Αποσταση για 55-60 τηλεοραση

takis1964

Senior Member
8 October 2007
603
Αποσταση 2,90 μετρα.
Ρωταω οσους εχουν εμπειρια σε 60 ρα για το αν ειναι κουραστικη σε αυτην την αποσταση
Eαν επαιρνα 60 θα πηγαινα στην 60f5500 και αν 55 στην 55st60
O χωρος ειναι σκοτεινος και μονο για θεαση hd blueray
Στον κωτσοβολο που ειδα 60 ρα στα 3 μετρα δεν με κουρασε για 2-3 λεπτα αλλα δεν ειχε και υποτιτλους
Διαβαζοντας ομως συμφορουμιτη ο οποιος στα 3 μετρα κουραζοταν απο τους υποτιτλους σε 60f5500 , προβληματιστηκα γιαυτο και το ερωτημα, μην παω για μαλι και βγω κουρεμένος :BDGBDGB53:

Mε 55άρα στην ίδια απόσταση είμαι και εγώ και σε διαβεβαιώ ότι για full HD θεάσεις είναι οριακή, ενώ για 3D ανεπαρκής.
Για τηλεοπτικό SD σήμα όμως θα τρώς στη μάπα, όλα τα προβλήματα.

Αν δεν σε ενδιαφέρει και τόσο το τηλεοπτικό και υπάρχει δυνατότητα να τοποθετήσεις στο χώρο μεγαλύτερη απο 55 κάντο.
Τη πρώτη εβδομάδα μπορεί να σου φανεί κάπως μετά θα αρχίσεις να ψάχνεσαι για προβόλι!

Θέμα κόπωσης με τις πλασμα δεν υπάρχει. Η χαμηλή φωτεινότητα βοηθάει πολύ σε αυτό. Εφόσον μάλιστα δοκίμασες, μην το σκέφτεσαι καν ως ανασταλτικό παράγοντα.

Σου προτείνω να δεις και αυτή http://www.skroutz.gr/s/3238939/Panasonic-TX-P65ST60.html

Οι ίδιοι ακριβώς προβληματισμοί του Νίκου είναι αυτοί που με έχουν κάνει να κατασταλλάξω στο ότι η ενδεδειγμένη λύση τελικά είναι η συνύπαρξη μιας σχετικά μικρής τηλεόρασης (40-42 inch) και προβολέα. Με μια μεγάλη τηλεόραση πιστεύω ότι το τηλεοπτικό το ξεχνάς επί της ουσίας. Ενώ σε ταινίες ο προβολέας σε βάζει πολύ περισσότερο μέσα στο έργο και το μέγεθος του είναι σιγά σιγά συνηθήσιμο. Τώρα για τους υποτίτλους, αν χρησιμοποιείς home theater pc ίσως να μπορείς να παίξεις αρκετά με το μέγεθος, το χρώμα τους και τη θέση τους. Δεν έχει χρειαστεί να κάνω κάτι τέτοιο οπότε δεν ξέρω πως αλλά θα μου φαινόταν πολύ παράξενο αν δε συνέβαινε.

Πολυ καλη αλλα σε τιμη διπλασια απο το μπατζετ των αλλων 2 δυστυχως .

Προβολεα δεν θελω γιατι καθε 3-4 χρονια αλλαζει η τεχνολογια και τις τηλεορασεις τις βαζω σε αλλα δωματια
Ταινιες μονο απο bluray γιατι για μια δυο ταινιες την εβδομαδα δεν νομιζω να αξιζει ο κοπος το παιδεμα!

Last edited by a moderator:
Εφόσον δεν πας για αναβάθμιση της τηλεόρασης που ήδη έχεις, όντως το κόστος ξεφεύγει. Και σίγουρα δεν έχουν όλοι τη διάθεση να κλείνουν παντζούρια και φώτα σα τις νυχτερίδες για να δουνε μια ταινία. Απλά είναι ένας προβληματισμός μου που θεώρησα καλό να τον παραθέσω.

ταινιες παιχνιδι μπαλα τα ευχαριστιεσαι μονο σε προβολι..... (αρκει να μην πεφτει παντοφλα...)
τβ ειναι για ειδησεις ντοκυμαντερ.....

εκτος αν ειανι σε δευτερευον χωρο (υπνοδωματιο κουζινα εξοχικο) και δε μπορεις/θες εκει να εχεις προβολι......

Το προβολι το ακουω σαν προταση απο τοτε που πηρα μια 42 ρα panasonic πριν 5 χρονια και ηταν τοτε η εποχη του hd ready
Ομως:
Μετα πηρε την θεση της μια 50g20 μονο για ταινιες και η 42 πηγε στο σαλονι για τηλεοπτικο ειδησεις κλπ
τωρα η 55-60 θα παρει την θεση της 50 ρας και η 50ρα την θεση της 42
Η 42 θα παει στο υπογειο για τις κρυες νυκτες του χειμωνα
Oπως καταλαβαινετε μια τηλεοραση παντα βρισκει μερος για να μπει,εν αντιθεσει με το (τα) προβολι (προβολια)που θα εμενε (εμεναν)στο ντουλαπι αν δεν πουλιοτανε (πουλιοντουσαν) κοψοχρονια
Απο τοτε το ντουλαπι θα ειχε γεμίσει με hd ready προβολι μετα f hd και τωρα μαλλον θα πηγαινα για 3d

Το προβολι το ακουω σαν προταση απο τοτε που πηρα μια 42 ρα panasonic πριν 5 χρονια και ηταν τοτε η εποχη του hd ready
Ομως:
Μετα πηρε την θεση της μια 50g20 μονο για ταινιες και η 42 πηγε στο σαλονι για τηλεοπτικο ειδησεις κλπ
τωρα η 55-60 θα παρει την θεση της 50 ρας και η 50ρα την θεση της 42
Η 42 θα παει στο υπογειο για τις κρυες νυκτες του χειμωνα
Oπως καταλαβαινετε μια τηλεοραση παντα βρισκει μερος για να μπει,εν αντιθεσει με το (τα) προβολι (προβολια)που θα εμενε (εμεναν)στο ντουλαπι αν δεν πουλιοτανε (πουλιοντουσαν) κοψοχρονια
Απο τοτε το ντουλαπι θα ειχε γεμίσει με hd ready προβολι μετα f hd και τωρα μαλλον θα πηγαινα για 3d

Για να δείς πως θα είναι η 60άρα στα 2.90m κάτσε στα 2.40-2.50m στην 50άρα.

Η γωνία θέασης στην 60άρα από τα 2.9m είναι 25.7 μοίρες περίπου. Τόσο είναι στην 50άρα από τα 2.40-2.50.

υπό το ίδιο πρίσμα, και κυρίως με διάθεση χαβαλέ, ε δε σου έμεινε και πουθενά να βάλεις τηλεόραση πλέον... Πέρα του μπάνιου που είναι παιδικό όνειρο στους περισσότερους αλλά εκεί κι αν θέλει υποδομές...
Οπότε μπορείς επιτέλους να προχωρήσεις άφοβα στο προβόλι :)
Σοβαρολογόντας τώρα, το πιο ουσιώδες πρόβλημα του προβολέα είναι η συσκότηση και είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας κατά τη γνώμη μου που έχει ουσία. Ως προς την τεχνολογία μη νομίζεις ότι οι προβολείς αλλάζουν συχνότερα από τις τηλεοράσεις. Απλά οι διαφορές τους είναι πιο εύκολα αναγνωρίσιμες καθώς λόγω μεγέθους είναι πιο ορατές. Αν και πάλι, με 720p προβολέα σε 86 ίντσες από τα 2,7μ μια χαρά το βλέπω το hd περιεχόμενο ιδιίως αφού ως επί το πλείστον κατεβάζω και 720p για λόγους μεγέθους και ταχύτητας downloading. To βραδάκι πχ θα κάτσω να δω το νέο dexter που νομίζω πως βγαίνει σήμερα. Ε κάτσε δες το στην 60άρα full hd^^ και μετά βάλε και μια "10η εντολή" να φας όλη τη βρωμιά του digea στη μούρη χεχε. Ή εν πάσει περιπτώσει γενικά οι προβολείς δείχνουν να έχουν ωριμάσει επαρκώς πλέον. Σίγουρα υπάρχει και το θέμα της λάμπας αφού μετά από ένα δύο χρόνια θα αναγκαστείς να δώσεις άλλα 200-400 ευρώ για την ανανέωση της και το θέμα της τοποθέτησης που όμως επιλύεται με μια αποφασιστική κίνηση ενός Σαββατοκύριακου. Αυτά από εμένα, κυρίως για τη συζήτηση και όχι για να σου αλλάξω γνώμη.

ναι ακαδημαικη συζητηση να περνα η ωρα
θα κοιταξω το θεμα αποστασης που ειπες !!!

κι εγώ στο ίδιο setup με τον Panoramix είμαι
42" Plasma (U10) και προβόλι για οποιαδήποτε 'σοβαρη' θέαση

είχα ένα 720p και τον χειμώνα τον έδωσα σε συγγενή, και πήρα τον BenQ W1070 (FullHD, 3D, 850)
ανοίγω σε πανί 120" σε απόσταση θέασης 3.50μ, και το αποτέλεσμα είναι απλά απερίγραπτο.
Δεν θα άλλαζα το setup μου, ακόμα κι αν μου χαρίζανε 65άρα
(οκ, αν μου τη χαρίζανε, θα την έπαιρνα, να την πούλαγα, και ξάνα προβόλι!)

πραγματικά απορώ όταν βλέπω αγορές 2000+ σε 55"+ LED
όταν με περίπου 1100 παίρνεις τέτοιο προβόλι + 100-120" πανί + 4 ζευγάρια γιαλιά 3D
αν υπάρχει και AV ενισχυτής με surround εγκατάσταση,
τότε το μόνο που έχεις να παρακαλάς είναι να βρίσκεις καλές ταινίες / σειρές