απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Εν προκειμένω, έχω βρει ένα σπίτι που το πάω με τα χίλια και εντός budget μου.
Αλλά είναι σε ευθεία απόσταση στα 650μ από τον υποσταθμό.
Προσοχή: δεν μιλάμε για ένα πυλώνα, αλλά για δεκάδες συγκεντρωμένους σε 10-15 στρέματα γης.
Οπτική επαφή δεν υπάρχει και δεν τίθεται θέμα αισθητικής και θέας. Μιλάω καθαρά μόνο για ακτινοβολία.
Εσείς θα το παίρνατε στα 650μ? Είναι ασφαλές το όριο? Στο ράδιο-αρβύλα που κυκλοφορεί άλλος λέει για 500, άλλος για 1000 άλλος παρ' τ'αυγό και κούρεφτο....
Να συνεχίσω το ψάξιμο ή να τολμήσω?
650μ. - υποσταθμός.....

Δεν ξέρω αν σημαίνει τίποτα αλλά οι φύλακες σε υποσταθμούς ρεύματος είναι στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Μέσος όρος ζωής κάτω απο 65 χρόνια με πολλά κρούσματα καρκίνου.

Αυτά είναι στατιστικά που προέρχονται απο πηγές εντός της ΔΕΗ.

Απάντηση: Re: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

δε θα ξεχάσω....

το 2000 είχα μιά δουλειά στα βουνά νότια των Σκοπίων...

Μιλάμε γιά βουνό.
Περνούσε πρώτα η μπουλντόζα ξήλωνε και μετά πήγαινα και μέτραγα...
Σε κάποιο σημείο έπρεπε να βάλω το gps κάτω από έναν πυλώνα
Βέβαια ήταν λίγο πιό κοντός γιατί εκεί είχε ύψωμα.
Στηνω τον αλουμινένιο τρίποδα και με το που τον μπήγω στη γή νιώθω στην επιφάνειά του ρεύμα κάργα.
Μέ έχει χτυπήσει ρεύμα και ξέρω τι είναι...
Μιλάμε ότι είχε ένταση καλή και αρκετή διαφορά δυναμικού.
Και όλα αυτά επαγωγικά.
Το έστησα και μπήκα στο lada και την έκανα.
Εκατσα εκεί 500 μέτρα μακρυά μέχρι να κατεβάσει μετρήσεις και μετά τον πήρα τρέχοντας.

Και μόλις πλησίαζες έκαναν τζκκ τζκκ τα καλώδια όλη την ώρα....

A βρε λεω και γω απο τι τοπαθε απο τι τοπαθε????:flipout::flipout::flipout:

Re: Απάντηση: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Εν προκειμένω, έχω βρει ένα σπίτι που το πάω με τα χίλια και εντός budget μου.
Αλλά είναι σε ευθεία απόσταση στα 650μ από τον υποσταθμό.
Προσοχή: δεν μιλάμε για ένα πυλώνα, αλλά για δεκάδες συγκεντρωμένους σε 10-15 στρέματα γης.
Οπτική επαφή δεν υπάρχει και δεν τίθεται θέμα αισθητικής και θέας. Μιλάω καθαρά μόνο για ακτινοβολία.
Εσείς θα το παίρνατε στα 650μ? Είναι ασφαλές το όριο? Στο ράδιο-αρβύλα που κυκλοφορεί άλλος λέει για 500, άλλος για 1000 άλλος παρ' τ'αυγό και κούρεφτο....
Να συνεχίσω το ψάξιμο ή να τολμήσω?
650μ. - υποσταθμός.....

αν ενδιαφερεσαι πραγματικα και θες να μετρησεις....pm με.....

Τα περισσοτερα που γραφονται για το θεμα (ακομα και από πιο ειδικους) ειναι πραγματα που δεν μπορουν να αποδειχθουν. Δεν χρειαζεται πάντως από την άλλη να διαπιστωσει κανεις αργοτερα αν αυτα ειναι αληθινα ή όχι... απλά την κάνει με ελαφρα πηδηματακια...-bye-

Εγω εχω δει σπιτι αυθερετο το οποιο μεσα στην αυλη του εχει πυλωνα. Δεν κανω πλακα. Αμα περασω καμια μερα απο κει θα το βγαλω φωτογραφια να το δειτε

ρε συ εδω περνανε 2 γραμμες μεσα απο το χωριο κρυονερι μεσα απο σχολειο και σπιτια και ....μαλιστα τις περασανε τελευταια αφου υπηρχε το σχολειο ηδη......τι αυθαιρετο.........και μιλαω για την βαρια τυπου γραμμη με τα 2 μονο καλωδια οχι τις ελαφριες

Re: Απάντηση: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

Τα περισσοτερα που γραφονται για το θεμα (ακομα και από πιο ειδικους) ειναι πραγματα που δεν μπορουν να αποδειχθουν. Δεν χρειαζεται πάντως από την άλλη να διαπιστωσει κανεις αργοτερα αν αυτα ειναι αληθινα ή όχι... απλά την κάνει με ελαφρα πηδηματακια...-bye-

οι στατιστικες που δειχνουν ποσο εχει εκτοξευθει στα υψη η παιδικη λευχαιμια σε οικισμους με μαγνητικες ακτινοβολιες ειναι κατι φανταστικο??

ρωταω δηλαδη.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: απόσταση ασφαλείας από υποσταθμούς υψηλής τάσης

οι στατιστικες που δειχνουν ποσο εχει εκτοξευθει στα υψη η παιδικη λευχαιμια σε οικισμους με μαγνητικες ακτινοβολιες ειναι κατι φανταστικο??

ρωταω δηλαδη.....

Οι στατιστικες αυτες δεν μπορει να ειναι σε μεγαλο βαθος χρονου και δεν υππάρχουν προηγουμενες αντιστοιχες μετρησεις.
Μην αρπάζεσαι... πιστευω και εγω ότι βλαπτουν σοβαρα την υγεια και αυτο που εγραψα ειναι ότι δεν θα ήθελα να το διαπιστωσω εγω αυτο αργοτερα.
Το ότι υπάρχει μαγνητικο πεδιο γυρω από ροη ηλεκρικου ρευματος ειναι αδιαμφισβητητο... Το αν αυτο κανει κακο στα 100, 500 ή 1000 μετρα δεν το ξερω και δεν θα πάρω ρισκα για να το διαπιστωσω!