απόσταση ηχείου από καλοριφέρ

neXTgen

AVClub Enthusiast
3 July 2007
764
west coast
συγκεκριμένα τύπου panel . όλοι ξέρετε πως τα σώματα αυτά βγάζουν την ζέστη προς τα πάνω (κυρίως). το ερώτημα είναι πως έχω ένα τέτοιο πάνελ σχετικά μεγάλο και ο θερμοστάτης στο χώρο (όροφο) είναι στους 18 βαθμούς κελσίου κολλημένος, η απόσταση από την πλευρά του ηχείου (harbeth super hl5) είναι 55 cm. πιάνω τα πλαινά του ηχείου σίγουρα το εγγύς του καλοριφέρ ΔΕΝ είναι ζεστό, δεν νομίζω δε πως η θερμοκρασία στην μία πλευρά του ηχείου διαφέρει (τόσο τουλάχιστον που να το αντιλαμβάνομαι) αυτής του άλλου.

τι λέτε ? είναι επικίνδυνο βραχυπόθεσμα ή ακόμα και μακροπρόθεσμα για την υγεία και τη ζωή του ηχείου... ? έχω κάποιο άγχος με το θέμα σε βαθμό που να κλείνω συχνά το καλοριφέρ αυτό... ποια είναι η γνώμη σας?

Στα 55 εκ και αφου δεν νιωθεις αλλαγη θερμοκρασιας στις πλευρες του ηχειου, νομιζω οτι μπορεις να ανοιξεις το καλοριφερ!

καλο θα ηταν να μην νιωθεις αλλαγη θερμοκρασιας...
γιατι δεν το χαμηλωνεις απο τη βανα το σωμα αυτο?

έχω κάποιο άγχος με το θέμα σε βαθμό που να κλείνω συχνά το καλοριφέρ αυτό... ποια είναι η γνώμη σας?
Θεωρητικά μιλάμε για ελάχιστους βαθμούς διαφορά σε σχέση με την θερμοκρασία στο υπόλοιπο δωμάτιο. Πιστεύω ότι δε θα έχεις κανένα θέμα. Εγώ έχω κοντά σε τζάκι ηχείο, με προστασία τζαμιου ενδιάμεσα που όμως περνάει η ζέστη και παρόλα αυτά δεν έχω πρόβλημα. Μόνο αν ανεβάσεις τρελές θερμοκρασίες (που με σώμα καλοριφέρ αυτό δε γίνεται) θα μπορούσαμε να μιλάμε για πρόβλημα στο ηχείο. Οπότε άνοιξε το καλοριφέρ άφοβα...μην αρπάξεις και καμια πούντα...

Το SHL-5 έχει στις εσωτερικές πλευρές του μια ειδική μονωτική επίστρωση (κάτι σαν πίσσα) που μπορείς εύκολα να το δείς με ένα φακό από την εμπρός οπή (reflex). Μάλιστα, σε κάποιες παρτίδες παραγωγής, αυτό το υλικό είχε τόσο έντονη και ενοχλητική οσμή που συζητήθηκε σε διάφορα φόρα...

Η γνώμη μου είναι να παρατηρήσεις αν αναδύονται "περίεργες" οσμές κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σώματος καλοριφέρ και αναλόγως πράττεις. Θεωρητικά, η απόσταση των 55εκ. μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής, αλλά καλύτερα "φύλα τα ρούχα σου". :a0210:

Last edited: