Απορίες για Zoom player και Mpc

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Γεια σας!
Χρησιμοποιώ τον zoom Player και Mpc και απ´ότι κατάλαβα από αυτά που διαβάζω εδώ για να δώσουν τα μέγιστα αυτά τα δυο προγράμματα πρέπει να συνδυαστούν και με κάποια φίλτρα.
Έτσι δεν είναι; (ffdsow reclock dscaler κ.λ)
Αν και έχω το HTPC πάνω από ένα μήνα τώρα δεν κατάφερα να πάρω καλή εικόνα από τα DVD μου με το PC.
Σε HD και MKV είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.
Στα DVD όμως δεν μπορώ να πάρω καλύτερη εικόνα από το Denon 1930 που έχω
και επειδή δεν έχω ένα σουιτσερ για να τα συνδέσω και τα δυο χρησιμοποιώ αποκλειστικά το PC με κακή εικόνα όπως είπα και αυτό με έχει χαλάσει λίγο με αποτέλεσμα να μην βλέπω συχνά ταινίες.
Τελευταία ακολούθησα τον οδηγό που έχει δώσει ο φίλος Στράτος Δεβελέκος για να βάλω κάποια φίλτρα στα προγράμματα που προανέφερα

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=530

Προφανώς όμως έκανα κάποιο λάθος και έχω πρόβλημα με τον ήχο. ακούγονται οι διάλογοι από όλα τα ηχεία και από τα πίσω:twoguns:

Τι πρέπει να κάνω να τα εγκαταστήσω όλα από την αρχή ή να προσπαθήσω να βρω που έγινε λάθος και να το διορθώσω;
Που πιστεύεται οτι έκανα λάθος;

Μια άλλη απορία που έχω.
Για να χρησιμοποιηθεί το ίδιο φίλτρο σε δυο ή περισσότερα προγράμματα πρέπει ας πούμε να εγκαταστήσω δύο φορές π.χ το reclock ή μια φορά αρκεί και το χρησιμοποιούν και τα δύο προγράμματα;

Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητός μπορεί να λέω και μπούρδες.:frusty:

Αλήθεια ποιος είναι ο καλύτερος player για τα DVD;

Τα φιλτρα τα εγκαθιστας μια φορα.....
Το denon 1930 κανει Upscalling τα dvd?
Aν οχι...κατι λαθος εχει κανει στις ρυθμισεις του ffdshow....Ολοι συμφωνουν οτι ειναι αρκετα ανωτερο το αποτελεσμα με την χρηση ffdshow κ λοιπων φιλτρων απο οτι με ενα απλο Player...
Σε τι οθονη βλεπεις/προβαλλεις?Οσο μεγαλυτερη τοσο εμφανεστερη κ η διαφορα....
Οσον αφορα τον ηχο..επειδη πολλα μπορουν να συμβαινουν...θα προτεινα αρχικα να δοκιμασεις ac3 filter.....

Απάντηση: Re: Απορίες για Zoom player και Mpc

Τον ήχο με ποιο φιλτρο τον αποκωδικοποιείς? Χρησιμοποιείς τις αναλογικές ή τις ψηφιακές εξόδους της κάρτας;

Χρησιμοποιώ αναλογικές εξόδους Στράτο.

Έχω αυτή την κάρτα ήχου

http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977761&product=1037234

Τα´χω παίξει με αυτό το PC. Αν πατηθεί ένα λάθος κουμπί μπορεί να τα διαλύσει όλα!!
Δεν έχω μεγάλη εμπειρία αν και έχω ρίξει αρκετό διάβασμα εδω μέσα.

Τα φιλτρα τα εγκαθιστας μια φορα.....
Το denon 1930 κανει Upscalling τα dvd?
Aν οχι...κατι λαθος εχει κανει στις ρυθμισεις του ffdshow....Ολοι συμφωνουν οτι ειναι αρκετα ανωτερο το αποτελεσμα με την χρηση ffdshow κ λοιπων φιλτρων απο οτι με ενα απλο Player...
Σε τι οθονη βλεπεις/προβαλλεις?Οσο μεγαλυτερη τοσο εμφανεστερη κ η διαφορα....
Οσον αφορα τον ηχο..επειδη πολλα μπορουν να συμβαινουν...θα προτεινα αρχικα να δοκιμασεις ac3 filter.....

Ναι. Το 1930 κάνει Upscalling τα dvd
Προβάλλω σε οθόνη 120 ιντσών και το HTPC είναι πάρα πολύ καλό όπως και ο προβολέας (jvc Dila)
To αποτέλεσμα όμως;;;;;;
Ποιός είναι ο καλύτερος player για τα DVD;

Τον ήχο με ποιο φιλτρο τον αποκωδικοποιείς? Χρησιμοποιείς τις αναλογικές ή τις ψηφιακές εξόδους της κάρτας;

Πριν προσθέσω τα φίλτρα με βάση το οδηγό που έδωσες όλα λειτουργούσαν καλά, αλλά επειδή η εικόνα δεν μου άρεσε και πολύ, είπα να κάνω προσπάθεια για καλύτερα αποτελέσματα μόνο που παρουσιάστηκε αυτό με τον ήχο.:smash:

Πρέπει να βρεις ποιο φίλτρο κάνει την αποκωδικοποίηση και μετά να δεις τις ρυθμίσεις του. Πάντως έτσι όπως τα περιγράφεις το ffdshow πρέπει να είναι. Είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις κανει κανένα λάθος με τις ρυθμίσεις του panel της prelude?