η απόσταση είναι φιξαρισμένη στα 4,5 μέτρα ενώ το πανί είναι 120 ίντσες. Και τα 2 είναι ήδη τοποθετημένα. Ετοιμάζομαι για αγορά προβολικού full HD. Τι θα μου προτείνατε?
κατ' αρχήν ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Απαντώ άμεσα στα ερωτήματα
1) έως 3000 ευρώ
2) η οθόνη είναι η grandview Tab-T120 και είναι ήδη στημένη σε ένα δοκάρι. Απέχει από το έδαφος 2.80, έχει ωφέλιμο μήκος 2,43 και ύψος 1,82 και το άσπρο του πανιού ουσιαστικά ξεκινάει από απόσταση 2,50 από το έδαφος.
3) η οθόνη είναι ηλεκτρική
4) η βάση για τον προβολέα είναι omnimount, έχει ήδη στηθεί στο ταβάνι σε απόσταση ακριβώς 4,50μ από την οθόνη και υπολογίζω ότι ο προβολέας θα απέχει περίπου 2,35 μέτρα από το έδαφος.
5-8) θα είναι ο πρώτος μου προβολέας, ο χώρος δεν θα έχει απόλυτη συσκότιση και θα παίζει κυρίως high definition ντοκυμαντέρ. Έχει ήδη προβλεφθεί 10μετρο καλώδιο HDMI και θα συνδεθεί με ενισχυτή AV που θα αγοραστεί κι αυτός (αλήθεια. τι προτείνετε?-πάμε σε άλλο θέμα τώρα). Υπάρχει σκέψη για HTPC αλλά προς το παρόν θα αρκεστώ σε ένα WD TV.
Περιμένω εναγωνίως τις προτάσεις σας.
Φίλε gmask, από τα γραφόμενά σου, έχεις 2 βασικές απαιτήσεις. 1) Φως, μιας και προορίζεται το προβόλι για 120' και 2)lens shift, μιας απ' ότι κατάλαβα ο φακός του προβολέα, στο ύψος, θα είναι χαμηλότερα από το πάνω μέρος της οθόνης (οπότε αν δεν έχει αυτή τη λειτουργία ο προβολέας θα έχεις ένα ελαφρύ τραπέζιο στην εικόνα σου).
Από DLP προβολείς, ηλεκτρικό lens shift διαθέτουν οι Benq, που έγραψαν πιο πάνω τα παιδιά, όντας ταυτόχρονα και αρκετά φωτεινοί. Τον Optoma δεν τον έχω δει, αλλά έχουν ειπωθεί πολύ καλά λόγια, δεν ξέρω, όμως, αν διαθέτει ηλεκτρικό lens shift.
Από την άλλη μεριά, στους LCD-SXRD-DILA δεν έχεις τέτοιο θέμα τοποθέτησης, και ο μόνος προβληματισμός σου θα πρέπει να είναι κατά πόσο είναι ικανοί να φωτίσουν την 120άρα οθόνη σου. Προσοχή, δεν μιλάω μόνο για τις πρώτες 100 ώρες, αλλά και μετά. Σου μιλάω σαν κάτοχος ενός αρκετά φωτεινού προβολέα, με 1000 ώρες στο κοντέρ, που ''σημαδεύει'' μια 126άρα οθόνη.
Όπως και να έχει, μην αγοράσεις ''γουρούνι στο σακκί'', αλλά να δοκιμάσεις να δεις πρώτα μερικά μοντέλα........![]()
Ο προβληματισμός μου είναι μήπως έβαλα τον προβολέα πολύ μακριά από το πανί και η εικόνα είναι τεράστια για την οθόνη που διαθέτω?
μπήκα στο link αλλά μου φαίνεται ότι είμαι οριακά. Κάποιος να το διπλοτσεκάρει για να με βοηθήσει...?
pana 3000
ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Ενναλακτικά, ποιόν άλλομ προβολέα θα πρότεινες, πιθανώς με καλύτερη φωτεινότητα?
Epson 5000, Optoma 82 ή κάτι που μου διαφεύγει τώρα?
...Αν έχει ηλεκτρικό lens shift, είσαι καβάλα στ' άλογο.....
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.