Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Να και το Λενικώ μου στο φυσικό της περιβάλλον!
Πάνω στην αγαπημένη της πολυθρόνα δίπλα στο καλοριφέρ.

1557255_10201497957435225_186817368_o.jpg

Πάντα πρόθυμη για χαδάκια και παιχνίδια! :proud:

Γρηγόρη μαζί γράφαμε,επαυξάνω όπως βλέπεις!
Νίκο, έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις, αλλά πολλές φορές είναι προτιμότερος ένα περιορισμένος χώρος με αγάπη από περιβάλλοντα εχθρικά και επικίνδυνα. Σας είχα αναφέρει περιστατικό πριν χρόνια, αλλά ας μην στεναχωρηθούμε τώρα.
Τι χαρά παίρνουν όταν τα επιβραβεύεις, οι γατούληδες δε, οι παρεξηγημένοι, πρέπει πρώτα τα τους χαϊδέψεις για να φάνε...

@chrisssb
Εκπληκτική η γατούλα σου, που να δεις τους δικούς μου!

Last edited:
Νίκο, έχεις δίκιο σ' αυτά που γράφεις, αλλά πολλές φορές είναι προτιμότερος ένα περιορισμένος χώρος με αγάπη από περιβάλλοντα εχθρικά και επικίνδυνα. Σας είχα αναφέρει περιστατικό πριν χρόνια, αλλά ας μην στεναχωρηθούμε τώρα.
Τι χαρά παίρνουν όταν τα επιβραβεύεις, οι γατούληδες δε, οι παρεξηγημένοι, πρέπει πρώτα τα τους χαϊδέψεις για να φάνε...

@chrisssb
Εκπληκτική η γατούλα σου, που να δεις τους δικούς μου!

Ευχαριστώ πολύ!
ΠΟΛΥ ζουζούνια όλα τους! :)
Όντως τα γατάκια είναι παρεξηγημένα ζωάκια... Είναι γιατί έχουν άλλο κώδικα επικοινωνίας.
Π.Χ. όταν η γάτα παίρνει το βλέμμα της από πάνω σου και κοιτάει αλλού σου δείχνει ότι σε εμπιστεύεται και ότι σε αγαπάει.
Αυτό πολλοί δεν το ξέρουν και νομίζουν ότι δεν νοιάζονται για σένα!

Να πω κι εγω το δικό μου "μακρύ", μιας και σχεδόν πάντα ειχαν ενα σκυλο στο σπίτι και τώρα είμαι ξανα στη διαδικασία να αποκτήσω ξανά.

Οσο αφορά το διαμέρισμα, τα γκολντεν δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό εφόσον βέβαια θα βγαίνουν και τις βόλτες τους για να εξασκούνται.
Επειδή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ανθρωποκεντρικά σκυλιά, θα δυσκολευτούν πολύ περισσότερο αν μένουν για ώρες μόνα τους παρα με παρέα στο διαμέρισμα.

Επίσης είναι άριστα με τα παιδιά.Τα θεωρω την κορυφαία ράτσα, οσο αφορά την συναναστροφή τους με παιδιά.Εαν δείς πως πλησιάζουν τα μωρά, με πόση προσοχή και τρυφερότητα σχεδόν σου έρχεται να κλάψεις.

Οσο αφορά τα υπόλοιπα θέματα.
Τον πρώτο καιρό ξεσκατίσματα, κλπ, είναι στο πρόγραμμα.Πθανόν κάποια κλάματα όσο είναι πολυ μικρά κι αυτό θα πρέπει να το δεις, μην έχεις θέματα με τους γείτονες.
Απο γαύγισμα, δεν νομίζω να έχετε πρόβλημα.Τα γκόλντεν είναι στο μέσο όρο και ίσως προς τα κάτω του γαυγίσματος.

Απο φύλαξη, δεν κάνουν εκτός αν ο κλέφτης είναι αλλεργικός στο...γλύψιμο.

