Απορίες για Samsung led 40C 6510

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Καλημέρα παιδιά.Πήρα επιτέλους την Samsung led 40C 6510.

Επειδή έχω μείνει στις τηλεοράσεις CRT και μου φαίνονται δικηγορίστικα τα περι ρύθμισης της led,μπορεί να μου πει κάποιος αν πρέπει να σκαλίσω κάτι στις ρυθμίσεις για να πετύχω το μέγιστο στην απόδοση?Προσπάθησα να διαβάσω τις οδηγίες αλλά μόλις είδα να λέει κάτι περι ethernet,resolution,wi-fi => θόλωσα Για την ώρα βλέπω μόνο τηλεόραση και σύντομα θα πάρω και blu ray.

Επίσης έχω τις εξής απορίες:

1)Εκεί που παίζει πχ Ant1 το σήμα γίνεται χάλια (σαν παζλ κομμάτια) χάνεται για 2-3sec και βγάζει "ασθενές τηλεοπτικό σήμα".Πρέπει να ρυθμίσω κάτι?Υποτίθεται οτι μέσω του δέκτη MPEG4,παίζει τέλεια το τηλεοπτικό σήμα ανεξαρτήτου που κοιτάει η κεραία (σωστά?)Το κάνει τακτικά και σε διάφορα κανάλια.

2)Από τι απόσταση πρέπει να βλέπω,γιατί την έχω στα 2 μέτρα και έχω κάνει μάτια σαν της κουκουβάγιας

3)Σύνδεσα DVD Sony,μέσω RCA εισόδου και ο ήχος ήταν πολύ πεσμένος,τόσο που δεν βλεπόταν η ταινία.Τι μπορεί να φταίει?Και η εικόνα δεν με εντυπωσίασε ενώ σε ένα seven βιντεοκλαμπ είδα να παίζει blu ray και έπαθα ζημιά ..

4)Κάθε φορά που θα βλέπω ταινία πρέπει να σκαλίζω το ήχο ή την εικόνα και να τα βάζω στο πχ "κινηματογραφική ταινία" ή "φυσικό" ή προτείνετε μία στάνταρ θέση που τα παίζει όλα άψογα?

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας (!)
Ευχαριστώ..

Καλημέρα παιδιά.Πήρα επιτέλους την Samsung led 40C 6510.

Επειδή έχω μείνει στις τηλεοράσεις CRT και μου φαίνονται δικηγορίστικα τα περι ρύθμισης της led,μπορεί να μου πει κάποιος αν πρέπει να σκαλίσω κάτι στις ρυθμίσεις για να πετύχω το μέγιστο στην απόδοση?Προσπάθησα να διαβάσω τις οδηγίες αλλά μόλις είδα να λέει κάτι περι ethernet,resolution,wi-fi => θόλωσα Για την ώρα βλέπω μόνο τηλεόραση και σύντομα θα πάρω και blu ray.

Επίσης έχω τις εξής απορίες:

1)Εκεί που παίζει πχ Ant1 το σήμα γίνεται χάλια (σαν παζλ κομμάτια) χάνεται για 2-3sec και βγάζει "ασθενές τηλεοπτικό σήμα".Πρέπει να ρυθμίσω κάτι?Υποτίθεται οτι μέσω του δέκτη MPEG4,παίζει τέλεια το τηλεοπτικό σήμα ανεξαρτήτου που κοιτάει η κεραία (σωστά?)Το κάνει τακτικά και σε διάφορα κανάλια.

2)Από τι απόσταση πρέπει να βλέπω,γιατί την έχω στα 2 μέτρα και έχω κάνει μάτια σαν της κουκουβάγιας

3)Σύνδεσα DVD Sony,μέσω RCA εισόδου και ο ήχος ήταν πολύ πεσμένος,τόσο που δεν βλεπόταν η ταινία.Τι μπορεί να φταίει?Και η εικόνα δεν με εντυπωσίασε ενώ σε ένα seven βιντεοκλαμπ είδα να παίζει blu ray και έπαθα ζημιά ..

4)Κάθε φορά που θα βλέπω ταινία πρέπει να σκαλίζω το ήχο ή την εικόνα και να τα βάζω στο πχ "κινηματογραφική ταινία" ή "φυσικό" ή προτείνετε μία στάνταρ θέση που τα παίζει όλα άψογα?

Θα εκτιμούσα τη βοήθεια σας (!)
Ευχαριστώ..

