Απόσταση Θέασης - Πανί BENQ W1070+W

mascode

New member
18 September 2015
4
Καλησπέρα. Αν και παλιός στον χώρο της τεχνολογίας αποφάσισα να αφήσω τις τηλεοράσεις και να ασχοληθώ με τους προβολείς αφού πλέον υπάρχει η δυνατότητα χώρου.
Μετά από αρκετό ψάξιμο οφείλω να πω σχεδόν όλα τα συγκριτικά απόδοσης - τιμής με οδήγησαν στον ΒENQ W1070+ W .
Μέχρι εδώ όλα καλά άλλα υπάρχουν τα εξής σοβαρά αναπάντητα ερωτήματα :7SFGSFG:
1. Για απόσταση θέασης 6m τι πανί πρέπει να πάρω; και αν ανέβω από τις 100'' θα χάσω το FULL HD; Η χρήση του θα είναι για προβολή HD και 3D
2. Ισχύει οτι μετά τα 2,5 μέτρα απόσταση θέασης δεν έχει νόημα το HD (λόγω ικανότητας ματιού);
3. Κάποια πρόταση για πανί με κόστος μέχρι 300 ευρώ (ηλεκτρικό)
4. Θα μπορέσω να το σετάρω μόνος μου? (μέχρι τώρα σε ολα τα home cinema - ενισχυτές κτλ δεν είχα κάποιο θέμα)
Οτι απαντήσεις - σχόλια κτλ ευπρόσδεκτα και ευχαριστώ εκ των προτέρων :worshippy:

Καλησπέρα, προσωπικά η συμβουλή μου για απόσταση θέασης τα 6 μέτρα είναι πάνω από 120 ίντσες. Εγώ προσωπικά αν υπήρχε ο απαιτούμενος χώρος θα πήγαινα στις 140 ίντσες.
Βεβαίως και μπορείς να σετάρεις προβολέα-πανί μόνος σου, δεν είναι πυρηνική φυσική, απλά θα παιδευτείς λιγάκι διότι θέλει πολύ καλές μετρήσεις και υπολογισμούς πριν ξεκινήσεις την εγκατάσταση.
Α...έκανες πολύ καλή επιλογή προβολέα... -bye-

140+ ίντσες χαλαρά.
Είναι πολλά τα μέτρα μάναμ!
Αν βάλεις "μικρούλα" ( 90-120" ) από τα 6μ θα σου φαίνεται η εμπειρία σαν να είχες μια 65αρα TV.

Όχι, πάνω από τις 100" δεν χάνεις κανένα HD. Εδώ είναι και παραμένει.
Ναι μεν όσο μεγαλύτερη η εικόνα φαίνεται λίγο λιγότερο sharp, αλλά όχι κάτι τρομερό, ούτε καν αντιληπτό εκτός και αν λάβουμε υπόψιν τα θύματα του placebo effect.

Τόσο μεγάλο πανί, και ηλεκτρικό με κόστος μόλις 300 ΞΕΧΝΑ το.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. .. μήπως υπάρχει καμία καλή πρόταση για το πανί; να μην χασω την ποιότητα αλλα ούτε να ξεφύγω πολύ σε τιμή. ..

Αν πας σε σταθερό ναι.
Σε ηλεκτρικό με μοτέρ ακόμα και για ένα μέτριο και δίχως προεντατήρες θες 6κατοστάρικα.

1. Για απόσταση θέασης 6m τι πανί πρέπει να πάρω;

carlton_bale_resolution_chart_thumb.jpg

Παιδιά καλησπέρα, μόλις πήρα τον benq 1080st+, μάλλον θα τον τοποθετήσω σε τραπεζάκι.
Απόσταση φακού με οθόνη προβολής 2.10
Απόσταση καναπέ με οθόνη προβολής 3.50
Σκέφτομαι να κοιτάξω κάτι σε 120", νομίζω ότι θα είμαι εντάξει. Άν πάω σε πανί χειροκίνητο έχετε να μου προτείνετε κάτι;
Με κανά 300άρι θα βρώ κάτι;
Γυαλιά 3d τι μου προτείνετε;
Ελπίζω να μην έγινα κουραστικός, αλλά χρειάζομαι βοήθεια.
Να είστε καλά...

Μιας και ενδιαφερομαι και εγω αλλα για 90 με 92 ιντσες σε ηλεκτρικό με μοτέρ αν εχετε να μου προτεινεται κάτι γιατι δεν βρισκω με gain 0,8

και γω ειχα προνλημα να βρω 90"-92" με 0,8 gain και τελικα πηρα με 1 gain. Δεν εχω καποιο παραπονο αλλα απ αυτα που διαβαζω το 0,8 θα ηταν ακομα καλυτερη επιλογη. Δες και στο ebay μην κοιτας μονο απο skroutz για να εχεις παραπανω options.

Επισης θέλω να ρωτήσω ασχετος την θεση θέασης που θα είναι στα 4 μετρα περιπου, ο BENQ W1070+ θα πρεπει να μπει για 92 ιντσες απο 2,35 μ εως 3,05 μ.Ρωταω γιατι θα πρεπει να υπολογίσω το πανι μιας κ βλεπω οτι μου χωρανε και οι 100

στα 100 εχω λοιπον απο 2,55μ εως 3,31 να τοποθετησω τον παλιοπροτζεκτορα

100άρα στο χαλαρό κι εγω.
Ειδικά στις ταινίες με αρκετά wide aspect ratio ( π.χ. 2.40:1 ) κάθε πόντος μετράει, γιατί στο κάθετο έχεις μικρή εικόνα ( για προβολέα και πανί 16:9 προφανώς )

Στα 3 και κάτι παίζω με 110" και ήδη έχουν αρχίσει να μην μου φαίνονται και τόσες πολλές μετά από 40 ώρες... :p

Είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν οι 100" από τα 4 μέτρα;

Απάντηση: Re: Απόσταση Θέασης - Πανί BENQ W1070+W

Στα 3 και κάτι παίζω με 110" και ήδη έχουν αρχίσει να μην μου φαίνονται και τόσες πολλές μετά από 40 ώρες... :p

Είσαι σίγουρος ότι θα σε καλύψουν οι 100" από τα 4 μέτρα;

Εσύ τώρα που βρήκες πιπέρι θα ρίξεις και στα λάχανα?:D

Re: Απάντηση: Re: Απόσταση Θέασης - Πανί BENQ W1070+W

Εσύ τώρα που βρήκες πιπέρι θα ρίξεις και στα λάχανα?:D

εμ όταν έλεγα εγώ ότι βλέποντας ταινία κατάλαβα ότι απέκτησα και πρεσβυωπία μου λέγατε για μακριά η μυωπία σου είναι. αμ δε αμ δε :flipout:

στανταράκι το επόμενο βήμα είναι 10άρα ταμπλέτα στη μύτη και χουζούρι. καρατσεκαρισμένο και αν έχεις και καμμία με oled ποιός τη χάρη σου :flipout: