Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Εγω ήδη ξαλάφρωσα απο τα σκλία .. φτάνει ,, 8 ρε !!!! έκανε 8 τεμάχια ένα κανισογκριφόν που έχω , ΕΛΕΟΣ ,, τα μισα δεν την πάλευαν ,, σαν ποντίκια και μετά απο 2 μέρες αντι να ζωντανέυουν ,, δεν .. μείναν 4 + σκύλα 5 ..

πρέπει να διάλυσαν το μισό σύμπαν ,, θα φέρω μηχανικό να κοιτάξει τα σίδερα ,,,

4 μήνες λοιπόν να φύγουν ! τι μάρκα ειναι > τι μέγεθος ? τι χρώμα ?

ρε αιντε και παντε ... έφτασα να επιδοτήσω τα σκυλιά με τροφές γιατρούς λουρία κτλ κτλ , για να τα πάρουν ,, τώρα πάιζουν 2 μπάλα εδω ,, αλλα και το ένα η κανένα ,, παλι καλο είναι ..

Μου πήρε 20 λεπτά και 15 αναγνώσεις για να καταλάβω πως μιλάς για γέννα και πόσο τονε "ήπιες" μέχρι να τα δώκεις...

Καλύτερα να έσιαχνες αλλα 20 μάμπα, ε? :BDGBGDB55:

Γιαυτο η στειρωση ειναι επιβεβλημενη στα ζωα συντροφιας.
Το να βρεις να τα δωσεις ειναι κανονικος εφιαλτης.

(και μακροπροθεσμα τα προστατευουν και απο διαφορες δυσκολες αρρωστιες οταν μεγαλωσουν..)

Γιαυτο η στειρωση ειναι επιβεβλημενη στα ζωα συντροφιας.
Το να βρεις να τα δωσεις ειναι κανονικος εφιαλτης.

(και μακροπροθεσμα τα προστατευουν και απο διαφορες δυσκολες αρρωστιες οταν μεγαλωσουν..)

Σωστότατος.
Τα δε θυληκά είναι ΟΠΩΣκαιΔΗΠΟΤΕ επιβεβλημένη η στείρωση διότι κινδυνεύουν από πολύ νωρίς να χάσουν τη ζωή τους.
Οι μπουνταλάδες οι αρσενικοί δεν έχουν τόσο επιτακτική ανάγκη... αν και μεγαλώνοντας μπορεί να παρουσιάσουν προστάτη.
Και το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο ίδιος ο προστάτης όσο το αίμα που θα χρειαστεί κατά το χειρουργείο... και είναι απολύτως δυσεύρετο.
+ ότι άμα εμφανισθεί σε μεγάλη ηλικία... ένα χειρουργείο είναι πάντα επικίνδυνο.

Αν υπάρχει ανάμεσά μας κτηνίατρος, μπορεί να μας διαφωτίσει περισσότερο για τα περί στείρωσης.

Πάντως μιλάμε για... ευτυχία!

IMG_2124.jpg

:guitarist:

Απο που προκυπτει το "είναι ΟΠΩΣκαιΔΗΠΟΤΕ επιβεβλημένη η στείρωση διότι κινδυνεύουν από πολύ νωρίς να χάσουν τη ζωή τους" ?

Απο που προκυπτει το "είναι ΟΠΩΣκαιΔΗΠΟΤΕ επιβεβλημένη η στείρωση διότι κινδυνεύουν από πολύ νωρίς να χάσουν τη ζωή τους" ?

Τα θυληκά αν δεν ζευγαρώσουν, εμφανίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας τα οποία μπορεί να είναι και μοιραία.
Πυομήτρα ας πούμε...

Η πυομήτρα είναι μια σοβαρή παθολογική κατάσταση της μήτρας, που προσβάλλει πολλά είδη θηλυκών ζώων ( σκύλοι, γάτες, κουνέλια, ινδικά χοιρίδια κα.) με μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης στα θηλυκά σκυλιά.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σοβαρή νόσο λόγω της ξαφνικής εμφάνισης και οξείας εξέλιξής της καθώς και της πιθανής θανατηφόρου κατάληξής της για την οποία όλοι οι ιδιοκτήτες θηλυκών ζώων ( και ιδίως σκύλων) θα πρέπει να ενημερώνονται.

Η πυομήτρα οφείλεται στις ορμονικές και μορφολογικές αλλαγές που συμβαίνουν στον εσωτερικό χώρο της μήτρας ενός ζώου κατά την διάρκεια του οίστρου( αναπαραγωγικής περιόδου). Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία,(με τα μέσης-μεγάλης ηλικίας ζώα να διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο) άσχετα με το αν το ζώο έχει γεννήσει ή όχι (αντίθετα με την κοινή πεποίθηση πως ζώα που γεννούν διαφεύγουν τον κίνδυνο).