Κατα τ' αλλα, αν δώσεις αγάπη θα την πάρεις πίσω στο δεκαπλάσιο.Οτι και να επιλέξεις, καλή συμβίωση. :)

Μέσα στο σ/κ ελπίζω να προλαβω να επισκεφτω εκτροφείο Λαμπραντόρ...
Σαν συμπεριφορά, τα Λαμπραντόρ με τα Γκόλντεν είναι ίδια?Είναι παρακλάδι της ιδιας ράτσας?
Σαν μεγέθη είναι ίδια?

Μέσα στο σ/κ ελπίζω να προλαβω να επισκεφτω εκτροφείο Λαμπραντόρ...
Σαν συμπεριφορά, τα Λαμπραντόρ με τα Γκόλντεν είναι ίδια?Είναι παρακλάδι της ιδιας ράτσας?
Σαν μεγέθη είναι ίδια?
Σαφώς και έχουν σχέση, το Γκόλντεν προέρχεται από διασταύρωση Λαμπραντόρ. Είναι μεγάλα σκυλιά περίπου του ίδιου μεγέθους και βάρους. Και τα δύο έχουν ανάγκη αυξημένης άσκησης και μάλλον ασφυκτιούν σε περιορισμένους χώρους.

Ελήφθη, over... :p

(Κρίνοντας βεβαια απο την ομορφιά του δικού σου, παιζει να αξίζει και τον κόπο)

Last edited:
H ομορφιά που λες, είναι υποκειμενική.
Την ουσία την περιγράφει ο Johnkokk παραπάνω ;-)

lol

Aπό "μάρκες" δε σκαμπάζω, αλλά ο δικός σου πρέπει να είναι πολύ καλός ρε φίλε.
απο το βλέμα το καταλαβαίνεις! Να τον χαίρεσαι!

Για τον Χρήστο που ψάχνει, να πω ότι είναι κρίμα τα ζωντανά μέσα στο κλουβί. αν δεν έχει τρόπο τουλάχιστον να τον κυκλοφορεί έξω καθημερινά και τακτικά να τον αμολάει σε λειβάδια, ας κοιτάξει και για γατούλα. Προσαρμόζονται περισσότερο στα διαμερίσματα.
Θέλαμε και μεις ένα σκυλάκι, μας έχει πιέσει πολύ και ο μικρός, αλλα σε διαμέρισμα και με τις υποχρεώσεις μας δεν... πήραμε ψαράκια και χελωνάκια... τελικά ακόμα και αυτά θέλουν τακτικό άλλαγμα νερού στο ενυδρείο και επιστράφησαν μετά 4 μήνες... με το σκυλί δεν είναι τόσο απλό... και είναι κρίμα...

Πολύ καλή σκέψη Χρήστο και απόλυτη σιγουριά ότι θα τον κάνετε μέλος της οικογένειας, με το οποιοδήποτε κόστος!

ΥΓ. Θα προτιμούσα αδέσποτο ή περίσευμα απο γένα.

Last edited:
Αύριο θα επισκεφτω γνωστό εκτροφείο Λαμπραντόρ.
Είναι η φυλή που προτιμώ εγώ και η γυναίκα μου.Το μονο που φοβόμαστε είναι το μέγεθος στην πράξη.
Νεότερα αύριο.

Επειδή η επανάληψη μήτηρ μάθησης, αυτές οι δύο ταυτόσημες ράτσες είναι σκυλιά εργασίας και η επιλεκτική αναπαραγωγή τους έγινε για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά τους. Είναι φτιαγμένα για να ζουν σε υγρό περιβάλλον, καθημερινή επαφή με το νερό, το όμορφο τους τρίχωμα έχει διπλό στρώμα που μιμείται τα πούπουλα των υδρόβιων πτηνών και μεμβράνη στα δάχτυλα για κολύμπι.
Τα γράφω αυτά για να τονίσω πως μάλλον είναι από τους χειρότερες επιλογές για διαμέρισμα. Γίνονται πάνω από 30 κιλά, είναι παιχνιδιάρικα και καλοσυνάτα, ακατάλληλα για φύλακες. Αλλάζουν τρίχωμα 2 φορές το χρόνο. Δεν θεωρούν τον εαυτό τους ιδιοκτήτη της περιοχής τους, αλλά προσκολλούνται αφόρητα στα αφεντικά τους και δεν μπορούν να μείνουν μόνα τους, γίνεται προβληματική καταθλιπτική η συμπεριφορά τους.
Το είπαμε ότι είναι τέλεια για "άγρια φύση";
Έχουν πάντα ατέλειωτη όρεξη για φαί και τα "συμπτώματα" της καθαρής ράτσας είναι τα σκελετικά προβλήματα και ότι πολλές φορές γίνονται διαβητικά.
Η επιλογή δική σας, αν δε μπορείτε να αντισταθειτε στη γλύκα και ομορφιά τους...

