Απορίες πριν την αγορά ηχείων

greenpeace933

Established Member
11 March 2010
113
Καλημέρα σε όλους
Έψαχνα στο internet για ηχεία και η αναζήτηση με έφερε στο site σας. Φαντάζομαι ότι εδώ είναι το κατάλληλο μέρος για να θέσω τις απορίες μου.
Κατ' αρχήν χαιρετώ όλα τα μέλη του forum και καλώς σας βρήκα
Θέλω να αλλάξω τα ηχεία του home cinema μου και να αγοράσω τα ηχεία της crystal audio, τα thx-3d12 5.1 συγκεκριμένα.

Ο χώρος που προορίζονται είναι σχετικά μεγάλος (γύρω στα 40-45 τετραγωνικά). Αυτή την στιγμή έχω ένα 6.1 home cinema που απαρτίζεται από:
ενισχυτή: sony strde598
sub: sony SA-W2500 (αξιοπρεπής αλλά θα έλεγα ότι περισσότερο βουίζει παρά "βαράει" σφιχτό μπάσο.
μπροστινά: 2 επιδαπέδια ηχεία scott από hi-fi κάπως παλιά:grandpa: αλλά με απίστευτα καθαρό ήχο (δεν έχουν πάνω τους sub-twitter, ευγενική παραχώρηση από τον πατέρα μου, που τα πήρε όταν ήταν φοιτητής...
114.gif
)
κεντρικό και 3 δορυφόρους από πακέτο ηχείων creative 5.1 inspire με 7watt τα περιφεριακά και 30 watt το κεντρικό (το πακέτο περιείχε αποκωδικοποιητή και 5.1 ηχεία με παθητικό sub, άριστα στα χρόνια τους για χρήση σε μικρό χώρο αλλά οι απαιτήσεις μου τώρα έχουν αλλάξει...)
Να πω ότι κανένα από τα ηχεία δεν μπορεί να αναπαράγει χαμηλές και τα ρίχνω όλα στο sub.

1ον Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο διαθέσιμος χώρος αξίζει για να κάνω την αλλαγή αυτή ή 'οχι
2ον επειδή δεν θέλω να αλλάξω ενισχυτή θέλω να ρωτήσω αν θα τα σηκώνει ο sony τα crystal audio άνετα
Μπορεί να είναι άσχετο ή και άχρηστο σαν πληροφορία αλλά από τα 120 που δίνει ο ενισχυτής σαν μονάδα έντασης βλέπω ταινίες στο 55
3ον τι παίζει με τα ohm; ο ενισχυτής θέλει 8 ohm ηχεία αλλά τόσο καιρό που τον έχω συνδεδεμένο με τα ηχεία μου, που άλλα είναι 4 και άλλα 8, no problem (ένας ηλεκτρολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά τα 4ρια θα παίζουν πιο δυνατά σε ένταση, ακούγεται λογικό μιας και περνάει περισσότερο ρεύμα και άρα αυξάνεται η ισχύς αλλά παραδόξως ο ενισχυτής δεν έχει καεί ακόμα
107.gif
). Κάποια από τα ηχεία της crystal audio είναι 4αρια και κάποια 8ρια, λέτε να έχω πρόβλημα με τον ενισχυτή τώρα που θα είναι πιο μεγάλα;
Τέλος μπορεί να προτείνει κανείς κάποιο κατάστημα έστω και με pm γιατί μένω Θεσσαλονίκη και δεν ξέρω που τα πουλάνε. Σε κάποια e-shop τα βρήκα 1300Ε αλλά το γεγονός ότι πληρώνεις στην τράπεζα όλο το ποσο προκαταβολικά δεν με ξετρελαίνει. Είναι και απρόσωπο από την άλλη... Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια βοήθεια και καλώς σας βρήκα.-bye-

1ον Θα ήθελα να ρωτήσω αν ο διαθέσιμος χώρος αξίζει για να κάνω την αλλαγή αυτή ή 'οχι..

Πολύ μεγάλος χώρος. Οπωσδήποτε αξίζει να αναβαθμίσεις το σύστημά σου.

2ον επειδή δεν θέλω να αλλάξω ενισχυτή θέλω να ρωτήσω αν θα τα σηκώνει ο sony τα crystal audio άνετα
Μπορεί να είναι άσχετο ή και άχρηστο σαν πληροφορία αλλά από τα 120 που δίνει ο ενισχυτής σαν μονάδα έντασης βλέπω ταινίες στο 55..

Να τα οδηγήσει ναι. Να τα οδηγήσει άνετα όχι. Πιθανόν αν ακούς σε υψηλές εντάσεις και για πολύ ώρα, ο ενισχυτής να υπερθερμαίνεται. Τον κρατάς προσωρινά και στην πορεία αλλάζεις και ενισχυτή. Χρειάζεσαι κι εκεί αναβάθμιση με κάποιον νέο που να υποστηρίζει HD Formats ήχου.

3ον τι παίζει με τα ohm; ο ενισχυτής θέλει 8 ohm ηχεία αλλά τόσο καιρό που τον έχω συνδεδεμένο με τα ηχεία μου, που άλλα είναι 4 και άλλα 8, no problem (ένας ηλεκτρολόγος μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά τα 4ρια θα παίζουν πιο δυνατά σε ένταση, ακούγεται λογικό μιας και περνάει περισσότερο ρεύμα και άρα αυξάνεται η ισχύς αλλά παραδόξως ο ενισχυτής δεν έχει καεί ακόμα
107.gif
). Κάποια από τα ηχεία της crystal audio είναι 4αρια και κάποια 8ρια, λέτε να έχω πρόβλημα με τον ενισχυτή τώρα που θα είναι πιο μεγάλα;

Ισχύει αυτό που σου έγραψα και πριν, αν ακούς σε υψηλές εντάσεις.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τα έχεις ακούσει τα ηχεία; Πως κατέληξες στα συγκεκριμένα;

Υ.Γ. Καλώς ήρθες

Για να μην ανοιγω άλλο thread. Έχω τον denon 1707(75w & 95w στα 6 & 8Ω) έχω dali concept6 μπρος, τα 1-2 πισω και κέντρο. Θέλω για sub το crystal audio tx-10 είναι στα 4ω θα έχω θέμα με τον ενισχυτή. pls τοποθετηθείται αν οχι πας κ τον παιρνω τώρα απο media/rt στα 249.

Θέλω για sub το crystal audio tx-10 είναι στα 4ω θα έχω θέμα με τον ενισχυτή.

Το συγκεκριμένο υπογούφερ (όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των υπογούφερ) είναι ενεργό, έχει δηλαδή δικό του ενσωματωμένο ενισχυτή. Συνεπώς δεν υφίσταται θέμα με ποιον ενισχυτή θα συνδεθεί.

Σε ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη και αναλυτική απάντηση σου.
Ξανακοίταξα στο επίσημο site της εταιρίας και λέει ότι τελικά όλα τα ηχεία εκτός από το sub είναι 8ohm οπότε μάλλον είμαι οκ. Οστόσο θυμάμαι ένα τύπο σε ένα forum που τα πήρε και είπε ότι τα μπροστα του είναι 4ohm, περίεργο. Αν είναι όντως 8 πρέπει να είμαι ok δλδ. Έχουν και καλό sensitivity οπότε θεωρητικά δεν θα έχω πρόβλημα σωστά;
Τα ηχεία δεν είχα την τύχη να τα ακούσω μιας και δεν γνωρίζω αν και που υπάρχουν showroom στην θεσσαλονίκη.

Σχετικά με το πως κατέληξα σε αυτα τα ηχεία...
Αρχικά έκανα μια αναζήτηση στο internet, έπεσα πάνω στην μάρκα, είδα ότι η εταιρία είναι ελληνική με στελέχη που συνεργάζονταν με βρετανούς για την κατασκευη ηχείων και ότι είναι και κάποια παλιά μέλη της roister για την οποία είχα ακούσει καλά λόγια. Διάβασα κάποια review τα οποία στο σύνολο τους τα παίνευαν σαν το καλύτερο value for money και όσον αφορά την ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου με έπεισε η πιστοποίηση ΤΗΧ που όπως και να το κάνουμε δύσκολα την συναντάς σε ηχεία αυτής της τιμής.
Ακολούθησα την τακτική που εφαρμόζω για αγορά τμημάτων για τον υπολογιστή (μιας και είμαι λίγο κομπιουτεράκιας) γι αυτό είμαι και λίγο ανορθόδοξος που κατέληξα να θέλω τα συγκεκριμένα χωρίς να τα ακούσω.
Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη σου γι αυτά; Μήπως τα έχεις ακούσει για να που πεις εντυπώσεις;
Τέλος νομίζω ότι αν πάρω μελλοντικά ένα blue ray με εσωτερικό αποκωδικοποιητή για όλα τα φορμά και βγάζει σε αναλογικές εξόδους 5.1 pcm θα έχω τα νέα HD φορμά μιας και ο ενισχυτής μου έχει αυτές τις εισόδους. Οπότε το μόνο που θα κάνει ο ενισχυτής θα είναι να ενισχύει το σήμα.:operator:

