Αποσταση θεασης 40αρας..

GOLF

Established Member
14 January 2008
129
Παρακολουθω το forum εδω και 1 περιπου μηνα ωστε να κανω την καλυτερη επιλογη Lcd για το νεο μου σπιτι,και μπορω να πω οτι ειμαι σε καλα χερια.

Η τηλεοραση θα μπει επανω απο το τζακι ( μονο εκει μπορει να μπει ) και η αποσταση απο τον καναπε θα ειναι περιπου 3 μετρα.

Η τηλεοραση θα αγοραστει με σκοπο τα αθλητικα καποιες προβολες dvd ( αργοτερα θα ερθει και το ps3) αλλα και τα τηλεοπτικα καναλια.
Νομιζω οτι 40-42 ιντζες θα ειναι καλες , αληθεια μπορω να παω και στις 46 ? Και τα μοντελα που μου αρεσουν ειναι η sony Χ3500 η samsung F86 και η Philips με το ambilight. Kαι οι 3 πανω κατω στα 2000 ευρω.

Τις επελεξα κυριως λογω των 100hz που οπως διαβαζω κανουν δουλεια στα αθλητικα. Βεβαια εχω δει και τις 3 απο κοντα και πιστευω ( στα δικα μου ματια ) οτι η Χ3500 ειναι ενα κλικ καλυτερη στο τηλεοπτικο σημα ενω η F86 στο bluray. H Philips δεν με εντυπωσιασε αλλα λογω 42 ιτζων και ambilight ειναι στα υποψη.

Περιμενω τις γνωμες σας και για τα μοντελα αλλα και για την αποσταση θεασης και το τζακι

Σας ευχαριστω :SFGSFGSF:

Δημητρης

Η απόσταση θέασης είναι μιά χαρά! 40 με 42'' θα είναι ικανοποιητικές.

η 42 κατα τη γνωμη μου ειναι ιδανικη.σε παιρνει και για 46 αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα ταιριαζει εκει που θα τη βαλεις.αισθητικα και μονο.ισως η 46αρα να σου φανει λιγο μεγαλη στην αρχη,αλλα οταν τη συνηθισεις θα τη χαρεις.παντως η 42 ειναι ιδανικη νομιζω.
για να πω την αληθεια ομως αν εκανα εγω την αγορα θα πηγαινα για 46.χωρις ομως αυτο να σημαινει οτι η 42 ειναι ασχημη.απλα εχω εγω χουι:Dοποτε αναλογα με τα λεφτα σου βλεπεις.και οι δυο επιλογες ομως ειναι πολυ καλες πιστευω.απλα να σκεφτεις το πως θα σου φαινεται οταν τη συνηθισεις.γιατι οι περισσοτεροι κανουν το λαθος να βλεπουν μια 46αρα και να τους φαινεται μεγαλη οταν την πρωτοβλεπουν.αργοτερα ομως αλλαζεις γνωμη.

Last edited:
Αν το σαλόνι σου είναι ευρύχωρο τότε θα σου πρότεινα να πας σε 46άρα μιας και σύντομα η 40άρα θα σου φανεί μικρή.Βέβαια η διαφορά στην τιμή θα είναι της τάξεως +600 ευρώ,όμως πίστεψέ με θα την ευχαριστηθείς!

Για το θεμα του τζακιου ? Μπορω να τη βαλω η θα εχω προβλημα με τη θερμοτητα ?
42 ειναι μονο η Philips , να ξεχασω τις sony k samsung μονο και μονο για 2 ιντζες. Η καρδια λεει Χ3500 η λογικη F86

το καλυτερο ειναι να βαλεις ενα θερμομετρο πανω απτο τζακι εκει που θα μπει η τηλεοραση.αν φτανει πανω απο 30-35 βαθμους νομιζω μακροπροθεσμα θαχεις προβλημα.

έχω ρωτήσει τζακάδες και μου είπαν κανένα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες-μπαίνει στην γυψοσανίδα πίσω από την TV μονωτικό...το θέμα είναι με την κατασκευή, για να γίνει αρμονική δουλειά θέλει λίγο ψάξιμο...
επίσης το ύψος που θα μπει η TV είναι ένα θέμα,δεν θες να κοιτάς με το σβέρκο προς τα πάνω! θα σε κουράζει ...

Κοιτα αφου θα τα χώσεις που θα τα χώσεις τα λεφτά πάρε την Χ που είναι ότι καλλύτερο

Οποτε για το τζακι ολα οκ
Και παμε για την Χ , τωρα αν θα ειναι 40 ή 46 ( μακαρι) ρολο θα παιξει και το πως δενει με το σπιτι.
Μηπως ρε παιδια στα εργα θα εχω προβλημα με τα ματια, οταν παω σινεμα επιλεγω να κατσω προς τα πισω.
Τους υποτιτλους θα προλαβαινω να τους διαβαζω απο τα 3 μετρα στις 46 ινζες

Απότι έχω δει είναι της μόδας τελευταία οι LCD πάνω από τα τζάκια.
Σημαντικό είναι να έχει επενδυθεί μέσα από τον τοίχο το τμήμα του τζακιού πάνω από την εστία με πετροβάμβακα ή άλλο μονωτικό υλικό. Αν επίσης πάνω από την εστία και κάτω από την TV υπάρχει κάπιο περβάζι ακόμα καλύτερα. Γενικά δε νομίζω η θερμοκρασία στο σημείο αυτό να ξεπερνά τους 35 - 40 βαθμούς οπότε no problem.
H απόσταση των 3μ είναι μια χαρά για 40-42' αλλά για πολλούς είναι λίγες. Κοίτα και το αισθητικό κομμάτι, καλό είναι η TV, κατά την γνώμη μου, να μην ξεπερνάει σε πλάτος αυτό της εστίας.
Τώρα όποια τηλεόραση και να πάρεις είναι όλες super!

Λοιπόν.

Το να παρεις 40ρα εχει και τα κακά του.

Μετα απο αυτήν, ουτε που μπορείς να παρακολουθήσεις τίποτα κάτω απο
29ρα. Και αν ειναι 4/3 σου λείπει η μισή οθόνη. Εκνευριστικό.

Εγω την εχω στα 3μ και οταν την πρωτόβαλα εκεί απέκτησα (και εγω και το έτερον ημισυ) τρομερό πονοκέφαλο (η προηγούμενη ηταν 25ρα....:p)

μόλις βέβαια την συνηθίσεις γίνεται παράθυρο στον κόσμο.

Η εστια εινα 1.44 και μια 46 ειναι περιπου στο 1.20
Οποτε μιλαμε για υπερβολη , ισως ομως και να την κανω .
Το ποδοσφαιρο θελει ιντζες...

Σας ευχαριστω ολους

Δημμητρης

Re: Απάντηση: Αποσταση θεασης 40αρας..

Παρε την 46" απο τωρα γιατι αργοτερα θα το μετανιωσεις. Οι 40-42" ειναι πολυ λιγες για την εμπειρια του Home cinema.

Μπορεις να δεις και την 46W3000 που εχει μικροτερο πλατος απο την X αλλιως Samsung 46F86.

ισως σε ζαλισει λιγο το πρωτο μισαωρο που θα τη βαλεις.(εξαρταται απτο ατομο)εμενα δεν με ενοχλησε καθολου π.χ ενω τη μανα μου τη ζαλισε λιγο στην αρχη.μολις τη συνηθισεις δεν προκειται να σε ξαναενοχλησει αυτο.δεν ειναι καθολου υπερβολικο το μεγεθος.εφοσο δεν υπαρχει προβλημα χωρου παρε τη 46αρα.μετα απο μια βδομαδα κιαυτη μικρη θα σου φαινεται.εγω εχω 47αρα και βλεπω απτα 3 μετρα και τωρα που τη συνηθισα λεω επρεπε να παρω την 52:D αλλα 46 ειναι πολυ καλα.οταν την πρωτοβλεπεις σε πιανει το δεος και λες δεν τη χρεααζομαι τοσο μεγαλη αλλα αργοτερα θα δεις...:D
ειναι καλυτερα και ποιο οικονομικα να μη λυπηθεις τα εξτρα 400-500 ευρω η οσο ειναι τελοσπαντων,τωρα και να τελειωνεις παρα να παρεις καινουρια τηλεοραση αργοτερα αν(λεμε τωρα),δε σε ικανοποιει το μεγεθος της.οχι οτι ειναι λιγα και τα 300 και τα 500 ευρω, αλλα ειναι ψευτοοικονομια κατα τη γνωμη μου οσον αφορα τα λεφτα.για το μεγεθος δεν το συζητω,μολις συνηθισεις τη 46αρα θα μας ευχαριστεις :D

Last edited:
Φιλε GOLF, σου εχω στειλει πμ, εαν μπορεις απαντησε σε παρακαλω.

Eγώ πάλι πιστεύω ότι αν κύριος προορισμός είναι η θέαση αγώνων, η 40αρα στα 3μ είναι καλύτερη επιλογή. Με την 46αρα ενδεχομένως να φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες του SD είτε βλέπεις εέλυθερα είτε συνδρομητικό κανάλι.
Σου μιλώ εξ ιδίας πείρας (42αρα σε απόσταση 2,5μ)

Eγώ πάλι πιστεύω ότι αν κύριος προορισμός είναι η θέαση αγώνων, η 40αρα στα 3μ είναι καλύτερη επιλογή. Με την 46αρα ενδεχομένως να φαίνονται περισσότερο οι ατέλειες του SD είτε βλέπεις εέλυθερα είτε συνδρομητικό κανάλι.
Σου μιλώ εξ ιδίας πείρας (42αρα σε απόσταση 2,5μ)

ισως ναχεις δικιο.τα 2.5 μετρα ομως ειναι μικρη αποσταση για τα τη 42αρα.οποτε μισο μετρο διαφορα 4 ιντσες παραπανω,πιστευω οτι εξισωνεται καπως η διαφορα οποτε λιγο-πολυ παλι στα ιδια ερχεσαι...