ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΛΥΘΟΥΝ.

soulis

Senior Member
26 June 2006
320
0
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ.
Εχω καιρο να γραψω λογω διαφορων μπλεξιματων που ειχα.
Εχω καποια προβληματα που δεν εχω βρει λυση και ηθελα μια μικρη βοηθεια.
-Με την spdif δεν λειτουργουν ολα καλα απο την αρχη (αν εξαιρεσουμε πολυκαναλο ηχο σε δικαναλο ειτε απο cd ειτε απο καρτα τηλεορασης ειτε τους απλους ηχους των windows εχω παρασιτα σαν να προσπαθει να περασει αναλογικο ηχο απο την spdif)
-Tωρα τελευταια οταν βαζω ffdshow στο theatertek χαλαει το καδρο. Ενω τι αναφερει 16:9 το δειχνει 4:3 και μαλιστα με περιγραμμα αρκετο γυρω-γυρω.
Οταν το απενεργοποιω ολα καλα στο καδρο αλλα η εικονα ειναι υποδεεστερη απο πριν με ffdshow.
Kαθε ιδεα πολυτιμη.

- Για το πρώτο που αναφέρεις με τη SPDIF δε μπορώ να καταλάβω από αυτά που γράφεις πιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, μιας και δεν αναφέρεις με ποια προγράμματα σου εμφανίζεται αυτό. Τι εννοείς όταν λες "δεν λειτουργουν ολα καλα απο την αρχη"?

- Όσον αφορά το ffdshow, έλεγξε στο φάκελο Resize & aspect -> Aspect ratio αν είναι ενεργοποιημένο το "No aspect ratio correction", μήπως το πρόβλημα το δημιουργούν οι άλλες δύο επιλογές. Διαφορετικά λογικά κάποια από τις ρυθμίσεις του resize θα φταίει.
Κοίτα και τον οδηγό του Στράτου για να συγκρίνεις τις ρυθμίσεις.

Ελπίζω να σε βοήθησα! :2thumb22sup:

Υ.Γ. Καλό καλοκαίρι και σε 'σένα!:aktion033:

Last edited:
Ευχαριστω για την προσπαθεια να βοηθησης. Στο ffdshow ολα ειναι σωστα και ξεκινησε ξαφνικα το προβλημα (επαιζε καλα μεχρι 2-3 μερες πριν). Για την spdif εχω δοκιμασει τα παντα δεν γινεται τιποτα. Για προγραμματα προβλημα εχω με ηχους των xp -καρτα τηλεορασης -windvd (δεν παιζει καθολου)-xpmc κτλ. Εχω σκεφτει να κανω αναλογικη συνδεση μπας και βελτιωθει τιποτα.

Με το theatertek εκανα uninstal-instal και λυθηκε το προβλημα. Με τα υπολοιπα ερωτηματικο. Μαλιστα παρατηρησα οτι ο player των mce δεν παιζει 5,1 στα dvd (δεν τον χρησιμοποιω ετσι και αλλιως απλα το δινω σαν στοιχειο). Επεισης πως μπορω να βγαλω απο τα mce τον audio player της nvidia που εχει αναλαβει τον ηχο στα mce απο τοτε που εβαλα το theatertek?