Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

πληροφορικά πάντως, εμένα η γυναίκα μου έφτασε στα όριά της. και δε βλέπω κάποια αισιόδοξη λύση εκτός από το να το πουλήσω...

Συγγνώμη που ανακατευομαι αλλα πρέπει να της συμπαρασταθεις με οποιο τροπο μπορείς και να την ελαφρυνεις.
Και εγω δεν ηθελα σκυλο.
Τωρα τον βγάζω βόλτα τρεις φορές τη μερα και κάθομαι σπιτι για να βγει εκείνη. Τα πολυ βασικά. Υπάρχουν κι αλλα.

Απάντηση: Re: Απορίες για σκύλους και διαμερισματα.

Τι ράτσα είναι και δεν το άντεξε?
Είπε. Γυναίκα.
Πέρα από τη πλάκα (ελπίζω να μην το παρεξήγησες), τι πρόβλημα έχει;

δε μπορεί να ξυπνάει νωρίς το πρωί (6:30) και να καθαρίζει ούτε να το έχουμε μαζί σε ταξίδι

βασικά δε το πάει βόλτες και δε το φχαριστειέται

αυτά χοντρικά...

Για να αποφύγετε το πρωινό καθάρισμα, ίσως βοήθησει μια βόλτα αργά το βράδυ, γύρω στις 11.00.
Για τα ταξίδια, έχετε δοκιμάσει κανένα ξενοδοχείο για σκύλους;
Τι ηλικία έχει ο σκύλος; Αρσενικό; Ράτσα;

δε μπορεί να ξυπνάει νωρίς το πρωί (6:30) και να καθαρίζει ούτε να το έχουμε μαζί σε ταξίδι

βασικά δε το πάει βόλτες και δε το φχαριστειέται

αυτά χοντρικά...
και πάλι συγγνώμη
Εσύ τι κάνεις?
πχ η γυναίκα μου ξυπνάει στις 5.30 και εξαφανίζεται.
Εγώ στις 6.30 πάω βόλτα το σκύλο ξυπνάω το παιδί πάμε σχολείο και μετά ο σκύλος μόνος στο παχνί του.
Η σύζυγος θα τον βολτάρει γύρω στο μεσημέρι και εγώ ίσως ξανά στις 7-8.
Μιά τελευταία γύρα των 10-15 λεπτών στις 23-24 το βράδυ είναι απαραίτητη επίσης.
Μετά την βόλτα κάθε φορά καθάρισμα ποδαράκια.
Στο σπίτι σε κρίσιμα σημεία υπάρχουν έξτρα χαλάκια, πατάκια, κουρελούδες.
Ηλεκτρική απαραίτητη.
Αρχικά δεν ήθελα να τον δω ζωγραφιστό.
Μετά όμως που ήρθε δεν γίνεται να αφήνω τη γυναίκα μου στις 6 το πρωί να τον βγάζει βόλτα ή στις 12 το βράδυ.

Πές μας λίγα πράγματα για τα σαρπέι παραπάνω αν γνωρίζεις...

Προκειται για ρατσα η οποια προσαρμοζεται ανετα στις συνηθειες του ανθρωπου. Δεν γαβγιζει σχεδον ποτε, χρειαζεται να βγαινει μονο για τις καθημερινες αναγκες του. Δεν του αρεσει η πολυ γυμναστικη, τρεξιμο κλπ. Χρειαζεται προσεκτικη επιλογη μιας και ειναι εχει την ταση να εμφανιζει ωτιτιδες και παθησεις που αφορουν το δερμα του. Δυστυχως δεν εχει μεγαλο προσδοκιμο μεσο ορο ζωης, συνηθως εως 12-13 χρονια. Αν κοινωνικοποιηθει απο μικρο δεν θα εχει προβλημα με τα μικρα παιδια και δεν αποτελει καλο φυλακα. Το θεμα ειναι οτι αν το αγορασει καποιος απο εκτροφεα, μειωνει στο ελαχιστο γεννετικα προβληματα και παθησεις αλλα εχει κοστος υψηλο για την εποχη μας.