Last edited:
Το προβλημα των λαμπραντορ/γκολντεν ειναι η δυσπλασια (απο πλευρας υγειας), οποτε χρειαζεται προσοχη απο που θα το παρει καποιος.

Οντως ειναι τα ποιο λαιμαργα, αλλα απο το αφεντικο τους και μονο εξαρταται αν θα γινουν δαμαλια.
Δυο που ειχα τα τελευταια 15 χρονια ηταν στα 24 κιλα. Τρωει συγκεκριμενη ποσοτητα φαγητου μια φορα την μερα, και ΠΟΤΕ "οτι περισσεψει" απο το τραπεζι.
2 φορες τον χρονο ολα τα σκυλια βγαζουν τριχωμα.

Λατρευουν το νερο, αλλα ειναι οπως το μαθεις. Η δικια μου πχ, δεν ειναι φιλη με την θαλασσα.
Ζουν σε διαμερισμα πολυ καλυτερα απο οτι στην βεραντα, μιας και ισχυει αυτο που εγραψες οτι προσκολλουνται αφορητα στο αφεντικο τους. Δεν αντεχουν με ΤΙΠΟΤΑ την μοναξια.

Αύριο θα επισκεφτω γνωστό εκτροφείο Λαμπραντόρ.
Είναι η φυλή που προτιμώ εγώ και η γυναίκα μου.Το μονο που φοβόμαστε είναι το μέγεθος στην πράξη.
Νεότερα αύριο.

:ears:

Σήμερα επισκεφτήκαμε γνωστό εκτροφείο Λαμπραντόρ.
Αν και σε οτι είχε να κανει με την επίσκεψη όλα πήγαν άψογα,προσγειωθηκαμε ανώμαλα με κάποια πραγματα που δεν ειχαμε λαβει υπόψιν.
Τρίχα!Πολύ τρίχα!Οκ,το έφεραν αβουρτσιστο το πρωτο (10 μηνών) αλλά ηταν σαν χιονοπολεμος σε κάθε χάδι που του διναμε.
Ζητησαμε μετα να δουμε και ενα ενήλικο Γκόλντεν ( νομίζαμε είχε μονο Λαμπραντόρ) για να παρουμε μια ιδέα για το μέγεθος/όγκο που θα κυκλοφορεί στο σπίτι.
Σκάει μύτη 4χρονος καφε Γκόλντεν μπαμπάς θηρίο!Ηταν αμερικανικός Γκόλντεν και ηταν πανέμορφος όσο δεν πάει ,αλλά τεράστιος!
Ε,έτυχε και έριξε και ενα κατουρημα μπροστά μας, είδαμε την ποσότητα :p και ο συνδιασμός τρίχα/όγκος/παρελκόμενα του όγκου μας έκαναν να μαγκωθουμε αρκετά.
Φύγαμε και με μια ασχημη μυρωδιά πανω μας (ημασταν συνεχώς σε εξωτερικό χώρο και μονο παιζαμε με τα σκυλιά) αλλά αυτή λογικά ηταν απο τις ζωοτροφές οποτε δεν δώσαμε μεγαλύτερη σημασία.
Το θέμα σκυλί δεν έχει τελειώσει για εμας ακομα, απλα η σημερινή επίσκεψη μας έδωσε ενα σημαντικό μαθημα για το τι θα έχουμε να "αντιμετωπίσουμε".

ΥΓ.Τα Λαμπραντόρ/Γκόλντεν πρεπει να είναι τα καλυτερα σκυλιά στον πλανήτη Γη... Τα αγαπάω ηδη :p

Last edited: