Απόσταση από TV

ΑντώνηςTv

New member
14 April 2020
20
Είμαι σε δίλημμα για το τι μέγεθος τηλεόρασης να επιλέξω...

Η απόσταση θέασης είναι από 2,5 έως 2,7 μέτρα.

Τώρα έχω μία Samsung 49ju6400 μοντέλο του 16. Δεν έχω κάποιο βασικό παράπονο εκτός από το cloudingπου έχει αλλά μέσα στα χρόνια δεν το παρατηρώ καν(φυσικά ότι μου φαίνεται μικρή) και να τονίσω το Πόσο καλή είναι στο ίντερνετ.. YouTube και τα λοιπά.

Η χρήση που κάνω τώρα στην τηλεόραση είναι σχεδόν τα πάντα, απο κανάλια της DIGEA, βιντεάκια στο youtube για το μικρό, Netflix το βράδυ, Internet για άλλες ταινίες και λίγο PlayStation.

Το μπάτζετ μου είναι περίπου στα 1.000 ευρώ Αλλά εάν καταλήξω σε
Oled μπορώ να φτάσουμε και 1.600

Δεν πρόκειται να γίνει αγορά αμέσα καθώς δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αλλά εφόσον περάσουν όλα αυτά θα το ξαναδούμε. ( Κοινώς βαριέμαι όλη μέρα σπίτι και κάνω όνειρα)

Για αρχή Θέλω να ρωτήσω σε τι μέγεθος μπορώ να φτάσω... από ότι διάβασα εδώ μέσα οι περισσότεροι λέτε ότι το πρώτο που πρέπει να κοιτάμε είναι το μέγεθος, και από ότι βλέπω και τις τιμές που παίζουνε πιστεύω μία 75 Άρα θα με καλύπτει.
Εχω δει η Samsung 75αρες παίζουν Κάπου στο χιλιάρικο

Το ερώτημα είναι αν από τόσο κοντινή απόσταση θα έχω χάλια εικόνα στα τηλεοπτικά κανάλια και αν θα με κουράζουν οι υπότιτλοι στο Netflix.
Μία υποσημείωση εδώ για το μέγεθος είναι ότι ακριβώς πάνω από την τηλεόραση έχω ένα τεράστιο πίνακα, ο πίνακας έχει διαστάσεις 2m x 140m,. κοιτάζοντας τον πίνακα από την ίδια απόσταση που κοιτάω την τηλεόραση δεν μου φαίνεται ότι θα έχω θέμα με το μέγεθος καθότι τα μάτια μου δεν κουνιούνται τόσο πολύ από τη μία άκρη μέχρι την άλλη, το κεφάλι μου δεν κουνιέται καν.

Το άλλο ερώτημα είναι να πάω σε μία 65άρα b8 OLED ή Πάλι θα μου φαίνεται μικρή από τόσο απόσταση αλλά θα έχω πολύ καλή εικόνα.

Ναι, στο τηλεοπτικό με μια 75" δε θα έχεις καλό αποτέλεσμα κάτω από τρία μέτρα. Περίμενε για καμιά προσφορά στις περσινές 65" OLED.

Πάνω κάτω στις 65" είσαι από άποψη απόστασης.
Σε ταινίες από Netflix / Blu-ray σε παίρνει και για 70 και για 75 ( σε 4K ).
Για τηλεοπτικό πρόγραμμα μένεις στις 65 εκτός και αν απλά δεχτείς ότι θα έχεις λιγότερη ποιότητα σε μεγαλύτερο κάδρο ( εξαρτάται πόσο βάση δίνεις στην... "ποιότητα" εικόνας που ούτως ή άλλως δεν έχουν και καλή τα Ελληνικά κανάλια ).

Προσωπικά θα πήγαινα είτε σε 65αρα OLED, είτε σε όσο καλύτερη 70αρα.

Προτιμώ να θυσιάσω λίγο το τηλεοπτικό και να απογειώσω τις ταινίες/σειρές.

Στο θέμα του τηλεοπτικού θέλω να πιξελιαζει όσο το δυνατόν λιγότερο...

Το ξέρω ότι η λογική λέει 65oled αλλά με στροβιλίζει και η ιδέα με την 75αρα... Nύχτα, ταινία, να χάνομαι μέσα της χωρίς να βλέπω τι γίνεται γύρω μου.Οπως στο cinema που είναι λες και είσαι σε άλλο σύμπαν και όταν τελειώνει επανέρχεσε.

Κάποιος που να έχει πάρει μια πολύ μεγάλη τηλεόραση και να το μετάνιωσε λόγου ότι είναι σαν να κάθετε 1 θεση σε cinema? Αυτό φοβάμαι πιο πολύ και όχι το τηλεοπτικό.

Θα φάω τρελή ξενερα αν προσπαθώντας να διαβάσω υπότιτλους χάνω την μάχη ή της αντίδρασεις σε πρόσωπα..

Όσο είσαι σε σωστή απόσταση και ρύθμιση μεγέθους υποτίτλων δεν χάνεις τίποτα.

75 ίντσες στα 2,5 μέτρα είναι πάρα πολλές ακόμα και για HD υλικό. Τα μάτια σου θα χάνουν πληροφορία.....

65 ίντσες είναι ιδανικές για αυτή την απόσταση για οποιοδήποτε υλικό.

Είναι κλειστά και τα μαγαζιά να πάω να δω που περίπου βρησκομαι... Αν και η με την πρώτη Μαρία σε μια 75 θα πω ΟΟΟΥΥΑΑΑΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ!!!! Το θέμα είναι μετά από μια βδομάδα θα την συνήθησω?

Μπορείς κάλλιστα να κάτσεις πιο κοντά, στην υφιστάμενη τηλεόρασή σου, για δοκιμή...

Σε ταινίες,αθλητικά,σειρές αναζητάς τη μεγάλη εικόνα ,γιατί αυτή σε "ταξιδεύει" και σε βάζει στη δράση,από την άλλη για τηλεοπτικό και απλο σήμα θες τη πιο μικρή.
Για αυτό κάποιοι έχουν τηλεόραση και βιντεοπροτζέκτορα.

Στα 2,5 μέτρα και για χρήση με τηλεοπτικό θα μπορούσες και 55 ίντσες, στα 2,7 μέτρα και 4κ από 70 ίντσες και ιδανικά 100!! κατά ΤΗΧ πάντα. Νομίζω ότι στις 65 ίντσες και oled είναι ο καλύτερος συμβιβασμός. Για το τηλεοπτικό σήμα θα έχεις θέμα σε μεγαλύτερη, για τους υπότιτλους δεν νομίζω. Πιστεύω είναι στην ιδιοσυγκρασία του καθενός και τι συμβιβασμούς προτίθεται να κάνει.

Ένας άλλος πολύ μπακάληστικος τρόπος που σκέφτομαι και είναι το βασικό μου επιχείρημα στο ότι θα δεν θα με κουράσει η μεγάλη τν είναι ότι όταν πάω στο cinema και κάθομαι πάντα στο κέντρο περίπου, ή οθόνη του cinema χωράει ακριβώς στο κάδρο τον γυαλιών μυωπίας μου.
Αν δεν το καταλαβαίνετε είναι ότι βλέπω τον σκελετό από τα γυαλιά μου (θολά βέβαια) όπως το βλέπουμε όλοι καθημερινά που φοράμε γυαλιά και στο cinema η οθόνη πιάνει όλο τον σκελετό από την μία άκρη μέχρι την άλλη.
Και όμως μετά από 2 ώρες ταινία, και τους υπότιτλους διάβαζα και την ταινία είδα μια χαρά!
Γενικά το περιεχόμενο που βλέπουμε είναι στο κέντρο και τα μάτια μου ελάχιστες φορές χρειάζονται να σκαναρουν την οθόνη από την μία άκρη μέχρι την άλλη,αλλα πιστεύω ότι αυτό είναι η μαγεία του cinema και το "ταξίδι"
Που λέει ο φυλος από πάνω

Όταν στην τν που έχω τώρα παω κοντά για να χωρέσει όλη ή τν στα γυαλιά μου, φτανω σε απόσταση 40 εκατοστά από την τν (ή εικόνα από HD κανάλια είναι φουλ πιξελιασμενη)

(συγνώμη αν σας μπέρδεψα αλλά δεν μπορώ να γράφω καλά αυτά που θέλω να πω)

Περίπου το ίδιο κάνω όταν παρακολουθώ ταινίες (με γυαλιά) σε κινηματογραφική αίθουσα. Γενικά, κάθομαι σχετικά κοντά. Για την απόσταση, δοκίμασε με την 49" στο 1.5 μέτρο πάνω κάτω. Μπορείς να βρεις online κάποια σχετικά "εργαλεία" (calculators ή γραφήματα) για υπολογισμό απόστασης.

Εμένα πάντως αυτο που με κουράζει στις μεγάλες οθόνες ( αν δεν προσέξω) είναι η φωτεινότητα ... να έχεις μια 75ρα πχ με τέρμα φωτεινότητα και να έχει και hdr βγάζει μάτι.
Αν όμως έχω τη φωτεινότητα εκεί που θέλω εγώ ( άρα αναγκάστηκα μη hdr περιεχόμενο) τότε είναι απόλαυση
Δε ξέρω αν και άλλοι έχουν αυτό το πρόβλημα η μόνο εγώ

Εγω στα 2,10 αποσταση με την 70αρα ειμαι μια χαρα.Την 55αρα που ειχα παρει στον ενα μηνα την εβγαλα προς πωληση.Βεβαια δεν παρακολουθω καθολου καναλια τηλεορασης.

Οχι κανενα θεμα.Στην αρχη μαλιστα ημουν στα 2,30 και τραβηξα το καναπε 20 ποντους μπροστα.