Απορίες πριν την αγορά ηχείων

Μπορεί να είναι λιγο άσχετο αλλά να προσθέσω ότι τα dali ήταν συνδεδεμένα σε denon ενισχυτή.

Μόνο παραμόρφωση στον ήχο είχα. Δεν έπεσε ούτε η ασφάλεια του ενισχυτή ούτε κλείσαν τα ηχεία. Και να φανταστείς ότι τα τέντωσα πολύ γερά. Έβαλα το incredible hulk στο σημείο που του επιτίθενται στο πάρκο σου πανεπιστημίου με ελικόπτερα που κουβαλάνε πολυβόλα...
Χαμός δηλαδή!!!
:popcorn:

:flipout::flipout::flipout: Ρε Φιλε, μπα σε καλο σου αν & ξημερωματα δεν μου εμεινε αντερο!!!(Ειδικα αυτο με τα καλωδια & τα ενεργα ηχεια). Να με συγχώρεις καλοπροαιρετα παντα.:grinning-smiley-043 Παντος μην κολλας στα Ohm & οσο περισσοτερο το ψαξεις στον ενισχυτη τοσο καλυτερα & για το μέλλον. Τα Jamo τα βλεπω μια χαρα.-bye-

Last edited:
Τα dali που ειδες πρεπει να ηταν concept 6 & concept 2 (μιας και τα νουμερα που λες δεν υπαρχουν). Αν οντως ακουσες τα 6 παραξενευομαι που λες οτι δεν ακουσες μπασο.

Παιδιά ό,τι επικίνδυνα πειράματα θέλετε να κάνετε με ρεύματα εδω είμαι εγω...-bye-
:flipout::flipout::flipout:
Πάντως την περιέργεια μήπως τα χάλασα την εχω ακόμα...
Για τα dali το κοίταξα και γω χθες στην ιστοσελίδα τους και δεν βρήκα τα ονόματα που έλεγα. Παρόλα αυτά δεν βλέπω κάποιο που να τους μοιάζει και πολύ... Πάντως από την όψη μάλλον τα 6 πρέπει να ήταν χωρίς να βάλω το χέρι στη φωτιά.
Για τα μπάσα τι να πω, ήταν πολύ ψόφια. Ίσως να φταίει όμως και κάτι άλλο...
Για παράδειγμα:
1. Δεν έκανα εγω τις ρυθμίσεις στον ενισχυτή για να δω που πάνε οι χαμηλές π.χ sub ή να δηλώσω large ηχεία για να τις αναπαράγουν αυτά... Οπότε με επιλογή το sub και υψηλό cross over μπορεί να μην παίρναν σήμα για τις χαμηλές τα ηχεία...
2. Μπορεί να φταίει το demo δισκάκι που ήταν μέσα στο dvd player μιας και δεν μου φάνηκε ο ήχος για πολυκάναλος αλλά μάλλον για στερεοφωνικός μιας και οι διάλογοι αναπαράγονταν από τα ηχεία κολόνες και όχι από το κεντρικό. Παρέλειψα βλέπετε, ο βλάκας, να πάρω και δικό μου dvd μαζί καθώς τυχαία περνούσα από κει (είδα φως και μπήκα)...
3. Μπορεί όντως το μπάσο τους να μην ήταν δυνατό για τα δικά μου δεδομένα

Ή μπορεί να είχανε στουμπώσει τα Bass reflex των ηχείων με τίποτα στουπιά για να μην τρίζουνε τα τζάμια :laugh::laugh::laugh:. :flipout:
Πάντως είδες! με κατι τετοιες τυχαίες συμπτώσεις μπορεις να βγάλεις & τυχαία συμπεράσματα:nounder: . Καλου κακου, ας εχουμε μαζι μας ενα DVD αναφορας οπου και αν πηγαίνουμε, :coool: ποτέ δεν ξέρεις.

Υ.Γ.Είσαι φοβερος:tee: Πάντως πιστευω οτι σε αυτη την κατηγορια τιμής των ηχείων οι διαφορες στα ΜΠΑΣΑ ειναι μικρές.

Χμμμ, να πάω για τα jamo τελικά...;;;
Είναι πιο φθηνά, έχουν αρκετά καλά reviews, η πλειοψηφία του λαού που τα έχει ακούσει λέει ότι είναι πολύ καλά έως εντυπωσιακά. Επιπλέον η διαφορά τιμής Jamo-crystal audio είναι τέτοια που θα μου επέτρεπε να πάρω ενισχυτή μαζί με τα jamo με τα λεφτά που θα έδινα μόνο για τα crystal audio. Από μια έρευνα που έκανα στο internet τα crystal audio είναι και πολύ βαριά για τους τυπικούς ενισχυτές. Οπότε θα πρέπει να δώσω άλλα τόσα για έναν hi-end ενισχυτή με πιστοποίηση thx που θα είναι ικανος να τα σηκώσει άνετα.
Να πω εδώ ότι 4ohm ενισχυτή δεν έχω βρει πουθενά, ακόμα και οι onkyo που δίνουν την δυνατότητα επιλογής, δεν σου εγγυόνται ότι τα σηκώνουν, πόσο μάλλον όταν και αυτά που σηκώνουν (6,8 ohm) τα κάνουν να θερμαίνονται σαν φούρνοι, σκέψου τα 4.
Τέλος τα 3d12 υπάρχουν από το 2003 αν δεν κάνω λάθος ενώ τα jamo βγήκαν το 2007. Μπορεί να είναι άσχετο βέβαια αυτό, μιας και η ημερομηνία που βγαίνει ένα ηχείο δεν το κάνει να είναι απαραίτητα και υψηλότερων προδιαγραφών αλλά μπορεί όστόσο να υπάρχει κάποια διαφορά στην ποιότητα κατασκευής.

Εγώ όπως και άλλοι πιστεύω, έχω παρατηρήσει πως στα καταστήματα τύπου media markt αν ζητήσεις ακρόαση σου βάζουν κάποιο δισκάκι που επιδυκνεύει περισσότερο τα ηχεία που θέλεις.

Το αναφέρω γιατί όταν είχα πάει για ακρόαση για τα dali ο πωλητης μου έβαλε ένα κομμάτι να παίζει που είχε πολύ λίγα μπάσα, περισσότερο μουσικό θα έλεγα.

Τα dali σαν περισσότερο μουσικά ηχειά σίγουρα το επιδύκνειαν καλύτερα από κάποιο άλλο κομμάτι που μπορεί να άκουγα.

Δεν λέω όμως σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι καλά ηχεία...

Παιδιά μάλλον για τα jamo θα πάω τελικά... Με βολεύει σαν λύση.
Να ρωτήσω όμως και κάτι άλλο. Όπως είπα στο 1ο μου post έχω ένα sub SA-W2500. Το sub αυτό το έχω αρκετό καιρό αλλά παίζει να μην το έχω στρώσει καθώς αμφιβάλω πως συμπλήρωσε τις 100 ώρες λειτουργίας. Μάλλον τις 20-30 έχει καλύψει και αυτές σε κανονική λειτουργία. Άλλωστε, έμαθα για το στρώσιμο τις τελευταίες αυτές μέρες.
Έβαλα να δω το Twilight 2 στο dvd σε φορμά dts. Γνώριζα ότι το dts δεν παίζεται και παρασυρόμενος από τον καθαρό ήχο που άκουσα, έδωσα τρελά γκάζια στον ενισχυτή. Ο ήχος ήταν πολύ καθαρός από τα υπάρχοντα ηχεία μου και ειδικά στα σημεία που πάλευαν οι λύκοι το sub έδινε ρέστα...:music-smiley-005:
Κάποια στιγμή όμως τα ρέστα τελείωσαν :bigcry: και σε κάποιες σκηνές το sub άρχισε να ακούγεται σαν σπασμένο τζάμι (2η φορά που το παθαίνω αυτό). Σε νορμάλ με χαμηλές εντάσεις ακούγεται μια χαρά. Σε ψηλές φοβάμαι να το πάω με το φόβο ότι του έκανα ζημιά και το χειροτέρεψω.
Πιστεύετε ότι χάλασε κάτι στο εσωτερικό (π.χ ο ενισχυτής του sub ή ξεκόλλησε το ηχείο);
Μήπως δεν άντεχε ο ενισχυτής μου να δώσει επιπλέον ρεύμα και φταίει αυτός;
Αν όντως χάλασε φτιάχνεται; Τι μπορεί να φταίει;
Σε περίπτωση που όντως έχει χαλάσει, μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο άλλο σαν έσχατη λύση;

Roister Vs Jamo

Χαιρετώ παιδιά

Ξεκινάω καινούργιο thread λίγο μετά το προηγούμενο "απορίες πριν την αγορά ηχείων" διότι έχω βρεθεί σε ένα νέο δίλημα και θέλω τα φώτα σας. Μετά από πολύ ψάξιμο είμαι λίγο πριν την αγορά ενός από τα 2 πακέτα 5.0 ηχείων:
Jamo S606 HCS3
Roister c5, 5, 25 emphasis

Ενισχυτή έχω τον sony strde598 6.1 τον οποίο θα αλλάξω σε 1-2 χρόνια

Αρχικά είχα ξεκινήσει να θέλω τα crystal audio 3D12. Η ανάγκη τους όμως για hi-end ενισχυτή με προβλημάτισε. Μετά από έρευνα στο internet και την γνώμη πολλών συμφορουμιτών είχα καταλήξει στα jamo λόγω κάποιων καλών reviews και για το πλαϊνό μπάσο που έχουν (κολημένος με τις χαμηλές στις εκρήξεις των ταινιών βλέπετε...). Ωστόσο τσέκαρα και τις προδιαγραφές των roister και είδα ότι σε όλα είναι ανώτερα των jamo (εύρος συχνοτήτων, ευαισθησία κλπ) και ακόμα και η τιμή είναι χαμηλότερη. Γύρω στα 600Ε έχουν τα roister. Αντίθετα τα jamo ειναι στα 700-720Ε. Επίσης εγγύηση roister 5 χρόνια vs jamo 2 χρόνια.
Για τα jamo:
Στα θετικά ότι:
Καταπληκτική σχέση τιμής/απόδοσης
Δεν είναι και ό,τι καλύτερο στη μουσική αλλά στο home cinema σκίζει
Έχει βγάλει μερικά πολύ αξιόλογα κομμάτια. Ειδικα τα hi-end τους είναι από τα καλύτερα νομίζω
Από αρνητικά:
Κάποιοι είπαν ότι έχουν κακή ποιότητα κατασκευής (άλλοι άνω του μετρίου και άλλοι λένε ότι είναι πολύ ποιοτικά, αντε να βγάλεις άκρη δλδ)
Κάποιον που διαμαρτυρήθηκε για το tweeter του που κάηκε διότι όπως λέει ήταν χαμηλής ποιότητας. Απ' ότι κατάλαβα όμως τα τέντωσε ανελέητα με techno μουσική πριν τα στρώσει καλά καλά και ο ενισχυτής του παίζει να μην ήταν και ότι καλύτερο.
Για τα roister τα μόνα στοιχεία που βρήκα είναι εδώ, από παιδιά που τα έχουν πάρει και λένε ότι είναι λίγο ιδιαίτερα στο άκουσμα και πρέπει οποσδήποτε να τα ακούσεις πριν τα πάρεις. Στο internet ούτε λόγος για roister στο εξωτερικό...
Να ρωτήσω, πως γίνεται τα jamo που είναι ηχεία 3 δρόμων να ξεκινούν να αποδίδουν συχνότητες ψηλότερα από τα roister που είναι 2 δρόμων;;;
Μήπως τα φουσκώνει λίγο η roister ή είναι ιδέα μου;
Στο θέμα Δανία-Ελλάδα ποια ηχεία λέτε να είναι καλύτερα ανάμεσα στα 2 ως προς την ποιότητα κατασκευής; Εσείς τι θα διαλέγατε στην θέση μου;
Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απόψεις σας.

Re: Roister Vs Jamo

Τι σχέση έχει αυτό;

Ρίξε μία ματιά εδώ:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1077809&postcount=6

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Κώστα.
Δηλαδή είναι προτιμότερο να διαλέγουμε ηχεία 2 δρόμων ή είναι υποκειμενικό; Ρωτάω γιατί στο internet είχα δει ότι όσο πιο πολλούς δρόμους έχει ένα ηχείο τόσο το καλύτερο. Βέβαια εντάξει, των 4 τεσσάρων δεν έχει και πολύ διαφορά από ότι λέει με ένα twitter παραπάνω.
Εγώ θέλω ηχεία που να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις χαμηλές.
Τα 3 δρόμων δεν είναι μονόδρομος;
Τα 2 δρόμων πως θα δώσουν μπάσο στα σημεία - σκηνές που χρειάζονται χωρίς να χρειάζομαι απαραιτήτως ενεργό sub;
Αν είναι bass-reflex δεν θεωρούνται 3 δρόμων έτσι δεν είναι;
Τι απόδοση έχουν αυτά σε σχέση με ένα κανονικό ηχείο που αναπαράγει χαμηλές;

Όπως καταλαβαίνεις, όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο άσχετος νοιώθω, γι αυτό χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια και τα φώτα σας.

Επίσης ποια η γνώμη σου για ένα θεματάκι σχετικά με τα jamo που στόχευα;
Το παιδί που είχε το πρόβλημα το ανάρτησε σε 2 forum και πήρε πολλές και αντικρουόμενες απαντήσεις...

http://www.hifivision.com/speakers/8363-just-blown-out-my-jamo-s606s-tweeter.html
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1226031
Αυτά βέβαια γίναν στην Αμερική, παίζει οι Ευρωπαίοι να τα φτιάχνουν καλύτερα εδώ;
Ρωτάω γιατί έχω πετύχει και πολλούς οπαδούς της jamo που λένε ότι αξίζουν τα ηχεία που βγάζει και μάλιστα έχουν κάποια hi-end που πετάνε!!

Θεωρείς ότι το twitter είναι όντως φτηνιάρικο ή έτυχε σε αλαττωματικό το παιδί και τα ηχεία αξίζουν σαν σύνολο;

Άρχισα να διχάζομαι και πάλι ανάμεσα σε dali - jamo - roister - KEF και όλο και μεγαλώνει η λίστα των ενδιαφέροντων εταιριών.
Προτάσεις;;;

Last edited:
Τα Jamo που αναφέρεις δεν τα έχω ακούσει, συνεπώς δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Εσύ τα άκουσες ή προσπαθείς να αποφασίσεις μόνο απ' αυτά που διαβάζεις;

Σε βρίσκω για μια ακόμα φορά σωστό φίλε μου...
Δεν τα έχω ακούσει και προσπαθώ ακόμα να βγάλω άκρη...
Αυτές τις μέρες σκέφτομαι και τα roister status 8.2. Αυτά παίζει να μπορώ να τα ακούσω στο γερμανικό μαγαζί. Αν τους πάρω ένα τηλεφωνάκι παίζει να τα στήσουν για να τα ακούσω ή θα με πάρουν με τις πέτρες;

Να τους πάρεις και να κανονίσεις ακρόαση. Τέτοιες εποχές δεν είναι να διώχνουν πελάτες. Υπόψην ότι με τα Status 8.2 ανεβαίνεις κατηγορία. Και ποιοτικά και κοστολογικά.....

Η αλήθεια είναι ότι διάβασα πολλά καλά και ενδιαφέροντα πράγματα για τα συγκεκριμένα ηχεία. Τόσο για το δέσιμο τους και την ποιότητα των υλικών τους, όσο και από απόδοση. Έχω την αίσθηση ότι είναι μουσικό ηχείο περισσότερο, παρά για home cinema. Θέλω να το τσεκάρω από κοντά για να βγάλω και ο ίδιος τα συμπεράσματα μου. Αν τα συνδυάζει και τα 2 βέβαια θα ήταν το ιδανικό.
Άκουσα επίσης ότι είναι σχετικά εύκολο ηχείο για μικρούς ενισχυτές και πέφτει το πολύ μέχρι τα 4Ohm (6 ohm έχει ονομαστικά). Φαντάζομαι ότι με τον τωρινό θα είμαι εντάξει.
Βέβαια θα κάνω αναβάθμιση στο μέλλον τον ενισχυτή προκειμένου να πάρω τα μέγιστα. Αν τελικά μου αρέσουν και αποφασίσω να τα πάρω.:music-smiley-005:
Αυτό που με ανησυχεί πιο πολύ, είναι ότι τα roister δεν έχουν καθόλου review στο εξωτερικό. Το λέω επειδή έχω ένα φόβο ότι εμείς οι Έλληνες ευλογούμε τα γένια μας.:fahne90:
Οστόσο ξέρω ότι είμαστε μερακλήδες στο θέμα κατασκευής ηχείων και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο.
Να πω ότι η μόνη εμπειρία που έχω από roister ηχεία, ήταν τα emphasis 20 (νομίζω), τα οποία έχει ο ξαδερφος μου συνδεδεμένα με ένα δικάναλο pioneer...
Θυμάμαι όταν βλέπαμε ταινία πόσο καθαρά και ταυτόχρονα δυναμικά απέδιδε...
Αλλά pioneer ενισχυτης ήταν αυτος... Λογικό ήταν :worshippy:

Όχι να τα ριβιουδάρουνε,αν απλά τα ξέρουν και όλας θαύμα πες ότι έγινε. :flipout:

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια Κώστα.
Δηλαδή είναι προτιμότερο να διαλέγουμε ηχεία 2 δρόμων ή είναι υποκειμενικό; Ρωτάω γιατί στο internet είχα δει ότι όσο πιο πολλούς δρόμους έχει ένα ηχείο τόσο το καλύτερο. Βέβαια εντάξει, των 4 τεσσάρων δεν έχει και πολύ διαφορά από ότι λέει με ένα twitter παραπάνω.
Εγώ θέλω ηχεία που να αποδίδουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις χαμηλές.
Τα 3 δρόμων δεν είναι μονόδρομος;
Τα 2 δρόμων πως θα δώσουν μπάσο στα σημεία - σκηνές που χρειάζονται χωρίς να χρειάζομαι απαραιτήτως ενεργό sub;
Αν είναι bass-reflex δεν θεωρούνται 3 δρόμων έτσι δεν είναι;
Τι απόδοση έχουν αυτά σε σχέση με ένα κανονικό ηχείο που αναπαράγει χαμηλές;

Όπως καταλαβαίνεις, όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο άσχετος νοιώθω, γι αυτό χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθεια και τα φώτα σας.

Επίσης ποια η γνώμη σου για ένα θεματάκι σχετικά με τα jamo που στόχευα;
Το παιδί που είχε το πρόβλημα το ανάρτησε σε 2 forum και πήρε πολλές και αντικρουόμενες απαντήσεις...

http://www.hifivision.com/speakers/8363-just-blown-out-my-jamo-s606s-tweeter.html
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1226031
Αυτά βέβαια γίναν στην Αμερική, παίζει οι Ευρωπαίοι να τα φτιάχνουν καλύτερα εδώ;
Ρωτάω γιατί έχω πετύχει και πολλούς οπαδούς της jamo που λένε ότι αξίζουν τα ηχεία που βγάζει και μάλιστα έχουν κάποια hi-end που πετάνε!!

Θεωρείς ότι το twitter είναι όντως φτηνιάρικο ή έτυχε σε αλαττωματικό το παιδί και τα ηχεία αξίζουν σαν σύνολο;

Άρχισα να διχάζομαι και πάλι ανάμεσα σε dali - jamo - roister - KEF και όλο και μεγαλώνει η λίστα των ενδιαφέροντων εταιριών.
Προτάσεις;;;

Το bass reflex είναι σχεδιασμός καμπίνας,και με ένα μεγάφωνο,και με δύο και με τρία μπορεί να υπάρχει τρύπα πάνω.

Επίσης οι δρόμοι δεν σε ενδιαφέρουν,καθως είτε δίδρομο είτε τρίδρομο είναι θα αναπαράγει ολόκληρο το φάσμα του ήχου,απλώς οι περισσότεροι δρόμοι ελαττώνουν το intermodulation distortion που βγάζει ένα μεγάφωνο όταν παίζει πολλές συχνότητες μαζί,δηλαδή όσο λιγότερες συχνότητες παίζει ένα μεγάφωνο,ας πούμε woofer για χαμηλές μόνο και όχι μεσαίες,tweeter για υψηλές κτλ,δεν "μπερδεύεται" να το πω έτσι,και είναι καλύτερο ως αποτέλεσμα πιστότητας,αλλά περισσότερα μεγάφωνα πάνε να πουν περισσότερο κόστος,και σε μεσαία κατηγορία χρημάτων πιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν να βρεις καλά δίδρομα παρά τρίδρομα,γιατί για να χώσουν τρία μεγάφωνα κάνουν πίσω σε άλλα θέματα,τα οποία τα "προσέχουν" σε δίδρομα λόγο μικρότερου κόστους κατασκεύης,επομένως καταλαβαίνεις ότι με ένα τρίδρομο μπορεί και να πάρεις και χειρότερο αποτέλεσμα απ'ότι ένα δίδρομο.

Last edited:
Σε ευχαριστώ πολύ Johnson για την βοήθεια
Δηλαδή είναι σαν να δημιουργείται μια βαβούρα στο ηχείο των 2 δρόμων επειδή καλείται να αναπαράγει ένα φάσμα που χρειάζεται 3 διαφορετικούς τύπους μεγαφώνων μέσα από 2 μεγάφωνα. Σωστά; Οπότε δεν χάνω ηχητική πληροφορία σε ένα ηχείο 2 δρόμων σε σχέση με ένα ηχείο 3ων...
Από ότι κατάλαβα, τις χαμηλές συχνότητες δεν τις αναπαράγει ένα midrange μεγάφωνο αλλά επιστρατεύεται το bass reflex (τρύπα) που έχουν τα ηχεία στο μπροστά ή πίσω μέρος τους. Τι διαφορά έχει το bass reflex ηχείο από ένα ηχείο με μεγάφωνο woofer πάνω του; Αυτή είναι η μεγαλύτερη απορία μου... Από ποιότητα ένα woofer μεγάφωνο δεν είναι καλύτερο από ένα bass reflex?

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την σχεδίαση δύο δρομών,όμως εξαρτάται απ'το ηχείο που θα έχεις.

Το bass reflex είναι σχεδίαση καμπίνας.

Για να το πω με απλά λόγια για να μην σε μπερδέψω,μερικά μεγάφωνα χρειάζονται καμπίνα με τρύπα για να λειτουργούν καλά,και μερικά άλλα είναι σχεδιασμένα για να δουλεύουν σωστά μέσα σε κλειστή καμπίνα,βέβαια όλα τα μεγάφωνα θέλουν διαφορετικές καμπίνες γιατί δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά.

Οπότε το woofer σε κλειστή καμπίνα,με το woofer σε καμπίνα reflex δεν έχουν κάποια διαφορά,απλά αλλάζει ο σχεδιασμός της καμπίνας.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bass_reflex

Α μάλιστα... Δηλαδή με βάση την ταλάντωση του ηχείου κινείται αέρας μέσα στην καμπίνα και ακούγονται οι χαμηλές όπως ο ήχος που βγάζει ένα μπουκάλι όταν κινείται μέσα του αέρας;
Βασικά η απορία μου είναι αν οι χαμηλές αναπαράγονται από το ηχείο των μεσαίων συχνοτήτων και με την σχεδίαση bass reflex τονίζονται οι χαμηλές... ή αν χρησιμοποιείται άλλο ηχείο γι αυτή τη δουλειά... Δηλαδή αν ισχύει midrange=woofer. Είναι το ίδιο πράγμα ή το ένα είναι διαφορετικό από το άλλο;
Συγνώμη που σε ζαλίζω με την ασχετοσύνη μου, προσπαθώ να βγάλω μια ακρη για να δω τι παίζει...
Σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια!! ;)