Το σίγουρο είναι πως ζώα που δεν γεννούν και συνεχίζουν να έρχονται σε οίστρο διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο με το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, ζώα στα οποία χορηγούνται σκευάσματα για την πρόληψη οίστρου ή την αποβολή σε περίπτωση ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης πυομήτρας. Γι'αυτό και συμβουλεύω την αποφυγή χορήγησης τέτοιων σκευασμάτων στα ζώα σας.
...

...

...

Η καλύτερη πρόληψη είναι επίσης η στείρωση του ζώου. Πολλοί ιδιοκτήτες ρωτούν αν πρέπει να αφήσουν το ζώο τους να αναπαραχθεί πριν από την στείρωση. Δυστυχώς δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Δεν νομίζω πως υπάρχει πρέπει στο θέμα της αναπαραγωγής ή όχι του ζώου σας. Το μόνο που μπορώ με βεβαιότητα να πω είναι πως το ζώο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τον έκτο μήνα της ζωής του πρίν από την στείρωση και κατά προτίμηση να έχει εκδηλώσει τον πρώτο του οιστρικό κύκλο. Στις περιπτώσεις που η αναπαραγωγή του ζώου είναι επιθυμητή τότε η στείρωση συμβουλεύω να λαμβάνει χώρα μετά το τέλος της αναπαραγωγικής ζωής του ζώου σας.

Σε ό,τι αφορά την αναπαραγωγή του, το μόνο που θα είχα να συμβουλεύσω τους ιδιοκτήτες είναι να φροντίζουν να εξασφαλίζουν καλούς και υπεύθυνους ιδιοκτήτες για τα νεοφερμένα στην ζωή κουτάβια.

Ευχαριστω, δεν το ειχα ακουσει ποτε (εχω θηλυκά σκυλια απο το 1989...)

Δεν ξερω ποιος γραφει τα παραπανω, με την τελευταια του φραση τουλαχιστον συμφωνω 1000%

Πχ, στον Χρηστο που ανοιξε το νημα, δεν θα του εδινα με τιποτα κουταβι δικο μου :antlers:

Ευχαριστω, δεν το ειχα ακουσει ποτε (εχω θηλυκά σκυλια απο το 1989...)

Δεν ξερω ποιος γραφει τα παραπανω, με την τελευταια του φραση τουλαχιστον συμφωνω 1000%

Πχ, στον Χρηστο που ανοιξε το νημα, δεν θα του εδινα με τιποτα κουταβι δικο μου :antlers:

Από την υπεύθυνη κτηνίατρο Βασιλική Α. Νταβλούρου.

Αν γράψεις όμως στην αναζήτηση του Γούγλη, θα βρείς χιλιάδες αναφορές.
Η παραπάνω κτηνίατρος ήταν απλά από τις πρώτες επιλογές στα αποτελέσματα...

:ernaehrung004:

Φροντίζουμε 7 ζωάκια, 2 σκύλους και 5 γατούλες. Τα 4 (2+2) τα έχουμε στο διαμέρισμα και συμβιώνουν αρμονικά. Οι γάτοι, που είναι και η αδυναμία μου, είναι το κάτι άλλο. Όλα αδέσποτα, τα μαζεύει η γυναίκα μου για να τους προσφέρει την απαιτούμενη βοήθεια. Είχα διαβάσει κάπου ότι τα ζώα χρειάζονται χώρο, χρόνο και χρήμα. Μετά από πολλά χρόνια συμβίωσης, τείνω να συμφωνήσω και θα σε συμβούλευα να μην προβείς σε κίνηση εάν δεν πληρούνται και οι 3 προϋποθέσεις. Πάντως αν το αποφασίσεις, μην αγοράσεις, υιοθέτησε ένα αδέσποτο. Κάνεις ψυχικό και δεν συμμετέχεις στην εμπορία τους, με ότι αυτό συνεπάγεται...

...εάν ενδιαφέρεσαι για υιοθεσία υπάρχει ένα εκπληκτικό σκυλάκι που βρήκε η γυναίκα μου εγκαταλελειμμένο και δεμένο σε δένδρο στο πάρκο των Δικαστηρίων. Ένα αξιαγάπητο ζωάκι, που το τελευταίο τρίμηνο εντάξαμε στη παρέα άλλων 5 ζώων και καταλαβαίνεις τη δυσκολία μας...
doggy.jpg

Είναι μικρόσωμο και πρέπει να έχει από Πομεράνιαν.
Εκείνο που συγκλονίζει εμένα, είναι όταν σε κοιτούν με τα μελαγχολικά και αθώα ματάκια τους.

Last edited:
Πάντως μιλάμε για... ευτυχία!

IMG_2124.jpg

:guitarist:

Κυριολεκτικά όμως!
Πρέπει να έχει υιοθετήσει ζωάκι κανείς για να καταλάβει την ευτυχία που νιώθουν (με τη σωστή φροντίδα) και που σκορπάνε ολόγυρα στην ανθρώπινη οικογένειά τους!

:ernaehrung004:

Mερα με τη μερα προσπαθω να μαζεψω πληροφορίες.
Ειμαι σε καλό δρομο αλλα μάλλον εχω πολλά να δω ακομα πριν παρω την τελική απόφαση.
Θέλω να πιστέυω οτι θα τα καταφέρω.
Ειμαι σχεδον μισο βημα μακρια απο ενα λαμπραντορ, το μονο που με κρατάει ειναι το μέγεθος τους.

Τι άποψη εχετε για τα μπήγκλ και τα αγγλικά/γαλλικά μπουλντογκ ?Παντα με γνώμονα την ζωή σε διαμέρισμα.

Mερα με τη μερα προσπαθω να μαζεψω πληροφορίες.
Ειμαι σε καλό δρομο αλλα μάλλον εχω πολλά να δω ακομα πριν παρω την τελική απόφαση.
Θέλω να πιστέυω οτι θα τα καταφέρω.
Ειμαι σχεδον μισο βημα μακρια απο ενα λαμπραντορ, το μονο που με κρατάει ειναι το μέγεθος τους.

Τι άποψη εχετε για τα μπήγκλ και τα αγγλικά/γαλλικά μπουλντογκ ?Παντα με γνώμονα την ζωή σε διαμέρισμα.

Μακριά από Αγγλικά Bulldog (αν και τα λατρεύω) γιατί έχουν πολλά... πολλά προβλήματα υγείας (αναπνευστικό, καρδιά, μπλα μπλα).
Τα γαλλικά bulldog είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σκυλιά για διαμέρισμα και συμβίωση γενικώς (όπως ήδη προανέφερε ένας φίλος σε προηγούμενη σελίδα).
Για τα μπιγκλ πέραν του ότι χρειάζονται αρκετές βόλτες και μπόλικη εκτόνωση (ως κυνηγόσκυλα) δεν γνωρίζω περισσότερα για να βοηθήσω.

To λαμπραντορ ειναι απιθανο, θελει ομως συνεχεια να ασχολεισαι μαζι του.

Ο Αντωνης (Αφαμ) που εχει θα σου πει λεπτομερειες.

Δεν ξερω για το χαρακτηρα του μπηγκλ, σαν σκυλος μου αρεσει πολυ, μου αρεσει που δεν γαυγιζει αλλα βγαζει αυτο το περιεργο και χαρακτηριστικο του γρυλισμα.

Τα μπιγκλ, σέττερ, πόιντερ, μπρακ, επανιέλ, γκέκας σαν κυνηγόσκυλα είναι υπερκινητικά και πέρα από τις βόλτες που δεν πρέπει να είναι σύντομες, εκδηλώνουν συνεχή ανησυχία και είναι μονίμως σε υπερένταση. Μάλλον ακατάλληλα για διαμέρισμα, αν και γνωρίζω εξαιρέσεις. Ο δικός μας max που είναι ημίαιμο σεττερ-κόλεϊ, έχει αυτή την ανησυχία που χαρακτηρίζει τα κυνηγόσκυλα. Οι ποιμενικοί, παραδόξως, παρότι μεγαλόσωμα ζώα είναι πιο ενδεδειγμένα για σπιτικά περιβάλλοντα.

Εμένα η ταπεινή μου άποψη είναι ότι κυνηγόσκυλο και σκυλί απορταρίσματος σε διαμέρισμα δε βάζεις παιδιά.Κατα καιρούς έχω συμβιώσει σε διαμέρισμα με Ντόπερμαν,Ροτβάιλερ,Λαμπρατόρ,Κόκερ σπάνιελ..Αυτό που ήταν πιο "home friendly" ήταν ο Μαξ το Ντόπερμαν.Ο Φάλκο (ροτβάιλερ) ατζαμής,ο Άρης το κοκεράκι μέσα στα νεύρα,η Ήρα το λαμπρατόρ δυστυχισμένο αν δεν έτρεχες χιλιόμετρα μαζί του..Γενικά σκύλο σε διαμέρισμα δε θα ξαναέβαζα ποτέ για τη δική του και τη δική μου ψυχική υγεία..Γενικά προσπαθώ πλέον τα ζώα να τα συναντώ στο φυσικό τους περιβάλλον..