Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Αυτό ακριβώς!
Αν δεν έχεις το ζωάκι μέσα στο σπίτι ή σε χώρο που να μην μπορεί να βγεί έξω,είναι σίγουρο ότι θα το χάσεις.

Δηλαδή μου λες καλύτερα μια μακροχρόνια ζωή σε κουβί παρά μια ζωή γεμάτη απολαύσεις που κάποιες φορές εγγυμονεί κυνδύνους????Εγώ προτιμώ το δεύτερο και θα ήθελα το ίδιο για τους ανθρώπους.

Υ.Γ Και όπως λέει και το ρητό "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιάς και φυλακής...":grandpa:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Σας ευχαριστώ ολους για τις απόψεις σας.
Τις επόμενες ημερες θα το ψαξω καλύτερα και θα προσπαθήσω να κάνω και τις απαραίτητες επισκέψεις για να δω κάποια πραγματα απο κοντά.
Θα ενημερωσω όταν θα έχω νεότερα.

savatage Ξεχνάς κάτι βασικό, εμείς μπορούμε να προστατευτούμε.. αυτά στον δικό μας κόσμο είναι απροστάτευτα...

Υπαρχουν ρατσες και ρατσες, χαρακτηρες και χαρακτηρες.

Η δικια μας, θελει συνεχεια να ειναι διπλα μας. Συνεχεια. Εκνευριστικα συνεχεια...

DSC_2178 by ntinos5, on Flickr

Ντίνο θα τον κάνουμε τον vader να τρέχει βραδιάτικα !!!!:flipout:

Υπάρχουν και αυτές οι στιγμές οι οποίες με ένα λαμπραντόρ παίζουν 24/24 !!!!! Αχόρταγα !!!!

Untitled.jpg

ο δικός μας...όταν τον πήραμε....λίγο πιό πολύ από κουτάβι...
τώρα είναι θεριό ο πεινάλας.
δεν ξεκολλάει από δίπλα μας.
την γυναίκα μου δεν μπορώ να την πλησιάσω όταν κοιμάται.
Θα με φάει.

Attachments

• DSCI0093.JPG
    DSCI0093.JPG
    197 KB · Views: 171
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Δηλαδή μου λες καλύτερα μια μακροχρόνια ζωή σε κουβί παρά μια ζωή γεμάτη απολαύσεις που κάποιες φορές εγγυμονεί κυνδύνους????Εγώ προτιμώ το δεύτερο και θα ήθελα το ίδιο για τους ανθρώπους.

Υ.Γ Και όπως λέει και το ρητό "καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιάς και φυλακής...":grandpa:
Αν για εσένα το σπίτι σου αποτελεί κλουβί για το ζωάκι,πάω πάσο.
Όσο για το "καλύτερα μιας ώρας..." μακάρι να μπορούσαν να σου απαντήσουν τα χιλιάδες τετράποδα που πεθαίνουν από αυτοκίνητα και φόλες πριν καλά καλά κλείσουν 12 μήνες ζωής και μαζί με αυτά,οι γατούλες που-εσύ είπες-πριν κλείσουν χρόνο,πέθαναν από τα δηλητήρια του γείτονα.

Είδα πιο πάνω ο Gojakla τονίζει κατηγορηματικά «Μακριά από pet shops – μακριά δια ροπάλου».

Δεν έχω σκύλο , μία γάτα έχουμε αλλά απλά ρωτάω –ως άσχετος – γιατί αυτό. ?? Και έλεγα αν πάρω κάποιο σκύλο να ξεκινήσω από εκεί – Γιατί όχι. ?

Είδα πιο πάνω ο Gojakla τονίζει κατηγορηματικά «Μακριά από pet shops – μακριά δια ροπάλου».

Δεν έχω σκύλο , μία γάτα έχουμε αλλά απλά ρωτάω –ως άσχετος – γιατί αυτό. ?? Και έλεγα αν πάρω κάποιο σκύλο να ξεκινήσω από εκεί – Γιατί όχι. ?

To θέμα είναι από που προμηθεύονται τα σκυλάκια, τα pet shops.
To πρόβλημα λέγεται puppy mills: http://en.wikipedia.org/wiki/Puppy_mill

και προφανώς εννοεί να μην "στηρίζουμε" την βιομηχανία.

Για οποιον μπορει να αποδεχθει οτι θα αποκτησει ακομα ενα παιδι, για 10-15 χρονια ακομα, τοτε ναι, να παρει σκυλο.

Μικροσωμα, μεγαλοσωμα, νευρικά ή ήρεμα, ολα εξαρτωνται τι ειδους ανθρωποι ειμαστε και τι θελουμε.

Τα υπολοιπα βρισκονται στη πορεια.

Οσο για τα πετσοπ, εκτος απο το τραγικο θεμα puppy mills, στην εποχη του Ιnternet η συμβουλη και πληροφορηση που θα παρουμε για την επιλογη σκυλου θα ειναι μαλλον φτωχή.
Παρολα αυτα, δεν υπαρχει λογος να καταδικαζουμε ολα τα petshop.
Υπαρχουν πετσοπ που θα συστησουν φιλοζωικες ή και σωστους εκτροφείς (που αν ασχοληθεις ευκολα καταλαβαινεις περι τινος προκειται)

Ειναι προτιμοτερο για ενα πετσοπ να σου πουλαει αναλωσιμα για 10 χρονια παρά να κανει μια αρπαχτή μερικων 100δων ευρω
μία φορά.

αλφααλφα με καλύψανε όλοι οι προηγούμενοι.

Και θα συμφωνήσω πως σίγουρα θα υπάρχουν πετ σοπ που θα καθοδηγήσουν σωστά και υπεύθυνα ΑΛΛΑ αυτά τα πετ σοπ ΔΕΝ πουλάνε ζώα ούτως ή άλλως.
Άρα... ένα πετ σοπ που έχει στην βιτρίνα και εμπορεύεται ζώα -> X

Αν και μπορει η κουβεντα να παει αλλου.... τα κουταβια που εχουν στα pet shop και ξεπερνανε την ηλικια των 3, αντε 4 μηνων, τα οποια δεν τα πηρε κανεις.... που πανε ????

Μπρρρρρρ

Η επιλογή κτηνίατρου είναι επίσης σημαντικότατο ζήτημα για τον φίλο vader...

Αν και μπορει η κουβεντα να παει αλλου.... τα κουταβια που εχουν στα pet shop και ξεπερνανε την ηλικια των 3, αντε 4 μηνων, τα οποια δεν τα πηρε κανεις.... που πανε ????

Μπρρρρρρ

από όσο μου έχουν πεί (κάποιοι) μπρρρρ

(αν και η σύζυγος από πετσοπ αγόρασε....)