως που δεν μπορώ να καταλάβω είναι τι σχέση έχει το VDSL με το σταθερό τηλέφωνο?

Αν έχει ενεργοποιηθεί το καφάο σου δίνει από το καφάο vdsl, κλειδώνω από το ίδιο καφάο που κλείδωνα με adsl.

Εγώ από το καφάο που παίρνω είμαι 300 μέτρα και κλειδώνω VDSL2(Vectoring) 4996/49999 kbps VLAN ID 835.

Ίσως να έχεις πέσει σε προβληματικό καλώδιο εκεί που σε συνέδεσαν στην αλλαγή με το vdsl, πάντως και εγώ που είχα παλιότερα ένα θέμα κα μου είπαν οτι ήταν του ΟΤΕ θέμα και όχι δικό τους (και εγώ forthnet έχω) μου έστειλαν συνεργείο του ΟΤΕ και έκανε έλεγχο της γραμμής.

Με την δ/νση σου το site του ΟΤΕ για vdsl τι σου δίνει, ότι δίνει ο ΟΤΕ την ίδια δίνει και η NOVA.

Από τον έλεγχο στο site του ΟΤΕ ... υπάρχει διαθεσιμότητα

Όταν εγκαθίσταται δίκτυο FTTC στη περιοχή μας (καμπίνες) και θέλουμε υπηρεσίες από εναλλακτικό πάροχο, η διαδικασία δεν είναι απλή. Καταρχάς δεν δίνουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσίες από όλες τις καμπίνες. Το πρόβλημα είναι το κόστος που είναι ανελαστικό αν δεν υπάρχουν πελάτες πάνω στην καμπίνα, και εξηγούμαι. Για να πάρεις 50Mbps από καμπίνα, όντας σε εναλλακτικό πάροχο, ο πάροχος αυτός, εκτός από την ενοικίαση του χαλκού (12 ευρώ τον μήνα) πρέπει να πληρώσει για bitstream access από την καμπίνα προς το αστικό κέντρο ώστε να συνδεθεί η κίνηση με τον εξοπλισμό του. Αυτό γίνεται μέσω του VPU, δηλαδή, μπορείς πάνω στην ίδια οπτική που διαχειρίζεται όλη τη κυκλοφορία της καμπίνας να διαχωρίσεις όταν φτάσει στο αστικό κέντρο τα πακέτα μεταξύ των διαφορετικών εταιριών ώστε να συνδεθούν με τον εξοπλισμό τους. Το bitsteram access είναι εξαιρετικά ακριβό και ανελαστικό έξοδο.

Όταν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των πελατών το κάνουν εξαρχής, όταν επίσης η περιοχή και τα δημογραφικά της επιτρέπουν μετά από καμπάνιες να συνδεθεί ένας ικανός αριθμός πελατών στο νέο δίκτυο, πάλι δίνουν από καμπίνες εκ των προτέρων.

Δεν είναι υποχρεωτικό κανένας πάροχος να ενοικιάσει υπηρεσίες από έναν άλλο, είναι υποχρεωτικό όμως ο πάροχος που στήνει τον εξοπλισμό να δίνει ισότιμα τη δυνατότητα παροχής υπηρεσίας χονδρικής στους υπόλοιπους. Δηλαδή, δεν υποχρεώνει κανείς τη forthnet να αγοράσει υπηρεσία από τους ΟΤΕ/Vodafone/Wind, υποχρεώνονται όμως αυτοί να δώσουν υπηρεσία στη Forthnet (ή στην όποια forthnet) το ζητήσει.

Στη περίπτωση σου απλώς δεν έχει αγοράσει ακόμα χωρητικότητα η forthnet από τον ΟΤΕ, μπορεί να καθυστερήσει λίγο αλλά μάλλον θα γίνει.

Να ρωτησω κατι, πως γινετε η nova να δινει 50 vdsl και ο οτε μεχρι 30 ; μιλαμε για την ιδια οικοδομη, εγω εχω nova vdsl 50 και φιλος μου διπλα εχει οτε και δεν του δινουν πανω απο 30 ,δεν γινετε του ειπαν ,παραξενο;

Όταν εγκαθίσταται δίκτυο FTTC στη περιοχή μας (καμπίνες) και θέλουμε υπηρεσίες από εναλλακτικό πάροχο, η διαδικασία δεν είναι απλή. Καταρχάς δεν δίνουν όλοι οι πάροχοι υπηρεσίες από όλες τις καμπίνες. Το πρόβλημα είναι το κόστος που είναι ανελαστικό αν δεν υπάρχουν πελάτες πάνω στην καμπίνα, και εξηγούμαι. Για να πάρεις 50Mbps από καμπίνα, όντας σε εναλλακτικό πάροχο, ο πάροχος αυτός, εκτός από την ενοικίαση του χαλκού (12 ευρώ τον μήνα) πρέπει να πληρώσει για bitstream access από την καμπίνα προς το αστικό κέντρο ώστε να συνδεθεί η κίνηση με τον εξοπλισμό του. Αυτό γίνεται μέσω του VPU, δηλαδή, μπορείς πάνω στην ίδια οπτική που διαχειρίζεται όλη τη κυκλοφορία της καμπίνας να διαχωρίσεις όταν φτάσει στο αστικό κέντρο τα πακέτα μεταξύ των διαφορετικών εταιριών ώστε να συνδεθούν με τον εξοπλισμό τους. Το bitsteram access είναι εξαιρετικά ακριβό και ανελαστικό έξοδο.

Όταν υπάρχει εκδήλωση ενδιαφέροντος από πλευράς των πελατών το κάνουν εξαρχής, όταν επίσης η περιοχή και τα δημογραφικά της επιτρέπουν μετά από καμπάνιες να συνδεθεί ένας ικανός αριθμός πελατών στο νέο δίκτυο, πάλι δίνουν από καμπίνες εκ των προτέρων.

Δεν είναι υποχρεωτικό κανένας πάροχος να ενοικιάσει υπηρεσίες από έναν άλλο, είναι υποχρεωτικό όμως ο πάροχος που στήνει τον εξοπλισμό να δίνει ισότιμα τη δυνατότητα παροχής υπηρεσίας χονδρικής στους υπόλοιπους. Δηλαδή, δεν υποχρεώνει κανείς τη forthnet να αγοράσει υπηρεσία από τους ΟΤΕ/Vodafone/Wind, υποχρεώνονται όμως αυτοί να δώσουν υπηρεσία στη Forthnet (ή στην όποια forthnet) το ζητήσει.

Στη περίπτωση σου απλώς δεν έχει αγοράσει ακόμα χωρητικότητα η forthnet από τον ΟΤΕ, μπορεί να καθυστερήσει λίγο αλλά μάλλον θα γίνει.

και γιατί ρε Ανδρέα 1. σου προσφέρουν αυτή την υπηρεσία, αν δεν την έχουν ελέγξει ήδη και 2. καταστρέφουν την τηλεφωνική σύνδεση...

Εάν κάνεις αίτηση για VDSL και δεν υποστηρίζεται από καμπίνα, ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα, όλοι οι εναλλακτικοί θα προσπαθήσουν να σου δώσουν VDSL από το Α/Κ, σε πολλές περιπτώσεις που είσαι κάτω απο χιλιόμετρο η διαφορά θα ήταν εμφανής. Διαφορετικά μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Τώρα για την τηλεφωνική σύνδεση τι να πω :D Μην νομίζεις ότι τα κάνει βέβαια μόνο η Forthnet, η Cyta έχει κάνει και καλύτερα στο παρελθόν.

Εάν κάνεις αίτηση για VDSL και δεν υποστηρίζεται από καμπίνα, ενώ υπάρχει διαθεσιμότητα, όλοι οι εναλλακτικοί θα προσπαθήσουν να σου δώσουν VDSL από το Α/Κ, σε πολλές περιπτώσεις που είσαι κάτω απο χιλιόμετρο η διαφορά θα ήταν εμφανής. Διαφορετικά μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Τώρα για την τηλεφωνική σύνδεση τι να πω :D Μην νομίζεις ότι τα κάνει βέβαια μόνο η Forthnet, η Cyta έχει κάνει και καλύτερα στο παρελθόν.

Δεν νομιζω
Εξαρταται απο τον παροχο
Σε μερικους προτιμουν το FTTC εναντι του ΑΚ

Τελικά, πριν μια ώρα μου ήρθε το vdsl με τα ακόλουθα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια ακόμα να διορθωθεί το θέμα του σταθερού.

Για την ταχύτητα βέβαια μου είχαν πει πως θα πλησιάζει πολύ την ονομαστική. Δεν ξέρω αν θα βελτιωθεί και άλλο... (Download 36.18Mbps - Upload 4.66 Mbps)