Κατ αρχην καλοριζικη και καλες θεασεις.
Σκαλισε την οσο θελεις δεν θα παθει τιποτα. Αν και υπαρχουν σταθεροτυποι εντουτοις η τελικη εικονα ειναι υποκειμςνικη για τον καθενα.
Οσο για τα διαφορα καλουδια που αναφερεις οι σημερινες τηλεορασεις δεν εχουν καμμια σχεση με τα μπαουλα που ειχαμε συνηθισει να βλεπουμε παλιαοτερα. Ειναι στην ουσια παραθυρα στον εξω κοσμο και αρκετα δεμενες πλεον με ντερνετικες εφαρμογες.
1. Εδω δεν φταιει σε τιποτα η τηλεοραση σου ειναι εγγενης αδυναμια της digea και αναλογα με την περιοχη που βρισκεσαι αυτο που βλεπεις κρινεται απο υποφερτο εως απαραδεκτο.
2. Δυο μετρα ειναι σχετικα μικρη αποσταση αλλα και παλι ειναι θεμα του καθενος. Θα σου ελεγα αν γινεται να προσθεσεις απο μισο - 1 μετρο μεγιστο αλλα και παλι να δεις αν σου αρεσει.
3. Δεν εχει καμμια σχεση η εικονα ενος blu ray με ενα συμβατικο dvd. Λογικο ειναι να σου πεσει το σαγωνι σε θεαση bluray. Τα δυο φορματ μπορει να συναντηθουν (και παλι με επιφυλαξη) αν το τρανσφερ στο blu ειναι χαλι και αντιστοιχα στο dvd τελειο. Οσο για τον ηχο κοιταξε να δεις αν κλειδωσε σωστα ο ανταπτορας , δοκιμασε και με αλλο rca καλωδιο (παρομοιο προβλημα ειχα με scart - ειχε χαλαρωσει καποιο ποδαρακι), δες και στις ρυθμισεις ηχου του dvd αν τις εχεις κανει σωστα. Αν για παραδειγμα εχεις δωσει τον ηχο να βγαινει σαν DD αλλα η τηλεοραση δεν το υποστηριζει τοτε μπορει να κανει auto convert σε pcm και να δικαιολογει την απωλεια δυναμικης περιοχης. Ακομα δες αν εχεις ρυθμισει το ευρος δυναμικης περιοχης του dvd σε νυχτα η αυτοματο. Βαλε το στο off αν εχει τετοια ρυθμιση.
4.Παιξε με τις ρυθμισεις εικονα ηχου να δεις ποια σου αρεσει περισσοτερο. Προσωπικα δεν μου αρεσει καθολου η κινηματογραφικη ρυθμιση οποτε επαιξα με τις τυπικες ρυθμισεις και εμεινα εκει που με ικανοποιουσε η εικονα.
Το ιδιο και στον ηχο.
Να θυμασαι οτι καθε input της τηλεορασης αποθηκευει διαφοερετικες ρυθμισεις ηχου και εικονας. Εχε υποψη σου ακομα οτι μετα απο καθε αναβαθμιση λογισμικου οι ρυθμισεις δυστυχως χανονται και πρεπει να τις κανεις απο την αρχη. οποτε εκει που θα μεινεις ικανοποιημενος παρε μολυβι και χαρτι και σημειωνε.
Νικος

Νίκο σε ευχαριστώ.

Για το 1ο ερώτημα,που λες οτι ποικίλλει το σήμα της digea,με την παλιά τηλεόραση και με εξωτερικό δέκτη που δανείστηκα έβλεπα πολύ καθαρά.Μήπως σε αυτή την tv είναι πιο ευαίσθητος ο δέκτης,και καλά?
*Παίζει απο κωλοπούλια να κουνήθηκε η κεραία ή να θέλει άλλη στρέψη γενικότερα γιατί κοιτάζει Χορτιάτη και άκουσα οτι εκπέμπονται και απο Φιλλύπειο κάποιοι σταθμοί,μήπως να ανέβω και να την ξαναστρέψω-παίξω να δω που δείχνει καλύτερα?

Νίκο σε ευχαριστώ.

Για το 1ο ερώτημα,που λες οτι ποικίλλει το σήμα της digea,με την παλιά τηλεόραση και με εξωτερικό δέκτη που δανείστηκα έβλεπα πολύ καθαρά.Μήπως σε αυτή την tv είναι πιο ευαίσθητος ο δέκτης,και καλά?
*Παίζει απο κωλοπούλια να κουνήθηκε η κεραία ή να θέλει άλλη στρέψη γενικότερα γιατί κοιτάζει Χορτιάτη και άκουσα οτι εκπέμπονται και απο Φιλλύπειο κάποιοι σταθμοί,μήπως να ανέβω και να την ξαναστρέψω-παίξω να δω που δείχνει καλύτερα?

Ειμαι Θεσσαλονικη και εχω στραμενη την κεραια Χορτιατη. Ισως γυρισε απο τον αερα αλλα παλι αν με την ιδια κεραια εχεις καλυτερο σημα σε εξωτερικο δεκτη ισως ειναι περισσοτερο αναισθητος.
ΔΕν χανεις ωστοσο τιποτα να δοκιμασεις και λιγο γυρισμα.
Νικος