Σε τόσο μεγάλο χώρο και με την αναβάθμιση που θα κάνεις θα ακούσεις πολύ μεγάλες διαφορές.
Απλά πρόσεξε πλέον ότι πάρεις να το αγοράσεις με μιά σχετικά μακροπρόθεσμη χρήση, γαιτί πλέον στις ημέρες μας δεν αλλάζονται εύκολα τα μηχανήματα.

Καλώς ήρθες κοντά μας.

Re: Απάντηση: Απορίες πριν την αγορά ηχείων

Έχεις απόλυτο δίκιο, ειδικά όσον αφορά το οικονομικό θέμα κάτι τέτοια αγοράζονται μια φορά με τόσο υψηλό κόστος που έχουν και άλλωστε μπορείς άνετα να τα θεωρήσεις και επένδυση ζωής. Από την άλλη όμως οι τεχνολογίες τρέχουν και πριν προλάβεις να χαρείς την TV, τον ενισχυτή σου, το dvd θα έρθει ένα HD-Blue Ray που θα φέρει τα πάνω κάτω, για να μην πάμε και στο 3D που πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς (ήδη νομίζω βγάζει η sony 3d ready τηλεοράσεις στο τέλος του έτους). Τα ηχεία θεωρώ ότι είναι το πιο σταθερό κομμάτι σε ένα home cinema (όσον αφορά την προοπτική αντικατάστασης τους στο μέλλον)
Να ρωτήσω και κάτι άλλο, πιστεύετε ότι είναι καλύτερη μια τηλεόραση ή ένας προβολέας για να δεις μια ταινία; Οι τηλεοράσεις πλέον μετά τις CRT (για μένα προσωπικά ήταν top, αλλά τις έφαγε ο όγκος τους και ίσως η κατανάλωση τους) δεν μου κάνουν κλικ με τόσα ελαττώματα παρά πρωτερήματα που έχουν (όλες έχουν μικρή διάρκεια ζωής, είτε plasma με τα πιθανά burn in είτε lcd με όλα τα "καλά" που την συνοδεύουν ghosting, bleeding, burnt pixels τα τραγικά μαύρα της κ.α.) ενώ ο projector αν και είναι εντυπωσιακός σε φέρνει αντιμέτωπο με την πιθανότητα αλλαγής της λάμπας μόλις αυτή καεί με κόστος 300-500Ε. Οπότε όσον αφορά την εικόνα, είναι δύσκολη μια καλή επένδυση που να αντέξει μακροπρόθεσμα.

Τέλος να πω ότι ο χώρος βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού μου και τον διαμόρφωσα εξ αρχής για να στήσω ένα home cinema. Να φανταστείτε πέρασα σωλήνα στο πάτωμα πριν περαστούν τα πλακάκια για να περνούν υπογείως τα καλώδια surround και να βγαίνουν πίσω ακριβώς από την θέση θέασης. Τόσο μεγάλο κόλλημα έχω... Ωστόσο αν πάρω τα συγκεκριμένα ηχεία (δίπολα) μάλλον για τον τοίχο στο πλάι θα μπούνε οπότε δεν τα γλιτώνω πάλι τα καλώδια :(
Σας ευχαριστώ και πάλι για το θερμό καλωσόρισμα και τις πολύτιμες απαντήσεις

Αλήθεια, ποια είναι η γνώμη σου γι αυτά; Μήπως τα έχεις ακούσει για να που πεις εντυπώσεις;

Εχω γράψει πολλές φορές εδώ, και το γράφω ακόμη μία, μην αγοράσεις ηχεία χωρίς να τα ακούσεις. Καλά είναι τα reviews, αλλά ο καλύτερος κριτής είναι τα αυτιά του καθενός. Κάνε ένα τηλέφωνο στην Crystal Audio να σου πουν που μπορείς να τα ακούσεις στην Θεσσαλονίκη. Αν ισχύει ότι κι εδώ, τότε πρέπει να τα έχουν στο Media Markt.
Επειδή τα έχω ακούσει αρκετές φορές, υπενθυμίζω αυτό που έχω γράψει και παλαιότερα:
Δεν ξέρω πως το κατάλαβες αυτό, αλλά κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Τα Crystal Audio THX-3D12 είναι πολύ καλά ηχεία για θέαση ταινιών, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι το ίδιο καλά για ακρόαση μουσικής. Συνεπώς θα ικανοποιήσουν κάποιον που τα θέλει αποκλειστικά για χρήση Home Cinema.

Τέλος νομίζω ότι αν πάρω μελλοντικά ένα blue ray με εσωτερικό αποκωδικοποιητή για όλα τα φορμά και βγάζει σε αναλογικές εξόδους 5.1 pcm θα έχω τα νέα HD φορμά μιας και ο ενισχυτής μου έχει αυτές τις εισόδους. Οπότε το μόνο που θα κάνει ο ενισχυτής θα είναι να ενισχύει το σήμα.

Δεν θα έλεγα ότι είναι σωστή η σκέψη σου. Η επόμενη αγορά που θα πρέπει να κάνεις είναι ο ενισχυτής. Ενας καλός και δυνατός ενισχυτής θα αναδείξει ακόμη περισσότερο τα ηχεία. Και για τα συγκεκριμένα ηχεία θα πρέπει να πας απαραίτητα σε ενισχυτή του χιλιάρικου.

Re: Απάντηση: Απορίες πριν την αγορά ηχείων

Να ρωτήσω και κάτι άλλο, πιστεύετε ότι είναι καλύτερη μια τηλεόραση ή ένας προβολέας για να δεις μια ταινία;

Ερώτηση είναι αυτή τώρα; Φυσικά ο προβολέας!!!!

Φίλε Κώστα
Σε ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Έχεις απόλυτο δίκιο, από την στιγμή που ίσως είναι δυνατό να τα ακούσω από κοντά και να δω αν μου κάνουν γιατί να προβώ σε μια βιαστική κίνηση και να τα παραγγείλω χωρίς να τα ακούσω;

Ξέχασα να διευκρινήσω ότι έχω τρελό κόλλημα με το home cinema οπότε θέλω λύσεις πιο κοντά σε αυτό. Δεν δηλώνω τρελός fan της μουσικής. Ας πουμε λοιπόν ότι θέλω ηχεία με ποσοστό 90 home cinema και 10 μουσική.

Έψαξα λοιπόν και βρήκα που είναι το Media Markt και θα πάω την Δευτέρα να ρίξω μια ματιά από κοντά. Οστόσο φαντάζομαι ότι λίγο πολύ θα με εντυπωσιάσουν όλα τα ηχεία που θα δω μιας και τα ηχεία που ανέφερα στο 1ο post ότι χρησιμοποιώ, είναι χαμηλού επιπέδου και το αυτί μου δεν είναι τόσο εκπαιδευμένο ώστε να διακρίνει σημαντικές διαφορές. Μόνο στο sub θα έλεγα ότι μπορώ να αξιολογήσω καλά. Οπότε και μόνο η μετάβαση σε ένα τέτοιο χώρο θα με τρελάνει!! :D

Τσέκαρα και το post που ανάρτησες. Στο μαγαζί που αναφέρει ο φίλος, οι προδιαγραφές είναι άλλες από το επίσημο site της εταιρίας. Εννοώ τα ohm που λέγαμε. Εδω λέει ότι τα 3 μπροστά είναι 4ohm. Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Είναι δυνατόν να βάζουν λάθος στοιχεία στο site τους;;;

Όσον αφορά τον ενισχυτή, ποιος έχει την δυνατότητα να συνδέσει πάνω του πολλά ηχεία διαφορετικών αντιστάσεων; Υπάρχει κάποιος διακόπτης στους καινούργιους που ρυθμίζεις την αντίσταση ή έστω και ψηφιακά από το μενού του ενισχυτή;

Λέγοντας ακριβό και καλό ενισχυτή εννοούμε onkyo και marrantz ε; Ακούω όμως ότι πολλοί παραγγέλνουν από εξωτερικό και όχι από Ελλάδα. Γιατί έτσι; Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ή αργουν/δεν έρχονται κάποια μοντέλα στην Ελλάδα και ψωνίζουν λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας των προιόντων;

Τέλος όσον αφορά τον προτζέκτορα, δεν λέω, καλές οι πολλές ίντσες, αλλά η αντίθεση και η φωτεινότητα του, είναι δυνατόν να είναι τόσο καλή όσο των τηλεοράσεων; Να πω προσωπικά ότι στον κινηματογράφο θεωρώ την εικόνα τουλάχιστον απαράδεκτη. Έχω την αίσθηση ότι οι προτζέκτορες έχουν γενικά λίγο ξεπλυμένα χρώματα και χαμηλή αντίθεση μιας και εμείς παρακολουθούμε την ανάκλαση του φωτός στο πανί/τοίχο... Μετά είναι και το κόστος και η συχνότητα αλλαγής της λάμπας...

Αλλά αρκετά με την φλυαρία μου, θα πάω την Δευτέρα να δω τι γίνεται με τα ηχεία και να σχηματίσω μια εικόνα. :D

Τσέκαρα και το post που ανάρτησες. Στο μαγαζί που αναφέρει ο φίλος, οι προδιαγραφές είναι άλλες από το επίσημο site της εταιρίας. Εννοώ τα ohm που λέγαμε. Εδω λέει ότι τα 3 μπροστά είναι 4ohm. Τελικά ποια είναι η αλήθεια; Είναι δυνατόν να βάζουν λάθος στοιχεία στο site τους;;;

Η αντίσταση των ηχείων δεν είναι σταθερή αλλά μεταβάλλεται στις διάφορες συχνότητες του ακουστικού φάσματος. Γι' αυτό και πιο σωστά ορίζεται ως σύνθετη αντίσταση ή εμπέδηση. Η τιμή της σύνθετης αντίστασης ενός ηχείου παίζει σημαντικό ρόλο στη συμπεριφορά ενός ενισχυτή. Ενα ηχείο μπορεί να αναφέρει ως τιμή εμπέδησης τα 8Ω, αλλά σε ορισμένες συχνότητες η τιμή αυτή να πέφτει στα 4Ω ή ακόμη και κάτω απ' αυτό το όριο. Τέτοιου είδους ηχεία είναι δύσκολα για μικρούς ενισχυτές. Τέτοια ηχεία είναι και τα Crystal Audio που θέλεις. Αντίθετα, ηχεία που η τιμή της αντίστασης μεταβάλλεται από τα 8Ω μέχρι τα 6Ω είναι πολύ εύκολα στην οδήγηση και από μικρότερους ενισχυτές.

Αν δεν βαριέσαι, διάβασε σχετικά με την αντίσταση των ηχείων εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=942024&postcount=24

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=18268

Όσον αφορά τον ενισχυτή, ποιος έχει την δυνατότητα να συνδέσει πάνω του πολλά ηχεία διαφορετικών αντιστάσεων; Υπάρχει κάποιος διακόπτης στους καινούργιους που ρυθμίζεις την αντίσταση ή έστω και ψηφιακά από το μενού του ενισχυτή;

Αρκετοί έχουν συνδέσει στον ενισχυτή τους ηχεία διαφορετικών αντιστάσεων. Και όλοι σχεδόν οι ενισχυτές έχουν κατάλληλη ρύθμιση ώστε να μπορείς να δηλώνεις την αντίσταση των ηχείων που έχεις συνδέσει.

Λέγοντας ακριβό και καλό ενισχυτή εννοούμε onkyo και marrantz ε; Ακούω όμως ότι πολλοί παραγγέλνουν από εξωτερικό και όχι από Ελλάδα. Γιατί έτσι; Έχει τόσο μεγάλη διαφορά στην τιμή ή αργουν/δεν έρχονται κάποια μοντέλα στην Ελλάδα και ψωνίζουν λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας των προιόντων;

Pioneer, Onkyo, Denon, Marantz, Yamaha κ.λ.π.

Τέλος όσον αφορά τον προτζέκτορα, δεν λέω, καλές οι πολλές ίντσες, αλλά η αντίθεση και η φωτεινότητα του, είναι δυνατόν να είναι τόσο καλή όσο των τηλεοράσεων; Να πω προσωπικά ότι στον κινηματογράφο θεωρώ την εικόνα τουλάχιστον απαράδεκτη. Έχω την αίσθηση ότι οι προτζέκτορες έχουν γενικά λίγο ξεπλυμένα χρώματα και χαμηλή αντίθεση μιας και εμείς παρακολουθούμε την ανάκλαση του φωτός στο πανί/τοίχο... Μετά είναι και το κόστος και η συχνότητα αλλαγής της λάμπας...

Προφανώς δεν έχεις δει ταινία σε HD (1080p) προβολέα........

Δυστυχώς δεν κατάφερα ακόμα να πάω να τα ακούσω από κοντά... Ωστόσο θέλω να ρωτήσω κάτι ακόμα. Διάβασα τα posts που ανέφερες και μου φάνηκαν προγματικά πολύ ενδιαφέροντα και χρήσιμα. Προέκυψε όμως μια απορία σχετικά με τις αντιστάσεις και πάλι...:damnyou:
Στο παρελθόν μας δώρησαν κάποια μεταχειρισμένα ηχεία sony μοντέλο sa-va55 τα οποία ο ιδιοκτήτης δεν τα χρειάζονταν μιας και θα μετακόμιζε σε καινούργιο σπίτι και ήθελε να πάρει καινούργια.
Τα ηχεία (4 στον αριθμό) μπορούσαν να συνδεθούν αποκλειστικά μέσω rca με το dvd player. Ήταν αυτό που λέμε ψευτοsurround γιατί παίρναν στερεοφωνικο σημα και το μετέτρεπαν σε 4 καναλιών μέσω μιας οθόνης που είχε πάνω του το ένα από τα 2 μπροστινά. Προφανώς είχαν ενσωματωμένο ενισχυτή από όπου ρύθμιζε και την ένταση τους. Δεν παίρναν καλώδιο +,-.
Παρόλα αυτά επειδή είχα ζητήσει παλιότερα από ηλεκτρολόγο να μου φτιάξει ένα καλώδιο που να ξεκινά από rca και να καταλήγει σε +,-, μπόρεσα να τα συνδέσω στον ενισχυτή.
Τα ηχεία ακουστικά ήταν πολύ καλά και ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Μέτα από λίγα λεπτά όμως και ενω είχα την ένταση πολύ υψηλά για να τους δώσω να καταλάβουν, άρχισα να ακούω τον ήχο τελείως παραμορφωμένο και υπήρχαν στιγμές που ακουγόταν σαν να σπάει κάποιο τζάμι. Σε χαμηλές εντάσεις άλλοτε το κάναν και άλλοτε όχι. Στις υψηλές όμως γινόταν πάντα το ίδιο πράγμα. Ειδικά σε σκηνές εκρήξεων κλπ.
Τα θεώρησα χαλασμένα και τα έστειλα στο χωριό.
Μετά την κουβέντα που είχαμε εδώ, έψαξα στο internet και είδα ότι τα ηχεία αυτά είναι 6Ohm. Θέλω να ρωτήσω λοιπόν, μήπως τα ηχεία είναι μια χαρά και αυτό το σπάσιμο/παραμορφωμένος ήχος είναι αυτό το overflow που λέμε στους ενισχυτές; Ο δικός μου, όπως είπα και πριν, παίρνει 8Ohm. Έχω όμως συνδεδεμένα πάνω του τα creative που είναι 4Οhm και δουλεύουν κανονικά. Μήπως έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα creative είναι μικρών διαστάσεων;

Υ.Γ. Πράγματι δεν έχω δει ταινία σε προτζέκτορα 1080p. Και πάλι όμως, είναι δυνατόν να διαφέρει τόσο από τον κινηματογράφο;

Last edited:
..... Προφανώς είχαν ενσωματωμένο ενισχυτή από όπου ρύθμιζε και την ένταση τους. Δεν παίρναν καλώδιο +,-.
Παρόλα αυτά επειδή είχα ζητήσει παλιότερα από ηλεκτρολόγο να μου φτιάξει ένα καλώδιο που να ξεκινά από rca και να καταλήγει σε +,-, μπόρεσα να τα συνδέσω στον ενισχυτή.
........

:eek: !!!!!!

Αυτό που έκανες που το είδες; Σύνδεσες τα τελικά στάδια του ενισχυτή με ενεργά ηχεία; Δηλαδή με άλλον ενισχυτή;

Τα ηχεία αυτά είναι ενεργά και γι' αυτό είχαν είσοδο RCA. Για να μπορούν να συνδεθούν με τα προενισχυτικά στάδια (pre-outs) ενός ενισχυτή. Απορώ πως γλύτωσες το βραχυκύκλωμα αφού τα λειτούργησες και σε υψηλές εντάσεις.....

Βασικά αγνόησα το γεγονός ότι είχαν ενισχυτή πάνω τους και τα αντιμετώπισα σαν κανονικά ηχεία... :rifle:

Λες να τα κατέστρεψα;;;:slapface:
Ο ενισχυτής δουλεύει μια χαρά πάντως...

Μηπως ο ανθρωπος που τα πηγες παρεκαμπσε τον ανυσχυτη που εχουν εσωτερικα?

Αλιως οτι ειπε ο kblachos πρεπει να εγινε!

Μόνο παραμόρφωση στον ήχο είχα. Δεν έπεσε ούτε η ασφάλεια του ενισχυτή ούτε κλείσαν τα ηχεία. Και να φανταστείς ότι τα τέντωσα πολύ γερά. Έβαλα το incredible hulk στο σημείο που του επιτίθενται στο πάρκο σου πανεπιστημίου με ελικόπτερα που κουβαλάνε πολυβόλα...
Χαμός δηλαδή!!!
:popcorn:

Χμμμ, τώρα μου κάναν κλικ και τα 5.0 ηχεια της jamo τα S606 HCS3. Είναι 6Οhm όλα τους και ακόμα με βασανίζει τον αν θα αντέξει να τα σηκώσει ο ενισχυτής μιας και είναι "φορτωμένα ηχεία". Όσον αφορά το large και το small που δηλώνεις στον ενισχυτή, τα πίσω μπορώ να τα δηλώσω large μιας και όπως λέει το site έχουν πάνω τους bass ή είναι καλύτερα να τα δηλώσω small και να ρίξω έτσι τις χαμηλές συχνότητες στο sub;
Τα έχει αλήθεια κανείς για να μου πει γνώμη γι αυτά;
Έτσι όπως το βλέπω, αν πάρω αυτά τελικά, κρατάω το sub και μελλοντικά αλλάζω τον ενισχυτή με έναν onkyo ή yamaha.

Σήμερα επισκέφτηκα το γνωστό γερμανικό μαγαζί στη Θεσσαλονίκη και ρώτησα για τα ηχεία της crystal audio. Απ' οτι μου είπαν τα φέρναν παλιά αλλά οχι πλέον και ουτε στο μέλλον πρόκειται. Είχα την ευκαιρία να ακούσω τα Dali (μοντέλα concept 3 ή 7 λέγονταν νομίζω) από κοντά και μπορώ να πω ότι είχαν πεντακάθαρο ήχο. Ωστόσο δεν ένοιωσα καθόλου μπάσο και έχω την αίσθηση ότι είχαν λίγο τονισμένα τα πρίμα. Γενικά σαν να γύριζε προς το τσιριχτό ο ήχος... Εκτιμώ πολύ την καθαρότητα στο ηχείο αλλά θέλω οπωσδήποτε να είναι ικανο να δώσει δυνατό και σφιχτό μπάσο χωρίς να βουίζει. Είμαι λάτρης του "μπουμ μπουμ". Θέλω να βλέπω ταινία και να νοιώθω το οστικό κύμα μιας έκρηξης να έρχεται κατα πάνω μου...
Από άλλες μάρκες είδα roister, klipsch, magnat νομίζω (δεν τα ξέρω αυτά και μάλλον κάνω λάθος το όνομα) και KEF διαθέσιμα χωρίς όμως να έχω την τύχη να τα ακούσω.
Για τα Jamo λέω την 5.0 σύνθεση... Πρέπει να δίνουν καλό μπάσο από ότι λένε στο ιντερνετ.